En ole asiantuntija, mutta täkäläinen ex-työkaveri sai juuri juristitutkinnon valmiiksi joten häneltä kuultuja faktoja:
Bachelor of Law on vasta alkututkinto, jonka päälle pitää suorittaa erillisiä yliopistokursseja, sekä n. vuoden mittainen työharjoittelu. En tiedä, onko kaikille lakialoille samanlainen systeemi, mutta ainakin kaverini joka opiskeli liikejuridiikkaa, infosi näin. Työharjoittelusta ei saa palkkaa vaan se pitää itse maksaa (se ikäänkuin ostetaan tietyiltä firmoilta). Juristitutkinto ei vielä avaa työpaikkojen ovia, vaan täkäläinenkin tutkinto pitää jotenkin rekisteröidä eli maksaa johonkin liittoon jäsenyys (en tiedä onko kertamaksu vai vuosimaksu) ja läpäistä testi.
Opiskelu Aussilassa ilman PR-viisumia eli pysyvää oleskelulupaa/kansalaisuutta on törkeän kallista. Juristiksi opiskelusta saa pulittaa tuition fee'tä 20 000 - 25 000/lukuvuosi, kandiksi opiskellaan yleensä 3-4 vuotta (riippuen onko Honors-tutkinto vai tavallinen). Itse kyllä vastaavassa tilanteessa tekisin niin, että opiskelisin Suomessa ja hakeutuisin Australiaan tekemään jotain lisäkoulutusta, jota kautta voisi hankkia täkäläisen rekisteröinnin ja oikeuden ammatinharjoittamiseen.
Jos päädyt opiskelemaan Suomessa, kannattaa valita kansainvälinen lakiala, jotta tutkinnostasi on jotain hyötyä tällä puolen palloa. Kuulemma esim. perhejuridiikka on ihan erilaista eri maissa, kun taas IP-oikeudet ja yritysjuridiikka matsaavat paremmin kansainvälisesti. Kannattaa siis suunnitella hartaasti tulevat opinnot.
Tsemppiä matkaan, miten ikinä päädytkin tekemään!