Kirjoittaja Aihe: Viisumin aikaraja muutolle?  (Luettu 2292 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Teme

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 4
Viisumin aikaraja muutolle?
« : Elokuu 24, 2004, 08:39 »
Tervehdys kaikille,

toivottavasti teiltä viisaammilta löytyy tietoa kysymykseeni - itse en ole netistä vastausta löytänyt... :

jos haen Skilled Migration viisumia (ja oletetaan että saan sen) niin onko siinä määrätty aikarajaa minkä sisällä minun pitää muuttaa Ausseihin? Olen ymmärtänyt että aiemmin tällainen on ollut käytössä, esim. jos vuoteen ei ole muuttanut maahan viisumin myöntämisen jälkeen niin viisumi perutaan.:?? Vieläköhän tällainen on käytössä?

Olemme vaimoni kanssa pariin otteeseen asuneet ja opiskelleet Queenslandissa ja varmasti tiemme vie vielä takaisin - kunhan Venla-vauvamme tuosta hieman kasvaa. Olisikin hyvä tietää voimmeko hakea viisumit hyvissä ajoin vai onko se parempi tehdä kun on jo tarkemmat suunnitelmat tiedossa.

Kiitokset vastauksista jo etukäteen,

T:Teme

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Elokuu 24, 2004, 10:16 »
Teme :D

Yleensa antavat vahintaan kuusi kuukautta, mutta on hyvin tapauskohtaista.

Se ensimmainen aikaraja on vain aika jona aikana taytyy tulla maahan rekisteroitymaan eli kuten Immigration sanoo "..for initial travel as a migrant before .... and subsequent multiple return journeys before ... etc... ".  

Sen ensimmaisen tulosi jalkeen voit olla sitten maasta poissa korkeintaan viisi vuotta ennenkuin viisumisi vanhentuu :D

Poissa Teme

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 4
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Elokuu 24, 2004, 10:35 »
Jaaks, :cool:

kiitokset vastauksestasi, tämä selvensi asiaa oikein hyvin - ja auttaa suunnittelussa.

Terveisin ,

Teme :D

Poissa RUU

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1298
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Elokuu 25, 2004, 08:44 »
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Jaaks
"..for initial travel as a migrant before .... and subsequent multiple return journeys before ... etc... ".


Tuo varmaan tarkoittaa siis sitä, että maahan voi tulla vaikka vain hetkeksi (järjestelemään asunto- / työ- / yms. asioita), palata takaisin Suomeen hoitamaan lähtöön liittyviä asioita ja suorittaa varsinainen muutto Australiaan vasta myöhemmin. Vai kuinka?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Teme

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 4
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Elokuu 25, 2004, 08:56 »
RUU,

Näin minäkin sen tulkitsin. Rekisteröitymisenhän voi tehdä vaikka kuukauden loma- ja työnhakumatkan yhteydessä, palata sitten Suomeen ja taas takaisin OZiin kun kaikki on selvää. Tuo lentäminen on vaan sen verran kallista että saas nähdä josko tulee mentyä sitten kerralla... :peukkuy

teme

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2453
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Elokuu 25, 2004, 09:33 »
Jep, sitä se juuri tarkoittaa. Eikä mitään erillistä rekisteröitymistäkään tarvita: passissa oleva maahan saapumista osoittava leima on tarpeeksi. Ei myöskään haittaa vaikka seuraavalla reissulla olisi passikin vanhentunut (ja uusi hankittuna), kunhan vain kuljettaa mukanaan myös sitä vanhaa passia, jossa alkuperäinen viisumi ja maahan saapumista osoittava leima ovat.


Neuvoo
Jouni
Canberra