Australian Viestitaulu, Australian Suomalaiset.

Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Työelämä - työnteko / Vs: Palkkatasosta
« Uusin viesti kirjoittanut RUU Maaliskuu 13, 2017, 10:48 »
Kuukkelikuu, noilla lähtötiedoilla voi aika lailla lonkalta sanoa että onnistuu kyllä. Tuosta palkasta menee n 25% verran veroja ja pakollisia maksuja eli käteen tulee n $2,000 per kaksi viikkoa (fortnight, "fn", yleisin tapa maksaa palkat). Vuokra riippuu tosi paljon siitä miten ja missä haluat asua, voit puristaa sen tasolle $700 /fn plus junat / bussit, sähköt, ehkä myös kaasut päälle. Säällisemmin asuen $1,000 /fn ja siitä ylöspäin (vain taivas on kattona). Ruoka, vakuutukset, puhelin / netti ja muut välttämättömät $350+ /fn ja sen jälkeen muut menot (vaatteet, huvitukset, mahdollinen auto).
Tein joskus aiemmin tarkemman laskelman ja pääsin muistaakseni tasolle $2,000-2,500 /kk plus vuokra (ja mahdollinen auto) yhdeltä isossa kaupungissa. Tämä olisi n $1,000-1,200 /fn + vuokra eli tarkaksi menee mutta onnistuu.
92
Työelämä - työnteko / Vs: Palkkatasosta
« Uusin viesti kirjoittanut kukkelikuu Maaliskuu 12, 2017, 09:25 »
Totta tarkennetaan vähän! Mää olen maanmittausinsinööri ja niitä töitä aikoisin myös Australiassa tehdä. Töitä näyttäisi ainakin ilmotusten perusteella olevan. Mun kokemuksella puhutaan noin 70 000 dollarin vuosiansioista (Kokemuksen lisäännyttyä tietenkin palkkakin nousee). Australiassa tienaisin enemmän kun Suomessa, jos pelkkiä palkkoja tuijottaa, mutta kun ei ole hirmusen laajaa käsitystä paljon rahaa menee elämiseen Australiassa.

Muuttaisin yksin, joten tolla palkalla pitäisi pärjätä. Töitä vaikuttaa eniten olevan suurten kaupunkien suunnilla, joten asumiskustannukset tulee olemaan isommat, kun jos asuisin jossain Australian erämaassa. Haluaisin asua siedettävän matkan (30-50min julkisilla) päässä keskustasta yksin (ei siis mitään kimppakämppäilyä). Normaalilla elämällä tarkoitan sitä, että on varaa syödä monipuolisesti, käymään silloin tällöin ravintoloissa/elokuvissa/muissa huvituksissa ja pystyisi myös osan palkasta laitttamaan säästöön. Onko tuolla palkkatasolla tälläinen elämä mahdollista vaikkapa Melbournessa?
93
Työelämä - työnteko / Vs: Palkkatasosta
« Uusin viesti kirjoittanut RUU Maaliskuu 12, 2017, 04:30 »
Millainen palkkataso täytyy olla Australiassa, että pystyy elämään ns. normaalia elämää? Tarkoitan tällä normaalilla elämällä sitä, ettei tarvitse jokaista senttiä laskea eli jää vähän rahaa ylikin pakollisten menojen jälkeen.  :) Olen katsellut oman alani työpaikkailmoituksia, mutten yleisestä palkkatasosta tiedä, niin jää epäselväksi onko palkkaus ns. heikohkoa.

Kuukkelikuu, määrittele "normaali". Toiset tulevat mielestään loistavasti toimeen $50,000 /v tuloilla, toisilla on vaikeuksia $100,000 tuloilla...
Samoin, kysymyksesi oli yhtä laaja kuin "mitä maksaa eläminen Euroopassa, entä palkat?" Sekä palkat että asumiskulut vaihtelevat alueittain, joten pieni tarkennus auttaa haarukoimaan sopivaa tasoa. Onko kyse yhden vai monen hengen taloudesta? Mikä ammattiala ja minkälaiset hommat?
94
Työelämä - työnteko / Palkkatasosta
« Uusin viesti kirjoittanut kukkelikuu Maaliskuu 11, 2017, 20:41 »
Hei!

Millainen palkkataso täytyy olla Australiassa, että pystyy elämään ns. normaalia elämää? Tarkoitan tällä normaalilla elämällä sitä, ettei tarvitse jokaista senttiä laskea eli jää vähän rahaa ylikin pakollisten menojen jälkeen.  :) Olen katsellut oman alani työpaikkailmoituksia, mutten yleisestä palkkatasosta tiedä, niin jää epäselväksi onko palkkaus ns. heikohkoa.
95
Lukijoiden Ilmoitustaulu / Vs: Lasten perhepäivähoitoa sydneyssä - paikkoja vapaana!
« Uusin viesti kirjoittanut RUU Maaliskuu 11, 2017, 03:40 »
Tama viesti oli julkaistu neljasti perakkain tanne Dunderiin, neljaan eri ryhmaan. Poistin kolme niista silla yksi riittaa, tassa tapauksessa tassa Lukijojiden Ilmoitustaulu -ryhmassa.
96
Lukijoiden Ilmoitustaulu / Lasten perhepäivähoitoa sydneyssä - paikkoja vapaana!
« Uusin viesti kirjoittanut annaeveliina Maaliskuu 10, 2017, 22:08 »
Hei!
Minulla on pieni lastenhoito yritys lähellä Bondi junctionia Sydneyssä (bronte roadilla). Tarjoan hoitoa maanantaista perjantaihin 7.30-17.30 ja minulla on muutama paikka vapaana. Minusta olisi ihana saada suomalaista vahvistusta ryhmään!
Yrityksestä:
*Lastenhoitoalan koulutus, first aid & wwc (working with children check)
*kaikki lapset hoidossa ovat immunisoitu
*päivät sisältävät terveelliset ateriat
*(approved childcare benefits&rebates)
Jos olet kiinnostunut, sinulla on kysymyksiä tai haluaisit tulla vierailulle laitathan minulle viestia! Viestia voi laittaa suoraan minulle privaattina tai ottaa yhteytta kuvassa olevaan numeroon.
97
Lukijoiden Ilmoitustaulu / SUKULAISIA ETSIMÄSSÄ!
« Uusin viesti kirjoittanut Irma Vatjus Maaliskuu 09, 2017, 04:48 »
HEI, TEEMME SUKUKIRJAA, olemme yrittäneet etsiä 1950 - luvulla AUSTRALIAAN muuttaneen sukumme jäsenen ja hänen perheensä yhteystietoja. Osaisiko joku auttaa? Leena, Anja, Terrence ja Timo Laukkanen. Jään mielenkiinnolla odottamaan,mitä tämä viestikanava tuo tullessaan Kiitos jo etukäteen. Irma s - postiosoite irma.vatjus@gmail.com
98
Matkustamme Australiassa marraskuussa ystäväni 50 v. päivien kunniaksi. Etsimme asuntoa tai huonetta Melbournesta n. ajalle 6.- 27.11.2017. Mielellään keskusta, CBD, South Melbourne tai Yarra.
Vuokraisitko kahdelle siistille ja luotettavalle naishenkilölle asunnon?
Laita viestiä, niin kerromme lisää. T. Taru ja Jaana
99
Viisumit - muuttaminen / Vs: Vaimon vakuuttelu
« Uusin viesti kirjoittanut RUU Helmikuu 13, 2017, 10:32 »
Jaatinen, jos koitat hahmottaa mikä australialaisista tutkinnoista vastaan ammattikoulun suorittamista, niin täältä löytyy lisätietoja: Australian Qualifications Framework. Kun katsot kunkin tutkinnon tarkempaa kuvausta, siellä myös kerrotaan mikä on tavanomainen opiskeluaika niihin.

Ammattikoulu taitaisi tuottaa Cert III / IV -tasoa, ehkä jopa Diploman joillain vaativammilla linjoilla. Australiassa koulua vastaisi ehkä lähinnä TAFE, tosin monella alalla tehdään paljon myös oppisopimuskoulutusta.
100
Viisumit - muuttaminen / Vs: Vaimon vakuuttelu
« Uusin viesti kirjoittanut Jaatinen3 Helmikuu 08, 2017, 10:24 »
Moi. Huvikseen tuossa meinasin tehdä tuo EOI:n, mutta se tyssää tuohon koulutushommaan. Oon koittanut googlailla mutta en löydä millään, eli mikä vastaa ammatikoulua noista kaikista? Ja mitä kattaa "secondary level"?

Kiitokset jos joku jaksaa auttaa miestä mäessä  :XXXX
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]