Kirjoittaja Aihe: SOL listasta kyssäri  (Luettu 1838 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Tellu

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 2
SOL listasta kyssäri
« : Joulukuu 28, 2006, 12:57 »
Heissan kaikille!

Uutena tulokkaana tänne kirjoittelen, mutta muutaman kuukauden olen jo sivuja kahlannut lävitse, uutterasti koittanut lukea kaikkia ohejeita joita, kiitos vaan, on kovastikkin tarjolla.

Mielessäni on jo jonkin aikaa kangastellut työn metsästäminen aussi mantereelta. (=ystävät ovat houkuteleet liittymään iloiseen joukkoon)

WH ei tule kysymykseen (ikää jo 35 v), joten näyttäisi
vaihtoehtona olevan tuo skilled independent juttu...siitä olisikin yksi kysymys esitettävänä. Koskien lähinnä tuota SOL listaa. Ammatiltani olen Vientikoordinaattori (+tuonti) ja nyt listassa näyttäisi olevan importer and exporter kohdalla N/A eli ei pisteitä??? Olenko ymmärtänyt oikein??

Koulutukseni on tradenomi ja olen myös tehnyt erilaisia toimistotöitä, joten olisko mahdollista käyttää tuota office manageria ja voinko kuitenkin ottaa työkokemuksen viennin puolelta (toimisto työtähän sekin on).

Vai olisko jollain hyviä neuvoja antaa asian tiimoilta. Paperi sota näyttäis olevan aikamoinen ja aikaakin kuluu melkoisesti ennen kun olis viisumi kourassa.

Joten toinen kysymykseni onkin, voinko tulla maahan 12 kk turistiviisumilla ja koittaa vaihtaa sitä sitten paikan päällä??

Anteeksi jo etukäteen jos kysymykseni ovat samoja kun täällä on mahd. käsitelty jo aiemmin, kaikki olen kuitenkin koittanut läpi kahlata....joten ylpeyteni niellen kysyn kuitenkin "viisaammiltani"

Suuntana tulevaisuudessa Sidney......mutta alkutaipaleella ollan!!!

Poissa eevis

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1457
 • välihin onku myrskymmerkki ja välihin 2 taivasta
  • Melbourne Demons
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Joulukuu 28, 2006, 18:31 »
Tellu :)

Tervetuloa foorumiin! Importer ja Exporter voivat hakea viisumia vain työnantajan nimeäminä (ja siis sponssaamina, ENSOL), eli juu olet ymmärtänyt oikein, ei voi hakea skilled independent -luokassa. Oletko lukenut tuon ammatin kuvauksen, sopiiko se siis taustaasi? SOLia lukiessa täytyy kyllä käyttää hiukan myös mielikuvitusta, ja jos ei löydä itseään mistään muualta: Business and Information Professionals (not elsewhere classified) 2299-79, 50 pisteen ammatti. Eli siinä tietty sitten täytyy niitä pisteitä saada vaikka odottamassa olevasta työpaikasta tms., että pääsee pisteriman yli.

Ja tuosta 12 kk turistista on justiinsa foorumissa turistu, eli voi olla että lätkäisevät sen "no further stay" -ehdon siihen päälle, eli ei voi hakea maassa ollessaan muuta viisumia. Mutta eivät välttämättä. Onnea matkaan! :XXXX
Dees - We will bloody bounce back!!!


Poissa Tellu

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 2
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Joulukuu 28, 2006, 19:18 »
Morjens :)

Kiitos Eevis nopeasta vastauksesta ja mukava liittyä joukkoon, näin vähän pelkäsinkin asian olevan, hitsi....
Ja milläs kummalla sitä pisteitä saisi odottamassa olevasta työpaikasta kun sitä ei ole! Mitäs keinoja ihmiset ovat oikein käyttäneet haaliessaan pisteitä tarpeeksi??? *kyselee tyhmänä hän, kun on aivan noviisi vielä koko hommassa* Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan...ja eikös se niin ollut että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty....onneksi en ainakaan vielä ole lentolippuja mennyt tilaamaan..:pepsodent

Sitten vielä tuo 12 kk turisti viisumi, juu olen tietoinen tuosta "no further stay" -ehdosta, onko siihen mitään keinoja vältää etteivät sitä lätkäise?? Ja ilmeisesti jos sitä eivät lätkäise, niin sitten olisi mahdollisuus koettaa vaihtaa....tai jos metsästäisi äkkiä miehen ja mennä paukauttaisi naimisiin, niin sittenhän sinne ainakin saisi jäädä....:hahhaa

No ei auta kun jatkaa tutkimuksia, katsotaan miten käy, tullaan sitten sinne "haahuilemaan" toivottavasti n. vuodeksi keinolla millä hyvänsä ja sitten himaan yhtä kokemusta rikkaampana.....ja muutamia tuhansia köyhempänä....:pepsodent

Poissa eevis

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1457
 • välihin onku myrskymmerkki ja välihin 2 taivasta
  • Melbourne Demons
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Joulukuu 29, 2006, 20:37 »
Tellu :)

Pisteitä kasaan haaliessaan pitää tuijottaa tuijottamasta päästyään tuota eligibility-sivua ja points testiä, katsoa läpi jokainen kohta, miten juuri minä saisin siitä pisteitä, sitten pitää taukoa välillä ja palata vähän ajan päästä takaisin niin ehkä huomaa tai keksii taas jotain uutta. :) Se on vaan koitettava löytää itselle ne sopivat. Enhän tietenkään tiedä, etteivätkö sinun pisteesi riittäisi, kunhan heitin, että 50 pisteen ammateilla voi tehdä tiukkaa. Mutta ei siis todellakaan mahdotonta, täytyy vaan katsoa, paljonko pisteitä saa, ja sitten miettiä, saisiko jotenkin vaikka aiemmilla tekemisillään kehitettyä tarvittaessa lisää.

12 kk turistin "no further stayn" välttämiseen en osaa tietenkään sanoa mitään yksinkertaista ratkaisua, sehän lätkäistään siksi, että voivat varmistaa ettei viisumin hakijasta tule Australialle rasitetta, eli jääkin vaikka laittomaksi työläiseksi tms., tästä lisää aiheesta (ja sen vierestä :)). Eli jos voi jotenkin yrittää osoittaa olevansa "low risk" ihminen tämän suhteen, se voipi auttaa. Tai sitten ei, kuten vaikka Wannaben tapauksessa. Jokainen tapaus katsotaan kuitenkin yksilönä. :):confuse
Dees - We will bloody bounce back!!!