Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Oz Online lähdössä Australiaan tai Australiassa / Vs: Sydney kokoontuu!!!
« Uusin viesti kirjoittanut MaHa Lokakuu 30, 2018, 09:25 »
Marraskuun Suomalaiset

Torstai 1. Marraskuuta
18:00 ->

Ryan's Bar
264-278 George St
Sydney NSW 2000
http://ryansbar.com.au/

There are tables reserved for us.

Welcome !  :XXXX
Marko
22
Viisumit - muuttaminen / Vs: Pysyvä työviisumi
« Uusin viesti kirjoittanut Hannelea Lokakuu 29, 2018, 11:20 »
Kiitos RUU,

Noilla sivuilla on tosiaan tullut paljon käytyä, mutta edelleen ihmetellään miten tämä ”kutsuminen” oikein käytännössä tapahtuu... onko se valtio vai mahd. työnantaja joka ottaa yhteyttä. Eli olisi todella mielenkiintoista kuulla  tarinaa siitä mitä tapahtuu sen jälkeen kun tulee kutsutuksi.
 
Ystävällisin terveisin,

Hannele

23
Viisumit - muuttaminen / Vs: Pysyvä työviisumi
« Uusin viesti kirjoittanut RUU Lokakuu 28, 2018, 00:34 »
Hannele, Dep't of Home Affairs sivut antavat hyvät ohjeet tähän, mukaanlukien odotusajat. Edellä oleva linkki vie sinut Skilled Independent -viisumin tietoihin mutta jos sinulla on ns sponsori, prosessi on hiukan erilainen (eri viisumeilla on eri vaatimukset ja käsittely). Expression of Interest (EOI) on ilmainen ja viisumi maksetaan vasta kun jätät varsinaisen viisumihakemuksen. Jos saat kutsun hakea pysyvää viisumia ja kaikki on kunnossa niin vain jokin erityinen seikka voi enää estää viisumin saamisen siinä vaiheessa.
24
Viisumit - muuttaminen / Pysyvä työviisumi
« Uusin viesti kirjoittanut Hannelea Lokakuu 27, 2018, 17:54 »
Hei kaikki,

Onko pysyvän työviisumin saanti Australiaan mielestänne vaikeutunut viime vuosina? Näihin on näköjään tehty muutoksia ja pohdin viisumin saannin realiteetteja kalliin maksun jälkeen. Viisumiin tarvittavat pisteet ovat koossa ja hakijan ammatti kuuluu ”tarvittavien ammattien” listaan.

Mitä yleensä tapahtuu kun/jos hakija tulee mahdollisesti ”kutsutuksi”?

Ystävällisin terveisin,

Hannele

25
Viisumit - muuttaminen / Vs: Vakituisen skilled työviisumin haku
« Uusin viesti kirjoittanut Hannelea Lokakuu 26, 2018, 17:19 »
Hei Silppu,

Jäi vastauksesi jostain syystä huomaamatta, pahoitteluni. Kiitos todella paljon kaiken kattavista lisätiedoista. Ihanaa että kirjoitit näinkin tarkan viestin, tämä auttaa kovasti. Muutto on edelleen vakavasti mielessä mutta jostain syystä epätietoisuus työviisumin saamisesta maksun jälkeen on pistänyt seinän eteemme. Vastauksesi antoi paljon uutta toivoa asian suhteen. Tosin aikaa on kulunut ja viisumit muuttuneet mutta eiköhän ne ole tässä tapauksessa samaa luokkaa. Laitanpa tästä vielä uuden kysymyksen.

Paljon kiitoksia vielä!! :)

- Hannele
26
Lukijoiden Ilmoitustaulu / Vs: Mikä työviisumi?
« Uusin viesti kirjoittanut kristianr Lokakuu 22, 2018, 19:09 »
Löysinkin tähän vastauksia, mutta olen kiitollinen kokemuksista sairaanhoitajaksi rekisteröitymisestä ja viisumiasioista ja muuttamisesta ylipäätään.
Kiitos :)
27
Lukijoiden Ilmoitustaulu / Mikä työviisumi?
« Uusin viesti kirjoittanut kristianr Lokakuu 21, 2018, 16:14 »
Hei.

Olemme suunnittelemassa muuttoa Australiaan perheen kanssa. Olemme molemmat sairaanhoitajajia. Minkälaista työviisumia kannattaa lähteä hakemaan? Vai onko parempi sairaanhoitajaksi rekisteröitymisen jälkeen hakea työpaikkaa ja yrittää saada heidän kauttaan viisumin?

Entä lapsen koulu? Miten te valitsitte koulun lapsillemme siellä?
28
Asuminen - eläminen / Vs: Canberra - Toivotaan kokemuksia ja kommentteja!
« Uusin viesti kirjoittanut jounij Lokakuu 10, 2018, 01:34 »
Moi!

Ilmeisesti puolisosi viisumi sallii työnteon? Suomi-yhteisön puuhat taitavat olla Suomi-koulun opettajia lukuunottamatta täysin vapaaehtoisuuteen perustuvaa. Ainakin baari- ja kahvilatöitä voi löytää lyhyemmäksikin aikaa. Muita lyhytaikaisia ns. ammattitöitä saattaa löytää seek.comista, mutta helppoa se ei ole, kun ei ole paikallista kokemusta.

Asuinpaikan kanssa on hieman sama, että lyhyeksi aikaa ei ole ihan helppo löytää, mutta jos lyö kerralla koko ajan vuokran vuokranantajan käteen lisäten siihen hieman lyhyen sopimuksen lisää, niin ehkä on helpompaa. Vuokranantajat (kuten minä itse) suosivat pidempiä sopimuksia, koska ei mene mainostamiseen kuluja. Vinkkinä mainittakoon, että vuokralle annetaan -mainos maksaa noin $250 (yksityiselle vuokranantajalle) tai vuokra-agentti veloittaa uudesta vuokrasopimuksesta yhden viikon vuokran, eli ainakin sen verran kannattaa tarjota ylimääräistä pyydetyn vuokran lisäksi, niin ei ole ainakaan sitä kulua. Huomaa, että lain mukaan vuokran antaja ei saa pyytää kuin maksimissaan 4 viikon vuokran etukäteen, mutta kukaan ei estä sinua vuokraajana tarjoamaan enemmän. Airbnbstä saattaa löytää helpommalla, mutta koska siellä yleensä keskitytään lyhyempään lomavuokraukseen, niin siellä pyyntihinnatkin saattavat olla kalliimpia. Kaikkein helpointa lienee vain kalustetun huoneen vuokraaminen. Jos sellainen riittää, niin minäkin voin sinua auttaa. Siitä lähemmin keskustellaksesi lähetä minulle spostia jouniju miu gmail piste comiin.

Jos yliopistosi on ANU, sinne pääsee julkisella liikenteellä melko helposti joka puolelta kaupunkia. Uni of Canberraan pääsee helposti Belconnenin alueelta. Muualta UC:hen kulkeminen on hieman vaivalloisempaa, koska joutuu vaihtelemaan kulkuneuvoja. Yleisesti ottaen Canberra julkinen liikenne ei ole kovin kehuttava, mutta paikallishallinto on luvannut parantaa kulkuyhteyksiä huomattavasti ensi vuoden alusta lähtien. Esim nykyään bussien välit päivällä ovat monin paikoin tunnin mittaisia ja kulkeminen illalla loppuu lyhyeen. Ensi vuonna kulkuvälejä ja ilta- sekä viikonloppuliikennöintiä lisätään, mutta verkostoa vastaavasti supistetaan siten, että pysäkeille voi joutua kävelemään pidemmän matkan.

Canberra on hieno paikka asustella, varsinkin suunnittelemaasi aikaan, kun täällä on kuumaa ja kuivaa. Luonto on aina lähellä, "minnekään" ei ole erityisen pitkä matka, jos haluaa muuallakin käydä, eikä kaupunki ole yhtä ruuhkainen kuin isommat kaupungit. Aika ei siis tuhlaudu liikenteessä istuskeluun. Mutta enemmän saat kaikista mahdollisuuksista irti, jos hankit (vaikkapa vuokraamalla) auton. Siinäkin asiassa saatan ehkä voida olla avuksi. kirjoittelepa spostia.


Ehdottaa
29
Viisumit - muuttaminen / Vs: Rahti & muuttotavarat ja siihen liittyvät asiat
« Uusin viesti kirjoittanut jpelkone Lokakuu 08, 2018, 07:53 »
Seven Seas on ainakin firma mita kannattaa valttaa.
Ne tuhoaa kaikki lahetykset eika tule maksamaan mitaan korvauksia.

Mulla oli onnistuttu hajottamaan kaikki minka hajalle voi saada.
Telkkarit ja kaikki alkuperaispakkauksissa paskaksi.

The last thing we should mention is damage. Damage to the contents of a consignment is not covered unless the items damaged have been carefully packed either by Seven Seas Worldwide, a reputable retailer from whom the item was purchased or if they were shipped in their original packaging.
30
Viisumit - muuttaminen / Vs: Muutto Suomeen 2019 Mistä halvin rahti?
« Uusin viesti kirjoittanut jpelkone Lokakuu 08, 2018, 07:51 »
Varokaa ainakin firmaa nimelta Seven Seas.
Multa oli hajotettu kaikki kamat mm. pakaten 300kg tavaraa Fragile boxien paalle.
Ne ei korva mitaan hajoittamistaan tavaroista vaikka niiden lisavakuutukset on maksettu.

The last thing we should mention is damage. Damage to the contents of a consignment is not covered unless the items damaged have been carefully packed either by Seven Seas Worldwide, a reputable retailer from whom the item was purchased or if they were shipped in their original packaging.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10