Kirjoittaja Aihe: Matkustusvinkkejä lapsiperheelle Brisbaneen  (Luettu 3825 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa jaasanu

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 2
Matkustusvinkkejä lapsiperheelle Brisbaneen
« : Syyskuu 27, 2010, 11:45 »
Olemme harkitsemassa matkaa Brisbaneen joulun aikoihin ja ajattelin kysellä kokemuksista. Meillä on 4 ja 7 vuotiaat tytöt sekä vanhemmat.

Kiinnostaisi kuulla, oletteko matkustaneet kertakärsimyksellä vai pysähtyen matkalla? Toimiiko stop over lasten kanssa yhtä hyvin kuin aikuistan eli olisko enemmän hämmentävää pidentää matkaa pysähtymällä ihan uudessa paikassa vai toimisiko enneminkin virkistävänä juttuna? 4 vuotialla tulisi olemaan varmasti vaikeuksia pysyä paikoillaan noin pitkään. Ajatuksena olisi ajoitaa pisin pätkä täältä itään yölennolle. Olemme matkustaneet perheenä vain euroopassa, joten kokemusta ei ole aiemmista näin pitkistä matkoista.

Mikä yhtiö on tällä hetkellä edullisin vaihtoehto? Varmaankaan ei ole suorin :) Lähdön ja paluun päiviä voi vielä tässä vaiheessa muunnella eli onko etua jostain tietystä lähtöpäivästä vai ei? Millä yhtiöllä on parhaat puuhapaketit lapsille? Muita vinkkejä?

Kiitos jos jaksatte jakaa kokemuksianne :)

Terveisin Anu ja perhe Turusta

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Vs: Matkustusvinkkejä lapsiperheelle Brisbaneen
« Vastaus #1 : Syyskuu 27, 2010, 14:39 »
Me ajattelimme kerran, että kolme ja yksivuotiaan kanssa olisi kiva tehdä stop-over Bangkokissa ja levätä pari yötä, sillä kumpikaan meistä vanhemmista ei nuku hyvin tai ollenkaan lentokoneessa. Bangkokiin tutustuminen liikenteen seassa lasten kanssa ei todellakaan ollut mitenkään rento kokemus. Yhden taksiajelun teimme ympäri kaupunkia, ja loput ajasta vietimme hyvässä hotellissamme poistumatta sieltä juuri minnekään. Sopivasti saimme nukuttua siellä, mutta sitten jatkolento Brisbaneen lähti niin hassuun aikaan, että se heitti sisäisen kellomme taas aivan sekaisin. Niinpä päätimme, että jatkossa mieluummin nopeasti loppukohteeseen, ja rahaa säästöön vaikka aussimatkailuun. Se on melkoista sirkusta raahata matkalaukkuja ja lapsia mukanaan, eikä se loppujen lopuksi niin hirveän halvaksi edes tullut lentokenttäveroineen ja hotelleineen. Se on sitten eri asia jos vaikka viipyy vajaat pari viikkoa jossakin eksoottisessa kohteessa tai tuttuja tapaamassa.

Matkustamisessa jokainen tunti on kotiinpäin. Ne loppupään tunnit jotka menevät vuorokauden yli kokonaislentoajassa tuntuvat todella pitkiltä. Pitkän kaavan kautta lentämisestäkin on kokemusta. Jos lentää suoraan, niin ihan mielellämme maksamme nykyään vähän enemmän siitä ilosta, että kokonaislentoaika on esim. 4-5 tuntia lyhyempi. Yllättävän hyvin lapset ovat jaksaneet kertakärsimyslennot, paremmin kuin vanhemmat. Lyhyin reitti taitaa olla tällä hetkellä Finnairilla Helsingistä Hong Kongin kautta Brisbaneen. Lontoon Heathrowin kautta voisi saada halvempia lentoja, mutta kiertäisin sen kentän lasten kanssa kaukaa.

Niin ja sitten stop-overin/jetlagin vaikutus Australian matkaanne. Jokainen päivä Australiassa on arvokas kun saapuu näin kaukaiseen kohteeseen, ellei sitten ole kyseessä pitempi reissu. Tämä on iso maa ja paljon nähtävää. Itse en tuhlaisi lomapäiviä stop-overiin. Voi sitä täältäkin käsin sitten reissata ja käydä vaikka Uudessa Seelannissa jos aikaa ja halua riittää.

Poissa jaasanu

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Matkustusvinkkejä lapsiperheelle Brisbaneen
« Vastaus #2 : Syyskuu 27, 2010, 18:03 »
Kiitos Silppu!

Ollaan tod näk vain kaksi-kolme viikkoa matkalla, joten tosiaan siitä ajasta menee hukkaan liikaa jos pysähtyy. Luulen, että näille lapsille ihan eri systeemit jossain idän kohteessa olisi ihan liikaa ylimääräistä rasitusta. Olen itse matkustanut stop overeilla pariin kertaan mutta silloin ei ollut lapsia....Eiköhän pysytellä samoilla sijoilla pieniä päiväretkiä tehden ihan vaan pieneen plänttiin tutustuen, lasten ehdoilla.

Anu

Poissa Merja

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 288
  • Lähetä U2U ja laitan osoitteen tulemaan
Vs: Matkustusvinkkejä lapsiperheelle Brisbaneen
« Vastaus #3 : Syyskuu 27, 2010, 19:37 »
Minä taas matkustaisin ehdottomasti stopoverilla tuon ikäisten lasten kanssa. Olen tehnyt Brisbane-Helsinki matkan neljä kertaa ilman (kerran lasten kanssa ja kolme kertaa yksin) ja 3 kertaa stopoverilla. Ja suosittelen pysähtymispaikaksi Hong Kongia (jossa olin kerran yksin kolmen lapsen kanssa 2 yötä, mahtavat kokemukset) ja Japania (kerran 4 yötä ja kerran yhden). Stopover tasaa mukavasti lentojen rasittavuutta ja samalla näkee useamman maan, melkein samalla hinnalla (me olemme vain aistineet tunnelmaa ihan hotellin läheisyydessä, käyneet syömässä ja ehkä yhdessä turistikohteessa). Tosin suosittelen että viivytte täällä Australiassa ainakin sen kolme viikkoa sillä tosiaan aikaero ja lennot ovat sen verran rasittavia että jos tänne saakka tulee, kannattaa viipyä vähän pidempään. Kokonaiskustannuksiin se ei paljon vaikuta.
 

Poissa Jiniba

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 16
Vs: Matkustusvinkkejä lapsiperheelle Brisbaneen
« Vastaus #4 : Syyskuu 27, 2010, 21:26 »

Meidan lapsilla oli ikaa vajaa 1 ja 2, kun lensimme viime vuonna Brisbanesta Japanin kautta Helsinkiin. Japanissa piti odottaa lentokentalla kuusi tuntia, ja se oli aika rankkaa niin lapsille kuin vanhemmillekin.
Brisbaneen palatessamme pysahdyttiin Bangkokissa viideksi paivaksi, ja se tuntuikin ihan hyvalta ratkaisulta meidan perheelle. Tehtiin paivaretkia ja tutustuttiin kaupunkiin, ja nukuttiinkin sen verran, etta Brisbanessa paastiin aika hyvin uuteen rytmiin taas kiinni.
Yrittakaa vaan nipistaa mahdollisimman paljon aikaa koko matkaa varten, vaikka voihan Australiaan pikavisiittejakin tehda. Eras sukulaiseni tuli perheineen tanne yhdeksi viikoksi (mukana 4-vuotias), valilasku heilla oli Hong Kongissa. Vanhemmat tuntuivat olevan vasyneempia kuin lapsi...  :D

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: Matkustusvinkkejä lapsiperheelle Brisbaneen
« Vastaus #5 : Syyskuu 27, 2010, 22:11 »
Pienta stop-overia minakin suosittelisin. Ihan mita tahansa, joka katkaisee matkan, pilkkoo se kahteen pienempaan lento-etappiin yhden massiivisen sijaan. Jos ei muuta niin huone lentokenttahotellista siksi ajaksi, etta voitte ottaa paivaunet, kayda uimassa, jne.
Kertakarsimykseen sopisi Singaporen lentokentta, silla siella paasee kentalla uima-altaaseen virkistymaan, mutta suorat lennot Helsingista taitavat alkaa vasta ensi vuonna.

Jos bilekunto riittaa, ehdottaisin vaikka lentoa Tokion kautta. Saapuminen aamulla, aamupala kentalla (Finnairin aamupala oli ainakin 2 kk sitten ihan uskomaton vetaisy), paiva Naritan kaupungissa, ehka pienet torkut siina jossain, kunnon ruoka ennen lentoa (Naritan terminaali 2 on hyva tassa), ja illalla jatkolennolle. Lennot menevat kivammin ja matka kuitenkin etenee hyvaa vauhtia.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Matkustusvinkkejä lapsiperheelle Brisbaneen
« Vastaus #6 : Syyskuu 27, 2010, 22:14 »
Kun katsotte lentoja niin yrittäkää ajoittaa lähtö 14.12 tai ennen. Aikasemmin ainakin oli niin että 15pvän jälkeen lippujen hintaan tulee aika roima korotus joulu ja uudenvuoden sesongin ajaksi.

Poissa mikkosamuli

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 11
Vs: Matkustusvinkkejä lapsiperheelle Brisbaneen
« Vastaus #7 : Syyskuu 28, 2010, 04:54 »
Matkaamme heti vuoden alussa vuodeksi Brisbaneen. Perusteellisen lentohintavaihtoehtojen selvittely osoitti, että kahdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle edullisimmat liput pystyi tarjoamaan Abu Dhabin lentoyhtiä Etihad Airways. Stop-over heillä (kuten ei muillakaan yhtiöillä) juuri nosta kustannuksia eli päädyttiin sitten muutaman päivän palautumis- ja kaupunkilomaan menomatkalla Singaporessa. Noita lippuja myy Suomessa ainakin Kilroy Travels (ei tartte olla Kilroy-ikäinen).

Poissa mikkosamuli

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 11
Vs: Matkustusvinkkejä lapsiperheelle Brisbaneen
« Vastaus #8 : Syyskuu 28, 2010, 04:55 »
..niin, ja ne lentolippujen hinnat pompsahtavat korkeiksi paitsi reilusti ennen joulua, niin ovat korkeat myös tammikuun puoleenväliin asti, yhtiöstä riippuen.