Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Lukijoiden Ilmoitustaulu / Vs: Mikä työviisumi?
« Uusin viesti kirjoittanut kristianr Lokakuu 22, 2018, 19:09 »
Löysinkin tähän vastauksia, mutta olen kiitollinen kokemuksista sairaanhoitajaksi rekisteröitymisestä ja viisumiasioista ja muuttamisesta ylipäätään.
Kiitos :)
32
Lukijoiden Ilmoitustaulu / Mikä työviisumi?
« Uusin viesti kirjoittanut kristianr Lokakuu 21, 2018, 16:14 »
Hei.

Olemme suunnittelemassa muuttoa Australiaan perheen kanssa. Olemme molemmat sairaanhoitajajia. Minkälaista työviisumia kannattaa lähteä hakemaan? Vai onko parempi sairaanhoitajaksi rekisteröitymisen jälkeen hakea työpaikkaa ja yrittää saada heidän kauttaan viisumin?

Entä lapsen koulu? Miten te valitsitte koulun lapsillemme siellä?
33
Asuminen - eläminen / Vs: Canberra - Toivotaan kokemuksia ja kommentteja!
« Uusin viesti kirjoittanut jounij Lokakuu 10, 2018, 01:34 »
Moi!

Ilmeisesti puolisosi viisumi sallii työnteon? Suomi-yhteisön puuhat taitavat olla Suomi-koulun opettajia lukuunottamatta täysin vapaaehtoisuuteen perustuvaa. Ainakin baari- ja kahvilatöitä voi löytää lyhyemmäksikin aikaa. Muita lyhytaikaisia ns. ammattitöitä saattaa löytää seek.comista, mutta helppoa se ei ole, kun ei ole paikallista kokemusta.

Asuinpaikan kanssa on hieman sama, että lyhyeksi aikaa ei ole ihan helppo löytää, mutta jos lyö kerralla koko ajan vuokran vuokranantajan käteen lisäten siihen hieman lyhyen sopimuksen lisää, niin ehkä on helpompaa. Vuokranantajat (kuten minä itse) suosivat pidempiä sopimuksia, koska ei mene mainostamiseen kuluja. Vinkkinä mainittakoon, että vuokralle annetaan -mainos maksaa noin $250 (yksityiselle vuokranantajalle) tai vuokra-agentti veloittaa uudesta vuokrasopimuksesta yhden viikon vuokran, eli ainakin sen verran kannattaa tarjota ylimääräistä pyydetyn vuokran lisäksi, niin ei ole ainakaan sitä kulua. Huomaa, että lain mukaan vuokran antaja ei saa pyytää kuin maksimissaan 4 viikon vuokran etukäteen, mutta kukaan ei estä sinua vuokraajana tarjoamaan enemmän. Airbnbstä saattaa löytää helpommalla, mutta koska siellä yleensä keskitytään lyhyempään lomavuokraukseen, niin siellä pyyntihinnatkin saattavat olla kalliimpia. Kaikkein helpointa lienee vain kalustetun huoneen vuokraaminen. Jos sellainen riittää, niin minäkin voin sinua auttaa. Siitä lähemmin keskustellaksesi lähetä minulle spostia jouniju miu gmail piste comiin.

Jos yliopistosi on ANU, sinne pääsee julkisella liikenteellä melko helposti joka puolelta kaupunkia. Uni of Canberraan pääsee helposti Belconnenin alueelta. Muualta UC:hen kulkeminen on hieman vaivalloisempaa, koska joutuu vaihtelemaan kulkuneuvoja. Yleisesti ottaen Canberra julkinen liikenne ei ole kovin kehuttava, mutta paikallishallinto on luvannut parantaa kulkuyhteyksiä huomattavasti ensi vuoden alusta lähtien. Esim nykyään bussien välit päivällä ovat monin paikoin tunnin mittaisia ja kulkeminen illalla loppuu lyhyeen. Ensi vuonna kulkuvälejä ja ilta- sekä viikonloppuliikennöintiä lisätään, mutta verkostoa vastaavasti supistetaan siten, että pysäkeille voi joutua kävelemään pidemmän matkan.

Canberra on hieno paikka asustella, varsinkin suunnittelemaasi aikaan, kun täällä on kuumaa ja kuivaa. Luonto on aina lähellä, "minnekään" ei ole erityisen pitkä matka, jos haluaa muuallakin käydä, eikä kaupunki ole yhtä ruuhkainen kuin isommat kaupungit. Aika ei siis tuhlaudu liikenteessä istuskeluun. Mutta enemmän saat kaikista mahdollisuuksista irti, jos hankit (vaikkapa vuokraamalla) auton. Siinäkin asiassa saatan ehkä voida olla avuksi. kirjoittelepa spostia.


Ehdottaa
34
Viisumit - muuttaminen / Vs: Rahti & muuttotavarat ja siihen liittyvät asiat
« Uusin viesti kirjoittanut jpelkone Lokakuu 08, 2018, 07:53 »
Seven Seas on ainakin firma mita kannattaa valttaa.
Ne tuhoaa kaikki lahetykset eika tule maksamaan mitaan korvauksia.

Mulla oli onnistuttu hajottamaan kaikki minka hajalle voi saada.
Telkkarit ja kaikki alkuperaispakkauksissa paskaksi.

The last thing we should mention is damage. Damage to the contents of a consignment is not covered unless the items damaged have been carefully packed either by Seven Seas Worldwide, a reputable retailer from whom the item was purchased or if they were shipped in their original packaging.
35
Viisumit - muuttaminen / Vs: Muutto Suomeen 2019 Mistä halvin rahti?
« Uusin viesti kirjoittanut jpelkone Lokakuu 08, 2018, 07:51 »
Varokaa ainakin firmaa nimelta Seven Seas.
Multa oli hajotettu kaikki kamat mm. pakaten 300kg tavaraa Fragile boxien paalle.
Ne ei korva mitaan hajoittamistaan tavaroista vaikka niiden lisavakuutukset on maksettu.

The last thing we should mention is damage. Damage to the contents of a consignment is not covered unless the items damaged have been carefully packed either by Seven Seas Worldwide, a reputable retailer from whom the item was purchased or if they were shipped in their original packaging.
36
Asuminen - eläminen / Canberra - Toivotaan kokemuksia ja kommentteja!
« Uusin viesti kirjoittanut Stuja Lokakuu 05, 2018, 08:37 »
Hei!

Tarkoituksena olisi lähteä ensi vuoden alusta Canberraan yliopistoon tutkimusvierailulle kolmeksi kuukaudeksi. Toivoisin kokemuksia ja vinkkejä kyseisestä kaupungista, koska en ole aiemmin koskaan käynyt Australiassa. Onko asuntoa helppo saada? Pärjääkö siellä apurahan turvin vai onko eläminen kovin kallista?

Sitten vielä, onko kenelläkään vinkkejä, mitä parempi puolisko voisi kolme kuukautta tehdä, jos hän pääsee lähtemään mukaan? Onko Canberrassa esimerkiksi Suomi-yhteisössä jotain puuhaa, josta saisi hieman korvaustakin? Tai onko siellä esimerkiksi kielikoulua tai vastaavaa, jossa voisi parantaa englanninkielen taitoja?

Nöyrät kiitokset kaikista kommenteista! :) 8)

- Stuja
37
Oz Online lähdössä Australiaan tai Australiassa / Vs: Sydney kokoontuu!!!
« Uusin viesti kirjoittanut MaHa Lokakuu 02, 2018, 20:44 »
Octoberfinns

Tule tapaamaan Suomalaisia
Torstai 4. Lokakuuta18.00->

Observer Hotel
69 George Street
The Rocks
https://observerhotel.com/


Cheers, :pepsodent
Marko

38
Viisumit - muuttaminen / Muutto Suomeen 2019 Mistä halvin rahti?
« Uusin viesti kirjoittanut tompa Syyskuu 20, 2018, 23:39 »
Hei.
Ollaan perheen kanssa muuttamassa takaisin Suomeen tammi-toukokuussa 2019. Minkä hintaista kontin lähettäminen teillä ollut?. Kyselin tarjouksia niin hinnat pienemmälle merikontille noin 8000AUD. Kyselin myös tarjouksia jaetulle kontille niin 10m3 noin 5000AUD. Miltä noi hinnat teille kuulostaa? onko kukaan muuttamassa samaan aikaan Suomeen, kannattaako kokonaista konttia jakaa kahden kesken vai meneeköhän liian vaikeaksi!?. Jakakaa kokemuksia
39
Lukijoiden Ilmoitustaulu / Australiaan kadonnut
« Uusin viesti kirjoittanut sokko56 Syyskuu 18, 2018, 11:11 »
Hei

Isotätini matkusti 1950-luvulla Australiaan. Nimi on Hilkka Tinttunen. Hänestä ei ole mitään senjälkeen kuulunut. Jos joku on tietoinen, niin pyydän ottamaan yhetyttä.
40
Työelämä - työnteko / Vs: Fysioterapeutiksi Australiaan
« Uusin viesti kirjoittanut Jouko Syyskuu 18, 2018, 08:50 »
Hei Lara,

Täältä löytyy step by step ohjeet ja "laskin" joka antaa ohjeet mitä pitää tehdä missäkin vaiheessa, ie mikä rokotus pitää ottaa ja milloin jne...

http://www.agriculture.gov.au/cats-dogs

Terveisin
Jouko

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10