Kirjoittaja Aihe: eläkeikäinen  (Luettu 5340 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa tyyni

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
eläkeikäinen
« : Maaliskuu 12, 2008, 14:14 »
Mites on eläkeläisen laita joka haluaa muuttaa Ausseihin

Muistan että silloin joskus 70-luvulla jos halusi muuttaa australiaan, piti olla 30000 suomen markkaa (noin 5000€) plakkarissa päästäkseen muuttamaan. Siis työikäisen.

Kuinka on eläkeläisen mahdollisuudet tänä päivän. Tarvitaanko tällaista takuuta olla jos pariskunnan tulot nettona on noin 2500€/kk.
Eläkehän maksetaan suomesta minne maailman olkkaan tahansa.
 
Myös se että mites on eläkeläisen englannin kielen taito. Tarvitseeko sen olla ihan perfekt eläkeläisellä joka auttavasti tulee toimeen kielellä?

Poissa Kr1st1an

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 5
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #1 : Maaliskuu 13, 2008, 06:24 »
tuli mieleen keskustelu jonka kavin britti-aussi rouvan ja hanen hollantilaisen miehensa kanssa muutama viikko sitten. Rouva aikanaan asunut ausseissa ja muuttanut britteihin kymmenia vuosia sitten ja vuosien saatossa menettanyt aussien kansalaisuuden. Nyt molempien ollessa elakkeella olivat paattaneet muuttaa Australiaan elakepaiviaan viettamaan. Anyway, olivat kayneet keskustelua IMMI:n kanssa maahan muuttamisesta ja lyhyesti ehdot olivat muistaakseni seuraavat: omillaan pitaisi tulla toimeen seka olla sairausvakuutus omasta takaa, ennen muuttoa pitaisi loytya vahintaan 500000 aussitaalaa (n. 300000 euroa) varoja jotka ilmeisesti toimivat jonkinlaisena vakuutena, ja joista mahdollisesti saa ainakin osan takaisin muutaman vuoden paasta. Talla paketilla saa 4 vuoden tilapaisen viisumin joka on uusittava sen vanhetessa. Skilled tyoviisumia ei myoskaan yli 45 vuotiaile helposti myonneta (tassa oli kylla joitakin poikkeuksia) eli vaikka olisikin viela parhaassa tyoiassa, niin Austaliaan ei valttamatta ole enaa muuta asiaa kuin turistiviisumilla.

Enempaa en tasta asiasta tieda ja saattaapa kirjoitukseni sisaltaa jopa virheita, mutta varmasti asiasta enemman tietavat ne korjaavat :)

Terveisin,
Kristian

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #2 : Maaliskuu 13, 2008, 06:51 »
Tuota elakoitymista Australiaan on rajoitettu.

Elakeviisumi sellaisenaan on lakkautettu. Retirement in Australia booklet kertoo etta vuoden 2005 jalkeen viisumi myonnetaan vain sen aiemmille haltijoille (viisumin voi siis uusia mutta uusia ei enaa myonneta).

Sen sijaan olemassa on Investor Retirement -viisumi, jota voi hakea kun sina tai yhdessa puolisosi kanssa voitte
+ sijoittaa AUD 500,000 tai 750,000 siihen osavaltioon, johon aikoo muuttaa (New South Wales on poissuljettu eli sinne ei voi menna)
+ seka on AUD 500,000 tai 750,000 edesta muita sijoituksia / varallisuutta, joka voidaan siirtaa Australiaan
+ on vakituisia tuloja AUD 50,000 tai 65,000 vuodessa.
Noista kahdesta rahamaarasta kaytossa on alempi silloin kun aiot muuttaa "regional" eli (kaytannossa) suurkaupunkien ulkopuolelle ja suurempi silloin kun kohteenasi on suuret tai voimakkaasti kasvavat keskukset.
Naiden lisaksi pitaa olla 55+ v, terveysvakuutus, ei lapsia mukana, ei aikomusta tyoskennella kokopaivaisesti, hyvaluonteinen ja jonkin osavaltion sponsoroima

Eli tervetuloa vain rikkaat. Muille suosittelemme Marbellaa tai muita mistraalien savyttamia paikkoja.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Aikis

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 943
  • awailable
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #3 : Maaliskuu 13, 2008, 07:04 »
No nyt Ruu pilasit päiväni. Tulevaisuus ei näytäkään niin ruusuiselta kuin olin kuvitellut...Nimittäin ensiksikin tuo hyväluonteinen! Dunderilaisethan tietävät... Ja toisekseen, miksiköhän juuri NSW on rajoitettu? Onko siellä liikaa investointeja?

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #4 : Maaliskuu 13, 2008, 11:24 »
Voihan tänne eläkeläiset tulla turistina kuitenkin.   :peukkuy

Kolme kuukautta kerrallaan maassa oleskelu onnistuu mainiosti, ja välissä voi poiketa vaikka Uudessa Seelannissa tai Fidjillä, ja jatkaa taas seuraavat kolme kuukautta Australiassa. Tämä siksi että yleensä turistina maassa voi olla maksimissaan kolme kuukautta kerrallaan yhden vuoden ajan. Toki voi anoa pidempääkin yhtäjaksoista oleskelua aina vuoteen asti jos on hyvät perustelut, ja tällöin tarvitaan terveystarkastus yli 70-vuotiailta.

Maassa tulee mainiosti toimeen kohtalaisella tai melko huonolla englannilla. Jos majoittuu suomalaiseen kotimajoitukseen, niin kielelliset haasteet tulevat entistäkin helpommiksi. Tässä eräs suositeltava majoituslinkki ympäri vuoden lämpimästä Queeenslandista:

http://www.ellinboxi.com

Silppu

Poissa tyyni

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #5 : Maaliskuu 16, 2008, 16:17 »
Kiitos vastauksistanne!

Minulla tuli muistiin nyt vastauksistanne sellainen muistikuva että olen joskus kuullut näistä kiristyvistä, jopa englantilaisten pääsyistä australiaan,

Tuo Silpun mainitseva Ellin boxi on aikas mielenkiintoinen sijantinsakin puolesta, lämmin kesät talvet.
Mutta, mutta 3kk turistiviisumi tuntuu kohtuuttoman pieneltä.

Ajatellen sitä että jos ostaisi siellä pienen matkailuauton ja etelästä pohjoiseen lähtis tutustamaan rannikkoa ja myös ehtisi vähän katsella paikkoja. Ja tietysti nähdä Ulurukin.

Poissa Tony

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 475
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #6 : Maaliskuu 16, 2008, 17:19 »
Mitä??? Eikö Australiaan enää saa 6kk turistiviisumia? Ainakin pari vuotta sitten (2002 :pepsodent) pitkän turistiviisumin sai kun laittoi hakemuksen lähimpään suurlähetystöön ja 3kk pikaviisumin sai suoraan netin kautta. Muutaman kuukauden lisäaikaakin olen aikanaan 6kk viisumiin hakenut.

Tyyni,
Pienen asuntoauton sijaan suosittelen mieluummin pientä asuntovaunua ja autoa :peukkuy. On nimittäin Australiaa ja sen nähtävyyksiä kierrellessä huomattavasti kätevämpi yhdistelmä. Asuntovaunun voit aina jättää leirintäalueelle, kun lähdet lähiseutuja kiertelemään, eikä sinun tarvitse jokaisen maitokauppareissun takia laittaa kaikkia astioita ja pikkutavaroita sellaiseen paikkaan etteivät ne pääse tippumaan ja rikkoutumaan. Asuntoauton tasapainottaminen vaakasuoraan on myöskin huomattavasti hankalampaa kuin asuntovaunun, jonka tasapainottaa nopeasti nokkapyörää veivaamalla ja ajamalla matalammalla oleva puoli kiilan tai muutaman vanerilevyn päälle. Asuntoauton tasapainottaminen vaakasuoraan on niin paljon hankalampaa, että moni ei sitä vaivaudu edes tekemään, vaan tyytyvät asustelemaan vinossa olevassa asuntoautossa. Ja nämä ovat omakohtaisia kokemuksia.

 :) Tony


Poissa Haagalainen

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 384
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #7 : Maaliskuu 16, 2008, 17:35 »
Mitä??? Eikö Australiaan enää saa 6kk turistiviisumia? Ainakin pari vuotta sitten (2002 :pepsodent) pitkän turistiviisumin sai kun laittoi hakemuksen lähimpään suurlähetystöön ja 3kk pikaviisumin sai suoraan netin kautta. Muutaman kuukauden lisäaikaakin olen aikanaan 6kk viisumiin hakenut.

Kyllä ne on edelleen ohjelmassa tuolla immi'n sivulla. Ei vaan ole - toistaiseksi - omakohtaista kokemusta mitä tarkoittaa tuo ympäripyöreä maininta alla ???

"The period of stay granted will depend on the purpose of the visit and your personal circumstances".

http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/676/index.htm

Poissa tyyni

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #8 : Maaliskuu 16, 2008, 19:45 »


Tyyni,
Pienen asuntoauton sijaan suosittelen mieluummin pientä asuntovaunua ja autoa :peukkuy. On nimittäin Australiaa ja sen nähtävyyksiä kierrellessä huomattavasti kätevämpi yhdistelmä. Asuntovaunun voit aina jättää leirintäalueelle, kun lähdet lähiseutuja kiertelemään, eikä sinun tarvitse jokaisen maitokauppareissun takia laittaa kaikkia astioita ja pikkutavaroita sellaiseen paikkaan etteivät ne pääse tippumaan ja rikkoutumaan.
 :) Tony

Tuo oli vallan hyvä ajatus Tony. Pitääpä sulatella tätä mahdollisuutta.  :)

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #9 : Maaliskuu 18, 2008, 00:53 »
Suunnittelin vanhemmilleni (=eläkeläisiä) puolen vuoden oleskelun täällä, joten neuvoni siltä pohjalta.

Minun suositukseni olisi suunnitella matka niin, että olisi yksi tukikohta josta käsin lentäisi halpalentoyhtiöllä johonkin kaupunkiin, vuokraisi sieltä auton, ajaisi siellä lenkin, jossa auto luovutetaan saman firman vuokraliikkeeseen (voi olla eri kaupunki). Asuminen matkan ajan motelleissa, jolloin ei tarvitse suunnitella matkaansa liian pitkälle etukäteen (kun ei matkusta sesonkiaikana). Vaihtoehtoisesti lento esim. Sydney:iin tai Alice Springsiin, jossa yöpyminen hotellissa. Tutustumista paikallisesti julkisilla kulkuneuvoilla, ja lento takaisin vaikka kolmen päivän päästä. Takaisin tukikohtaan ja lepäämistä taas muutama viikko tutussa paikassa. Tutustumista lähialueisiin omalla autolla. Sieltä käsin voi suunnitella seuraavaa matkakohdetta jaksamisen ja vuodenaikojen mukaan. Australian pinta-alan suuruutta ei ole kartasta katsoen ihan helppo ymmärtää. Sitten kun on paahtanut autolla tuntitolkulla asuntoautolla/ asuntovaunu perässä pääsemättä juuri mihinkään, alkaa tulemaan vähitellen ymmärrystä tämän maan välimatkoista. http://maps.google.com.au on oiva apu matkan suunnittelussa. Siinä on myös välimatkalaskuri.

Matkaa Uuden Seelannin eteläsaarelle suosittelen lämpimästi, pakotti viisumi siihen tai ei. Parissa viikossa tuntuu että on nähnyt Skotlannin nummet, Norjan vuonot, Sveitsin alpit ja Yosemiten kansallispuiston (USA). Lisäksi albatrossit ja pingviinit luonnossa voi halutessaan bongata. Mielestäni paras aika matkalle sinne on tammi-helmikuun vaihteessa kun uusi vuosi on kunnolla ohi ja paikallisten lomakausi ei ole vielä alkanut helmikuussa. Säät ovat Suomen kesää vastaavat.

Ps. Ellin Boxi kannattaa varata hyvissä ajoin. Muissa majoituksissa oltava ajoissa sesonkiaikana (Uusi vuosi, joulu, Pääsiäinen, koulujen lomakaudet)

Poissa Tony

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 475
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #10 : Maaliskuu 18, 2008, 22:04 »
Jos turistina tuijottaa Australian karttaa ja tarkastelee mittasuhteita niin onhan Australia iso maa, mutta tosi asia on kuitenkin se, että 70% maasta on pelkkää punaista hiekkaa ja pensasaavikkoa, jolloin turisteille "jäävä" Australia pieneneekin huomattavasti. Eri asia onkin, jos turistin tarkoituksena on kiertää koko manner puolessa vuodessa ja käydä siinä sivussa vielä Ulurulla. Kokemuksesta voin kertoa, että Australian pitkästyttävät aavikkotaipaleet taittuvat melkoisen nopeasti niin henkilöautolla kuin asuntovaunuakin vetäessä.  Ei siinä kovin kauaa kestä, kun on ajanut esim. Adelaidesta Cairnsiin ja nähnyt vielä kaikki matkanvarren nähtävyydet. Itärannikolla kannattaakin viipyä pidempään eri paikkakunnilla, ja kun päiväetapit vielä jättää hyvin lyhkäsiksi (100km-200km) , niin ei matkarasituskaan pääse vaivaamaan. Ei eteläisen Australian ja itärannikon kiertäminen ole sen suurempi reissu kuin automatka Suomesta Etelä-Eurooppaan, ja tällaisia matkoja suomalaiset tekevät sankoin joukoin jopa 1kk kesälomillaan.   

 :) Tony

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #11 : Maaliskuu 19, 2008, 06:32 »
Kai kyse on lähinnä siitä mitä kukin matkaltaan haluaa. Yksi vaihtoehto ei ole toista parmpi. Toiset tykkäävät asuntovaunu- ja leirintäalue-elämästä, toiset taas eivät. Toisista on mukavaa olla reissunpäällä koko ajan, toiset taas haluavat ehkä vähän verkkaisempaa elämänrytmiä ja parempitasoisia yöpymispaikkoja. Kai se on myös niin, että jos on tottunut matkustamaan matkailuautolla tai asuntovaunulla sellaiset pitänevät sitä kiinteämpää asumista parempana vaihtoehtona, ja päinvastoin. Molemmilla puolensa.

Eräs vaihtoehto tuli vielä mieleeni, olen tavannut ja majoittanutkin eläkeläisiä, jotka matkustavat Australiassa eri "house sitting" eli talonvahtipaikkojen mukaan. Tyyliin kuukausi siellä toinen täällä, ja jos ei löydy mitään niin motellissa tai tuttujen luona. Varsinkin jos on koiraihminen, niin noita paikkoja tuntuu löytyvän vähän googlettamalla. Olisiko tämä sitten sellainen välimuoto noille kahdelle edelliselle vaihtoehdolle.

Silppu


Poissa tyyni

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #12 : Maaliskuu 19, 2008, 14:23 »
Heippa!

Ajattelin vaan että jos ostaa auton siellä ja ajaa koko mantereen päästä päähän ja takaisin tullesa myy sen. Niin tulee halvemmaksi kun vuokrata auton. Niin ainakin olettaisin.

Eikä ne pitkästyttävät taipaleet häiritse kun samalla saa nähdä maastakäsin sen maan mittasuhteen joka todellakin on pii,itkä.
Cairnsista-Pohjois territorioon vähän arveluttaa. Josko tie on ajettavassa kunnossa. Sieltä sitten etelärannikolle.

Tulimme äsken autolla espanjasta ja matkaa ketyi meno paluu yli 9000 km, ettei matkat ole probleemana.

Tuo Silpun mainitsema Uusi Zeelanti kiinnostaa myös. Jo senkin takia kun isoisän kolme veljestä muutti sinne Lytteltoniin ja Christchurchiin  Munsalasta vai oliko se Pensalasta. Silloin joskus 1800 luvun lopulla ja 1900 luvun alussa. Jotta luultavasti siellä on ehkä kaukaisia sukulaisia, en tiedä. Harmi etten tarkemmin tiedustellut isältä näitä asioita hänen eläessään. Nyt kiinnoistaisi, silloin nuorena ei kiinnostanut.
On hieno saada tietoa näistä U-Z parhaimmista matkailu ajankohdista mikäli sinne poikkeaisi.

Tämä matka sinne ausseihin on tarkoitus toteuttaa parin vuoden päästä. Jolloin myymme tämän talomme täällä.
Kuitenki on hyvä ajoissa aloittaa suunnitelmat.

 :XXXX   Tyyni


Poissa Merja

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 288
  • Lähetä U2U ja laitan osoitteen tulemaan
Vs: eläkeikäinen
« Vastaus #13 : Maaliskuu 20, 2008, 20:16 »
Tyyni,

kun matkustelee autolla täälläpäin (QLD), näkee paljon eläkeläisiä, jotka ovat ostaneet asuntoauton tai vaunun (asuntoautoja me olemme nähneet enemmän, johtunee siitä että outbackiin mennessä - joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen - asuntoautolla pärjää helpommin niillä pikkuteillä).

Australiassa on todella paljon korkeatasoisia leirintäalueita, joissa on mukavuuksia paljon enemmän kuin Suomessa. Kun olette matkustelleet Keski-Euroopassa, niin sanoisin että sellaista tasoa, ehkä vielä parempia. Turistirysien ulkopuolelta löytää myös halpaa majoitusta, esim 2 makuuhuoneen huoneistohotelleja, joita saa jopa 100$ (60e)/yö.

Täällä on niin paljon nähtävää ja matkat ovat pitkät että kannattaa ptysytellä liikkeessä, etelässä ihmiset, luonto ja elämäntyyli ovat ihan erilaisia kuin pohjoisessa. Pienet paikat ovat yleensä kaikkein lumovoimaisimpia. Isot kaupungit ja turistirysät ovat joka puolella maailmaa samanlaisia...  Kannattaa ostaa heti tänne saapuessaan paksuja opuksia, jotka on tarkoitettu juuri Australiaa kiertäville. Ja joita saa joka kirjakaupasta.