WH, 2 vuotta

Aloittaja Surffari, huhtikuu 19, 2005, 19:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Surffari

Sain juuri kuulla että (ainakin muistaakseni Sydneyssä ilmestyvän) British Ball's lehden mukaan WH viisumia saisi pidennettyä vuodella jos on tehnyt farmitöitä 3kk.

Kuulostaa hieman hölmöltä, mutta onko ketää törmännyt juttuun ja mitä siinä oikeasti asiasta sanotaan?
Kuulemma 17.4 olisi ko lehti ilmestynyt.

Raiwå

Surffari :roue

Jos laittaisin suoraan virallisesta lähteestä hakemani uutinen.

http://www.dimia.gov.au/extend/extend-workhol.htm


Extending for a Working Holiday
If you are in Australia as the holder of a working holiday visa, you cannot apply for another working holiday visa to extend your stay.

If you are in Australia on a visa other than a working holiday visa and wish to apply for one, you are not eligible to apply. You must be outside Australia at the time of lodgement and grant of a working holiday visa.

Also, if you have previously entered Australia on a working holiday visa, you cannot apply for a second working holiday visa.


Last update: 30 June 2004 at 10:10 AESTEttä tänään tällainen juttu.
:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

johki72

Kyllä surffari puhuu ihan asiaa,
Jaaks jo jossain mainitsikin asiasta ja laittoi liitteeksi jonkin webbisivun mut nyt en sitten taas löytänyt sitä keskustelua mistään:?

johki72

Tässä se Jaaksin antama info..

Enhancements to Working Holiday Maker Program to Help Address Seasonal Labour Shortages.

From November 2005, WHMs will be able to apply for another WHM visa if they have done at least 3 months seasonal harvest work in regional Australia. At present, WHMs can only get one such visa in a lifetime.

http://www.minister.immi.gov.au/media_releases/media05/v05051.htm

Raiwå

Johki :)

Kiitos tuosta mahtavasta uutisesta

Surffari :)


Kiitos kun aloitit tämän aiheen.

Laittaisin kopiona tähän alle sieltä Vandstonen lausunnosta pienen pätkän, joka kiinnostaa varmaan monia mahdollisia maahanmuuttajaehdokkaita.


To assist the smaller states and regions access more skilled migrants, WHMs and Occupational Trainee visa holders will also be allowed to apply for and obtain a Skilled Independent Regional visa while still onshore which then provides a pathway to permanent residence.

The Minister said that WHMs are often highly skilled and can make a positive long-term contribution to regional communities.

These two changes will make Australia?s WHM Program even more attractive thus providing an important boost to our tourism industry.

14 April 2005


Syy miksi ei löytynyt siirtolaisviraston sivulta, ei ole vielä vahvistettu laki.


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Surffari

Hmmmm ja ok.

Ja lähinnä siis kiinnosti vielä se että miten ko. lehti jutun uutisoi eli se kyseinen uutinen kyseisessä lehdessä. Mutta se nyt jo tuli sitten selväksi että kyseessä ei ole pelkkä uutisankka.

Tosin meikäläiselle siitä ei ole enää mitään hyötyä, mutta kuitenkin.

Raiwå

Yx juttu viä :)

Mitenkähän tämä kyseinen laki luokittelee yli 30v WH matkailijat?
Eli jos täytät täällä ollessa 30, niin saatko uuden visan?

hmmmmmm:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Surffari

Hyvä kysymys tuokin. Mutta toisaalta jos toi on vaan vanhan viisumin jatko niin saattaa riittää se että viisumi on myönnetty taannoin siihen oikeuttavien asianhaarojen oltua kunnossa.

Jouko

Lisää kaksi vuotisesta Working Holiday viisumista, laki astunee voimaan tämän vuoden marraskuun ensimmäisenä päivänä...

WORKING HOLIDAY VIISUMI KAKSI VUOTISEKSI


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Annee

Onks toi 1.11.2005 varma lain voimaan astumis p?iv?? Meinaa viisumi loppuu 31.10 ett? tais k?yd? sitten pikkasen huono m?ih?....koska siis voimassa oleva viisumi vaaditaan kun ton jatko vuoden hakee?

   Nim.Niin mun tuuria

Jaaks

Siis kyseessahan ei ole mikaan uusi laki tai edes vanhan lain muuttuminen, vaan muutos tulee olemaan "Amendment to the Act or Regulation".

Sita onko tuo muutos viela edes tehty vai onko viela ainoastaan ehdotustasolla ei tieda paitsi kaymalla lapi kaikki Canberran istunto paivakirjat tai muutos ehdotukset ja niiden hyvaksymiset.
Tokihan se tulee lapi menemaan jos ei viela ole mennyt, eihan Ministeri sita muuten julkaisisi.

Jos annat muutaman paivan aikaa (on nimittain isohko homma), niin voin yrittaa hakea noita muutos ehdotuksia ja niiden lapimenoja.  

Toisaalta se voi olla niinkin pieni asia, etta pelkka Ministerin paatos riittaa asian muuttamiseen.  

Miksi et ota yhteytta Immigrationiin ja kysy jos voit anoa sita toista viisumia jo aikaisemmin ja sen tullessa voimaan 1.11 ei olisi mitaan ongelmia, jos vanha loppuu 31.10.  Siina kun paiva ja kuukausi vaihtuu, niin vaihtuu myos viisumi :D

ps.

Niinhan se onkin, eika tarvitse enaan hakea, eli siis Ministerin paatettavissa ilman mitaan eduskunnan lapi vietavia muutoshakemuksia.

Tassa ote:

1995 No. 411 MIGRATION REGULATIONS (AMENDMENT) - REG 9
9. Schedule 2, Part 417 (Working> <Holiday)


LainaaREG
  9.1 Clause 417.511:
Omit the clause, substitute:
  "417.511 Temporary visa permitting the holder:
  (a) to travel to and enter Australia until a date specified by the Minister;
and
  (b) to remain in Australia for a period, or until a date, specified by the
Minister.".


Jaaks

Lisatietoja:

Soitin Ministeri Vanstone'n toimistoon ja sielta kerrottiin nain:

- Muutos tulee tosiaankin virallisesti ainakin talla tietoa voimaan 1. Marraskuuta 2005.

- Toista viisumia ei voi anoa ennen tuota 1. Marraskuuta, josta paivasta lahtien myoskin uudet kaavakkeet ovat vasta saatavilla.
LainaaAlkuperainen postittaja Surffari

Mutta toisaalta jos toi on vaan vanhan viisumin jatko..

- Ei ole minkaan jatko, vaan uusi viisumi.LainaaAlkuperainen postittaja Annee
....koska siis voimassa oleva viisumi vaaditaan kun ton jatko vuoden hakee?

- Ei vaadita (ja edelleen - kyse ei ole mistaan jatkosta vaan uudesta viisumista).  Voit myoskin hakea sita "Off Shore" eli poistuttuasi jo Australiasta.- Ainostaan 1. Toukokuuta 2005 jalkeen tehty farmityo hyvaksytaan toisen WH viisumin saamiseksi.Jos haluatte lisatietoja, niin soittakaa 02 - 62777860 Immigration Ministeri Vanstone'n toimistoon (Kendall tai Cathy ovat WH ekspertteja ja hyvin avuliaita)

ps. Eivat kuitenkaan vastaa kysymyksiin kenenkaan yksittaisista viisumihakemuksista (sita varten on DIMIA), mutta yleisiin vaatimuksiin liittyviin kysymyksiin kylla mielellaan.

Jaaks

Enemmän lisätietoa toisesta WH Viisumista:

Julkaistu tänään (vaikka päivätty 2nd May 2005 - koska meillä on pitkä viikonloppu täällä)

49. Working Holiday Maker Program

http://www.immi.gov.au/facts/49whm.htm

Kannattaa lukea, sillä lisäehtoja on muutamia kuten esimerkiksi mikä tahansa farmityö ei käy ja se mikä on hyväksyttyä täytyy olla kirjattu viralliselle kaavakkeelle.

LainaaRegional Australia: anywhere in Australia except Sydney, Newcastle, Wollongong, the NSW Central Coast, Brisbane, the Gold Coast, Perth, Melbourne or the ACT. Any area identified at: www.jobsearch.gov.au/harvesttrail requiring harvest workers comes within the definition of ?regional Australia?.


Working holidaymakers who intend applying for a second working holiday visa will need evidence of the length of time they have spent working as a seasonal worker in regional Australia. Before commencing seasonal work in a regional area, working holiday makers should obtain a copy of Form 1263 Working Holiday visa: Employment Verification from their nearest DIMIA office, or from the forms section of the DIMIA website at: www.immi.gov.au/allforms/pdf/1263.pdf

This form should be used to record all employment details and will be required when completing an application for a second working holiday visa.

Information about seasonal work opportunities in regional Australia can be found on the Harvest Trail website at: www.jobsearch.gov.au/harvesttrail.

Paula_Liina

Kiitos Jaaks (ja muut konkarit) kaikesta vaivannäöstäsi! :XXXX

Hauskaa Vappua!

Minna

Tosi hieno homma, jos WH-viisumia pidennetään :peukkuy.Tosin hieno homma niille jotka eivät vielä ole tilaisuuttaan käyttäneet hyväksi.Ois kyllä luksus homma jos nekin jotka ovat jo WH-viisumin käyttäneet saisivat lähteä second roundille!:peukkuy:)
-When you wish upon a falling star, your dreams can come true.Unless it\'s really a meteorite hurtling to the earth which will destroy all life. Then you\'re pretty much hosed no matter what you wish for-

Jaaks

Minna,


LainaaTosi hieno homma, jos WH-viisumia pidennetään...

Jälleen kerran,  mitään viisumia ei pidennetä vaan sinun täytyy anoa uutta viisumia.


LainaaOis kyllä luksus homma jos nekin jotka ovat jo WH-viisumin käyttäneet saisivat lähteä second roundille...

Luitkohan tuota aikaisempaa viestiäni ollenkaan :confuse

Ei ole kysymys mistään "second round", vaan ainoastaan 1. Toukokuuta 2005 lähtien tehty farmityö hyväksytään tähän uuden viisumin anomiseen ja sekin täytyy olla tietyillä hyväksytyillä alueilla ja hyväksytyillä farmeilla tehtyä rekisteröityä työtä.  
Eli on siis WH ihmisille, jotka tällä hetkellä ovat Australiassa ja pystyvät hankkimaan tuon 3 kuukauden farmityö kokemuksen ennen kuin viisumi menee umpeen tai kaikille uusille WH lomalaisille, jotka ovat vasta tulemassa Australiaan.

Minna

Jaaks :D
Jep, kyllä mä ymmärsin, että jos tekee sitä farmityötä 3kk voi anoa jatkoa viisumille.Hmm...ja joo I know ettei oo mitään 2nd roundii..
:P:P:P:P
-When you wish upon a falling star, your dreams can come true.Unless it\'s really a meteorite hurtling to the earth which will destroy all life. Then you\'re pretty much hosed no matter what you wish for-

Jaaks

LainaaJep, kyllä mä ymmärsin, että jos tekee sitä farmityötä 3kk voi anoa jatkoa viisumille.

Kerta vielä  EI voi anoa JATKOA vaan uutta WH viisumia.

Yritetään nyt pysyä oikeissa termeissä, ettei tule väärinkäsityksiä kenellekään :)

TomiP

Onkos kellään tietoa, että pitääkö olla alle 30 kun tuota jatkoviisumia hakee? Olen tulossa maahan syksyllä WH:lla ja helmikuussa 2006 täytän 30.

t.Tomi P.

Jaaks

TomiP,

Jos lukisit n 8 vastausta ylöspäin, niin vastaus löytyy sieltä, mutta aivan samat ehdot on sen Toisen WH viisumin (ei minkään jatkon) hakemiseen kuin sen ensimmäisenkin.

TomiP

Hieman hämää tuo viisumi.

Siis ensin pitää tulla sillä vuoden WH-viisumilla ja sitten pitää anoa täysin uusi viisumi, joka antaa vuoden "jatkoa" tälle 1 vuoden viisumille, jos ehtii ennen 30 vuotispäivää tehdä sen 3kk farmihommia ehtojen mukaan jne.

Eli vaikka olen saanut 1 vuoden viisumin alle 30 vuotiaana, pitää minun olla alle 30 myös uutta viisumia hakiessani. Minkäänlaista takaporttia ei ole, että tekisin sen 3kk töitä sen 1 vuoden aikana vaikka olisin 30v. ja voisin silti hakea uutta viisumia.

Kyseessä on kuitenkin viisumi, joka liittyy tähän 1 vuoden WH-viisumiin ja tuo jatkoa Australiassa oleskeluun. Ilmeisesti ei ole mahdollisuutta suoraan hakea mitään 2 vuoden viisumia, vaan ehdot pitää täyttyä sen ensimmäisen WH-viisumin aikana ja alle 30-vuotiaana.

Elaine

Niin ja farmityö tietyllä alueella pitää tietenkin suorittaa 1.5. jälkeen ja uutta wh-viisumia ei saa hakea ennen 1.11. En ymmärrä mitä vaikeaa noissa sääntöjen ymmärtämisessä on? Samaa luokkaahan noi on (ellei edelleenkin heppoisemmat) kuin muissakin Australian viisumiluokissa.

Ja eikös siinä ministerin tiedotteessa painotettu että halutaan antaa mahdollisuus niille fiksuille ja taitaville wh-työntekijöille mahdollisuus tulla rahtaamaan appelsiineja toistamiseen. Ehkä noilla säännöksillä on siis tarkoitus rajata liian tyhmät pois :P  ;)

Viikon päästä sitä ollaan jo kentällä ja odotetaan Frankfurtin koneen lähtöä :)

Jouko

TomiP,

Ainakaan mä en ole vielä nähnyt tarkkoja pelisääntöjä esim. siitä missä vaiheessa WH lomaa voi toista viisumia hakea, miten farmityössäolo jakso tarkistetaan, onko hinta sama jne. Niitä joudutaan odottamaan ehkä vielä vähän aikaa!

Mutta kuten jaaks jo totesi näillä tiedoin ?olettaisin? että toista viisumia koskee samat säännöt kuin ensimmäistäkin.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Paula_Liina

Criteria for visas

Currently, all Australian working holiday visa applications must be made overseas. Applicants need to be:

    * eligible passport holders
    * aged between 18 and 30, and
    * without dependent children.

En tiedä olenko sitten ymmärtänyt tämän yllämainitun DIMIAn tekstin väärin, mutta eikös tuo tarkoita että 18-30- vuotiaat voivat hakea?! Eli siis 30-vuotias voi hakea viisumia, mutta 31-v täyttänyt ei. Näin minä ainakin asian ymmärrän... Tämä vain kommenttina tuohon ikäkysymykseen, muut kriteerithän tulee myös täyttää.:)

Jaaks

Paula Liina :peukkuy

Oikeassa olet, kiitos teravasta huomiosta ja nakojaan on tullut itsekin sekoiltua tuon ikarajan kanssa.
Pahoittelen syvasti :sorry

TomiP,

Siis tottakai saat anoa sita toista viisumia jos saat sen farmityokokemuksen ja anomuksen sisaan ennen kuin taytat 31.

TomiP

No jos se tosiaan on alle 31v se raja, niin eihän tässä ole huolenhäivää. Kiitos tiedoista. Nämä asiat tosin täytyy aina varmistaa vielä paikan päällä itse, koska asiathan saattavat muuttua.

paulis

Hmm, mielenkiintoista. Meikalainen on juuri talla viikolla lahdossa farmitoihin taalla South Australian alueella. Luin noita yllamainittujakin linkkisivuja, mutten mielestani loytanyt mainintaa siita, pitaako farmityo suorittaa "yhteen potkoon" samassa paikassa vai voinko esimerkiksi tehda farmityota vaikka kuukauden patkissa eri paikoissa hyvaksytyilla alueilla, pitaen huolta siita etta vaadittavat kolme kuukautta tulevat tayteen?? :?

Ainakin talla hetkella tuntuu etta viihtyisin kaksikin vuotta naissa maisemissa :D


Paula :cool:

Jaaks

Paulis,

Luitko taman:
http://www.immi.gov.au/facts/49whm.htm

Siella selitetaan koko homma


LainaaRegional Australia: anywhere in Australia except Sydney, Newcastle, Wollongong, the NSW Central Coast, Brisbane, the Gold Coast, Perth, Melbourne or the ACT. Any area identified at: www.jobsearch.gov.au/harvesttrail requiring harvest workers comes within the definition of ?regional Australia?.

Working holidaymakers who intend applying for a second working holiday visa will need evidence of the length of time they have spent working as a seasonal worker in regional Australia. Before commencing seasonal work in a regional area, working holiday makers should obtain a copy of Form 1263 Working Holiday visa: Employment Verification from their nearest DIMIA office, or from the forms section of the DIMIA website at: www.immi.gov.au/allforms/pdf/1263.pdf

This form should be used to record all employment details and will be required when completing an application for a second working holiday visa.Ei ole mitaan valia minkalaisissa patkissa sen farmityon teet kunhan se on hyvaksyttya (oikealla alueella ja oikean laatuista) ja se on rekisteroity vaadittavalle formille.

paulis

Jaaks,

kiitos informaatiosta, luin kylla tuonkin patkan, mutta ehka mulla on sitten ymmartamisen kanssa onkelmia.. :D

Elikka ei siis muuta kuin farmille ja papereita tayttelemaan :roue

Jaaks

Paulis,

Aivan oikein ymmärretty.
Ensin siis haet hyväksytyt alueet ja työnantajat sekä työt täältä:
http://www.jobsearch.gov.au/harvesttrail/  

Tarvittavan Formin (no 1263) täältä:
http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1263.pdf  

ja sitten vaan hommiin :peukkuy

Raiwå

Jaakz :)

Kerroppas tyhmälle mitä käsittää tämä seasonal work?
Eli tuleeko Matti meikäläisen kerätä herneen palkoja, vai riittääkö esim se, että on asiaan yhteydessä olevalla firmalla töissä?
Eikös se työvoiman saannin helpoitus kata kaikkia aloja tuolla syrjäseuduilla?
Tai vastaavasti voisin käyttää tota 'Hakulaatikkoa' ja sitten mennä IMMI sivoille itse etsimään vastauksen?
Onpas siinä Raivolla pääteltävää yhdelle päivälle :)


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo,

Se työ tulee olla hyväksytyllä alueella tehtyä hyväksyttyä työtä eli mikä tahansa työ vaikkakin oikealla alueella ei käy.  Työnteko tulee myös olla reksiteröityä viralliselle kaavakkeelle.


Alueet, työnantajat ja työt löytyvät täältä:
http://www.jobsearch.gov.au/harvesttrail/  

Ei ne työt pelkästään herneenpalkojen poimimista ole ja jos katsot eri työntarjoaja firmoista niin löytyy mm:
+     Crop pickers
+    Pruners and trimmers
+    Chippers
+    Farm hands and labourers
+    Farm machinery operators
+    Packers and shed hands
+    Truck drivers
+       Leading Hand
+       Tarp Team Leader
+       Plant Operator
+       Site Administration/OFP
+       Weighbridge Officer
+       Grain Sampler
+       Grain Handler

etc....

Mahdollisuuksia on siis useita ja koska koko ohjelma ei ole edes vielä virallisesti alkanutkaan, niin odotettavissa on varmasti muutoksia ja hienosäätöa ohjelman sääntöihin ja toteutukseen.

Toivottavasti tämä selvensi edes vähän :confuse

Raiwå

Jaagz :XXXX


LainaaMahdollisuuksia on siis useita ja koska koko ohjelma ei ole edes vielä virallisesti alkanutkaan, niin odotettavissa on varmasti muutoksia ja hienosäätöa ohjelman sääntöihin ja toteutukseen.

Toivottavasti tämä selvensi edes vähän :confuse

Juuri tuota tietoa halusin varmistaa, onhan kyseessä aika laaja teollisuus kun puhutaan maataloudesta?
Ja varmaakin varmempaa on se, että lisäyksiä ja säätöjä tulee tapahtumaan tulevaisuudessa.
Jos ihmiset vain muistaisivat, että syrjäseudulla on aivan yhtäpaljon % vapaita työpaikkoja, ja palkatkin ovat usein jopa suurkaupunkeja parempia.Kiittää:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

LainaaJos ihmiset vain muistaisivat, että syrjäseudulla on aivan yhtäpaljon % vapaita työpaikkoja, ja palkatkin ovat usein jopa suurkaupunkeja parempia.

Nimenomaan ja vapaita työpaikkoja hakijoita kohti on huomattavasti enemmän kuin kaupungeissa ja palkat ovat hyviä juuri työvoimapulan takia.
Työvoiman pulahan näillä alueilla juuri on aiheuttanut tämän lisäyksen WH viisumilaisille.

Toisena taka-ajatuksenahan valtiolla on lisätä mahdollista siirtolaisten määrää juuri näille työvoimapulasta kärsiville alueille.

Löytyyhän ne "Seasonal Work" ja "Regional Australia" virallinenkin määritys tuolta IMMI'n sivuilta, jotka nekin ovat varmasti tarkoituksella melkoisen avoimia ja tulkinnanvaraisia sekä helppo muuttaa tarpeen mukaan:LainaaFor the purposes of meeting the requirements for a second Working Holiday visa, 'seasonal work'and 'regional Australia' are defined as:

Seasonal work: harvesting and/or packing of fruit and vegetable crops, pruning and trimming vines and trees, thinning and trimming flowers and bunches, and general maintenance crop work
Regional Australia: anywhere in Australia except Sydney, Newcastle, Wollongong, the NSW Central Coast, Brisbane, the Gold Coast, Perth, Melbourne or the ACT. Any area identified on the Australian JobSearch website as requiring harvest workers will come within the definition of 'regional Australia'.
See: Australian JobSearch Harvest Trail - Overview


Minna

Oi mates!
Tässä taas miettinyt eri vaihtoehtoja päästä tekemään työharjottelua Brissyyn ja eteeni putkahti muutama päivä sitten tälläinen juttu...
http://www.immi.gov.au/allforms/visiting_whm.htm

Mahtaneeko tarkoittaa että minulla olisi mahdollisuus anoa WH vielä toisen kerran ja tehdä sitten 2½kk työharjoittelu WH:n avulla..tai tarkoittaako tämä sitä että ne vain jotka ovat tällä hetkellä Ausseissa WH-viisumilla voivat applya uutta/jatkoa WH-viisumilleen..so confusing...:confuse:?
-When you wish upon a falling star, your dreams can come true.Unless it\'s really a meteorite hurtling to the earth which will destroy all life. Then you\'re pretty much hosed no matter what you wish for-

Jouko

Moikka Minna,

Valitettavasti käytäntö tulee voimaan vasta vuoden lopusta ja sitä ei saa takautuvasti.


Täällä lisää aiheesta ::>>

Terveisin
Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Jaaks

Minna,


LainaaMahtaneeko tarkoittaa että minulla olisi mahdollisuus anoa WH vielä toisen kerran...

Ikävä kyllä ei.  Sinun täytyy tehdä tuo "farmityö" ollessasi täälla sillä ensimmäisellä WH viisumillasi ja se täytyy olla ohjeiden mukaan rekisteröityä farmityötä.  Sitäpaitsi tuo ohjelma alkaa vasta 1. Marraskuuta 2005 vaikkakin jo sitä aikaisemmin tehty farmityö hyväksytään.


LainaaIf you intend to apply for a second Working Holiday visa, you will need to provide evidence that you have worked for a minimum of three months as a seasonal worker in regional Australia while on your first working holiday visa. Before commencing seasonal work in a regional area, you should obtain a copy of the employment verification form from your nearest DIMIA office, or from the forms section of the DIMIA website ?
See: Form 1263 - Working Holiday Visa: Employment Verification

Other acceptable evidence of seasonal work for working holiday makers who undertook seasonal work in Australia before May 2005 may be payslips, group certificates, tax returns, and employer references.

Kartza

Auttakaa mua tyhmää... :o Löysin kesällä täältä Dunderista loistavan parikytsivusen pdf-infopaketin WH-matkailuun & muutenkin Backpacker-elämään liittyen ja nyt kun sitä tarttisin, niin se ei sitten osu silmiini enää millään!!! :?:confuse Jos joku kiltti fiksu ihminen vois pistää vaikka linkin siihen tai jotain vinkkiä, että mistä sitä kannattas ruveta kaivelemaan oikein toden teolla...

Kiitos! :god:

Raiwå

Kartza :eye:


Hakemasi linkki kenties

Toinen vaihtoehto on seuraava: Klikkaa tuolla sivun yläreunassa olevaa hakulaatikkoa.
Kirjoita hakuun vain yksi sana, tai osa siitä, niin löydät kaikki siihen kirjoitukseen liittyvät viestit.
Myös sana PDF toi aika kasan luettavaa.


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Kartza

Kiitos tuhannesti!!! :D


-K-

ps. Kyllä mä sitä hakuakin koitin, mutta kun en oikein tarkkaan tienny mitä olin etsimässä...:sorry