Kirjoittaja Aihe: WH:lla ammattitöihin, sitten muu viisumi?  (Luettu 2968 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa fatamorgana

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 136
WH:lla ammattitöihin, sitten muu viisumi?
« : Marraskuu 08, 2010, 18:59 »
Moi,

Nyt viisumiasiantuntijat apuun! Vaikka olen tutkaillut immigration-sivustoja, ei infoa ole tullut vastaan. Olemme alle kolmekymppinen pariskunta aikeissa muuttaa Australiaan Perthiin ensi kevään-kesän aikana. Suomessa on vielä erinäisiä velvollisuuksia ennen kuin päästään lähtemään, joten siksi tämä 1/2v+ aikahaarukkamme. Nyt hyvät asiantuntijat, voiko näin tehdä: tulemme Ausseihin etsimään töitä WH:lla ja jos löytyy joku pysyvämpi (yli 6 kk) homma, ideaalitapauksessa työnantaja hoitaa viisumin, esim. long-stay business (tapahtuuko niin ikinä...??) Onko tässä mitään järkeä tai onnistumisen saumaa, eli palkataanko tutkintoa/korkeakoulutusta vaativiin ammattitöihin WH-visalla?

Jos ei tule onnistumaan noin, onko hyviä ehdotuksia ja muita keinoja? Mies on civil engineer eli SOL-listalla, itse olen arkkitehtitoimistossa tutkimus- ja kehitysprojekteissa eli en ole arkkitehti vaan hankerahoitus/projektikoordinaattori, tutkintona Master of Arts. Oma ammattini ei ole sollissa. Olemme asuneet ulkomailla (opiskelun takia) ennenkin joten emigroituminen sinänsä ei ole ongelma, mutta työnhaku ja byrokratia mietityttävät. Meillä on rutkasti työkokemusta myös "worker"-tason hommista jos ei oman alan tutkinnolla töitä heti löydy, eli hitsaus, putkityöt, asiakaspalvelu, toimistotyöt, hevostallihommat, maatilan työt, kaikki onnistuu :)

(MUOKKAUS*) Jatkoa omaan kysymykseeni. Skilled independentiin meillä ei näköjään/taatusti ole saumaa ilman 2 vuoden aussityökokemusta tai -opintoja, joita ei siis yhdellä WH:lla ehdi saada. Onko siis mitään keinoa saada muuta työlupaa kuin WH ilman sponssaavaa työnantajaa? Pahoittelut jos kysymystä on puitu täällä jo usein, en löytänyt kuitenkaan suoraa vastausta immistä tai täältä.

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: WH:lla ammattitöihin, sitten muu viisumi?
« Vastaus #1 : Marraskuu 08, 2010, 20:31 »
Fatamorgana, ehdottamasi tapa jalan oven väliin saamisesta WH:n avulla toimii kyllä teknisesti (säännöt eivät sinällään estä). Tyonantaja voi palkata sinut 6 kk ajaksi, ihastua työsi laatuun ja haluaa pitää sinut, joka seurauksena sponsoroi pidemmän viisumin (457 tai ENS).

Matkalla on kuitenkin kaksi hidastetta: ensinnäkin ammattihommiin otetaan yleensä vain pitkän viisumin haltijoita. WH on käypää valuuttaa vain todellakin tilapäisluonteisissa tai casual-töissä. Jos katsot esim www.seek.com.au, niin ilmoituksissa hyvin yleisesti vaaditaan 'Australian Citizen or Resident', jolla tarkoitetaan kansalaisuutta tai PR-viisumia (jotkut työnantajat voivat tosin katsoa monivuotisen tilapäisen viisumin pysyvää vastaavaksi).
Toisekseen sponsorointi tietää sidonnaisuutta työpaikkaan ja monessa tapauksessa työnantaja pitää osiottaa että australialaisten joukosta ei ole hakemalla löytynyt sopivaa työntekijää ja siksi palkataan ulkomaalainen.

Onnea matkaan! Kokeilla toki voi, siinä voi vain voittaa, mutta varautukaa siihen, että palaatte Suomeen 1 - 2 v kuluttua ottamaan lisää vauhtia.

Muuten, mistä tulee ehto olla 2 v paikallista työkokemusta? Skilled Independent -viisumi sitä ei taida sisältää. Sanotaanko niin teidän Skills Assessmentin vaatimuksissa?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa fatamorgana

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 136
Vs: WH:lla ammattitöihin, sitten muu viisumi?
« Vastaus #2 : Marraskuu 09, 2010, 06:39 »
Kiitos nopeasta vastauksesta Ruu!

Hyvä tietää, että teknistä tai laillisuusestettä ei ole. Olen kyllä bongannut nuo kertomasi viisumivaatimukset työpaikkahakemuksista, mutta ajattelin, että jos muuta kuin WH:n ei saa tähän hätään niin mennään edes sillä. Skilled independentin pisteytystaulukkoa immissä tutkiessani tulin siihen tulokseen, että 120 pistettä on mahdoton saavuttaa ilman aussityö- tai aussiopiskelukokemusta. Siinähän ei saa lainkaan pisteitä abroad-työkokemuksesta tai edes korkeakoulutuksesta, jos se on muualta kuin ausseista. Itselläni on tupla-BA-tutkinto + MA-tutkinto ja 3,5 v ammatillista työkokemusta Suomesta, mutta nuo eivät näytä painavan mitään pisteytystaulukossa. En tiedä olenko sitten ymmärtänyt jotain perin väärin taulukosta? Tai jättänyt jotain laskematta...?

Oma ammattini ei ole SOL:issa, joten pysyvämpään viisumiin lie ainoa väylä joko työnantajan sponssaama tai puolison viisumissa secondary applicantina olo?

Poissa hannak

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 1
Vs: WH:lla ammattitöihin, sitten muu viisumi?
« Vastaus #3 : Marraskuu 09, 2010, 09:09 »
Fatamorgana, kyllä näin todella tapahtuu! Itse tulin Australiaan WH-viisumilla 3 vuotta sitten. Löysin työnantajan, joka 6kk WH-viisumilla työskentelyn jälkeen sponsoroi ensin 457 Temporary Business Long Stay viisumin ja pari kuukautta sitten sain pysyvän (ENS) viisumin.

Paljolti riippuu oman alasi työtilanteesta. Kun tulin tänne 2007, oman alan (IT) töitä oli tarjolla todella hyvin ja löysin koulutusta vastaavan työpaikan WH-viisumista huolimatta parissa viikossa. Ja oli mulla myös hyvää tuuria, ehdotus sponsoroidun viisumin hankkimiseen tuli työnantajan puolelta.

Paljon vaan hakemuksia vetämään kunhan pääset Perthiin asti ja onnea matkaan!  :pepsodent

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: WH:lla ammattitöihin, sitten muu viisumi?
« Vastaus #4 : Marraskuu 09, 2010, 11:08 »
Fatamorgana, koulutusta ja työkokemusta arvioidaan ensin Skills Assesmentissa ja vasta toissijaisesti viisumihakemuksessa.
Kun puhutaan PR-viisumista, päähakijan ammatin on oltava SOL-listalla. Se vahvistetaan Skills Assessmentissa, joka tehdään ennen viisumin hakemista.
Assessmentin tuloksesta riippuen hakija saa viisumihakemukseensa 40 - 60 pistettä eli jopa puolet pisteistä tulee jo siitä.

Luodaanpa esimerkki:
SOL - 60 pistettä
Ikä alle 30 v - 30 pistettä
IELTS 7 - 25 pistettä
Specific work experience - 10 pistettä
Community language - 5 pistettä
==> Koossa on nyt 130 pistettä. Laitetaanko pakettiin vai otatko sellaisenaan???   :pepsodent

Huomaa että koulutus- ja työkokemus voi olla mistä maasta tahansa. Se vain pitää pystyä osoittamaan koulu- ja työtodistuksin. Sitten kun saa Skills Assessmentin hyvin läpi, on itse viisumin hakeminen helppoa ja paljon varmempaa. ENS on hiukan helpompi tapaus kuin Skilled Independent mutta se onnistuu yleensä vasta täällä ollessasi.
Onnea matkaan!
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Boomerang

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 38
Vs: WH:lla ammattitöihin, sitten muu viisumi?
« Vastaus #5 : Marraskuu 09, 2010, 14:25 »
Terve,

Skilled Independent viisumi 175 osalta voi vielä mainita, että riittää kun päähakijalla (main applicant) pisteet täyttyvät.
Secondary applicant eli kanssahakija voi olla: partner, a dependent child of you or your partner, a dependent relative of you or your partner.

Lykkyä!

Poissa fatamorgana

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 136
Vs: WH:lla ammattitöihin, sitten muu viisumi?
« Vastaus #6 : Marraskuu 10, 2010, 08:19 »
Moi, kiitos kaikille avuliaille rohkaisevista viesteistä!
Ruu, tajusin viestejäsi luettuani, että olin tsekannut koko skilled independentin liian hätäisesti, eli en ollut laskenut pisteitä riittävän perusteellisesti. Jotenkin olin myös fiksautunut kuvitelmaan, että kokemuksen on oltava Australiasta. Meidän "ongelmamme" työkokemuksen suhteen on, että itselläni on viisumia varten riittävästi työkokemusta, mutta ammattini ei ole SOLissa. Miehen ammatti sen sijaan olisi SOLissa, mutta työkokemusta ei kerry vaadittua 3 vuotta 4:stä - kun laskimme viisumiehdot täyttävää työkokemusta, saldona oli palttiarallaa 1,5 vuotta. Tämä siis siksi, että mies on opiskellut viimeiset 4 vuotta. Mutta ei tämä nyt läheskään niin epätoivoiselta näytä kuin ensiluulemalta, kiitos siitä!! Lähdemme ehdottomasti yrittämään, tarkoituksena on olla Australiassa toukokuussa 2011. Eli vielä on aikaa setviä, taustoittaa, järjestellä ja hakea viisumeita :)

Poissa manni

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 1
Vs: WH:lla ammattitöihin, sitten muu viisumi?
« Vastaus #7 : Marraskuu 11, 2010, 14:42 »
Fatamorgana, onnea matkaan!
Itse olen haaveillut Australiasta jo vuosia, joten päädyin vielä epävarmempaan ratkaisuun: jos en löydä huhtikuuhun mennessä sponsoria viisumille, hyppään koneeseen jä lähden koettamaan onneani paikan päälle. Hölmöä? Ehkä. Itse en koulutukseltani sovellu skilled listalle ja pisteet eivät riitä SOL:iin  :(
Aikoinani ajattelin, että jos opiskelee itselleen Bachelor of Hospitality Managent- tutkinnon niin töitä kyllä saa turismin alallata. Vähän ikävältä tosiaan näyttää tuo vaatimus jo olevassa olevasta viisumista, mutta en jaksa vain istua täällä ja surra vaan koettaa kepillä jäätä!
Joten onnea myös teille, ja varmasti noilla rahkeilla asiat järjestyy!

Poissa fatamorgana

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 136
Vs: WH:lla ammattitöihin, sitten muu viisumi?
« Vastaus #8 : Marraskuu 12, 2010, 08:53 »
Moikka Manni ja kiitos kannustuksesta, samaa sinulle! Itsekin ajattelen, että ei voi voittaa, jos ei uskalla koittaa. Ja jos on valmis niin isoon elämänmuutokseen, että lähtee uuteen maahan ja kulttuuriin ilman varmaa tietoa tulevasta, kyllä silloin pystyy myös joustamaan toisinkin päin ja lähtemään joko takaisin Suomeen tai muualle maailmaan, jos ei mitenkään, millään ala toimia. Mutta jospa alkaisi. Uskon kuitenkin, että kaikki on omasta yritteliäisyydestä kiinni. Ja on sinne down underiin ennenkin menty ja onnistuttu, siitä ovat osoituksena dunderilaiset ;) Pidetään yhtä ja palataan asiaan!

Poissa annap

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 24
Vs: WH:lla ammattitöihin, sitten muu viisumi?
« Vastaus #9 : Marraskuu 18, 2010, 19:31 »
Fatamorgana, kyllä näin todella tapahtuu! Itse tulin Australiaan WH-viisumilla 3 vuotta sitten. Löysin työnantajan, joka 6kk WH-viisumilla työskentelyn jälkeen sponsoroi ensin 457 Temporary Business Long Stay viisumin ja pari kuukautta sitten sain pysyvän (ENS) viisumin.

Paljolti riippuu oman alasi työtilanteesta. Kun tulin tänne 2007, oman alan (IT) töitä oli tarjolla todella hyvin ja löysin koulutusta vastaavan työpaikan WH-viisumista huolimatta parissa viikossa. Ja oli mulla myös hyvää tuuria, ehdotus sponsoroidun viisumin hankkimiseen tuli työnantajan puolelta.

Paljon vaan hakemuksia vetämään kunhan pääset Perthiin asti ja onnea matkaan!  :pepsodent

Saako kysyä mistäpäin Australiaa ja miten (esim. rekryfirman kautta) löysit töitä? Miten paljon sinulla oli työkokemusta tuolloin? Mieheni on IT-alalla ja hänellä on 3v. työkokemus systems analystinä. Ollaan mietitty, että jos skilled independent -visan saaminen ei onnistu, tullaan Australiaan niin, että minä haen opiskelijaviisumia (masters degree) -> mies voi tehdä opiskelijaviisumini nojalla töitä -> toivottavasti löydetään sponsoroiva yritys (ensin temporary visaa ja myöhemmin permanentia varten).

Onko työtilanne edelleen hyvä? Voisiko tällainen kuvio onnistua?

T. Anna