Kirjoittaja Aihe: QLD - tulvat  (Luettu 31434 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Haagalainen

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 384
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #40 : Tammikuu 15, 2011, 09:58 »
Vuoden 1974 tulvan jälkeen tehtiin erinäisiä johtopäätöksiä ja niistä seuranneita tulvasuojeluun liittyviä ihan hyviä toimenpiteitä. Sama tullee tapahtumaan nytkin, koetun perusteella parantamisen varaa jäi.
Wivenhoen pato on tietysti OK, vahinko vaan että Seqwater'illa ei loppupelissä ollut enää parhaita mahdollisia kortteja käsissään, koska he ajoivat patojärjestelmää ennen pahinta aikaa niiden skenarioiden ja ennusteiden puitteissa kun oli käytettävissä, ja tilanne kehittyi miten kehittyi. Kuitenkin Wivenhoen tulvaluukkuja pystyttiin aika paljon kuristamaan tilanteessa, jossa Bremer joen tasoksi ennakoitiin Ipswich'in kohdalla 22 m, ja Brisbane joen tasoksi Brisbanen kohdalla 5,5 m. Kun lisäksi nousuvesi jäi (paikallisen meteorologin mukaan) alimpaan arvoonsa viikkoihin, ei pahin tulvaennuste onneksi toteutunut.

Sattuneesta syystä jännitin itsekin tilanteen kehittymistä Brisbanessa melkoisesti, ja ABC Brisbane 612 AM oli netin kautta auki Haagassa pitkiä toveja.

Poissa eevis

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1457
 • v?lihin onku myrskymmerkki ja v?lihin 2 taivasta
  • Melbourne Demons
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #41 : Tammikuu 15, 2011, 12:28 »
Hitto kun kaupat ovat aika tyhjinä jo raivaus/siivoustarvikkeista, mutta auttamaan kiinnostuneille Brissyn City Council on vihdoin järkännyt organisoidun tavan: KLIKS. Eli kumihanskat käteen, kumpparit jalkaan, muutenkin suojaavat vaatteet päälle, lasit silmille, maski naamalle JA Clarice Starlingin ohjeen mukaan :pepsodent mentolipitoista kamaa (esim. Vicks Vaporub) nenän alle hajua maskeeraamaan, ja eikun hommiin! Tänä viikonloppuna siis mahdollista auttaa joko klo 7.30-11.30 tai klo 13-16 vuoroissa. Tai kai sinne saa koko päiväksikin mennä. Siivouskamoja ei tarvitse olla, mutta jos sellaiset omaa, mukaan vaan. Pitää ite lähteä aamulla metsästämään noita suojakuteita, ei onnannut tänä iltana, kaupat tosiaan ovat jo tyhjinä.  :( Tosin se on sinänsä hieno juttu, auttajia riittää...  :) :XXXX
Dees - We will bloody bounce back!!!


Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #42 : Tammikuu 15, 2011, 12:43 »
Lainaus käyttäjältä: Haagalainen
...vahinko vaan että Seqwater'illa ei loppupelissä ollut enää parhaita mahdollisia kortteja käsissään, koska he ajoivat patojärjestelmää ennen pahinta aikaa niiden skenarioiden ja ennusteiden puitteissa kun oli käytettävissä, ja tilanne kehittyi miten kehittyi.

Nyt taitaa olla paikallisen politiikan tuntemus hieman hakoteillä ?  seqwater perustettiin firmana vasta aivan loppuvuodesta 2007 ja se aloitti virallisesti toimintansa joskus heinäkussa 2008 eli he eivät edes olleet missään "patojärjestelmä suunitelmissa tai keskusteluissa" edes mukana eli ei ollut oikeastaan yhtään mitään kortteja, jos oli edes käsiä...

Tämä oli sen aikaisen Queenslandin (2007) pääministerin (P Beattie) tekemä päätös ottaa kaikki hallinta vedenkäytöstä pois paikalliselta hallinnolta (Local Government = City Councils) ja sen jälkeen veden hinta normaali kotikäyttöön on ainakin tuplaantunut etc, etc...
Myoskin samaisen pääministerin aloittama seqwatergrid  !!! jonka hinnaksi ainakin alussa laskettiin n $6,900,000,000 !!!  aivan oikein 6,9 Miljardia Australian Dollaria.

Sen osana oli mm Gold Coast'n kuuluisa desalination plant (cost $1,200,000,000), jonka piti tehdä juomakelpoista vettä merivedestä ja koska se ei sittenkään toiminut kuten piti, niin se suljettiin jo kauan aikaa sitten. Taisi olla kesäkuussa 2010 ?
Se on maksanut veron maksajille n $30,000 per päivä siitä lähtien kun on ollut suljettu ja nyt nykyinen pääminsteri haluaa avata sen uudelleen, ettei vaan juomavesi lopu ?

Et silleen....

ps.
Ihan vaan lisäksi, että ennen seqwaterin perustamista jokainen kaupunki (local council) vastasi omasta paikallisesta vesiverkostosta (sekä tuorevesi että viemäri).  Nyt Osavaltio (QLD) on vastuussa tuoreen veden toimittamisesta, mutta Local Gov silti viemäri huollosta.  Pieni ero aikaisempaan on siinä, että nykyinen valtio on perustanut omia "yksityisiä yhtiöitään" eri alueille hoitamaan veden jakelua ja he voivat laskuttaa ihan mitä haluavat.

Poissa Haagalainen

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 384
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #43 : Tammikuu 15, 2011, 13:09 »
Lainaus käyttäjältä: Haagalainen
...vahinko vaan että Seqwater'illa ei loppupelissä ollut enää parhaita mahdollisia kortteja käsissään, koska he ajoivat patojärjestelmää ennen pahinta aikaa niiden skenarioiden ja ennusteiden puitteissa kun oli käytettävissä, ja tilanne kehittyi miten kehittyi.

Nyt taitaa olla paikallisen politiikan tuntemus hieman hakoteillä ?  seqwater perustettiin firmana vasta aivan loppuvuodesta 2007 ja se aloitti virallisesti toimintansa joskus heinäkussa 2008 eli he eivät edes olleet missään "patojärjestelmä suunitelmissa tai keskusteluissa" edes mukana eli ei ollut oikeastaan yhtään mitään kortteja, jos oli edes käsiä...


Suomenkieli on tunnetusti vaikea kieli ymmärtää 8). En ole kirjoittanut mitään padon suunnittelusta Seqwaterin toimesta, vaan siitä miten Seqwater patojaan ennen tulvahuippua ja sen aikana operoi. Patojärjetelmän "ajaminen" on vesivoimatermi, joka käytännössä tarkoittaa esim. tulvaluukkujen säätämistä kaukokäyttöautomatiikan avulla.
Mutta ihan mielenkiintoisia taustatietoja kuitenkin, Jaaks.

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #44 : Tammikuu 15, 2011, 13:20 »
Lainaus käyttäjältä: Haagalainen
Suomenkieli on tunnetusti vaikea kieli ymmärtää Cool. En ole kirjoittanut mitään padon suunnittelusta Seqwaterin toimesta, vaan siitä miten Seqwater patojaan ennen tulvahuippua ja sen aikana operoi. Patojärjetelmän "ajaminen" on vesivoimatermi, joka käytännössä tarkoittaa esim. tulvaluukkujen säätämistä kaukokäyttöautomatiikan avulla.

Ymmärrän kyllä suomen kieltä mielestäni ihan hyvin.  Ymmärrän myöskin sinun "vesivoimatermisi" , joka voi tarkoittaa ihan mitä tahansa, mikä ei tällä kertaa toiminut oli se sitten kaukokäyttöautomatiikan avulla tai ei.

Yksinkertaisesti sanottuna " Systeemi ei toiminut " ja sen voit sanoa ihan millä kielellä tahansa ja loppu tulos on sama.


Poissa arixmel

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 541
 • me me me,,,oops,,,you you youuuu
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #45 : Tammikuu 15, 2011, 20:15 »
Clean up day

eli tanaan ja huomenna helppo mahdollisuuus auttaa

kaupungilla on kerayspaikat joista bussikuljetus siivous paikoille

Clean-up assembly point locations and transport

    * Doomben Racecourse, Hampden St, Ascot – Main entrance Gate 5.
    * Brisbane Entertainment Centre, Melaleuca Drive, Boondall – follow signs to the main foyer.
    * Macgregor State High Assembly Hall, parking at Eight Mile Plains bus station or Upper Mt Gravatt park n ride
    * Mt Coot-tha Botanic Gardens Auditorium, Mt Coot-tha Rd.

voit tulla ja tehda aamu tai iltavuoron, huomenna tai tanaan.
kay printtaamassa lomake tuolta ota photo id ja harja ja eikun hommiin
http://www.brisbane.qld.gov.au/#releases
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Poissa arixmel

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 541
 • me me me,,,oops,,,you you youuuu
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #46 : Tammikuu 15, 2011, 20:28 »
**BRISBANE CITY COUNCIL COMMUNITY SERVICE ANNOUCEMENT***
Time issued 6.50pm

Brisbane City Council will have a co-ordinated plan for volunteers to assist with the flood recovery clean up from tomorrow, Saturday 15 January.

6000 volunteers are estimated to roll up their sleeves over the weekend as they rally together to help others in their communities.

Volunteers can register from 7am tomorrow at four registration centres located at:
• Boondall Entertainment Centre, Melaleuca Drive, Boondall – follow signs to the main foyer
• Doomben Race Course, , Hampden St, Ascot, main entrance, gate 5
• Mount Coot-tha Botanic Gardens, auditorium, Mt Coot-tha Road
• MacGregor State High School Assembly Hall, Wadley Street, parking at Eight Mile Plains bus station or Upper Mt Gravatt park n ride

Volunteers can nominate to work for a half or full day.  The first round of registration will be from 7-8:30am with the first shift commencing at 7:30 till 11.30am. The second registration period is 11am- 1pm with the shift finishing at 4pm.

Volunteers are requested to come prepared with their own rubber gloves, brooms, shovels, eye protection, hat, sunscreen, lunch, water, antiseptic wash and water resistant clothing, including gumboots or enclosed shoes. A fact sheet detailing items volunteers must bring with them is available at www.brisbane.qld.gov.au.

Once volunteers are registered, they will be transported to sites requiring cleaning up by Council bus to save on parking congestion.

All volunteers over the age of 14 are welcome but 14-17 year olds must be accompanied by a legal guardian.

All Volunteers MUST wear enclosed shoes and also bring photo identification such as a drivers licence, passport or student ID.

St Johns Ambulance will be in each region providing first aid.

The cleanup focus will be on removing spoiled material out of houses and clearing mud and debris.

For more information contact Council on 3403 8888.

-ENDS-
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Poissa Haagalainen

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 384
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #47 : Tammikuu 15, 2011, 22:40 »
Ymmärrän myöskin sinun "vesivoimatermisi"

Hienoa Jaaks, että terminologia nyt selvisi sinulle 8) . Minä opin sen jo kauan sitten, kun aloin tehdä yhteistyötä vesivoimantuottajien kanssa.
Ihmetelin kyllä eka kerralla, kun kaveri kertoi "ajavansa koko jokea", kun hän istui valvomossa, juoksutusta tarvittaessa ohjauspainikkeista säädellen :-X

Poissa pinkus

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 162
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #48 : Tammikuu 15, 2011, 23:21 »
Olikohan Dunderin poikia liikkeella siivoustalkoissa, seiskan aamu-TV:ssa heti aamun alkajaisiksi huomasin Grant-the-weather-guyn haastattelemassa siivoustalkoiden suomalaisvahvistusta!  :pepsodent

Hienoa nahda miten auttamishaluista porukkaa on Queenslandissa liikkeella! Me taalta Melbournesta lahetetaan oikein lampimia ajatuksia sinne pohjoiseen ja tuetaan siivous- ja uudelleenrakennusprosessia muilla keinoin.
Poissa eevis

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1457
 • v?lihin onku myrskymmerkki ja v?lihin 2 taivasta
  • Melbourne Demons
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #49 : Tammikuu 16, 2011, 01:10 »
... auttamaan kiinnostuneille Brissyn City Council on vihdoin järkännyt organisoidun tavan: KLIKS.

Organisoitu, my a... Taitaa tällä hetkellä olla parasta etsiä itse auttamispaikka joenvarrelta, city councilin bussit eivät tiedä mihin mennä... vapaaehtoiset istuvat busseissa tuntikausia, ajellen ympäriinsä etsien autettavia... eipä turhauttavaa... Hippasen vielä parannettavaa tiedonkulussa, council vasta selvittää, missä apua mahdollisesti tarvittaisiin.
Dees - We will bloody bounce back!!!


Poissa arixmel

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 541
 • me me me,,,oops,,,you you youuuu
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #50 : Tammikuu 16, 2011, 05:38 »
Minusta tuntuu etta siella oli useampiakin dunderista, tunnustan kylla kayttaneeni omat 15 sekuntia julkisuudessa (seiska ja abc 24 molemmat tuli jostain syysta mulle huuteleen. :))

huomenna on lisaa hommia ja eikohan coordinointikin ala ja toimia
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Poissa pinkus

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 162
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #51 : Tammikuu 16, 2011, 07:40 »
Hehee, Arixmel Dunderin julkkis  :pepsodent 
Tsemppia siivoushommiin!

Karambola

 • Vieras
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #52 : Tammikuu 16, 2011, 23:29 »
Me saavuttiin tiistaina miehen kanssa Suomesta Brisbaneen, ja lentomatkan aikana oli tulvat vyöryny kaupunkiin. Todella huonoa tuuria  :( Meillä ei ollut kunnon käsitystä tilanteesta, joten matkustettiin Brisbaneen vain todetaksemme miten katastrofaalinen tilanne siellä oli päällä. Alkuperäinen tarkoitus oli jäädä sinne, mutta olosuhteet oli sen verran hankalat että päätettiin lentää edelleen Sydneyyn.
Osaako joku sanoa, tuleeko Brisbanen keskustan tulva-alueilla olemaan sitä tauti- ja infektioriskiä, mistä on tv:ssä puhuttu? Toiveena olis palata BB:een heti kunhan tulvavedet on kuivuneet, jos se vain on turvallista.

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #53 : Tammikuu 17, 2011, 02:26 »
Hmmm, tulvahan peitti loppujen lopuksi vain hyvin pienen osan Brisbanea ja elämää on muuallakin kuin siinä jokirannassa. Infektio riski on kait olemassa jos sitä mutaa tai likaista vettä pääsee avoimeen haavaan tms. Myös neuvottiin käyttämään hyttysmyrkkyä iholla ettei hyttyset levittäisi pöpöjä. Suuri osa Brisbanesta kuitenkin näyttää siltä kun mitään tulvaa ei koskaan olisi ollutkaan. Pahimmatkin alueet ja keskustaan tulvineet vedet lienee jo viikonlopun aikana puhdistettu aika tehokkaasti, kiitos siitä kuuluu suurelle joukolle vapaaehtoisia. Varmaan joitakin jokirannan hotelleja on kiinni vielä ensiviikon ainakin alkupuolen koska niissä kestää hetken siivous ja sähköjen palauttaminen. Pitää varmistua siitä että siellä on turvallista ja sähkölaitteet toimivat kuten kuuluu.

Poissa arixmel

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 541
 • me me me,,,oops,,,you you youuuu
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #54 : Tammikuu 17, 2011, 06:28 »
Ei ole viela siivottu, vahaan aikaan. Etela puolella oli viela katuja kuin sodan jaljilta, itse vietin paivan jossain Oxleyn lahistolla eika me saatu kuin puolet kadusta tyhjattya, silla kadulla oli ehka 30 taloa ja kaikki oli taysin romuna, kootiin pain tullessa nain katuja katujen jalkeen taynna romua,,,viikko niin saadaan romut jonnekin ja sitten alkaa se rakentaminen...

mutta toisaalta esim meidan lahiossa ei huomaa yhtaan mitaan tulvaa olleenkaan

juuri nyt kaupungin face book sivulla kysytaan lisaa apua jonnekin
http://www.facebook.com/home.php#!/BrisbaneCityCouncil
TILL DESPERATELY NEED TRUCKS, BOBCATS, TIPPERS ETC - even skips would help - to Spalding Cres Goodna. Devastation here! Homes were totally submerged. Houses stripped back to brick. PLEASE PASS ON!
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Poissa Jouko

 • Yll?pit?j?
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1456
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #55 : Tammikuu 17, 2011, 08:40 »
No joo tulvien alusta tähän päivään ollut tullut painettua duunia ihan sikana, duunipaikka sijaitsee noin 5 metriä joen rannasta ja oli muutaman päivän veden saartamana ilman sähköä. Rakennus oli sen verrran korkea että alakertaan tuli vähän vettä mutta meille ekaan kerrokseen ei mitään. Sähkötkin saatiin takaisin tänään iltapäivällä.

Koko katu oli tulvan laskusta tähän päivään kun joku kaatopaikka mutta tänään puolen päivän aikaan kaikki oli viety. Kaupunki toi paikalle puolentusinaa kuormureita ja pari kaivinkonetta joissa oli koura kauhan sijaan. Nyt koko katu näyttää siltä kun mitään tulvaa ei olisi ollutkaan.
 


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa eevis

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1457
 • v?lihin onku myrskymmerkki ja v?lihin 2 taivasta
  • Melbourne Demons
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #56 : Tammikuu 17, 2011, 11:04 »
Jouko :) Kattelinkin aamupäivällä ohi mennessä, että teidän duunitönöhän näytti hyvältä! Juuri tais olla pumput kellaria tyhjentämässä, tai sitten se oli seuraavasta talosta kun ne vedet tursusivat letkuista viemäriin.

Hitto että oli hyvä päivä! Tänään järjestelyt toimi, busseissa oli "bussiemännät/isännät" koordinoimassa ja oikeesti pääsi auttamaan... Oli vaan aivan sydäntäsärkevää katsoa sitä haisevaa mutakakkua, joka oli toisen koti... Saatiin kuitenkin porukalla niitä paremmaksi, eikä kukaan kai naarmuttanut itteään, ettei tee Kevejä. :) Tosin St Johnsin ambot oisivat heti piikittäneet jäykkäkouristuksen tarvittaessa, palvelut vapaaehtoisille pelasivat hyvin. Työtä ois kyllä vaikka kuinka... ne kadut olivat lohdutonta näkymää. Ja romppeet meni roskiin, sen verran pskaista se muta on... Eli kyllä se tautivaara on ihan todellinen, mutta ei kehity miksikään epidemiaksi, yksittäisiä tapauksia varmaan odotettavissa, eli sen takia ei kannata jäädä Sydneyyn... :) Avohaava ja muta on toki huono yhdistelmä, mutta ei sitä mutaa ole kuin tulvineilla alueilla. Että ei huolta. Elämä alkaa normalisoitua vähitellen, tosin tietty hädänalaisia on vielä vaikka kuinka, eli vahinkojen korjausvaiheessa ollaan ja pitkään. Nyt enää jännätään ensi perjantain king tidea... ja mahd. sateita ja niiden vaikutusta... :(

EDIT: Brisbane City Councilin facebooksivuilla on tietoa ensi viikon vapaaehtoistehtävistä.
Dees - We will bloody bounce back!!!


Karambola

 • Vieras
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #57 : Tammikuu 18, 2011, 09:48 »
Kiitokset näistä tiedoista  :) eiköhän me sinne Brisbaneen parin viikon päästä jo palailla, varsinkin kun majapaikka on mäen päällä paikassa jonne tulvavesi ei yltänyt. Ja jos keskusta-asioinnin rajoittaa vain tulvilta välttyneille alueille, niin en usko että taudeista tulee ongelmaa.
Itellekin tuli halu auttaa tulvan uhreja jotenkin... taidankin tehdä mitä kunnon turisti vain voi: keskittyä kuluttamaan dollareitani Brisbanessa paikallisten yrittäjien omistamissa liikkeissä. ;)

Poissa Haagalainen

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 384
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #58 : Tammikuu 18, 2011, 15:43 »
Kuten olettaa saattoi, syyllisten etsiminen on alkamassa.
"...questions include the management of Wivenhoe Dam and the warnings for the Lockyer Valley."

http://www.abc.net.au/news/stories/2011/01/17/3114735.htm

Tapahtunut on tapahtunut, mutta seuraavat vastaavat tai vielä pahemmat rankkasateet on joka päivä 1 päivää lähempänä, tuli ne sitten 5 tai 50 vuoden kuluttua, ja silloin pitäisi olla paremmat eväät käytettävissä kun mitä nyt oli.

Tällä kertaa luonto oli kyllä sellaisin voimavaroin liikkeellä, että tuskin kukaan uskoo, että esim. Lockeyer Valleyssa kaikkia menehtyneitä olisi voitu millään varoitustoimenpitein pelastaa.

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: QLD - tulvat
« Vastaus #59 : Helmikuu 06, 2011, 05:57 »


Tällä kertaa luonto oli kyllä sellaisin voimavaroin liikkeellä, että tuskin kukaan uskoo, että esim. Lockeyer Valleyssa kaikkia menehtyneitä olisi voitu millään varoitustoimenpitein pelastaa.


Olin itse Toowoombassa ja Lockyer valleyssa juuri silloin kun kaikki alkoi tapahtua, minut pelasti 15min toisilla ei ollut edes sitä 15 minuutttia aikaa. En osaa sanoa oliko tuuria vai mitä mutta en välitä kokea vastaavaa toista kertaa. Ajelin toissapäivänä läpi Murphys creek roadia ylös Toowoombaan ja voin sanoa että näky siellä on edelleen melko kammottava vaikka teitä ja maisemaa onkin jo siivottu aika tavalla.