Kirjoittaja Aihe: Viisumeista  (Luettu 4523 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Jari_2

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 47
Viisumeista
« : Joulukuu 10, 2003, 13:07 »
Terve van kaikille.

Taas uusi käyttäjä saapunut piinaamaan teitä muita, pahoittelen jo etukäteen.

Eli nyt kun nuppi turvoksissa olen selaillut näitä ja monia muita sivuja mahdolliseen työlupaan Ausseissa liittyen niin kaipailin vielä vähän selvennystä.

Eli onko Skilled viisumi ainoa mahdollisuus suomalaiselle, jolla ei sukulaisia tai sponsoria siellä ole. Jos siis unohdetaan Working holiday ja opiskelu viisumit.

Entä sen hinta, lähellä 2000 euroa plus kaikki todistukset ja kielikokeet, yms.
Missä vaiheessa maksu, heti alkuun hakemusten mukaan? koko summa?
(menee aika tiukille ilmeisesti nuo pisteet viisumia varten)

Onko kenelläkään tietoa Graafisen alan työ tilanteesta?

Tai samoista viisumi ongelmista uuteen-Seelantiin :), onko siellä samanlaista sivustoa kuin tämä loistava Dundernews!!!
Käsittääkseni hyvin pitkälle samat systeemit kuin ausseihin.

Kiiiitos.

Poissa Reija

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 525
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Joulukuu 10, 2003, 13:47 »
Jari_2 :D

Skilled viisumi maksaa muistaakseni n.1800 aussi dollaria ja siihen tietenkin sitten todistukset ynm. päälle. Kannattaa käydä sivuilla http://www.immi.gov.au/migration/skilled/index.htm

sieltä ainakin itse sain kaikki tiedot eri viisumi vaihtoehdoista  :D

noihin työjuttuihin ja NZlandiaan voi joku muu kommentoida :P

Cheers :XXXX

Niin ja tervetuloa :D

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Joulukuu 10, 2003, 14:48 »
Jari :D

Reijahan siina jo vastasikin Aussien osuudelta ihan tarpeeksi.

Naista loydat tietoa Uuden Seelannin osalta :

http://www.immigration.govt.nz/

http://www.new-zealand-immigration.com/

http://www.immigration-new-zealand.co.nz/

Jos niissa ei haku koneet toimi, niin ilmoittele ja haetaan lisaa tietoa :D

Kuinka hyvin muuten tiedat itse Italian tyotilanteen :??
On suurinpiirtein yhta kaukana Suomesta kun NZ on taalta :??

Niin, piti tietysti sanoa Tervetuloa kuitenkin tanne foorumiin ja varmaan ne haluamasi tiedot loytyvat :D

Poissa riaapa

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 900
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Joulukuu 10, 2003, 15:22 »
Jari,

myös Berliinin suurlähetystön sivuilta löytyy paljon tietoa, ja sinnehän meikäläisten hakemukset menee...
http://www.australian-embassy.de/

Riina.
Riina

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Joulukuu 10, 2003, 15:24 »
Riina :D

Mutta kun kaukaa tullut vastaus on aina parempi kuin lahelta tullut :D
Eikos se ole jo huomattu :??

Poissa no-worries

  • Mänkki
  • **
  • Viestejä: 78
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Joulukuu 10, 2003, 23:58 »
Minullakin olisi viisumeihin liittyvä kysymys. Olen jo kokeillut tämän palstan sisäistä hakua, eikä ongelmani ratkennut. Selasin läpi yliopiston kansainvälisen yksikön antaman tukevan paperinivaskan, eikä vieläkään tärpännyt. Auttakaa siis minua, mikäli voitte, tai neuvokaa edes, keneltä kysyä lisäinfoa.

Ongelmani on tämä: Tulen Australiaan opiskelijaviisumilla ensi kesänä. Haluaisin tulla maahan jo reilua kuukautta ennen opetuksen alkamista. Onko tämä sallittua? En uskalla varata lentolippuja vielä näin epätietoisena, ettei tule mitään ongelmia myöhemmin.

Mikäli sillä on merkitystä, oppilaitosasteeni on 573 ja assessment level 1.
Maija

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #6 : Joulukuu 11, 2003, 02:42 »
No-worries :D

 "...authorised period of stay shown on your visa label ..."

Tuon ajan sisalla voit tulla ja menna aivan niinkuin haluat :D

Ehka tiedatkin jo taman linkin, mutta muillekin opiskelemaan tuleville sielta loydat hurjasti lisatietoa  opiskelijoille :

http://www.studyinaustralia.gov.au/sia/splash.htm

Poissa Jari_2

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 47
G'day
« Vastaus #7 : Joulukuu 11, 2003, 09:31 »
Kiitosta vaan taas näistä tiedoista.
Oli näköjään mennyt Eurot ja Dollarit sekaisin.

Italian työtilanteesta en tiedä, mutta tarkoitus olikin kysellä mikäli joku tietää Graafisen alan työtilanteesta Ausseissa(edes jonkun kaupungin osalta).

Poissa Reija

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 525
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #8 : Joulukuu 11, 2003, 09:36 »
Tässä pari työnhaku linkkiä

http://www.jobsearch.dewrsb.gov.au

http://www.jobnet.co.au

http://www.mycareer.com.au

http://www.seek.com.au

hhtp://www.monsterboard.com.au

noista varmaan löytyy myös oma alasi :D

Good luck for hunting :XXXX

Poissa no-worries

  • Mänkki
  • **
  • Viestejä: 78
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #9 : Joulukuu 11, 2003, 10:11 »
"...authorised period of stay shown on your visa label ..."

Vaan kun minulla ei ole viisumia vielä. Olen käsittänyt, että viisumihakemukseen pitää laittaa se päivämäärä, jona kone saapuu maahan. Olenko käsittänyt tämänkin asian ihan täysin väärin? Jos tuo saapumispäivämäärä on kesäkuun ensimmäinen päivä, mutta opetus alkaa vasta heinäkuun puolivälissä, tuleeko viisumihakemus bumerangina takaisin? Vai onko ideana, että ensin saadaan maahanmuuttoviranomaisilta tuomio, jonka mukaan sitten vaan on lennot järjestettävä? Tyhmiä kysymyksiä, sorry :)

Yleensähän on ilmeisesti tapana, että viisumin alkuajankohta on vain vähän ennen opetuksen alkamista, mutta lukukauden loppumisen jälkeen siinä on jonkin verran ylimääräistä aikaa. Minä vaan haluaisin tulla jouluksi kotiin, joten matkailisin ja keräisin tutkimusaineistoa mieluiten ennen lukukauden alkua.

Viisumihakemuksen tekemistä ei ilmeisesti voi kuivaharjoitella missään päin nettiä? Tämä kaikenkarvaisten hakemusten kanssa taitelu on aika hankalaa EU-Suomen asukkaalle. Ensimmäistä kertaa tässä viisumia haen, kun en koskaan ole ollut EU:n ulkopuolella (paisi Virossa päiväsaikaan).

Antamasi linkki oli ihan jees, mutta sivustosta ei ole hirveästi apua vaihto-opiskelijalle, vaan se on pidemminkin suunnattu niille, jotka aikovat tehdä maassa koko tutkinnon.

"Tuon ajan sisalla voit tulla ja menna aivan niinkuin haluat"

Eli saan käydä Uudessa Seelannissa ja tulla takaisin maahan ilman mitään mutinoita? Uuteen Seelantiin tarvitsen toki erillisen viisuminsa.
Maija

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #10 : Joulukuu 11, 2003, 22:48 »
No-worries :D

"Vaan kun minulla ei ole viisumia vielä..."

Ensin viisumi ja sitten lentoliput :D
Johan siella immigration sivuillakin varoitetaan tekemasta yhtaan mitaan matkajarjestelyja ennenkuin viisumi on myonnetty :D

"Olen käsittänyt, että viisumihakemukseen pitää laittaa se päivämäärä, jona kone saapuu maahan.."

Ihan vahaisen vaarin kylla :D  Turistiviisumi "ETA" on vahan asia erikseen, joka anotaan lentolipun ostamisen yhteydessa :D

Kuten sanottu, voit matkustella ihan missa vain - tietysti edellyttaen, etta muut matkusteluun tarvittavat dokumentit on kunnossa.  Uuteen Seelantiin et Suomen passilla tarvitse viisumia, jos menet turistina :D

Se "kuivaharjoittelu" on hieman hankalaa eika siita olisi juuri mitaan hyotyakaan, silla jokainen hakemus kasitellaan ihan omalla meriitillaan :D

Cheers
Jaaks

Poissa no-worries

  • Mänkki
  • **
  • Viestejä: 78
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #11 : Joulukuu 12, 2003, 15:16 »
Tällä palstalla oppii joka päivä jotain uutta. Paljon kiitoksia avusta! Ei kysyvä tieltä eksy ja niin edelleen :)
Maija