Kirjoittaja Aihe: MUUTTO AUSTRALIAAN - MILLÄ VIISUMILLA?  (Luettu 2499 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa valomerkki

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
  • http://irc-galleria.net/view.php?nick=valomerkki
MUUTTO AUSTRALIAAN - MILLÄ VIISUMILLA?
« : Elokuu 18, 2006, 10:31 »
KIIREINEN VIISUMIONGELMA!!

Minä (16v), isäni (41v) ja ystäväni (18v) olemme muuttamassa Australiaan.  Käytännön asioita olemme yrittäneet nämä viime viikot hoidella, mm. viisumeita. Voisiko joku neuvoa meille sopivan viisumivaihtoehdon, mikä sisältää työluvan? Pääseekö turistiviisumilla? Voiko turistiviisumin (esim. 12 kk) VAIHTAA AUSTRALIASSA TOISEEN VIISUMIIN, JOLLA VOI TYÖSKENNELLÄ JA ASUA MAASSA? Olemme läpikäyneet internet-sivustot mm. www.immi.gov.au ja www.australian-embassy.de, mutta oikeaa ratkaisua emme ole saaneet aikaiseksi. Voisiko joku auttaa? Kiitos! Kaikki käytännön vinkit ovat tarpeen! :)

- Jecku

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Elokuu 18, 2006, 10:46 »
Jecku,

Yksi viesti aiheesta riittää - ok ?
Kaikkihan ne tulevat tälle samalle viestitaululle.

Mikä on nyt se hirveä kiire ?


Lainaus


Minä (16v), isäni (41v) ja ystäväni (18v) olemme muuttamassa Australiaan


Olette siis jo muuttamassa vaikka viisumeista ei ole hajuakaan :confuse


Ilmeisesti et ole turhan paljon lukenut aikaisempia viestejä, kun et tiedä että Australiassa ei ole työlupaa vaan tiettyihin viisumeihin kuuluu oikeus tehdä töitä.

Isäsi voi anoa esimerkiksi Skilled Viisumia jolloin sinä alle 18 vuotiaana pääset sillä samalla, mutta 18 vuotias ystäväsi joutuu anomaan omaa vastaavaa viisumiansa.

Tokihan turistiviisumin voi vaihtaa pysyväksi, mutta aivan samat ehdot tulee täyttää kuin jos hakisitte sitä Suomesta.

Poissa valomerkki

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
  • http://irc-galleria.net/view.php?nick=valomerkki
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Elokuu 18, 2006, 11:01 »
Kyllä, kuljemme Jumalan johdossa ja Australiaan tulee nyt tien viedä ja käytännön asioita selvitellä. Muuttohan on tietenkin sen jälkeen kun viisumit ovat kunnossa.

Niin, voiko turistiviisumin vaihtaa Australiassa, jos/kun töitä on luvattu muutettuamme Australiaan vai joutuuko palaamaan Suomeen tekemään uudet eri viisumit? Tarvis saada varma tieto. Kiitos!

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Elokuu 18, 2006, 11:21 »
Valomerkki

Kukaan muu kuin Department of Immigration and Multicultural Affairs ei voi sinulle antaa varmaa vastausta onnistuuko se vai ei ja joudutko palaamaan Suomeen tai et.

Eikös se johdattava Jumala voisi vähän valaista myöskin näissä viisumi asioissa :confuse

Poissa Jouko

 • Ylläpitäjä
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1455
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Elokuu 18, 2006, 11:34 »
Valomerkki,

En kyllä suosittelisi toimimaan ihan noin suoraviivaisesti, kannattaa harkita ennen kuin alkaa suomesta perhettänsä irti riuhtomaan. Suosittelen lukemaan tämän.

 Kenen kannattaa hakea siirtolaiseksi
Ennen hakemuksen viisumihakemisprosessin aloittamista kannattaa uhrata muuta hetki syvälliselle itsetutkiskelulle ja jos olet mielestäsi joustava ja itsenäinen, jos kestät paineita ja tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa, avioliittosi ja perhesuhteesi ovat kunnossa, olet ammatissasi ehdottoman pätevä ja kunnianhimoinen - ja ennen kaikkea itsetunto ja mielenterveys kunnossa.
Siirtolaiseksi lähteminen ei ole kaikki ruusuilla tanssimista, vieraaseen kulttuuriin asettuminen ei aina ole ongelmatonta. Ensimmäiset kolme vuotta ovat yleensä ne vaikeimmat tämän jälkeen useammat asettuvat ympäristöön.

Suomalaisten etuna on eivät ole kiihkoilijoita, uskonnollisia ääri-ihmisiä, joten he sopeutuvat varsin hyvin maahan kuin maahan. Moni ulkomaille haikaileva elättelee kuitenkin epärealistisia kuvitelmia omista kyvyistään ja ansioistaan. Koulussa luettu pitkä englanti, Australiassa asuva sisko tai lomamatka Atlantin taakse ei vielä tee sinusta maailmanvalloittajaa.

Heti aluksi sinun kannattaa varautua siihen, että töihin pääsy Australiaan on vaikeaa, joskus jopa mahdotonta. Prosessi vaatii aikaa ja paljon kärsivällisyyttä, rahaa, paperisotaa, puheluita, kirjeenvaihtoa ym. Jos et ole ehdottoman varma tavoitteestasi, mieti uudestaan tavoitteitasi.

    * Oletko ollut ulkomailla aikaisemmin?
    * Jos työtä ei heti löydy kestääkö taloutesi yli 6kk-> ilman minkäänlaisia tuloja
    * Onko pari/perhesuhteesi kunnossa?
    * Onko lähtöpäätös koko perheelle mieluinen?
    * Oletko miettinyt miten perheesi suhtautuu kun kaikki tuttu ja turvallinen häviää ja jokainen uusi päivä tuo tullessaan uusia tuntemattomia joskus jopa pelottavia haasteita, pystytkö mukautumaan?
    * Entäpä jos kotiäidiksi tai -isäksi jäävä kumppanisi ikävystyy vieraissa oloissa ja saa jopa mielenterveydellisiä oireita?
    * Oletko miettinyt, miten silloin toimit?
    * Oletko ottanut huomioon, että lapsilla on rankkaa?
    * Joudut satsaamaan heidän hyvinvointiinsa ja tukemiseensa paljon enemmän kuin kotimaassa, ainakin ensimmäiset 3-6 kuukautta. Tiedätkö miten ratkaiset lasten opetuksen, jos he eivät mahdu haluamaanne kouluun, jos he eivät osaa riittävästi maan kieltä tai kerta kaikkiaan kieltäytyvät menemästä kouluun?
    * Oletko puhunut lasten kanssa siitä, että elämä maailmalla sisältää riskejä. Kouluun pitää kenties saattaa, eikä murrosikäisen iltaelämä ole samanlaista kuin Suomessa. Tiedätkö tarkasti sosiaaliturvasi: kuka maksaa raskauden komplikaatiot, äitiyslomat, sairastelut, onnettomuudet?
    * Kestäisitkö sen, että sinua juoksutetaan turhaan ja papereittesi käsittelyä hidastetaan tai hankaloitetaan tahallisesti?
    * Pidätkö vieraista ihmisistä, oletko utelias ja solkkaatko sankarillisesti vierasta kieltä, vaikka puhut sitä kurjasti?
    * Oletko tuttavaverkoston luomiseksi valmis lähtemään kissanristiäisiin, joihin Suomessa et ikinä vaivautuisi?
    * Kestätkö arjen ilman rakkaita ystäviäsi ja lähisukulaisiasi?
    * Toivutko nopeasti pettymyksistä ja vastoinkäymisistä?
    * Oletko tunnetusti hyvä sopeutumaan?
    * Nautitko yllätyksistä, otatko uuden, erilaisen kulttuurin haasteena?
    * Oletko pääsääntöisesti optimisti?
    * Uskotko omiin voimavaroihisi?
    * Onko alkoholinkäyttösi hyvin hallinnassa?
    * Oletko miettinyt varasuunnitelman, jos oleskelu ulkomailla jostakin syystä käy kestämättömäksi?

Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin kyllä, kuulut ehkä lähtijöiden rotuun. Tiedät mihin olet ryhtymässä ja nautit olostasi. Jos vastasit 15 kysymykseen kyllä, olet varsin vahvoilla. Olet realisti ja hyvä sopeutuja. Jos vastasit 10 kysymykseen kyllä, sinulla on vielä mietittävää ennen lähtöpäätöstä. Keskutele asiasta varsinkin murrosikäisten lasten kassa sillä heille kavereiden jättäminen saattaa aiheuttaa maailman kaatumisen.

Rohkeasti matkaan vaan, mutta selvitä itsellesi tosiasiat, joita et vielä ole tiennyt. Jos vastasit kyllä harvempiin kysymyksiin, älä lähde. Hanki vaihtelua elämääsi seuramatkoilla tai kyläilemällä sukulaisten luona.
Lähteet:
- Suomi Australian Liitto
- Micration to Australia


- Salibandyä Brisbanessa www.qldfloorball.org