Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Viisumit - muuttaminen / Skilled PR viisumi pohdintojen kera
« Uusin viesti kirjoittanut Oscu Elokuu 29, 2019, 03:40 »
Ei aiheesta ihan tuoreita topiceja löytynyt niin kirjoitan uuden aiheen omien pohdintojen tiimoilta.
Mietimme kumpi kannattaisi laittaa ensisijaiseksi hakijaksi viisumiin. Itse saan juuri tuon 65 pistettä kasaan, minulla on kaupallinen 2-asteen koulutus ja toisaalta skilled -listalta löytyt ammatti, josta on työkokemusta (töissä tälläkin hetkellä) 15-vuotta. Minulle hakuun tulisi siis 189 viisumi.

Vaimolla on ammatillinen koulutus ja 8-vuoden työkokemus alalta, joka löytyy Short-term skilled occupation listalta, lisäksi hänellä on myös korkeampi tutkinto alalta, jolla ei ole työskennellyt.
Jos oikein tulkkasin tuon hakutuloksen niin hänen ammatin perässä oli viisumit 190 ja 489.
Englanninkielitaito vaimolla on parempi, tosin motivaatio ja aikaa tässä on molemmilla se prepata että kielitesteistä tuo sujuva pitäisi onnistua kummalle tahansa.

Kumpaakohan polkua kannattaa hakemuksessa alkaa käyttämään? Olemme ajatelleet muuttoa Brisbanen alueelle, tällä hetkellä gumtreessä näyttäisi minun alalla olevan työpaikkoja useampia kun taas vaimon alalla ei yhtään.
Sain täällä vanhoja viestejä lueskeltuani käsityksen, että ammatit on tärkeitä viisumia hakiessa, mutta jälkikäteen ei tarkastettaisi vaikka olisit työllistynyt täysin eri ammattiin, pitäneekö tämä paikkansa?
Itsekin olen ennen mahdollista muuttoa valmistumassa eri alalle, sille on työpaikkoja ja se olisi nykyistä mieluisampikin.

Ilmeisesti em. viisumeissa perhe "kuuluu mukaan"? Käsittelyprosessia kun luin niin 189:ssä oli että perheenjäsenet tulee ilmoittaa ja "pay" ennen kuin päätöstä viisumista on saatu, en kuitenkaan löytänyt mistään mahdollista lisähintaa. Viisumi itsessään on yli 4000 joten toivottavasti perheestä ei ainakaan paljon lisää tule, pelkona se ettei viisumia saisikaan ja rahoja ei palauteta.

Onko jollain viimeaikaisia kokemuksia hakuprosessista tai mahdollisesti "tilanne päällä". Melko selkeästi tarvittavat dokumentit on kuvailtu, toisaalta taas määrä näyttää kaaosmaiselta joten olisi mukava jos löytyisi joku kenen kanssa voisi tarvittaessa jotain varmistaa tai selvittää yhdessä.
Täällä aiemmissa aiheissa kerrottiin mm. dokumenttien käännättämisestä virallisella kääntäjällä, mutta ymmärsin että nykyisellään riittää kääntäjän yhteystiedot ja selvitys miksi osaa hommansa.
Entä terveystiedot, oliko ne nyt liitettävä mukaan heti vai lisättävä vasta kyseltäessä :o

Toivottavasti tämä palsta vielä elää ja on voimissaan. Kiitos jo ennakkoon mahdollisista vastauksista ja yksityisviestinä voi kysellä mikäli vastausta varten tarvitsisi vielä yksityiskohtaisempia tietoja esim. ammateista tai koulutuksesta. Tosiaan tuo päähakija mietityttää, kuinkahan viranomainen asiat ajattelee :D


2
Lukijoiden Ilmoitustaulu / Vs: Etsin enoani Aatto Holopaista
« Uusin viesti kirjoittanut jounij Elokuu 18, 2019, 13:20 »
Täältä löytyvä T Holopainen Sydneyn Wavertonista saattaisi olla samaa sukua?

https://www.whitepages.com.au/residential/results?name=holopainen&location=Nationally
3
Tiedotteita Suomiyhteisölle / Vs: Rippikoulu 2012
« Uusin viesti kirjoittanut Kebebza Elokuu 14, 2019, 09:06 »
Kiitos kaikille hyödyllisen tiedon jakamisesta.
4
Siirtolaistarinoita / Vs: Ulkosuomalaisen tarina: Finland road yleareena
« Uusin viesti kirjoittanut Kebebza Elokuu 14, 2019, 09:03 »
Minusta se on hyvä asia.
5
Lukijoiden Ilmoitustaulu / Etsin enoani Aatto Holopaista
« Uusin viesti kirjoittanut JarmoNiskanen Elokuu 13, 2019, 15:43 »
Hei. Emme ole saaneet yhteyttä enomme Aatto Holopaiseen. On asunut Sidneyssä.
6
Myyntipalsta / Vs: Suomalaisia DVD:itä kaupan
« Uusin viesti kirjoittanut jounij Heinäkuu 29, 2019, 12:02 »
(Ylläolevasta listasta poistettu jo myydyt DVD:t)

Tässä lisää myyntiartikkeleita:

Miekkailija (Klaus Härön elokuva BluRay-levyllä, jota en ole edes avannut, koska kävin katsomassa tämän leffan teatterissa silloin, kun se oli osana Scandinavian Movie Festivaalia) $10

Järven tarina (BluRay), kansiteksti kertoo tämän olevan Suomen kaikkien aikojen katsotuin dokumenttielokuva $10

Stratovarius Infinite Visions (DVD; sisältää dokumenttia ja bändin musavideoita) $5

(Yhteydenotot spostitse jouniju miu gmail piste com.)
7
Myyntipalsta / Vs: Suomalaisia DVD:itä kaupan
« Uusin viesti kirjoittanut jounij Heinäkuu 25, 2019, 09:50 »
OK. Haluatko, että postitan sen sinulle, vai onko sinulla kenties asiaa vaikkapa Poro-kahvilaan 10.8., jolloin käyn itse siellä? Postitus maksaa muistaakseni noin $8.50. En tosin ole nyt kotona, eli postitus menee ensi maanantaihin saakka.

(Kannattaa vastata varmaan spostitse jouniju miu gmail piste com.)
8
Myyntipalsta / Vs: Suomalaisia DVD:itä kaupan
« Uusin viesti kirjoittanut Jouko Heinäkuu 25, 2019, 09:36 »
Hei Jouni voisin ottaa tuon raid sarjan....

Terveisin
JOuko
9
Myyntipalsta / Vs: Suomalaisia DVD:itä kaupan
« Uusin viesti kirjoittanut jounij Heinäkuu 23, 2019, 02:03 »
Huomaa ylläolevan listan alennetut hinnat.
10
Työelämä - työnteko / Vs: Superin kartuttaminen Suomesta, kannattaako?
« Uusin viesti kirjoittanut jounij Heinäkuu 09, 2019, 01:00 »
Moi!

En osaa antaa sijoitusneuvoja, kun ei ole sellaiseen lupaa. Mutta seuraavia asioita kannattaa miettiä:

- Valuutan vaihtelu: jos aussitaala tippuu paljon euroon nähden, niin voi olla edullista sijoittaa; vastaavasti sitten joskus kun haluaa nostaa rahat takaisin, niin kannattaisi odotella aikaa, jolloin valuuttakurssit ovat toisin päin.

- Minkä ikäisenä rahat saa nostaa superista: asteikko on portaistettu syntymävuoden mukaan - mitä myöhemmin olet syntynyt, niin sitä kauemmin joudut odottamaan rahoihin käsiksi pääsyä. Tähän saattaa tosin vaikuttaa myös asuinmaan säännökset.

- Verotus: Suomella ja Australialla on tuplaverotuksen estävä verosopimus, mutta kannattaa silti ottaa selvää, kuinka Australiassa ansaittuja eläkkeitä verotettaisiin Suomessa (vai verotettasiinko ne Australiassa - nykyään Australiassa saa 60 täytettyään nostaa Superista rahaa verottomana, jos vain muut ehdot täyttyvät [katso edellinen kohta]). Varsinkin tässä kohdassa kannattaa myös muistaa, että sijoituksesi Australiassa asuessasi Suomessa on jossain määrin kaden eri valtion lainsäädännön alaista. Lait voivat muuttua.

- Hallintokulut: kuinka paljon superfundisi veloittaa vuodesta tilin saldosta hallintokuluja. Alle 1% on halpaa, mutta jopa 3% palkkioita olen nähnyt pyydettävän.

- Tuotto: mikä on ollut super-tilin tuotto tähän saakka - muistaen, että aikaisemmat tulokset eivät takaa tulevien vuosien tulosta. Autoakaan ei ajeta koko ajan peruutuspeiliin katsoen.


Funtsailee
Sivuja: [1] 2 3 ... 10