Kirjoittaja Aihe: apua kaivataan viisumi asiaan!!  (Luettu 2006 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa unelma

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 6
apua kaivataan viisumi asiaan!!
« : Kesäkuu 12, 2005, 15:56 »
Tarvisin pikaista neuvoa viisumiasiaan. Olen lueskellut palstoja ja yrittänyt saada tolkkua immin sivuilta mutta en ole löytänyt vastausta kysymykseeni. Vietin viimeiset 3kk sydneyssä tehden amk-työharjoittelua ja nyt olisikin kova halu lähteä takaisin helmikuussa valmistumisen jälkeen. Tietääkö kukaan onko  ausseihin mahdollista saada sellaista viisumia jolla voisi työskennellä päätoimisesti? vaikka esim. lastentarhassa (tai missä vaan, valmistun sosionomiksi amk:sta...) en siis halua lähteä mihinkään W&H juttuihin (sillä työpaikkaa joutuu vaihtamaan 3kk välein ja luullakseni on pakko pitää myös lomaa...) tarkoituksena olisi löytää hyvä kuukausi duuni ja jäädä maahan ehkä pysyvästi.

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2453
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Kesäkuu 13, 2005, 07:05 »
Kaipaamasi viisumin nimi on Permanent Resident Visa. Sillä saa asua vaikka lopun ikäänsä Ossilassa ja tehdä mitä tahansa töitä rajoittamattomasti. Sellaisen saa, jos saa Siirtolaisviraston pistetestissä tarpeeksi pisteitä. Pisteitä saa mm "sopivasta" iästä; todistettavasta ammattitaidosta alalla, jonka tekijöistä Australiassa on pulaa; kielitaidosta jne. Selailepa sieltä Immigrationin sivuilta lisää tietoja tästä viisumityypistä, ja kysy sitten tarvittaessa lisää neuvoja täältä. Autetaan, jos osataan.


Opastaa
Jouni
Canberra

Poissa unelma

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 6
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Kesäkuu 13, 2005, 08:11 »
Kiitos neuvoista, pitääkin mennä katsomaan tarkemmin kyseisen viisumin yksityiskohtia. Muistaakseni sitä jo vähän tutkailin mutta ajattelin että ammattini ei ole tarpeeksi "eksoottinen" että saisin sen viisumin (sillä en tiedä miten paljon pulaa lastentarhan työntekijöistä on...)

samalla tässä vielä kysäisen että riittääkö tämä permanent resident visa vai tarvitaanko siihen vielä se sponsaus työnantajalta? ja pitäsisikö duunipaikka olla jo valmiina ennen pernanent visan anomista vai voiko sen vaan anoa ilman mitään takeita työpaikasta?

kiitos vielä kerran!

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Kesäkuu 13, 2005, 10:01 »
Unelma,

PR viisumilla ei ole mitään tekemistä työpaikan kanssa.
Sen saat vain jos täytät ehdot viisumun saamiselle.  
Sponssorointi on sitten taas asia erikseen.

Mikä on "lastentarhan työntekijä"  eli siis mikä koulutus ??
Sen jos tietäisi, niin voisi auttaa hieman enemmän.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Kesäkuu 14, 2005, 06:45 »
Unelma,

Kiitos valaisevasta u2u viestistä, mutta olisihan se tosiaankin selvinnyt jo suurinpiirtein ensimmäisestä kysymyksestäsi jos vaan olisin lukenut sen kunnolla :D

Ainoa pätevyys, josta saat pisteitä lastenhoitoalalla on "Child Care Co-Ordinator" ja se on 50 pointsin arvoinen.

http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf

ja sitten lisäehtona on

Lainaus

If your nominated occupation is worth 40 or 50 points, you must have been in paid employment in a skilled occupation (any on the SOL) for at least 2 of the 3 years immediately before applying.


eli työkokemusta täytyy olla vähintään tuo mainittu 2 vuotta viimeisestä kolmesta.

Lue tämä Booklet 6, niin tiedät huomattavasti enemmän muista vaatimuksista ja pisterajoista.
http://www.immi.gov.au/allforms/booklets/1119.pdf