Kirjoittaja Aihe: Tarkennusta pariin asiaan  (Luettu 2465 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa FunMachine

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 3
Tarkennusta pariin asiaan
« : Heinäkuu 03, 2007, 18:12 »
Hei!

WH-matka lähenee, 17.7. on lähtöpäivä.  8)
Vielä pitää kuitenkin kysellä muutamista pikkujutuista, joista en löytänyt oikein mitään...

1. Varmistus: Ovathan hostellien pyykkitilat yleisesti vähintään kohtuulliset? Vai kannattaako vaatteita rahdata pesulaan tjms?  ???

2. Minkälainen on Australialainen tapa kauppojen yms. aukiolojen suhteen; Ovatko kaupat lauantaisin/sunnuntaisin auki, ja kuinka kauan?

3. Pitäähän tätäkin kysyä. Yleisesti ottaen, minkälaisia ikärajoja on alkoholin ostamisen suhteen?  :pepsodent
Entä pääsenkö 19-vuotiaana aussibaareihin yms laisinkaan?  :XXXX

Poissa arsu

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 9
Vs: Tarkennusta pariin asiaan
« Vastaus #1 : Heinäkuu 04, 2007, 02:38 »
Hellou!

Seuraava patee Queenslandissa, joten en tieda, onko tasta mitaan apua...:) Kaupat ovat auki joka paiva, ruokakaupat kai seitsemaan. Brisbanessa late night shopping on perjantaisin, jolloin kaupat auki 9, mutt Brisbanen suburbseissa torstaisin. Ikaraja kaikkialle on 18 vuotta, ainoa hyvaksyttava ulkomaalainen henkkari on passi, joten se kannattaa pitaa mukana, silla muuten voi joutua poistumaan ravintolasta, vaikka olisikin vain ruokailemassa.. Toivottavasti lomasi sujuu hyvin:)

Poissa arixmel

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 541
 • me me me,,,oops,,,you you youuuu
Vs: Tarkennusta pariin asiaan
« Vastaus #2 : Heinäkuu 04, 2007, 03:32 »
Epatarkennusta,

Tuntui tyhmalta Brisbaneen muutettua kun kauppa oli kiinni lauantai iltana 6 aikaan, Melbournessa (ainakin Smith streetin Safeway) oli auki 7/24 ja "mielenkiintoisimmat" asiakkaat siella oli kello 3 aamulla,,,hetkinen siis jos nain ne asiakkaat niin silloinhan olin siella itsekin,,,tjaa ehka he katsoivat minua mielenkiintoisena? Eika kylla ne oli mielenkiintoisen nakoisia ja mina normaalin (mielenkiintoisen vastakohta taitaa olla tylsa mutta sita ei kayteta minun yhteydessani...eihan?).

ei kylla ole pahemmin hostelleista kokemusta, mutta luulisin etta ei kannata huolehtia pyykeista, kylla ne muutkin pyykinsa jossain hoitaa, ja ei ne pesulatkaan ole pahoja paikkoja, itsella joskus hajosi oma kone kuukautta ennen vuoden reissua niin tuli elettya kuukausi niiden varassa, ja hyvin toimi ja tapasi lisaa naita "mielenkiintoisia" ihmisia.

xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Poissa Smirgel

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 1
Vs: Tarkennusta pariin asiaan
« Vastaus #3 : Heinäkuu 04, 2007, 09:57 »
Heips!

Riippuu varmaan vähän hostellista, että missä asut, mut yleisesti pyykkitilat on ollut ihan ok.
Ei ne ainakaan mun pyykkejä oo syönyt :) ja ei noi pesulatkaan mitään älyttömän kalliita ole, mut itse pesemällä tietty säästää senkin!

Ja kaupat on auki joka päivä, osa 24/7, osa ruokakaupoista puoleen yöhön ja vaatekaupat ym. 6 tai 7. Late shopping on Sydneyssä torstaisin, jolloin kaupat on auki tuohon 9 asti.

Tosta henkkarista... Mä oon aina näyttänyt mun EU-ajokorttia ja sillä hyvin baareihin päässyt, mut tietty virallisemmissa paikoissa kuten pankissa ja virastoissa on hyvä olla passi. Ja aina varmempi tuo passi on, niin pääsee varmasti joka paikkaan!

Ja nämä tiedot on 2 kuukauden kokemuksella Sydneystä :)

Milka

 • Vieras
Vs: Tarkennusta pariin asiaan
« Vastaus #4 : Heinäkuu 06, 2007, 02:45 »
Kuten Ari jo kertoikin Melbournessa ovat useimmat supermarketit auki ainakin kello 9:n asti illalla 7 paivaa viikossa. Monet paljon pidempaankin (24h). Ns. ostoskeskusten specialty stores (vaatekaupat, tavaratalot jne.) ovat taalla yleensa auki kello 6:n illalla. Torstaisin ja perjantaisin kello 9:n illalla.