Kirjoittaja Aihe: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa  (Luettu 6991 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa smort

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 6
Kysyisin koulumaksuista, jotka aiheuttavat minulle tällä hetkellä suurta huolta. Ja pieni hoppukin ois... Olen lähdössä perheen kanssa elokuussa 2007 vuodeksi Brisbaneen. Omat ns. kouluasiani siellä Ausseissa ovat kunnossa (vähän englannin kursseja ja loput visiting student- juttuja)  eli viisumi olisi sitten käsittääkseni student visa (subclass 574). Lapseni ovat 6 ja 8 vuotiaat ja olen ottanut yhteyttä muutamiin kouluihin Brisbanen seudulla ja olen saanut yhden myöntävän vastauksen, että ottaisivat lapsemme kouluunsa vaikka eivät puhu sanaakaan englantia. Tämä myönteiesti ajatteleva koulu oli Wondall Heights State School. Onko teillä tästä koulusta jotain kokemuksia? No mutta sitten ne neuvois sieltä koulusta ottamaan vielä selvää maksupolitiikasta (it would be advisable for you to contact the Queensland Department of Education, Training and the Arts to enquire about the fee structure for overseas students..). No sitten kyselin täältä asiaa:    eqinternational@qed.qld.gov.au. Täältä kirjoitettiin, että pitää täyttää yksi lomake (taas noita hiton lomakkeita :O) ja hinta olisi sitten per lapsi 8000€ per vuosi. Tämä tuntuu melko isolta maksulta ja mietin onko todella koulu näin pienille lapselle näin kallista ja voiko tätä jotenkin kiertää, siis niin ettei maksu olisi noin päätä huimaava? Help!! Tämä varsinkin siksi, että lapsemme ovat ns. kotikoulussa ja heidän ei edes olisi ihan pakko mennä kouluun siellä suomalaisen koulujärjestelmän mukaan.
Sekin tuntuu hullulta, että jo viisumin hakupapereissa vaaditaan että lasten kouluasiat on oltava järjstyksessä, vaikkei edes ole tietoa mihin alueelle haluaisi muuttaa (eVisa.Students.Helpdesk@immi.gov.au vastasi minulle : Unfortunately you will need to provide evidence of enrolment in an Australian school for your children as set out in the Checklist, as
homeschool is not possible when applying for a Student Visa) ja taas toisaalta tuolta toiselta viralliselta taholta (eqinternational@qed.qld.gov.au.) kirjoitettiin että ennenkuin voi hakea kouluun pitää olla viisumi??
Eli siis lyhyesti, onko noi koulumaksut noin kalliita ihan oikeasti Queenslandissa ja jos on niin millä ihmeen keinolla voisin saada maksut piennemmiksi? Se ei vissiin käy että pyytäisi jotain evidenssiä suomalaisen kotikoulun pitäjältä? :nuttu:

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #1 : Huhtikuu 18, 2007, 21:38 »
Smort, katso yksityisviestit. Nimimerkillä "on tietoa nimeämästäsi koulusta".
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Aikis

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 943
  • awailable
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #2 : Huhtikuu 19, 2007, 00:54 »
Smort, missään tapauksessa ei kannattaisi missata tätä lapsillasi olevaa kielikylpy-mahdollisuutta!!! (lue; älä edes ajattele pitäväsi lapsia vain kotikoulussa!) Syvällä rinta-äänellä sanon, että se on arvokkaampi kuin mitä noilla koulumaksuilla voi mitata!!

Jo vuosikin vaikuttaa tuon ikäisillä niin paljon, että tuskin tarvitsee sitten aikuisena englannin kursseilla käydäkään...Varmista vain, että koululla on mahdollisuus englannin tukiopetukseen (ESL), sen on erittäin hyödyllinen.

KOulumaksut ovat jossain määrin yksilöllisiä eri osavaltioiden ja yksittäisten koulujen välillä, mutta noin yleisesti ottaen ainakin sisaralennukset mitä todennäköisemmin alentavat hintaa vähän myös QL:ssa.

Poissa smort

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 6
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #3 : Huhtikuu 19, 2007, 10:50 »
Kiitos Ruu ja Aikis vastauksistanne.
Olen kyllä toki samaa mieltä, että laitan muksut joka tapauksessa kouluun Ausseissa. Mutta enpä silti luovu heidän kotikouluaskareista  >:D. Ruun tieto oli kiva kuulla, joten sen asian suhteen olen luottavaisin mielin nyt. Kiitos! Ehkäpä joudun vielä vaivaamaan sinua muutamalla kysymyksellä myöhemmin, luulisin...  ???
Eli johtopäätöksenä on se, että nyt vaan vielä viisumiviidakkoon, jospa sitä kautta saisin apua. Mahdollisuuksia voisi nimittäin olla moneenkin muuhun viisumiin ja sitä kautta sitten koulumaksutkin pienenisivät. Kaikki vaan kun tulee tehtyä niin viime tippaan. Ollaan muuten oltu miehen kanssa aikaisemmin 7 kk Gold Goastilla, josta kävin koulua Toowoombassa (huh, mikä tuppukylä..), aikaa siitä on jo 12 v ja tämän vuoksi noi viisumiasiatkin on muuttunu aika lailla! Tuotiin muuten Rottweiler sieltä Suomeen silloin.

Poissa riaapa

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 900
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #4 : Huhtikuu 19, 2007, 12:52 »
Hei Smort,

Vastaus tulee nyt kylläkin Victoriasta, mutta kun tuo kansainvälisten oppilaiden lainsäädäntö on liittovaltiokohtaista (Educational Services for Overseas Students Act 2000), niin uskallan pistää lusikkani soppaan. Koulumaksujen suuruus julkisessa koulussa riippuu tosiaan siitä mika subclass viisumissasi on, koska lastesi iästä johtuen he tulevat mukana "dependantteina". Eli ellet ole vielä laittanut viisumihakemusta sisään, niin sekin kannattaa ottaa huomioon tuota "alaluokkaa" valitessa. Olen laittanut sulle yksityisviestiä asiasta, jos kiinnostaa.
Riina

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2453
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #5 : Huhtikuu 19, 2007, 13:46 »
Tämähän menee ihan salaseuratoiminnaksi yksityisviesteineen...

...kävin koulua Toowoombassa (huh, mikä tuppukylä..)

Kuten vissiin asukasmäärältään samaa luokkaa olevat Oulu tai Kuopiokin, vai?


Tuppukylän määritelmää muun keskustelun ohessa hakee
Jouni
Canberra

Poissa smort

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 6
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #6 : Huhtikuu 19, 2007, 18:44 »
 :coolh
Tuppukylän määritelmä: tunnet olevasi keskellä "Pieni talo preeriaa". Jos olette sellaista TV sarjaa joskus katsoneet -80 luvun alussa..

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #7 : Huhtikuu 19, 2007, 23:06 »
Lainaus käyttäjältä: smort
ja hinta olisi sitten per lapsi 8000€ per vuosi

Ei nyt sentaan, vaan AUD$8,000 per vuosi valtion kouluissa.
Qld tuition fee for dependant children

Nama hinnat on jokaisen osavaltion itse maaraamia ja ulkomaalaisten lasten kouluihin ottaminen on jokaisen koulun Principalin paatettavissa.

Tuo Riinan mainitsema Education Services for Overseas Students (ESOS) ei koske lapsia, jotka tulevat "Dependant" viisumilla, vaan on tarkoitettu itsenaisesti omalla "Student" viisumillaan tulevia ja se on myoskin lahinna tarkoitettu kontrolloimaan koulutuksen tarjoajia
Lainaus
The Education Services for Overseas Students (ESOS) legislation helps students resolve disputes, seek refunds or study elsewhere if their education institution doesn't meet its responsibilities.


Poissa riaapa

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 900
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #8 : Huhtikuu 20, 2007, 13:30 »
No, kerrankos ne eurot ja dollarit menee sekaisin...  :D

Osavaltioilla on tosiaan valta tietenkin itsellään päättää paljosta, joten eroja on huimasti käytännön tasolla, mutta juuri tuon ESOSin takia on kansainvälisten oppilaiden asioissa myös paljon yhteistä osavaltioiden välillä. Vaikka ESOS ja siihen liittyvä National Code of Conduct pätee pääasiallisesti oppilaisiin jotka ovat tulleet tänne omalla student viisumilla, niin myös nuo dependanttina tulevat oppilaat menevät ainakin meillä Viktoriassa ihan saman "konttorin" kautta.

Meillä Viktoriassa julkisessa koulussa rehtori päättää ottaako kansainvälisen oppilaan kouluunsa vai ei, kuitenkin periaatteella ettei kansainvälinen oppilas vie paikallisen oppilaan paikkaa, eli vain jos koulussa on tilaa kansainväliselle oppilaalle. Rehtorin (tai hänen edustajansa) tulee myös tarkistaa jokaisen oppilaan viisumikategoria tai pyytää todistus Australian kansalaisuudesta, jotta heille voidaan määrittää "fee category". Useimmat pysyvällä viisumilla täällä olevat sekä tietenkin Australian kansalaiset eivät lukukausimaksuja maksa. On olemassa myös joitain viisumi-alaluokkia, jotka ovat temporary, mutta dependant lapset eivät kuitenkaan maksa lukukausimaksuja. Näitä ei ole montaa eikä niitä tietysti netissä mainosteta. Yleisenä neuvona annamme meidän Viktorialaisille valtion kouluille, että jos oppilaalla tai hänen vanhemmallaan on mikä tahansa muu kuin Australian kansalaisuus, pysyvä oleskelulupa tai "Student Visa", niin tarkistakaa varmuuden vuoksi meiltä kuinka menetellä.

Student viisumilla ei muuten välttämättä tulla "itsenäisesti", vaikka itse viisumi onkin myönnetty nimenomaiselle oppilaalle itselleen. Esimerkiksi ala-asteikäiset oppilaat voivat tulla tänne omalla student viisumillaan, mutta sitten jomman kumman vanhemman täytyy hankkia Guardian viisumi, sillä lapsen täytyy asua vanhemman kanssa, eikä hän voi esim. asua serkun luona tai isäntäperheessä, ennen kuin yläasteella.

Joka osavaltiossa on instanssi joka hoitaa näitä asioita ja valvoo tuon ESOSin toimeenpanoa, josta saa parhaiten tietoa juuri oman osavaltion käytännöistä. Viktoriassa se on International Student Program Unit (ISPU) ja Queenslandissa ilmeisesti Education Queensland International (EQI).

Lycka till Smort!  :peukkuy
Riina

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #9 : Huhtikuu 20, 2007, 21:46 »
Lainaus käyttäjältä: Riaapa
Queenslandissa ilmeisesti Education Queensland International (EQI)

Aivan oikein ja taas nahdaan kuinka erilailla asiat voivat olla eri osavaltioissa.

EQI on vasta aloittanut kokeilut kansainvalisilla opiskelijoilla Primary School tasolla ja ottaa opiskelijoita vain luokille 6 (term 4 ainoastaan) ja 7.  Kouluja joissa taman voi tehda Primary School tasolla on esimerkiksi Brisbanen alueella vain 3 ja koko Queenslandissakin vain 6.  Aika vahan kun valtion kouluja on sentaan yli 1300 koko valtiossa.
EQI Primary Schooling ProgramHinnatkin ovat sitten jotain ihan toista eli AUD$10,000 per vuosi, vaikka sisaltavatkin toki enemman palveluja
EQI 2007 Fee Schedule


Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #10 : Huhtikuu 21, 2007, 01:07 »
Rehtorin (tai hänen edustajansa) tulee myös tarkistaa jokaisen oppilaan viisumikategoria tai pyytää todistus Australian kansalaisuudesta, jotta heille voidaan määrittää "fee category". Useimmat pysyvällä viisumilla täällä olevat sekä tietenkin Australian kansalaiset eivät lukukausimaksuja maksa. On olemassa myös joitain viisumi-alaluokkia, jotka ovat temporary, mutta dependant lapset eivät kuitenkaan maksa lukukausimaksuja.

Meilläkin tuo koulun maksullisuus / maksuttomuus kilpistyi nimenomaan viisumiluokkaan ja viisumin kestoon. Olin ymmärtävinäni meidän lapsia kouluun vietäessä, että pääsääntöisesti QLD:ssä 12 kk ja vähemmän voimassa olevat Visitor- ja muut väliaikaisviisumit johtavat koulumaksuihin. Yli vuoden mittaisen viisumin, myös tilapäisten, haltijoiden lapset rinnastetaan residentteihin, jolloin koulu on ilmainen (siis opetus ja tilat eivät maksa, kaikki muuhan sitten toki maksaakin mutta me olemme kantaväestön kanssa samalla viivalla niissä).
Ja kyllä, lasten passeista tsekattiin koulussa nimenomaan viisumi ilmoittautumisen yhteydessä.

Yksi, mitä arvostan suuresti, on ESL-tuen ilmestyminen lapsille automaattisesti ilman anelua - se tuli helpommin kuin Manun illallinen.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Aikis

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 943
  • awailable
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #11 : Huhtikuu 21, 2007, 02:35 »
Selventäisittekö Jaaks ja Riina - ihan oikea kouluviranomainen - tätä vähän:

EQI on vasta aloittanut kokeilut kansainvalisilla opiskelijoilla Primary School tasolla ja ottaa opiskelijoita vain luokille 6 (term 4 ainoastaan) ja 7. 


Siitähän saa käsityksen, että QLDissa ei aiemmin olisi ollut ollenkaan mahdollista overseas opiskelu (primary)...näinhän ei asia kuitenkaan liene?

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #12 : Huhtikuu 21, 2007, 03:10 »
Aikis,

EQI (Education Queensland International) on tosiaankin vasta aloittanut Primary School tason opetuksen koululaisille, joilla on pakko olla itsenainen voimassa oleva "Student Viisumi" ja sen lisaksi on mm. kielitaito vaatimuksia (The student must achieve IELTS 4.5 for direct entry into the primary program).

Education Queensland on kautta aikojen ottanut kouluihinsa Primary School luokille lapsia, jotka ovat "Dependant Viisumilla" eli heilla on vanhemmat tai virallinen huoltaja taala jollain muulla valiaikaisella tai pysyvalla laillisella viisumilla.

En tieda minka kasityksen sait, mutta olisi se kylla selvinnyt niista aikaisemman viestini linkeista.
Kyse on siis kahdesta eri asiasta.  Ensimmainen on ihan puhdas business jolla houkutellaan uusia ihmisia tanne ja toinen on taalla muista syista oleville oppivelvollisuuden tayttaminen.

Poissa riaapa

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 900
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #13 : Huhtikuu 21, 2007, 13:56 »
No jopas on tosiaan erilaista! Meillä myös ala-asteelle voi tulla student viisumilla kunhan on vähintään 6-vuotias ja tosiaan vähintään yksi vanhempi seuraa mukana huoltajana. Samalla hoidamme kaikkien ulkomaisten oppilaiden asiat, sekä niiden jotka tulevat tänne student viisumilla (eli ovat meille "bisnestä") että niiden jotka ovat dependantteja. Dependanttien joukossa on kuitenkin sekä full-fee dependant että fee exempt. Ala-asteen oppilaille ei ole meillä kielitaitovaatimuksia, yleensä koulu tarjoaa ESLää tai muuta tukea kielen oppimisessa.

Syy tällaiseen keskittämiseen on varmaankin se, että voimme tukea kouluja viisumi-, laki- ym. asioissa, sekä samalla yhdessä varmistaa että Viktorian koulujen hyvä maine jatkuu sellaisena.  :pepsodent
Riina

Poissa smort

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 6
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #14 : Heinäkuu 14, 2007, 19:38 »
Hei taas ja suurkiitos kaikille vastanneille!  :)

Kävi siis niin, että maksoin kiltisti ne lasten koulumaksut  (yritin kyllä eri viisumivaihtoehdoilla kiertää sitä, tuloksetta siis, no mutta pääasia että saatiin viisumi..) ja kahden viikon päästä startataan reisuun Thaimaan kautta. Lapset siis menevät nyt Wondall Height State Schooliin. Odotellaan jo kovasti reissua. Vielä yhden kysymyksen rohkenen heittää...onko jotain muuta nettiosoitetta, josta voisi vuokrataloa katsoa kuin www.realestate.com.au ?


Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #15 : Heinäkuu 14, 2007, 23:21 »
Smort, tervetuloa sitten vaan tänne meidän pieneen kuningaskuntaamme!  :pepsodent

Taloja voi ihailla myös Domainissa, tosin kuten Suomessa Oikotien ja Etuoven kanssa niin osa kohteista on samoja (eli välittäjät käyttävät molempia portaaleja).
Paras, kun tulette paikanpäälle ja sitten ryysäätte paikallisten agenttien luo: Remax, Professionals, Raine&Horne, LJ Hookers, Ray White, jne.. Netistä saat turhan hyvän kuvan taloista, parasta käydä agenttien toimistossa livenä ja sen jälkeen heidän lupaavimmissa kohteissaan.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa smort

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 6
Vs: Primary school koulumaksut ja koulunvalinta Queenslandissa
« Vastaus #16 : Heinäkuu 15, 2007, 15:24 »
Kiitos Ruu! Taidetaan siis toimia kuten ehdotit. :XXXX