Kirjoittaja Aihe: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?  (Luettu 5489 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa timom

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 7
Moi!

Elämä on ihmeellistä ja outoa, joten siihen nähden ei ole kovinkaan ihmeellistä, että saa emailia Australiasta ja kysymyksen olisinko valmis vetämään kollegoilleni (hierojia ja jotain "paatteja") viikonlopun (tai kahden) mittaisen kurssin.  :)

Päivän asiaa tuumattuani ajattelin, että mikäs siinä. Kiva olisi käydä Australiassa ja jos sinne ei lähde, kun kutsutaan, niin milloin sitten?

Mutta minua askarruttaa tuo viisumi. Millaisen tarvitsen? En ole tulossa varsinaisesti töihin, koska kukaan ei palkkaa minua työsuhteeseen. Tehtäväni on kertoa/näyttää/opastaa menetelmissä, joita itse käytän työssäni. Saamani palkkio kattaa matkakulut (ja se riittää minulle - tosin joudun maksamaan tästä palkkiosta tietenkin verot). Olen itsenäinen ammatinharjoittaja ja tulevat kurssilaiset ovat sikäläisiä vastaavia (luulisin). Kurssin ulkopuolisen ajan tietenkin lomailen perheeni kanssa (ei perhettä voi jättää kylmään ja pimeään, jos itse pääsee valoisaan ja lämpimään).

Kuvittelen, että tämä ETAnakin myönnettävä lyhytaikainen business viisumi olisi se, mitä tarvitsen (voi suorittaa kiireellisiä, lyhyitä työtehtäviä, jos tekijäksi ei löydy australialaista), mutta en ole varma. Jos se käy, niin sen varmaan hoitaa matkayhtiö puolestani (meinaan tilata liput netistä), kun asiasta laittaa pyynnön lipuntilauksen yhteydessä?

Englanninkieltä olen puhunut sen verran vähän, että en haluaisi soitella Berliiniin (joka hoitaa näitä asioita) asiasta kyselläkseni (puhun kyllä, mutta korva ei ole oikein harjaantunut kuuntelemaan kieltä - seikka, mikä korjaantunee melko nopeasti - "and if you have any questions, please write them on a paper")

Niin - siis mitä viisumia oikein tarvitsen? Turistiviisumi ei helppoudestaan huolimatta taida käydä, kun ovat siellä Austaraliassa hiukan tarkempia kuin Suomessa (täällähän voi poimia marjoja tai jopa tehdä suunnistuskartan maastotyötä turistina - kunhan kerran kuussa käy rajalla kääntymässä).

Poissa Surffari

  • Knihti
  • ***
  • Viestejä: 231
    • www.janisaarinen.com
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #1 : Syyskuu 06, 2007, 13:21 »
Ehdottomasti turistiviisumilla.

Näkisin että rahaliikenteen voi hoitaa kolmella tavalla

a) Jos olet yksityinen ammatinharjoittaja, ja niin lähetät kutsuvalle organisaatiolle laskun (matkakuluista).
    Sitten ostat lennot ym. TMI:n (tms) piikkiin. Laskuun pitää lisätä ALV, mutta taas lentoliput ja ALVit voit vähentää
    verotuksessa.

b) Kutsuva organosaatio ostaa sulle liput (ja mahdolliset majoitukset tai mitä on sovittu)
    Tässä vaihtoehdossa businesta ei tarvitse sekoittaa mitenkään koko hommaan.

c) Ostat liput, ja saa lipun hinnan esim AUD:eina jotka käytät lomall aparhaasi mukaan.

Eli siis jos sulle ei makseta palkkaa, etkä ole työsuhteessa mihinkään Aussi firmaan,
niin hommassa ei ole mielestäni mitään ongelmia.

Tietenkin jos maahan tullessasi kerrot että olet tullut maahan opettemaan / hieromaan, niin varaudu säätöön.
Jos sanot, että olet maassa lomalla sekä no-profit hieromis know-how:n vaihdossa,
niinkuin käsittääkseni asia on, ongelmia ei pitäisi tulla.

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2453
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #2 : Syyskuu 06, 2007, 15:43 »
Finnish-Australian Club of Canberran tansseihin oli kerran tulossa muuan tunnettu suomalainen laulaja esiintymään. Hänen matkatoimistonsa yritti hakea hänelle työlupaviisumia, mutta siitä ei näyttänyt tulevan mitään. Kun laulaja otti yhteyttä silloin suomalaisten viisumiasioita hoitaneeseen suurlähetystöön Ruotsissa, siellä sanottiin, että olisi parempi anoa turistiviisumia: "ei ketään kiinnosta jos suomalainen laulaja on turistimatkalla Australiassa ja esittää muutaman laulun australiansuomalaisten kokoontumisessa, vaikka nämä australiansuomalaiset antaisivatkin hänelle jokusen lantin nimellistä korvausta."

Voinetko soveltaa tätä lähestymistapaa omaan matkaasi? Ei ehkä ihan lain kirjaimen mukaista, mutta kuten sanottu, moniko viranomainen siitä luennosta kiinnostuu, kun et varmaan kata edes kaikkia matkasta aiheutuvia kulujasi (ei palkkaa)? Eli kyseessä on aika pitkälle omantunnon kysymys.


Mietiskelee
Jouni
Canberra

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #3 : Syyskuu 06, 2007, 21:35 »
Timom,

ETA (Business Entrant - Short Validity) subclass 977
Lainaus
Who is an ETA (Business Entrant) for?
These ETA types are designed for business people who are outside Australia and want to visit Australia for short-term business purposes, including:
•   attending educational or business related meetings, seminars, conventions, conferences, or networking
•   informal studies or training

sen voit hakea helposti online: Australian Government's Electronic Travel Authority System
ja maksaa vain $20.00 kasittelymaksun  8)

Poissa timom

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 7
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #4 : Syyskuu 06, 2007, 22:36 »
Huh! (helpotus)  :)

Näyttää tosiaan siltä, että tarvittavan viisumin saa helposti ETAna. Kurssin järjestäjät kysyivät vihdoin saksalaiselta luennoijaltaan, mitä viisumia tämä käytti ja vastaus oli, että turistiviisumia, mutta jatkossa aikoo kuulemma käyttää tätä busines versiota ja ehdotti, että minunkin kannattaisi hakea juuri tuota lyhytaikaista business-viisumia.

Jos kysyvät maahan tullessani asioistani, niin vastannen, että olen tulossa lomailemaan, mutta samalla tapaamaan kollegojani. Tiedä sitten kysyvätkö mitään kummempia. Eivät kysyneet 80-luvun DDR:ssäkään, kun jouduimme itäisen Berliinin alueiden kautta kulkemaan (tuiman näköisiähän ne olivat - australialaisista sen sijaan kaikki matkamainokset sanovat, että ovat rentoja ja välittömiä ihmisiä).

Poissa Surffari

  • Knihti
  • ***
  • Viestejä: 231
    • www.janisaarinen.com
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #5 : Syyskuu 07, 2007, 06:52 »
Toi ETA kuulostaa noilla Jaaksin perusteilla hyvältä vaihtoehdolta.

Aussit on kyllä ehdottomasti "rentoja ja välittömiä ihmisiä".

Mutta Esim lentokentällä tullin/immi:in kaverit ei varmasti ole leppoisia jos on syytä epäillä jotain hämärää vierailun suhteen.

Eräs 18v tytteli sai kerran "traumoja" oli joutunut kunnon hiillostuksen kohteeksi kentällä tullessaan.
Olivat epäilleet 18v tytön motiiveja tulla yksin turistiviisumilla kiertelemään.
Sitten kun vielä puhelimesta löytyi paljon "aussi-numeroita" (suomalaisia kännynumeroita ilman +358), oli hiillostus ollut ilmeisesti ankaraa.

Poissa timom

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 7
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #6 : Syyskuu 11, 2007, 11:28 »
Öööh...

Jostain luin, että viisumia netin kautta haettaessa täytyisi olla luottokortti, jolla viisumi maksetaan ja toisaalta sen avulla tarkistetaan myös henkilöllisyys . Tietenkään minulla ei ole luottokorttia, vaan vaimolla - ja minulla on vain sitten rinnakkaiskortti. Mutta onko kenelläkään kokemuksia visa electronista? Netissä liikkuvien huhujen mukaan sillä voi tehdä nettiostoksia samalla tavalla kuin visa luottokortilla. Electron on meikäläiselle tulossa ensi viikolla (ja minä kun en ole näitä muoviläpysköjä paljoa arvostanut ja käyttänyt - eri meno tuntuu olevan ulkomailla) ja pähkäilen pitäisikö laittaa luottokorttihakemus vireille.

Poissa RUU

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1299
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #7 : Syyskuu 11, 2007, 13:43 »
Öööh...
...viisumia netin kautta haettaessa täytyisi olla luottokortti ... Tietenkään minulla ei ole luottokorttia, vaan vaimolla - ja minulla on vain sitten rinnakkaiskortti.

Tosi iso öööh! Mikäs se rinnakkaiskortti sitten olisi ellei luottokortti??? Pelkkä pankkikorttiko vaan, vai? Rinnakkaisvisalla meilläkin on maksettu Dimialle. Simple as that.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa timom

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 7
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #8 : Syyskuu 18, 2007, 22:37 »
Non niin. Luottoläpyskä ok.

Odottelen vielä passeja lapsille. Saan ne torstaina. Mites tuon viisumin kanssa on - pääseekö koko perhe yhdellä viisumilla? Netistä ETA-viisumi maksaa $20. Turistiviisumi lienee "läpihuutojuttu" ja sen saanee hyvinkin nopeasti, jos tuon ETA busineksen kanssa tulee jotain ongelmaa ja viivytystä?

Reissuun pitäisi lähteä jo marraskuun alussa (jotenkin tuntuu siltä, että aina tulee "kiire"), joten lennot taidan tilata heti, kun on passit kunnossa.

Milka

  • Vieras
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #9 : Syyskuu 19, 2007, 03:15 »
Timom,

Nyt oletan etta vaimo ja lapset tulenevat tanne ihan vaan turisteina tanne kaymaan. Jos nain on niin kasittaakseni he saavat suomalaisina automaattisesti turisti ETA:n kun varaatte lentolippuja ja pyydatte matkatoimistovirkailijaa asian hoitamaan, eika se maksa penniakaan.

Kannattanee kuitenkin tarkastaa tama matkatoimistosta, silla taas taytyy todeta etta siita on aika kauan aikaa kun mina ETA:n kanssa ravasin Suomi- Australia valia.
Poissa timom

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 7
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #10 : Syyskuu 19, 2007, 11:36 »
Näin näkyy (eiku kuuluu) olevan, matkatoimistosta tulee automaagisesti turistiviisumit, kun vaan ilmoittaa passien numerot. Ilmeisesti ei liene haittaa siitä, että otan itsellekin turistiviisumin, vaikka laitankin lyhyen business ETAn hakuun? Siis että paree on kaksi viisumia kuin ei lainkaan viisumia (kauhukuva: vaimo ja lapset lomailee, meikäläinen lukee tiilinpäitä sellissä tai vastaavaa - vai olikos se niin, että välilaskupaikassa jättävät rannalle ruikuttamaan).

Kiitoksia kovasti jo tässä vaiheessa saamistani tiedoista! nim. "tuleva maailmanmatkaaja".

Sitä kun tottuu kököttämään täällä kotonurkilla, niin muu maailma tuntuu olevan kaukana - varsinkin Australia!

Poissa Kyra

  • Mänkki
  • **
  • Viestejä: 56
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #11 : Syyskuu 19, 2007, 14:40 »
ei voi olla kahta viisumia samaa aikaa ausseihin, jos lähdet toista hakemaan, loppuu ensimmäinen viisumi siihen, ellei ole viisumi johon voi hakea bridging viisumia. Jaaks, viisas mies, selitä niin että ymmärretään, vai olenko taas aivan hakoteillä?

Milka

  • Vieras
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #12 : Syyskuu 20, 2007, 01:56 »
Kyra, olet ihan oikeassa   :pepsodent

Vain yksi viisumi voi olla voimassa kerrallaan, eli Timom, jos olet jo hakenut business ETA ei kannata missaan tapauksessa ottaa turisti viisumia, silla uusi viisumi kumoaa entisen ja jopa pysayttaa edellisen viisumihakemuksen.

Poissa timom

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 7
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #13 : Syyskuu 21, 2007, 19:59 »
Non nii!  8)

Viisumi hankittu ja matkat maksettu. Vapise Perth! Jos täältä ei tulekaan Kiljusen herrasväki, niin meiän perhe kuitennii!

Business-viisumissa askarrutti, että sen hakeminen varmaan vie aikaa, mutta eihän se nyt niin ollutkaan. Jaaksin antamasta linkistä sen sai saman tien ja maksua vain $20. Matkayhtiö hankkii viisumit (kuuluvat hintaan) vaimolle ja lapsille.

Ai niin, ollaan tulossa sinne 5. marraskuuta joskus puolen yön kieppeillä. Sää lienee lämmin? Ainakin tuo "tuttu" (en ole ikinä nähnyt) kollega kehui, että lämmintä piisaa (ainakin odotetaan piisaavan) ja uintivehkeitäkin kannattaisi matkalle ottaa mukaan. Saas nähdä miten ymmärretään toisiamme, kun väittävät, että aussien murre on erilaista. Toivottavasti eivät kysy mitään vaikeaa Perthin lentokentällä (jos mitään kysyvät).

Jakavatten kai jo lentokoneessa maihinnousukortteja (tai jotain)?

Poissa Leokatti

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 886
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #14 : Syyskuu 22, 2007, 01:44 »
Tuskin kentällä ihmeitä kyselevät, Perth on edelleenkin melko rento paikka. Se maahantulokortti löytyy Joukon FAQ-osiosta.

Kelien pitäisi marraskuuhun mennessä olla jo ihan mukavat. Tosin viime vuosien ilmastonmuutoksista johtuen on vaikea sanoa, kuinka mukavat. Kun minä saavuin Perthiin vuonna 1997, päästiin uima-altaaseen jo Grand Final -päivänä (syyskuun lopulla) mutta esim. toissa vuonna meillä satoi jouluaattona vettä (:o!!!). Noo...joulupäivänä olikin sitten jo +38 astetta, että farkut sai jättää jo pois... No oli miten oli, Suomen kylmästä syystalvesta tullessa olo tuntuu varmaan paljon lämpimämmältä kuin meistä piloille paapotuista paikallisista ;)

Murteesta sen verran, että minun mielestäni aussimurre on kyllä yksi niistä selvemmistä englannin murteista. Itse ainakin koen, että murretta ei edes ole. Mellunmäellä puhe kuulostaa hyvinkin kotoisalta, kun siellä puhutaan englantia niinkuin savolaiset puhuvat suomea. :pepsodent
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Poissa RUU

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1299
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #15 : Syyskuu 22, 2007, 03:19 »
Mellunmäellä puhe kuulostaa hyvinkin kotoisalta, kun siellä puhutaan englantia niinkuin savolaiset puhuvat suomea. :pepsodent

Tuo oli aivan loistava kuvaus koko aussimurteesta! Aika savolainen täällä pitää olla, myös vastuun osalta. ;)
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Milka

  • Vieras
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #16 : Syyskuu 22, 2007, 07:42 »
Mellunmäellä puhe kuulostaa hyvinkin kotoisalta, kun siellä puhutaan englantia niinkuin savolaiset puhuvat suomea. :pepsodent

Tuo oli aivan loistava kuvaus koko aussimurteesta! Aika savolainen täällä pitää olla, myös vastuun osalta. ;)

No ilmankos ei minulla ole ollut juurikaan kulttuurishokkia ja ei kun viikonlopun viettoon  :XXXX

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2453
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #17 : Syyskuu 22, 2007, 08:12 »
Minähän sanoin jo melkein neljä vuotta sitten:

Lainaus
Täällä englanninkielen savossa sanat kuitenkin lausutaan niin käsittämättömällä tavalla, ettei niitä kuitenkaan tunnista samoiksi, lukemalla opituksi sanoiksi. Kestää aikansa tottua tähän murteeseen.


Vanhoja kaivelee
Jouni
Canberra

Poissa timom

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 7
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #18 : Syyskuu 23, 2007, 08:40 »
Joskus aikanaan olis tuo kielitaito (tai sen puute) huolettanut, mutta ikä kai tekee tehtävänsä. Vaimon kanssa on automatkoilla huviteltu puhumalla "intiaani-englannin/saksan/ruottin/suomen" sekoitusta.

Painajainen
----------------
Se vaan huolettaa (no ei nyt sentään), kun olen lukenut matkaoppaita, joissa kerrotaan australialaislasten oppivan uimaan yksivuotiaina, koulussa opetetaan tennistä, laitesukellus on yleistä huvia jne - no vieraanvaraisen isäntäperheemme isäntä tietenkin haluaa pelata tennistä (ja meikäläinen ihmettelee, miten päin mailaa pidetään kädessä ja olikos tätä lajia siellä Wimbledonissa, pelasikos Björn Borg tennistä - ootko pelannut Borgin kanssa?), sitten viedä sukeltamaan ja lapset uimaan (ne ei ui - käytiin pari kertaa kesällä kylmän lammen rannalla värjöttelemässä - en sukella). Ollaan varmaan tosi karuja ihmisiä niiden mielestä.  :)

Voinpa kuvitella, kuinka sitten alkavat udella, mitä me Suomessa oikein teemme vapaa-aikana (vapaa-aika?) ja alan silmät loistaen selittää, että noin kahdeksan kuukautta kannamme puita takkaan ja kokoonnumme perheenä istumaan sen eteen ja lämmittelemään. Väliin kurkimme ikkunasta näkyisikö tähtiä, aurinkoa tai kuuta, mutta enimmäkseen siellä on harmaata tai pimeää - nuhjuista kuitenkin. Joskus paistamme makkaraa - ne ovat elämämme kohokohtia. Kesällä hortoilemme pihamaata ympäriinsä hajamielisen näköisinä, nojaillaan kuokan, lapion ja haravan varteen. Ja suunnistamme metsissä, joissa ei ole kovin paljoa puita pystyssä, vaan sikin sokin pitkin maata - mutta myrkyllisä eläimiä meillä ei juurikaan ole. Joskus paistamme makkaraa. Kohokohta on se, kun aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Silloin löhöämme keinussa varjossa, suljemme silmämme, hengitämme syvään ja otamme päiväunet - se on kesän kohokohta. Sitten alkaa taas syksy... Tervetuloa vain käymään meillä Suomessa! Se on varmasti elämys vailla vertaa. Ja ottakaa pilkkihaalarit mukaan - niitä tarvitaan, kun grillaamme makkaraa kesäillan hämärtyessä.

Poissa Leokatti

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 886
Vs: Minua on pyydetty opettamaan kurssille, mutta viisumi...?
« Vastaus #19 : Syyskuu 23, 2007, 10:58 »
Turhaan näet painajaisia jo etukäteen  ;) Matkaoppaat ei aina kerro koko totuutta... Esimerkiksi minä olen kymmenen viime vuoden aikana käynyt yhden kerran pelaamassa tennistä. Silloin oli 31 astetta lämmintä, eli ei mitenkään kuuma vaan eipä jaksettu Robin kanssa kauaa juosta keltaisen pallon perässä kun meinasi tulla lämpöhalvaus... Suomessa pelattiin koko kesä monta kertaa viikossa työporukan kesken.

Löytyy Perthistä paljon muutakin tekemistä ja sinne veteen alkaa kummasti tehdä mieli jopa uimataidottoman kun oikein porottaa  :pepsodent Toivottavasti isäntäperheellänne on allas...

Makkaranpaistoa ja grillaamista tuskin tulee ikävä. Jos isäntäperheenne on keskiverto-perthiläinen niin 90% kokkauksesta tulee kaasugrillistä iltaisin. Kukaan ei halua seistä kuuman hellan edessä kesähelteillä. Mutta ne pilkkihaalarit voitte tosiaan jättää kotiin  :XXXX

Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.