vapaaehtoistyö

Aloittaja salmu, marraskuu 14, 2005, 03:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

salmu

Hei
Olemme tulossa tammikuun alussa lomailemaan/vuorotteluvapaalle 3 kk ajaksi Australiaan. Onko teillä kokemuksia vapaaehtoistyön saamisesta sekä siihen kuuluvista eduista (ruoka/asuminen)? Haluamme oppia käytännön englantia sekä päästä tuntemaan paikallista kulttuuria. Mistä voisimme tiedustella vapaaehtoistyöpaikoista?

Nimim. Työtä pelkäämättömät
Salmu

Andreasyan

Hello,

käykää katsomassa alla oleva linkki, josko sieltä löytyisi jotain mielenkiintoista;

http://www.globalvolunteers.org/1main/australia/volunteer_in_australia.htm

Tämä organisaatio taitaa vaan olla maksullinen, mutta ideoita tästä  voi poimia ilmaiseksi :peukkuy

Infoa ja mahdollisuuksia voi katsella myös täältä;

http://www.volunteersearch.gov.au/

Tsemppistä:

Anne

viajera

Hyvä tapa tutustua paikalliseen elämään on myös wwoofing. Tähän kuuluu yleensä majoitus ja ruoka. Monessa paikassa on minimioleskelu 1-2 viikkoa, mutta olen ollut jossain paikassa alle viikon. Jäsenmaksu ei ole paha. Kaikki, mitä tarvitte on wwoof -kirja, jossa on lyhyt kuvaus kaikista wwoofing-paikoista. Siinä on myös muuta infoa wwoofingista. Kirja maksaa 60 AUD kahdelta (yhdeltä 50 AUD) ja sen voi tilata Suomesta käsin, niin voi tutustua paikkoihin etukäteen.
http://www.wwoof.com.au/

Sannis

hello vaan kaikille tasapuolisesti! :pepsodent

Onkos kenellakaan kokemusta tuosta wwoofingista (willing workers on organic farms)? Matkustelen ausseissa talla hetkella kaverini kanssa ja on ollut mielessa, et ois kiva saada erilaisia kokemuksia ja liittyminen WWOOF-jarjestoon ja sita kautta tyoskenteleminen farmeilla olis yx tapa. kaiken lisax sais pihistettya kustannuksissa kun ei tarvis maksaaa majoituksesta ja ruoasta. Kysymys kuuluukin, onko toi toimiva tapa vai ihan humpuukia  ???

Myos kaikkia neuvoja ihan minkalaisista tahansa tyopaikoista otetaan vastaan. ollaan talla hetkella toissa Melbournessa, mista matka jatkuu kohti Adelaidea, Alice Springsia ja sitten Perthia. Yllatys, yllatys tarkotus olis myos harrastaa fruit pickingia (eihan sita muuten voi kutsua itteensa edes backpackeriksi  :D) ja tosiaan muiden kokemukset olis tervetulleita, et tietais missa toita kannattaa tehda (ja etenkin et missa ei :o).

Leokatti

Jos olet 676 viisumilla niin tässähän on pieni porsaanreikä:

Volunteer work tourism schemes
In general terms, you may be able to work as a volunteer whilst on a Tourist visa if:

your main purpose in visiting Australia is tourism, and any voluntary work remains incidental to this
the work involved would not otherwise be undertaken, in return for wages, by an Australian resident
the work is genuinely voluntary and that no remuneration is received in return for the activities.
Note: It is acceptable, under the conditions of the Tourist visa, to receive meals, accommodation and/ or reimbursement of out-of-pocket living expenses in return for voluntary work.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

go go girl

Juuri niin, esim Wwoofing (willing workers on organic farms) on erittain hyva esimerkki vapaaehtoistoista orgaanisilla maatiloilla, jota kuka vain voi tehda! ja mainio tapa nahda aitoa aussielamaa  :peukkuy varsinkin jos on jo reissannut kaikki turisti/backpackerkohteet.. jasenyys on voimassa vuoden ja siina ehtii jo hyvin nahda paljon pienella budjetilla! n.4-5 h paivittaista tyota vastaan saa asumisen ja ateriat isantaperheen kanssa, ja kun luomutiloilla ollaan, niin ruoka on yleensa erinomaista!! tietysti matkat paikasta toiseen maksavat, mutta itse olen tehnyt niin, etta olen ollut yhdessa paikassa aina vahintaan 2-4 viikkoa, joten matkakustannukset ovat pienemmat  ;)  lisaksi olen tehnyt vapaaehtoistyota RSPCA-elainsuojeluyhdistyksessa, mika on erittain palkitsevaa!! mutta yhteen tyohon pitaa yleensa sitoutua muutamaksi kuukaudeksi, vaikkakin tyovuoroja on vain 1-2 viikossa. mutta enpa vaihtaisi kaikkia niita ihania kokemuksia ihanien ihmisten ja elainten kanssa mihinkaan!! ehtii niita oikeita toita sitten tehda ihan tarpeeksi  :)