Kirjoittaja Aihe: Asuntojen taso Australiassa?  (Luettu 4089 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ausseihin!

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 310
Asuntojen taso Australiassa?
« : Joulukuu 19, 2007, 07:02 »
Joutuuko suomalainen tinkimään totutusta asumistasosta muuttaessaan Australiaan? Kävimme viime viikolla piipahtamassa Newcastlessa, jonne olemme näillänäkymin ensi vuoden alkupuoliskolla muuttamassa. Kävimme katsomassa paria vuokra-asuntoa, joiden vuokrahinta oli käsittääkseni 700 dollarin verran viikossa, eli kaiketi aika kova vuokra ja siten olettaisi myös tason olevan hyvä (?), toisaalta sijaintikin saattoi hinta nostaa. Mutta asunnot olivat mielestäni aika hirveitä. Sen lisäksi että niissä oli karseat kokolattiamatot, kosteus pisti erityisesti silmään huonosti sulkeutuvine keittiönkaapin ovineen ja haju oli erittäin ummehtunut. Lisäksi ilmeiseti eri suuruiset ötökät ovat asia, johon olisi totuttava, joskaan niihin emme näillä käynneillä törmänneet. Mutta onko tämä kokemamme se, mitä on odotettavissa, kun alamme asuntoa toden teolla etsiä?

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2454
Vs: Asuntojen taso Australiassa?
« Vastaus #1 : Joulukuu 19, 2007, 11:52 »
Saman elämyksen taitaa kokea jokainen Australiaan Suomesta muuttaja! Vaikken tunnekaan Newcastlen rakennusten tasoa, niin arvaisin, että teidän kannattaa kuitenkin keskittyä noin alle 10-vuotiaiden asuntojen katseluun, jotta taso riittäisi joten kuten. Kokolattiamatotonta taloa mahtaa kuitenkin olla melkein mahdoton löytää.


Tuumaa
Jouni
Canberra

Poissa Aikis

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 943
  • awailable
Vs: Asuntojen taso Australiassa?
« Vastaus #2 : Joulukuu 19, 2007, 13:57 »
Kaikkeen tottuu, kuten Jounikin antoi ymmärtää...mutta ei silti mihinkään huonoon tarvitse tyytyä! Kyllä uskoisin tuolla hinnalla löytyvän ihan kivoja ja kunnollisia taloja mutta voi olla yllätys, että sen etsiminen vaatii aikaa ja työtä ellei sitten onni potkaise kerralla. Monet tarinat on kuultu, ja itsekin käyty läpi kymmeniä asuntoja ennenkuin sopiva on löytynyt. Se on myös osa ekspatin elämäntapaa ja käsittääkseni monen aussinkin...kiinteistöbisneksestä ja sen tyylistä päätellen.

Ja jos asunto on huonossa maalissa tai matto kurjassa kunnossa, vuokralainen voi hyvin edellyttää - ennen sopparin tekoa - niiden korjaamista.

Ötököistä on täällä sitten ketjuja erikseen...

Poissa chilifinn

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 224
Vs: Asuntojen taso Australiassa?
« Vastaus #3 : Joulukuu 20, 2007, 00:04 »
Ainakin Melbournessa löytyy taloja joka lähtöön. Townhouse tyyppisiä taloja (= takapihalla vain pieni patio) on paljon tarjolla ja ne ovat usein uusia tai liki uusia, kaikkine mukavuuksineen ja niissä on usein ainakin olohuoneessa puulattia. Ne vain ovat usein vilkkaiden pääkatujen varrella. Hintataso riippuu ainakin täällä täysin siitä onko kyseessä inner city alue vaiko vähän kauempana oleva alue, sekä siitä onko alue junaradan tai ratikkaradan varrella. Me asumme kävelymatkan päässä junaradasta 18-20 kilsaa citystä (25-30 min junalla tai autolla) vanhassa omakotitalossa jossa on kauttaaltaan lakatut puulattiat, paitsi keittiössä, apukeittiössa ja kylppäreissä laatat. Keittiö ja 2 kylppäriä oli just rempattu eli hohtivat uutuuttaan kun muutimme.  Katettu patio ja isohko aidattu piha. Lämmitys ja ilmastointi on. Ei luksusta mutta siisti koti. Vuokra 390 pw.
Alue on periaatteessa hyvä, mutta lähellä meita on myos levottomia "housing commission" katuja (joista kannattaa pysya kaukana) joten ajelkaa myos hieman talojen naapurustossa ja kysykää millainen maine alueella on.
Menette eri osavaltioon ja ihan eri kokoiseen kaupunkiin mutta laitoin nyt vain omakohtaisen valinnan ja huomioon otettavia asioita.
Suosittelen että ette tee pitkäaikaista vuokrasopimusta ennen kuin olette itse katsastaneet vähintään puolenkymmenta taloa niilta alueilta jotka teitä kiinnostavat. Netin kuvat antavat toisinaan täysin eri kuvan kuin todellisuus paikan päällä... Silti realestate.com.au on hyvä sivusto ja varmaan jo teille tuttukin. :)
Kannattanee myos harkita sita kakkosauton hankkimista, jottet jää lasten kanssa jumiin kotiin. Täällä autot eivat ole läheskään niin kalliita kuin Suomessa.
700 pwk Newcastlessa on sen verran kova hinta etta silla odottaisin jo itse luksusta, tai sitten katselisin taloja hiukan eri suunnalta.

Lisäyksenä: kokolattiamattojakin on monenlaisia. Monet niistä ovat siistejä varsinkin uudemmissa asunnoissa.

Poissa Räyhä

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 138
Vs: Asuntojen taso Australiassa?
« Vastaus #4 : Joulukuu 21, 2007, 02:21 »
Minustakin 700 kuulostaa tosi kovalta viikkohinnalta, mutta siihen tietysti vaikuttaa moni asia. Meilla on n. kymmenen vuotta vanha kaksikerroksinen talo, erittain hyvassa kunnossa, puolet lattioista on laattaa, makuuhuoneissa ja osassa oleskelutiloja kokolattiamatot. Erittain moderni ja hyvin varusteltu, vastaa taysin suomalaisen kasitysta uudehkosta omakotitalosta. Kaunis ja puhdas! Nelioita arviolta reilut parisataa, on uima-allas ja grillikatos yms luksusta lisaksi. Ainoa huonommin oleva asia on tuo eristyspuoli, mista onkin keskusteltu muualla. Matkaa Melbournen keskustaan ehka n 35km. Maksamme 500 viikossa, minka olen tasta kylla valmis maksamaan. Kavimme myos katsomassa aika lahella muita samanhintaisia taloja ja olivat juuri tuommoisia, kuin mita kuvailit: pienia, jarkyttavan huonokuntoisia ja tunkkaisia. Suosittelen, etta otatte ensi valiaikaisen asunnon vaikka kuukaudeksi tai kahdeksi, niin ehditte rauhassa katsella paikkoja ja vertailla hintoja. Meilla oli aluksi kalustettu valiaikaistalo (kun tavaratkin oli vasta matkalla). Nettikuvien perusteella en lahtisi mitaan vuokraamaan. Aikaa se vie kierrella ja vertailla, mutta kannattaa varmasti!

Rayha

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1300
Vs: Asuntojen taso Australiassa?
« Vastaus #5 : Joulukuu 21, 2007, 04:06 »
Saestan rayhaa tassa talo- ja vuokra-asiassa. Meilla on n 15 v vanha tiilitalo todella rauhallisessa paikassa loistonaapurien keskella. Nelja makkaria, 160 m2 + kelpo patio + allas. Taman paketin hinta on uusimman korotuksen jalkeenkin reilusti alle $500 /vk. Pitaa olla todella upmarket talo ja loistopaikka, jotta siita kannattaa 700 maksaa. ihan hyvia taloja loytyy jo tasolla 500. Muista, etta joka kymppi, joka jaa viikossa taskuusi kumuloituu koko asumisaikana ihan kivaksi summaksi, vaikka Uuden-Seelannin lomaksi.

Meille kertyi n 25 talon osoitteet paperille ja sisalle halusimme noin puoleen niista ennenkuin tama loytyi (loput tiputettiin listalta pois jo kadulla nahtyamme talon tai ympariston). Tama oli ensimmainen, jossa molemmat nyokyttelivat paataan ja matkan varrella tuli aika uskomattomiakin taloja vastaan (huonosti hoidettu / asuttu, jne).
Kannattaa ehdottomasti koittaa saada jokin valiaikainen paikka siksi aikaa kun hakee pysyvaa. Monet ovat loytaneet omansa jopa muutamassa paivassa, meilla meni kolme viikkoa. Osan kestosta meilla aiheutti sekin, etta haimme ihan eri puolelta kaupunkia kuin missa tilapaispaikka oli eika ihan koko ajan viitsinyt ravata vain taloja katselemassa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa ausseihin!

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 310
Vs: Asuntojen taso Australiassa?
« Vastaus #6 : Joulukuu 21, 2007, 04:13 »
Meillä on suunnitelmissa asua ensin väliaikaisratkaisussa, josta haemma sitten sitä ns. lopullista asuntoa. Miehen työsoppariinkin kirjataan useampi vapaapäivä asunnon etsimistä varten. Tuo 700 on varattu siihen väliaikaisasuntoon, lopullinen ei voi kustantaa noin paljon. Meillä hintaa nostaa juurikin sijainti, sillä haluaisimme asua Newcastlen keskustassa, meren tuntumassa upean puiston vierellä. Koska olen päivät pitkät lasten kanssa kotona, liikkumisen pitää olla helppoa, so. kävellen kauppaan, rantsuun, puistoihin. Ja kun miehen työkin on vielä keskustassa, niin hienoahan se olisi ettei tarvitsisi käyttää paljon aikaa työmatkoihin matkatessa jonnekin lähiöön. Saapa nähdä saammeko yhdistettyä edm. kriteerit riittävän tasoiseen asuntoon. Ja tietysti pistäähän se miettimään, jos olisi mahdollista saada omakotitalo kerrostalohuoneiston hinnalla (tosin mä liitän omakotitaloon paljon ikäviä hyönteisä, kerrostaloon vähemmän. Mahtaako pitää paikkaansa). Mutta mielenkiinnolla kyllä lähdemme asuntoa metsästämään. :)

Poissa Leokatti

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 886
Vs: Asuntojen taso Australiassa?
« Vastaus #7 : Joulukuu 21, 2007, 07:08 »
mä liitän omakotitaloon paljon ikäviä hyönteisä, kerrostaloon vähemmän. Mahtaako pitää paikkaansa).

Eipä taida pitää... omakotitalossa nimittäin tappelet vain omien tapojesi tuomien elukoitten kanssa, kerrostalossa naapureittenkin elintavat vaikuttavat niihin. Kun pitää talon jotakuinkin siistinä (siihen ensisiivoukseen kannattaa panostaa ihan kunnolla!) ja tyhjentää aluksi pari purkkia myrkkyä kriittisiin kohtiin (jos niin pahaksi on tilanne päässyt) niin eipä noita vuokraa maksamattomia asukkeja tarvitse sietää.

Korkeilta tuntuvat nuo teidän vuokrat, mutta niinpä ne taitavat olla korkeat täälläkin tai itseasiassa kaipa ne ovat Perthissä menneet jo noista ohikin... Ballaratista saatiin vuokralle 10 eekkerin (4 ha) tila $350/vko ja talollakin on ikää vaivaiset kaksi vuotta. 8)
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Milka

 • Vieras
Vs: Asuntojen taso Australiassa?
« Vastaus #8 : Joulukuu 21, 2007, 07:19 »
Leokatti Matti,

Teita siis onnisti ja saitte sen tilan. Nyt ei kun hevoset ja koirat rahtiin ja tere tulemas Victoriaan!  :peukkuy

Poissa Leokatti

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 886
Vs: Asuntojen taso Australiassa?
« Vastaus #9 : Joulukuu 21, 2007, 07:46 »
Juu, Milka. Tammikuun puolesta välistä lähtien ollaan nyt sitten vuokralaisia. Sattui somasti ja omistaja on myös geologi, lähdössä QLD:iin töitten perässä. Päästään sitten etsimään sitä omaa maaplänttiä. Kun vain tälle paikalle löytyisi se ostaja, ettei tarvitsisi jättää paikkaa tyhjilleen keskellä kuuminta kesää... :confuse
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.