Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Viisumit - muuttaminen => Aiheen aloitti: Reija - Marraskuu 06, 2003, 19:09

Otsikko: Lentomatka
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 06, 2003, 19:09
Huomasin justiinsa vähä tarkemmin katsoessani lentoaikatauluani Sydneyn että vietän kaksi yötä koneessa :( :(

Koitin etsiä tuolta sivuilta mutta en löytänyt ainakaan yhtäkkiä infoa koneessa olemisesta...

Jotkut ovat sanoneet että pitkillä lennoilla on hyvä olla mukana ns. niskatyyny :?? :??  Any comments??

Lennoilla myös varmaan tarjotaan yhtiön puolesta "tyynyjä" yöksi :?? :?? :??

entä peittoja :?? :?? :?? kokemusta on että lyhyilläkin lennoilla ilmastointi on melkoinen ja koneessa saattaa tulla kylmä ja varsinkin jos yöllä torkkuu niin aina tulee vilu :( :( :( ja siitähän seuraa automattisesti flunssa :mad: :mad:

hmmm.... mitä muuta :o :o

Onko kokemuksia Singaporen kentästä?? Iso ?? Pieni??? riittääkö kaks tuntia vaihtamaan konetta :?? :?? :?? ( no luultavasti)

Kiitos :god: :god: :god: :god:
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Marraskuu 06, 2003, 19:23
Jos lennät qantasilla et tarvi koneessa juuri muuta kuin matkaliput kaikki muu järjestyy sieltä muista yhtiöistä ei ole tuoretta tietoa Singaporen kenttä aika simppeli itse en ole konetta tuolla vaihatanut mutta sen mitä olen tuolla pysähtynyt n.45 min ehtii hyvin kävelemään hallin läpi ja jää aikaakin
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Marraskuu 06, 2003, 19:40
Reija, täältä saat tietoa.         http://www.changi.airport.com.sg   Nyt pitäis linkinkin toimia
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 06, 2003, 19:40
Kiitti MH :D

Itse lennän Singapore Airlinesilla! Joku sanoi että ois Aasian parhaimpia lentoyhtiöitä :?? :?? :??
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Marraskuu 06, 2003, 19:41
qantasia kehutaan maailman parhaaksi:D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Marraskuu 06, 2003, 22:25
Reija

Noilla pitkillä lennoilla on yleensä tyynyt ja peitot "firman puolesta". Yleensä jokainen saa myös kivan pikku pussukan jossa on yhden koon sukat, silmälaput, hammasharja tai muuta sälää.

Mulla on tapana ottaa myös omat villasukat mukaan, koska en tykkää pitää kenkiä jalassa koko lentomatkaa, ja mun varpaat palelee erittäin helposti. Usein noissa pussukoissa on tosiaan matkahammasharja, mutta varmuuden vuoksi kannattaa ottaa omakin mukaan käsimatkatavaroihin. Tuntuu nimittäin taivaalliselta pestä kasvot ja harjata hampaat kun on istunut puoli vuorokautta koneessa ja saanut murkinaa muutaman tunnin välein. Kun sitten vyöryy koneesta ulos väliläskun aikana, niin mikään ei virkistä niinkuin hampaiden pesu. Näin siis oman kokemukseni mukaan, tapansa tietysti kullakin...

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 06, 2003, 22:40
Riiapa :D

Joo vaikka se hassulta voi joistain kuulostaa mutta olinkin ehdottomasti ajatellut ottaa villasukat mukaan, itsellä on myös tosi huono verenkierto jaloissa :mad:

Saapa nähdä miten menee,olen aika huono nukkumaan joskus jopa omas sängyssäni, saati sitten kaks yötä peräkkäin koneessa :D Voiskohan muuten korvatulpat auttaa :?? :?? ( yleiseen hälinään ja kahinaan)

Noihin käsitavaroihin joo otan ihan varmasti tarpeelliset vehkeet parille kolmelle päivälle ihan jo sen takia jos matkalaukku päättää lähteä omille teilleen :D :D

Kiiiiiitoooos :god: :god:
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - Marraskuu 06, 2003, 23:17
MH ja Reija,

Qantas on varmasti yksi parhaitalentoyhtiöitä ellei paras, mutta samassa sarjassa painii aivan varmasti tuo Singapore Airline ja muutamat muut Aasian lentoyhtiöt. Miellyttäviä lentoja on tullut lennettyä noilla molemmilla yhtiöillä, mutta myös täysin odottamattomasti SAS joka lensi Naritan kautta Suomeen. Koneet olivat mielestäni tilavia ja ruoka oli mielestäni lentosapuskaksi hyvää. Tietysti niin kuin kaikessa tästä tulee kurja putoaminen karuun todellisuuteen heti Kööpenhaminassa, jossa tupakka palaa sumeilematta ja kyynärpäätaktiikalla rynnätään koneeseen hullun kiilto silmissä muista välittämättä.

Koneessa olemisesta, kannattaa ottaa kaikkea mukaan millä luulet että saat itseäsi viihdytettyä tuo pitkän lentomatkan ajan. Jos pidät lukemisesta niin varaa mukaan kirjoja tai lehtiä, ristisanat vie myös kivasti aikaa jos olet niiden ystävä. Ennen koneisiin nousua useilla yhtiöillä on omat sanomalehti jakelunsa, niitä kannatta käyttää hyväksi, juoda kannattaa paljon (ei alkoholia) sillä koneen ilma kuivattaa elimistöä, jaloitella säännöllisesti välttääksesi niin sanottua Economy Class Syndrome http://www.airhealth.org/  tai http://www.economyclasssyndrome.net/ ,  ehkä pientä naposteltavaa, tukisukat, peittoja ja tyynyjä saa yleensä pyytämällä ja joskus kannattaa pyytää lisä peittoja jos koneessa on erityisen kylmä. Kannattaa myös katsoa konetyyppiä ennen paikan varaamista, sillä joissain konetyypeissä tietyissä osissa koneita on huomattavasti enemmän tilaa. Samoin kannattaa välttää vessojen läheisyyttä jo aromaattisista ja liikenteellisistä syistä. Itse koetan välttää lentoyhtiöitä joiden koneissa saa  vieläkin tupakoida.

Tässä nyt tuli hieman samoja asioita kuin Riinalla kun hän oli nopeampi vastaamaan.:D

Jouko.
Otsikko:
Kirjoitti: viltsu - Marraskuu 06, 2003, 23:41
Reija:D

Ala stressaa:) Lue Minnan viesteja ja huomaa loppupelissa etta miten turhaa stressaaminen on:P Kylla kaikki jarjestyy.. Jos ei, ni soita Jaaksille:cool:


Oleppas hyvä Wiltzu :):coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Urul - Marraskuu 06, 2003, 23:45
Neljän Qantas-lennon kokemuksen perusteella en ole huomannut eroa Finnairiin. Molempien koneissa matkustaa yhtä ahtaasti economi luokassa.
Itse rankkaisin parhaimmaksi Thai ja Singapore Airlines. Niissä on ollut parhain palvelu ja mikä tärkeintä tilaa on ollut pitkälle miehelle tarpeeksi economi luokassa.
Otsikko:
Kirjoitti: mette - Marraskuu 07, 2003, 00:49
Elokuvassa Rainman maailman turvallisimman lentoyhtiön väitettiin olevan Qantas-muistatteko :?? Finnairista ei sanaakaan :(
Otsikko: Hm...
Kirjoitti: S-Man - Marraskuu 07, 2003, 02:19
Ehdottamasti maailman paras lentoyhtio: Malaysia Airlines!!!:XXXX

Ja varmasti maailman kauneimmat lentoemannat:o

http://www.malaysiaairlines.com.my


Niin... No...

Onhan ton Virgininkin lento-tiput aika kivoja...:D

Kay kattoo: www.fhm.com.au --> girls --> oz covergirls --> The Virgin Girls
:god::god::god:
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Marraskuu 07, 2003, 02:27
Ei kuullosta kovin isänmaalliselta, mutta minä yritän välttää lentoja, joilla on lomailevia suomalaisia. Elämäni pahin lentomatka oli Finnairin lento Helsingistä Bangokiin vajaa 2 vuotta sitten. Kone oli ihan tupaten täynnä. Minulla oli paikka koneen takaosassa, jonne oli majoittuneena myös ryhmä keski-ikäisi suomalaismiehiä, jotka suureen ääneen kailottivat olevansa menossa Bangokiin. Pohjia oli otettu jo ennen koneeseen nousemista ja heti koneessa pantiin omat viskipullot hollille. Viereeni istui kaksi vielä suht selvää miestä, jotka jossain Pietarin yllä kysyivät minulta kohteliaasti, että haittaako minua jos he avaavat pullonsa ja ottavat vähän unilääkettä. Kerroin ettei haittaa, jos annatte minun nukkua ettekä yritä tuputtaa minulle. Tottahan toki se sopi heille. Sitten parin tunnin perästä heräsin siihen kun vierustoverini keskustelivat suureen ääneen matkanjohtajansa kanssa, kaikki iloisimmassa nousuhumalassa. Matkanjohtaja julisti suureen ääneen "jos sua kiinnostaa 12-vuotiaat, vaikka pojat, niin sano mulle vaan niin mä kerron mihin sun pitää mennä". Joka puolilla oli kännisten mekastusta, joka muuttui yötä ja aamua myöden ensin rähinäksi ja örinäksi.  Heräsin kerran siihen kun toinen vierustovereistani yritti tunkea pulloaan suuhuni ja kun ei kelvannut mökelsi "Mikä shääkin luulet olevas ... kasvisruokaa ... saat Bangokissa turpaas". Kysyin lentoemännältä, voisnko vaihtaa paikkaa, mutta ei kuulemma ollut koneessa juuri rauhallisempia paikkoja, parilla lapsiperheelläkin teki tiukkaa.  Yritin sitten vain tukea kuulokkeita syvemmälle korviini ja vääntää musiikin voluumin täysille ja pitää kädet valmiina estämään vierustovereitteni sammumisen päälleni.
Yli 10 tunnin kuluttua oltiin sitten Bangokissa ja kaikki nuo öykkärit jäivät pois. Kun oksennukset oli siivottu, kone täyttyi aasialaisilla nuorilla. Ounastelin vähintäänkin meteliä, mutta ei, vain vieno puheensorina, ystävällisiä hymyjä ja pari kohteliasta sanaa vierustovereilta. Tuon pari tuntia Singaporeen saakka en osannut muuta kuin nauttia tuosta hiljaisuudesta ja rauhasta. Tietysti kirosin kaikki Suomi-siat alimpaan helvettiin samoin kuin lähtiessäni saamani neuvon "ole aina ylpeä suomalaisuudestani".

En tiedä, oliko tuo joku poikkeuksellinen Bangokin-lento, mutta en aio kyllä tulevaisuudessa ottaa riskiä. Mieluummin minäkin käytän jotain aasialaista yhtiötä, ehkä Emiraatteja jos se vain on mahdollista.  Ainakin heidän lentonsa Singaporesta Australiaan oli tosi miellyttävä. Palvelu pelasi ja mukavaa viihdykettä oli seurata tv-ruudulta koneeseen asennetun kameran kuvaamia maisemia alapuolellamme.

Minusta on  mukavampi matkustaa aasialaisten kanssa kun he eivät juo niin paljon, ja he sitä paitsi ovat kooltaan pienempiä, niin ettei täysikään kone näytä niin täydeltä kuin isojen euroopaalaisten tai jenkkien kansoittama.
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Marraskuu 07, 2003, 05:39
Täysin samaa mieltä Timon kanssa jos koneessa on kova hälinä se johtuu yleensä aina juopuneista keski ikäisistä suomalaismiehistä jotka useimmiten ovat vielä firman kustantamalla matkalla. Itse en käytä finnairia ollenkaan ellei ole pakko ja silloinkin olen lentänyt vain frankfurtiin niin siinä vajaassa kolmessa tunnissakin on ollut kestämistä. Eräshän täällä joskus mainitsi että koneet niillä on vanhoja pyykkilautoja. Makuasioitahan nää tietysti on mutta itse olen ollut qantasin palveluun tyytyväinen
Otsikko:
Kirjoitti: mette - Marraskuu 07, 2003, 06:28
Lainaus
Alkuperäinen postittaja MH Eräshän täällä joskus mainitsi että koneet niillä on vanhoja pyykkilautoja. Makuasioitahan nää tietysti on mutta itse olen ollut qantasin palveluun tyytyväinenKuusi vuotta lensimme Qantasilla Singaporesta Brisbaneen.Sellaisella tosi rämisevällä koneella,että lapsetkin kyselivät onkohan kovinkin vanha...Lentoemot olivat kauhean kireän oloisia,vaan  stuertti oli kuin itse aurinko  ja jutteli meillekin niitä näitä ja ihmetteli  monessako penkkirivissä meillä on lapsia...Ihan tyytyväisiä kiitos tuon stuertin :)
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Marraskuu 07, 2003, 08:09
Viltsu :D:D:D ja muutkin,

Laittakaa vaan u2u, niin numero tulee ja neuvot kanssa :D:D:D

And with pleasure - varsinkin niille, jotka ei itse pysty tietoja loytamaan :o
Otsikko:
Kirjoitti: Lauruski - Marraskuu 07, 2003, 08:49
Reija :P

Ma olen myos tosi huono nukkumaan kaikennakoisissa kulkuvalineissa ja nukuinkin tuon lentoni aikana ehka jotain 2 tuntia. :(  Oli kylla tuskainen reissu...loppuosa lennosta varsinkin, kun elokuvia katselee seitsematta kertaa lapi. :o  Mutta oli sen arvoistakin. :D (eika varmaan pahemmin aiheen vieresta voi enaa kirjoittaa...tai lahinna kysymyksien vieresta :D )
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Marraskuu 07, 2003, 09:12
Hyvä Jouko että vähän jatkoit mun tynkävastaustani :)

Reija,

mulla on aina villasukat mukana reissussa kuin reissussa! Huomasin ne myös tarpeelliseksi Melbournen keskikesässä kun aamuisin tuppaa heillä ne lattialaatat olemaan aika jääkylmiä...

Pitää vielä korostaa tuolta Joukon vastauksesta vesipulloa. Vaikka lennolla saa sitä ruokaa ja juomaa vähän väliä, ja pyytämällä vielä lisää, niin olen huomannut että oma vesipullo on hyvä olla mukana. Se voimakas ilmastointi todellakin näivettää (sekä kuivattaa silmät ja huulet -muista siis myös huulirasva!).

Olen lentänyt Euroopan ja Australian väliä Emiratesilla ja Cathay Pacificilla, joista Emiratesista jäi paljon parempi fiilis. Tämä siitäkin huolimatta että jostain syystä Heathrowlla päättivät tulostaa meille liput smoking-osastoon vaikka olimme nimenomaan vaatineet non-smokingiin. Onneksi koneessa oli tupakoiva pariskunta joille oli käynyt juuri päinvastoin, joten erittäin ystävällisen matkustamohenkilökunnan avustuksella meidän ei tarvinnut jalallakaan astua sinne tupakoivien puolelle. Vaihdettiin vain paikkoja tuon pariskunnan kanssa päikkäin. Ihmetyttää vaan sen kenttähenkilöstön toiminta... Mutta näitä lentoyhtiöitähän on jo vertailtu aikaisemmin jonkun muun otsikon alla!?

Reija, jos multa kysytään, niin ei nuo pitkät lennot koskaan mitään herkkua ole. Mulla turpoaa sormet ja varpaat ihan hirveesti, silmät punottaa kuivuudesta ja päätä tuppaa särkemään. En myöskään ole hyvä nukkumaan koneessa, mutta kyllä sitä aina sen verran edes "koiranunta" saa, että ei ihan sekoa. :P

Hyvää matkaa, sitten kun on sen aika!

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 07, 2003, 10:45
Kiitos kaunis kaikille teille :XXXX

Täytyypä muuten tarkistaa toi tupakkajuttu ennen kuin vahvistan noi lennot...

Joo itsellä on myös taipumusta olla ihan kuin Michelin ukko lennon kuin lennon jälkeen :D Mutta kyllä noi turvotukset aina lähtee pois...

Joo kuulin myös noista " kylmistä" asunnoista siellä päin ja itsellä jos jalat ei ole lämpöset ei tule välttymään flunssalta, eli villasukat mukaan australian lämpöön :D :D

mua ei varsinaisesti stressaa toi lentomatka, mutta tiedän vain mitä se tekee ihmisruumiille ja mielelle jos ei nuku kunnolla kahteen yöhön :D Voi olla vähän kuin :o :o vielä seuraavat paripäivääkin !!

matkaviihtyvyydestä.... kirjat tulee mukaan, olen lukenut jo niin monta kirjaa joissa verrataan tähän Dr. Jekyll ja Mr. Hyde, että päätin että ton kirjan vois vaikka lukasta sitten matkalla... tahtoo saada syvempää ymmärrystä tähän kuvioon :D

Itse olen samaa mieltä suomalaisten kanssa matkustamisesta ettei kyllä mielellään hakeudu sellaisille lennoille joissa tiedän suurimman osan matkustajista olevan suomalaisia... ei millään pahalla mutta varsinkin suomalaiset turistit osaa joskus käyttäytyä aika idioottimaisesti!!! :mad:

Reija :XXXX :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Marraskuu 07, 2003, 11:20
Hei kaikki lentomatkustamisen ystävät

Kuten arvata saattaa, en pysty odottamaan lentokoneeseen pääsyä. Jo kentällä tarkastan Aeronautical Information Publicationista kyseisen lentokentän radiotaajuudet ja viritän skanneriradion tarpeellisille taajuuksille. Hetken aikaa kuunneltuani tiedän jo huomattavasti ennen mitään kuulutuksia, milloin kone saapuu edelliseltä lennolta, missä vaiheessa se on meidän lähtöä varten, mikä on säätila ja senhetkiset lähtöviivästykset geiteillä yleensä, rullauksissa ja lentoonlähdössä, mikä kiitotie on käytössä (ja arvio kuinka kauan sinne rullaa geitiltä) ja kuinka monta konetta on sillä hetkellä keskimäärin jonossa odotuspaikalla lentoonlähtöä varten. Tässä vaiheessa konetta ei oel edes nähty vielä mutta ihan intoa piukassa.

Sitten siirtyminen geitille, sähkölaitteet pois päältä ja sisään. Ennen 9/11 tapahtumia vielä pääsi koneen ohjaamoon, ja tapanani oli koneeseen astuessa ojentaa lentoemännälle käyntikortti, boarding cardin "häntä" josta löytyy paikkanumeroni (jotta löytää mut sitten kun ohjaamoon pääsee) sekä lyhyen kirjallisen pyynnon koneen päällikölle "jumpseat:ista" lennon aikana. Yleensä kutsu tuli siinä kohtaa kun kaikki kyydissä ja ovet kiinni, pääsi siis jo rullauksessa ohjaamoon, omat kuulokkeet päähän ja vyöt kiinni. Lentoonlähtö ja ensimmäiset 10 minuuttia reitillä olivat yleensä niin kiireistä radiopulinaa ja checklistojen lukemista ohjaamossa että istuksin ihan hiljaa, mutta sitten alkoi varsinainen jutustelu lentäjien kanssa.

Kerran istuin jumpseatilla koko matkan Colombosta Frankfurtiin ja koneen päällikkö sattui olemaan innokas taitolentäjä. Kaveri kaivoi kuvia Pitts:istään, syötiin siinä suklaata, juotiin kahvia ja perämies parka joutui ajamaan konetta melkein koko matkan itsekseen.

Paras lennon vaihe on ohjaamosta katsottuna laskuun tulo ja näkymät finaalilla. Kovaa radiopulinaa, listojen lukua, kytkimiä ylös alas check this check that.

Matkustamossa paras paikka on ikkunan vieressä heti siipien takana. Siinä voi tarkkailla kuinka laskusiivekkeet ja lentojarrut toimivat. Ne ovatkin aika monimutkaiset laitteet! Lentoemännät ja stuertit, sikäli kun heillä sattuu olemaan aikaa (ja 12h lennoilla on), kertovat yleensä työstään erittäin mielellään. Kyselenkin usein heidän turvallisuuskoulutuksista, kertausproseduureista, työaikajärjestelyistä ja työoloista, hauskoista kokemuksista ja karmeista insidenteistä, celebrity-kohtaamisista jne. Tällaisen rupattelun jälkeen kumpikin on yhtä kokemusta rikkaampi ja palvelu on hyvää.

Kymmenen tuntiakin kun on ollut niin jännää että henkeään täytyy pidätellä, niin pakostakin sitä on väsynyt kun pääsee perille....

Lentomatkustamisesta voi kärsiä tai se voi olla vuoden kohokohta.

ajatuksiaan jakoi

pilot in command (in smaller aircraft)
headwind
Otsikko:
Kirjoitti: emm - Marraskuu 07, 2003, 13:12
Joo lentäminen on kyllä mukavaa. Pitkät lennot on hyvin raskas suoritus, mutta yhtälailla minäkin odotan sitä innosta jännittyneenä... :D

Kun nyt vaan 8kk kuluis nopeasti ja pääsisin lentoon,

emm :nuttu:
Otsikko:
Kirjoitti: mette - Marraskuu 07, 2003, 13:41
Ilmailuhuumoria :D:D:D

Lentomatka Estonian Airilla "Toivoma kaigil hubasa ilmasroikkuma" :D:D:D

http://koti.welho.com/mlappete/ilmailuhuumoria.htm
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 07, 2003, 13:46
Flying- I love it !!!! :D

Mutta täytyy myöntää HW että mä henkilökohtaisesti mieluummin istun vaikka niiden siiveikkeiden edessä olevilla paikoilla kuin seurailen niitä siivekkeiden toimintoja :D :D

Mutta tietäen taustat niin en ihmettele :XXXX

Kaikista parhaimmat hetket on mun mielestä se kun istut koneessa paikallesi ja odotat lähtöä ja se itse ilmaan nousu. Toinen kohokohta on ehdottomasti ulostaituminen koneesta vieraalla maa perällä. Sitä vaan räpyttelee silmiään ihastuksesta ja on ihan sekasin onnesta :D

sanoo ihminen johon on helppo tehdä vaikutus melkein millä vaan uudella asialla :o :o
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 07, 2003, 21:04
No nyt se lento tuli sitten vahvistettua eli 18.1 Heathrow - Singapore - Sydney!!!

Kiitos myötätuulet :god: :god: :god:

Nähdään tammikuun lopulla sitten viimeistään :XXXX :XXXX :XXXX

(äiti meinas saada sydärin ja purskahtaa itkuun...) Voi noita :D
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Marraskuu 07, 2003, 21:09
Miksi lentää aluksi "väärään suuntaan" matkustus aika pitenee aika paljon. Kannattaa pysytellä sydneyssä ainakin 26.1 saakka, siellä on silloin aika paljon tapahtumia ja nähtävää varsinkin ilotulitus illalla darling harbourissa
Otsikko:
Kirjoitti: sanna77 - Marraskuu 07, 2003, 23:31
I love flying! Aina on tuhansia perhosia vatsassa ennen take offia. Itse jännitin aika paljon ensimmäistä aussi lentoani, mutta kaikki meni hyvin. Tosin huomasin, että piilolinssit eivät sovi pitkänmatkan lennolle juuri tuon kuivumisen takia. Eli jos käytät piilareita niin vaihda laseihin ennen lentoa. Itselläni ne kuivuivat silmiin aika tehokkaasti ensimmäisen 4 tunnin aikana :o

Ja Riina on oikeassa, oma vesipullo mukaan, vaikkakin lentoyhtiö tarjoaa runsaasti vettä matkan aikana, vettä tulee nimittäin lipitettyä huomattavat määrät ja tuntuu että on kokoajan jano.

Jet Lagista selviää kuulemma parhaiten kuin ei mene nukkumaan heti lennon jälkeen vaan valvoo koko päivän ja menee vasta illalla normaalisti nukkumaan. (jos laskeudut aikaisin aamulla tai päivällä) Itse kun en tätä noudattanut, olin sekaisin viikon lennon jälkeen ja heräilin aamuyöstä 4 aikaan syömään aamupalaa!! :nuttu:

Onko muilla enemmän lentäneillä parempia lääkkeitä Jet Lagin parantamiseksi ?? Olisi hyvä tietää kun seuraavan kerran lentää Suomeen lomalle....:D
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - Marraskuu 08, 2003, 02:56
Sanna77 kommentti Jet Lagista oli hyva. Nuku koneessa silloin kun maaranpaassa on yo. :D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: mette - Marraskuu 08, 2003, 03:52
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Milka
Nuku koneessa silloin kun maaranpaassa on yo. :D:D:D


Kuullut olen saman kuin myös,että olisi hyvä laittaa kello koneeseen mennessä määränpäämaan aikaan.

Keltä sitten onnistuu :??

Ensimmäisellä kerralla Ossilaan tullessa 32 tunnin matkustamisen jälkeen muistan olleeni aivan puhki ja olisin varmaan nukkunut ,jos  siihen olisi ollut mahdollisuus,mutta kolmen eläväisen lapsen kanssa ei tullut oikaistua päiväunille ja hyvä niin!Pääsimmepä sitten tähän rytmiin hyvin kiinni.Mahtaako lapsilla jet lagia esiintyäkään?
Otsikko:
Kirjoitti: iskater - Marraskuu 08, 2003, 04:03
jaa lentamisesta. jos joku joskus keksii teleportin niin lahetan sille henkilolle kiitoskortin ja tarjoan kaljat :XXXX
ei niin etten lentamisesta pitaisi, mutta usein on kaynyt mielessa yli 12h reissuilla mita jos tasta selviaisi kymmenessa minuutissa. mutta silti jos/kun kiire on niin lentaminen ehdottomasti paras vaihtoehto. lentamisesta ja matkustamisesta pidan paljon, mutten pitkista matkoista.
Otsikko:
Kirjoitti: iskater - Marraskuu 08, 2003, 04:15
Lainaus
Alkuperäinen postittaja mette
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Milka
Nuku koneessa silloin kun maaranpaassa on yo. :D:D:D


Kuullut olen saman kuin myös,että olisi hyvä laittaa kello koneeseen mennessä määränpäämaan aikaan.

Keltä sitten onnistuu :??


minulta :D ja tahan on hyvin yksinkertainen syy. kello nayttaa kahden aikavyohykkeen aikaa :D siita voin myos tarkastaa aina mitas se kello siella suomessa nyt on. tai missa tahansa muualla, riippuen mitka kaksi aikaa haluan kelloni nayttavan.
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Marraskuu 08, 2003, 08:06
Finnairin sivuilla on ihan asillaista tietoa lentomatkustamisen fysiologisista ja psykologisista vaikutuksista

http://www.finnair.fi/ -> Matkustusohjeet -> ilmailulääkäri

ILMAILULÄÄKÄRI
 Ilmakehä
 Matkustamon ilma
 Raskaus
 Sairaudet
 Kosminen säteily
 Lentopelko
 Aikaerorasitus
 Terveysvinkit
 Jumppaohjeet
 Rokotukset
 Ensiapuvarustus
 Linkkejä
 
Aikaeroväsymystä l. "jetlaakia" (eikös tämä ole Riina kielitoimiston hyväksymä suomennos...) on kai tutkittu enemmänkin ja yritetty todistaa josko esimerkiksi liikunnalla voisi nopeuttaa aikaeroon tottumista ja minimoida jetlaakin negatiivisia vaikutuksia. Ei ilmeisesti ole  liikuntakaan mikään kaiken ratkaiseva ihmelääke. Fakta sen sijaan lienee, että keskimäärin ihmiskeho ottaa aikaeroa kiinni 2 tuntia vuorokaudessa. Ja Meten kysymystä, vaikuttaako aikaero lapsiin ollenkaan, olen miettinyt itsekin. Välillä tuntuu että lapset yleensä sopeutuu niin hyvin ettei niitä mikää muutos stressaa ja rassaa kuten aikuista mutta kai se omansa ottaa aikaerokin.

cheers
HW
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 08, 2003, 08:54
MH  :?? :??

"Miksi lentää aluksi "väärään suuntaan" matkustus aika pitenee aika paljon. "

:?? :?? :?? :?? :??
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Marraskuu 08, 2003, 10:07
HW

toivottavasti en antanut ymmärtää ettenkö pitäisi lentämisestä. Kyllä se aiheuttaa minussa ihan samanlaista lapsenomaista innostusta kuin täällä muutkin ovat kuvanneet. Varsinkin se nousu ja lasku. Ja niitä siipiä aina tarkkaillaan, miten ne "läpät" toimii. :D Mutta kroppani sotii noita pitkiä lentoja vastaan juuri turpoamalla aivan hillittömästi, joten jos mahdollista niin katkon lentomatkan ja vietän muutamia päiviä matkan varrella jossain mukavassa paikassa.

Jetlaakista ;) minulla ei ole ollut ongelmia. Yleensä on toiminut tuo että heti vaan paikalliseen rytmiin, eikä anna itsensä nukahtaa keskellä päivää vaikka kuinka unettaisi. Helpompaa se on sinne päin tullessa, kun saa aurinkoa kasvoille niin jaksaa paremmin. Pimeään vuodenaikaan Suomeen palatessa on hereillä pysyminen huomattavasti vaikeampaa.

Kyllä se on ihana tunne vatsanpohjassa kun kone nousee ilmaan. Ja laskeutuessa kun siihen sekoittuu lisäksi odotus siitä uudesta ja erilaisesta mitä pian kohtaa. Tai vaihtoehtoisesti se kotiinpalaamisen tunne. Tässähän tulee ihan matkakuume!

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: mette - Marraskuu 08, 2003, 11:22
Tänään saamassa viikottaisessa tiede-uutisissa

Uni tahdittaa keskuskelloa + aiheeseen liittyviä uutisia

http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.asp?id=49259

Iskater :) Oli mullakin joskus tuollainen yhtä makee kello,mutta ei se uneen huijannut ...
Otsikko:
Kirjoitti: unni - Marraskuu 09, 2003, 01:54
Timon kuvaus (6/11) lentomatkasta oli upea. Ripsivarit ovat levinneet, kun sain niin makeat naurut!!! Kiitos yövuoron piristyksesta. Tuli ihan mieleen lento v.1994 Dubaista Moskovaan Aeroflotilla vodkapullojen kiertäessä !
Olen aasialaisen lentoyhtiöiden kannattaja sielläpäin asuessani. Viimeksi Malaysian Airlines oli halvin Suomesta Sydneyyn ja palvelu oli hyvää. Muistakaa juoda vettä paljon koneessa- ota oma vesipullo mukaan ja pyydä lentoemoa täyttämään sitä kohteliaasti hymyillen. Kosteusvoidetta useasti lennon aikana kasvoille ja käsiin. Muut vinkit tais tulla jo- tukisukat, jaloittelu...;)
Otsikko:
Kirjoitti: iskater - Marraskuu 09, 2003, 08:08
Lainaus
Alkuperäinen postittaja riaapa
Jetlaakista ;) minulla ei ole ollut ongelmia. Yleensä on toiminut tuo että heti vaan paikalliseen rytmiin, eikä anna itsensä nukahtaa keskellä päivää vaikka kuinka unettaisi. Helpompaa se on sinne päin tullessa, kun saa aurinkoa kasvoille niin jaksaa paremmin. Pimeään vuodenaikaan Suomeen palatessa on hereillä pysyminen huomattavasti vaikeampaa.


mielestani taa juttu on monilla ihan toisinpain. kun lentaa kelloa vastaan niin on pahempi jetlaaki. ja kun lentaa "samaan suuntaan kellon kanssa" niin jetlaaki ei ole yhta paha. tuosta valoisuudesta en osaa mitaan sanoa.
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - Marraskuu 10, 2003, 10:33
Kaikille :)

Lentomatka ?

Tässä oma ajatukseni matkastasi, joka kestää yli 8t.

Vuorokautta ennen matkaasi ala totuttelemaan päämääräsi aikaeroon: ottamalla esim torkut sen aikavyöhykkeen iltaaikaan.
Monelle tämä on vaikeaa, kun on adrenaliinikierto kovimmillaan.
Mutta pelkkä lepo&rauhoittuminen vastaa unta, jos tehty oikein.

Kun syöt jotain, muista että koneessa aineenvaihduntasi heittää voltteja, ja voi kestää 24/48t ennenkuin pääset `asioille´.
Joten syö järkevästi, ummetus on pirullinen seuralainen matkalla.
Alkomahooli ? :) ota niin paljon kuin sielusi sietää (on sitten meillä dunderilaisilla aihetta kirjoitella jostai s...t.nan häiriköstä matkallani) :)
Tai sitten jos olet järkevä, ota ensimmäisellä tarjoilukierroksellasi (ennen ruokatarjoilua) esim väkevä paukku.
Kun ruokasi on viety pois, ota kevennys, ja pistä itsesi nukkumakuntoon; jos aikaero sen sallii.
Jos ei salli ? älä juo mitään, se vaan ärsyttää oloasi ja vie sisäistä kelloasi kauemmas kohteesta.
ideaalinen saapumisaike Tänne tai Suomeen on aina aamu, kun olet valvonut alkumatkan, voit harjoitella nukkumista loppupätkällä.

Itse olen lentävyt usein KL kautta, ja siellä ollessani ole hyödyntänyt 2 kerrosta.
Siellä saa rajattomasti hölkätä, ja saada verenkiretonsa kuntoon loppurutistusta varten.
Jos olet ollenkaan liikkuvaa laatua, mene reippaalle kävelylle välilaskupaikalla, et kadu.

Syöminen koneessa ? joo ja juo paljon, ota hedelmiä mukaasi.(mielellään happomäärältään vähäisiä)

Määränpäähän saavuttuasi olet huomattavasti paremmassa kunnossa, kuin jos vetäisit kolmet kännit matkan aikana.
Olen itse kokeillut kaikki tavat matkustaa, ja olen lopuksi todennut, että kiva on lentää, mutta perille tulo on kivempaa jos on skarppina.
Ja sen tiedän itsestäni, ettei töitä voi tehdä jos ei ole kunnossa.
Näin menettelemällä olen pystynyt heittämään yli 25t matkan jälkeen täyden työpäivän (12t) välittömästi lennon perään.
Ja olen joskus lentänyt Perjantaina Suomeen kokoukseen, ollut siellä 2vrk. Maanantaina lentänyt takaisin Ausseja kohti, ja mennyt keskiviikkona aamusta uuteen kokoukseen Sydneyssä.

Ja sitten viettänyt perheen kanssa kivan illan :)

Kaikilla tapansa matkata, ja kaikille ei samat tavat sovi, mutta terveellisesti matkaaminen on kivaa, ja nautinnollista.
:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 10, 2003, 14:51
Kiitos kaikille kommenteista :XXXX

Taidan itse myös yrittää tuota Sydneyn aikaan menemistä jo lentomatkalla, vois ehkä toimiakkin :?? :??  we´ll see then :D

Epäilen että noita niin sanottuja suomalaiselle turistille  ominaisia  ryyppykeikkoja ehtii varmaan tekemään monet sitten myös siellä paikan päällä :D

Ja pitäen mielessä ton Michelinmies syndrooman niin alkomaholi tuskin auttaa tuohon turvotuksen poistamiseen, heh :roue

Eli siis lukemista, juomista ja pikkupurtavaa.... Right, I got it :D
Otsikko:
Kirjoitti: Anski - Marraskuu 11, 2003, 21:00
Ei sitten niin mitenkään liittyen lentomatkaan, mutta tuosta suomalaisille ominaisesta juomistyylistä..
Tulipa vietettyä oikein perinteinen suomalainen pikkujoulu viikonloppuna:D:D
Suunnilleen jokaikinen oli niin naamat, että konttas lattialla ja juuri nämä keski-ikäiset miehet oli pahimmassa kunnossa.
Saivat aikaan kunnon tappelun ja poliisithan siinä tuli paikalle ja yksi lähti putkaan:D
Näin se hoituu:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 11, 2003, 21:29
Toinen ääripää on nämä keski-ikäiset naiset jotka lähtee porukalla ruotsinlaivoille.... voi että sitä kälätystä ja miesten perään huutelua :D Siinä jää monesti miehetkin kakkosiksi :o :o :o
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Marraskuu 11, 2003, 22:02
Reija :D

Very good comment from the "female point if view" :god:

Tulihan noitakin siella aikoinaan laivoilla toissa ollessa nahtya ja nyt kun Reija avasi aiheen, niin kylla taytyy sanoa, etta naiset olivat huomattavasti "villimpia" ja "rajumpia" kuin miehet kun saivat muutaman hyvan cocktailin napaansa :D
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Marraskuu 12, 2003, 09:59
Ruotsinmatkailusta laivalla

http://www.goom.net/ -> GOOMristeily

Tämä 90-luvun alussa alkunsa saanut opiskelijoiden virkistäytymisristeilyilmiö, joka sittemmin laajeni isommaksikin liiketoiminnaksi.

Kaveri luonnehti tätä "no mitäs luulet mitä tapahtuu Goomilla, sinne pistetään parituhatta opiskelijaa, sama kuin antaisi jokaiselle vodkapullon ja ottaisi kaikilta vaatteet pois..." Koskaan en tuonne itse ehtinyt, olisi voinut olla kokemus. Meininki saattaa olla hieman eri kuin varttuneemman väen risteilyillä.

cheers
HW
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 12, 2003, 10:14
Kuulin että tästä Goom risteilystä yritettäisiin päästä eroon, mutta taitaa tuoda laivayhtiölle kuitenkin niin paljo rahaa ettei kannata :?? :?? :??

Luulis ainakin että laiva on sisältä ihan sökönä tuollasen biletyksen jälkeen :D

Itse kans olin monesti menossa, mutta se aina jotenkin jäi ja siten alkoi jo tulemaan ikääkin lisää ja ei oikein enää kiehtonut ajatuksesta mennä risteilylle jolla juodaan itsensä tajuttomaksi alle kahden tunnin :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Anski - Marraskuu 12, 2003, 10:32
Reija
Goomin sivuilla kerrottiin, että tänä vuonna risteilyä ei järjestetä, osasyynä se, että opiskelijat eivät käytä rahaa tarpeeksi laivalla:??
Ilmeisesti ei olekkaan niin kannattavaa, kuin olisi voinut kuvitella:??
Mukavampi ottaa niitä hyvin käyttäytyviä keski-ikäisiä naisia ja miehiä risteilemään:D
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Marraskuu 12, 2003, 10:41
--------------------------------
HW:
Kaveri luonnehti tätä "no mitäs luulet mitä tapahtuu Goomilla, sinne pistetään parituhatta opiskelijaa, sama kuin antaisi jokaiselle vodkapullon ja ottaisi kaikilta vaatteet pois..." Koskaan en tuonne itse ehtinyt, olisi voinut olla kokemus. Meininki saattaa olla hieman eri kuin varttuneemman väen risteilyillä.
-------------------------------

Myönnän... Olin toisena opiskeluvuonnani tuolla risteilyllä. Meininki on tosiaan hieman eri. Näytti siltä että lähes kaikilla olikin se vodkapullo, ja aika monelta oli myös kadonneet vaatteet pois, tai ainakin vähentyneet huomattavasti.

En innostunut tuosta mitenkään mainittavasti. Jos en olisi ollut niin hyvällä kaveriporukalla liikkeellä, olisin ehkä jättänyt koko risteilyn ja mieluummin vaikka uinut takaisin. Positiivista oli kyllä hyvät artistit, joista pystyimme jopa nauttimaan koska emme olleet aivan umpitunnelissa kuten enemmistö. Emmehän mekään lasiin sylje, mutta rajansa kaikella...

Tietysti jos irtosuhteilu kiinnostaa, niin tuo risteily tarjoaa sille aivan oivat puitteet. Jos se ei kiinnosta, niin alkaa helposti ärsyttämään se "oletus".

------------------------------------
Reija:
Kuulin että tästä Goom risteilystä yritettäisiin päästä eroon, mutta taitaa tuoda laivayhtiölle kuitenkin niin paljo rahaa ettei kannata
Luulis ainakin että laiva on sisältä ihan sökönä tuollasen biletyksen jälkeen
Itse kans olin monesti menossa, mutta se aina jotenkin jäi ja siten alkoi jo tulemaan ikääkin lisää
---------------------------------

Ymmärtääkseni ensi vuoden alussa ei nähdäkään GooM-ristelyä. Ei ole löytynyt yhteistyökumppania? (mites tuo Anski ehti tuohon väliin) Sinänsä ihme, sillä luulisin että laivayhtiö jäisi reilusti voiton puolelle, kyllä siellä sen verran tax free -viinaa ja ylihinnoiteltuja pizza-siivuja ostetaan.

Onhan siellä niitä heppuja jotka ovat innostuneet risteilystä niin että palaavat vuosi vuoden jälkeen ja vielä useammalle risteilylle peräjälkeen, mutta kyllä se enemmän 18-20-vuotiaiden hommaa on. Minusta kun tuntui jo kakskymppisenä että olin liian vanha joukkoon...

Mutta ei siinä mitään, ovat nämä GooM-pojat keksineet hyvän bisneksen, ja onnistuneet luomaan siitä brandin. Hatunnosto heille. "Eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa?"

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Anski - Marraskuu 12, 2003, 11:17
Riina:D

Ei oo häpee olla nopee:D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 12, 2003, 11:21
Anski :D

Olipa hassua kuulla että risteilyt eivät tuottaisi ( sä teit sen taas, väliin kerkesit)... kuten riiapa sanoi, niin luulis että kassakoneet kilisis ainakin alkumatkasta kun porukka vetää taxfree kaupan tyhjäksi viinoista  :??  :??

Ettei vain olisi laivayhtiöiltä tulleen lausunnon hienosäätöä toi " ei kannata rahallisesti" koska voin kuvitella missä kunnossa ne purkit on tuon reissun jälkeen....

Voi niitä Työskenteleviä ihmisparkoja.... heh, varsinkin siivojat :XXXX :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Marraskuu 12, 2003, 11:25
Reija, nehän on vaan niitä haasteellisia asiakkaita:XXXX:XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Anski - Marraskuu 12, 2003, 11:32
Kummalliselta kuulostaa kyllä sekin, että laivayhtiöt ovat kehuneet GOOMatkaajien
käyttäytymistä ja heidän laivalle tuomaansa ainutlaatuista tunnelmaa.
No sen voi kyllä uskoa, että tunnelma on aivan varmasti ainutlaatuinen:XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 12, 2003, 12:08
MH :D

Joo haasteellisia todellakin :?? :?? ehkä enemmän siedettäviä kuin haasteellisia :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 12, 2003, 12:11
Anski :D

Vai kehuneet käyttäytymistä :o :o :o No jopas !!

Niinkuin jo sanoin niin en  itse ole päässyt koskaan kokeilemaan, mutta näin yhden dokumentin laivalta ja siinä meno oli ainakin semmosta että oksat pois ja pala larvaa  :XXXX :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: mette - Marraskuu 13, 2003, 09:20
Osaavat nuoret täälläkin hubaa pitää ...Goom täällä Schoolies...asuvat viikkotolkulla kalliissa hotelleissa,ajelua limousinella ...

http://www.smh.com.au/articles/2002/10/27/1035683305895.html

http://www.goldcoastschoolies.com.au/Parents/Parents_FAQs/
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Marraskuu 13, 2003, 09:48
Mette :D

Tuosta jalkimmaisesta Governmentin linkista :
"Why is the State Government only getting involved this year?"

Just a wild guess Why :?? :??

Siis viime vuonnahan oli meidan Premierin tytar siella Gold Coastilla ja n 50 henkivartijaa (eli Secret Police Service - ja arvaa kuka maksoi) , mutta tana vuonna on vuorossa nuoremmat kaksoispojat :?? :??

Olisikohan mitaan asia yhteytta :?? :??
En Usko :D:D:D  Ovat ihan vaan muuten huolestuneita :mad:
Otsikko:
Kirjoitti: mette - Marraskuu 13, 2003, 11:55
Jaaks :D

Niinpä :):):) olen katsellut Raidia nääs.

Täytyy vaan toivoa,ettei prinssi-Harry saa päähänsä lähteä Schoolies,sillä sitten ei riitä poliisivoimat ja on taas turvauduttava feikkipoliiseihin :D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 13, 2003, 13:36
Heh, miten toi maininta feikkipoliisit laittaakin aina suupielet ylöspäin :D :??

Täytyypä oikein käydä katsastamassa mikä siellä Goomin takana piilee :o:o
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 13, 2003, 13:42
Näin äkkiseltään löytyi vain http://www.goom.net
:o :o
Keitähän mahtaa olla taustajoukoissa :?? :?? :??
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Marraskuu 13, 2003, 13:49
Reija,

vahva muistikuva että olis ollu Jyväskyläläisiä opiskelijapoikia jotka idean aikanaan kehittivät ja hommaa pyörittävät...

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 13, 2003, 15:42
Riiapa :D

Joo saattaapi olla. En ainakaan muistaisi että siellä mitään isompaa complexia olisi takana....

Mutta sitten taas lentomatka asiaa kysyy tietämätön :D

Lentomatkalle on suositeltu otettavaksi dollareita. Kun nyt matkustan Singapore Airlinesilla otanko mukaan kumpiakin USD ja AUD vai pärjääkö vain pelkillä aussi dollareilla :?? :?? :?? USD saisin kaveriltani vaikka hur mycket mutta koska ajattelin vaihtaa käteistä vain vähän niin kannattaako mun vaihtaa jo täällä suomessa AUD vai nostanko sitten vasta kentällä käsirahaa esim taksia varten :?? :??
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Marraskuu 13, 2003, 16:32
Audeja on saanut ainakin ennen vaihdettua Suomessa paremmalla kurssilla kuin perillä ja ainakin singaporessa pärjäät niillä tai jos haluat niin voit vaihtaa singaporen dollareita mutta muistaakseni singaporessa jos maksaa audeilla saa vaihtorahana singaporen dollareita. Itse olen vaihtanut audit suomessa ja välilaskupaikoilla käyttänyt korttia niin ei tarvi sekoilla niin monen valuutan kanssa. Australiassa on sitten saanut käteistä kortilla lähes joka paikasta. Automaatti verkosto ainakin kaupunkialueilla hyvä.
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 13, 2003, 17:13
Niin kaitpa toi kortin vinguttaminen on tosiaan helpointa, jostain vain on jäänyt sellainen muistikuva itselle että käteistä olisi hyvä ottaa vähän mukaan. En kyllä kuolemaksikaan muista enää että miksi :D

Tippejä :?? :??
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Marraskuu 13, 2003, 17:26
Joo siis onhán mulla aina ollut jonkin verran myöskin käteistä se kuitenkin on jossain tapauksissa kätevämpi mm. tips ja sydneyssa on helpompi tosiaan kun suunnistat taksilla tai pienoisbussilla joka muuten on muistaakseni 6$ keskustaan per nuppi kun taksi noin 25$
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 13, 2003, 18:03
Ai Sydneyssäkin on Yellow taksin tyylinen kimppakyyti taksi.... very nice ja säästää vähän samalla! Joo täytyy varmaan jonkin verran kuitenkin vaihtaa sitä käteistäkin niin voi sitten antaa ainakin niitä tipsejä :D
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Marraskuu 13, 2003, 18:35
Jep, toimii keskusta alueella ainakin. Hakevat hotelleista ja vievät hotelleihin, siinä tulee samalla kiertoajelu jos ei käy niin hyvä tuuri että kaikki menee suunnilleen samaan suuntaan.:D:D:D  Ja jos haluaa vielä säästää lisää niin maksaa samalla menopaluun niin on vielä halvempi ja jää rahaa :XXXX:XXXX kirjoittaessa hymiöt näkyy xxxx mutta kyllä se VB on kuitenkin paremman makuista
Otsikko: Sad times for Aussie GA
Kirjoitti: headwind - Marraskuu 13, 2003, 20:01
Bankstown, Sydney, NSW. Menetetty eilen oppilaan henki general aviation-lentotoiminnassa. Opettaja paloi pahoin.
http://www.pprune.org/forums/showthread.php?s=&threadid=108521

Eikä SA:ssakaan mene kovin hyvin. 06-Nov-03 kevyt yleisilmailukone maahan, molemmat selvisivät.
http://www.pprune.org/forums/showthread.php?s=&threadid=107991

WA:ssa puolestaan 08-Nov-03 kopteri maahan ja neljä sielua taivaaseen
http://www.pprune.org/forums/showthread.php?s=&threadid=108225

VIC 26-Oct-03, yksi sielu ja tämän kone  kateissa edelleen
http://www.pprune.org/forums/showthread.php?s=&threadid=106736&perpage=15&pagenumber=1

Mareeba, QLD, 01-Oct-03: viisi ihmistä kuoli
http://www.pprune.org/forums/showthread.php?s=&threadid=104097

Kävin tutkimaan yleisilmailun onnettomuustilastoja ja löytö oli yllättävä. Poislukien NT ja ACT kaikissa osavaltioissa/territorioissa lento-onnettomuus tai useita viimeisen kuukauden aikana. Jos mukaan laskettaisiin NZ onnettomuudet samalta ajalta, lista olisi paljon pidempi. Seuraavaksi täytynee Aus lentoturvallisuushallinnon sivuilta etsiä tilastoja onnettomuustiheydestä lennetyjä lentotunteja kohden. Voi olla turvallistakin, jos vertaa esim. samaan ajettuun km-määrään maanteillä.... Tässä lentoaiheista pohdiskelua. BTW, monet regional public transport ja charter-lentäjät ovat ponnistaneet GA-pohjalta. What are they doing wrong...?

cheers
Riku
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 13, 2003, 20:38
Riku please!!!

I don´t wanna know!!! :D :D :D
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Marraskuu 13, 2003, 20:50
Reija

That was HW uncovered (by myself) but that's OK. HW siis = Riku. Olen jo viikko sitten "heitellyt pavut ympäriinsä".

Reija muutama ajatus lentomatkustamista: on turha ajatella, että  "IT WILL NEVER HAPPEN TO ME", sillä niin vain tapahtuu niin maantiellä kuin ilmassa. Mutta kannattaa ajatella "It may happen to me but it need not be a tragedy". Tämä pätee ainakin yleisilmailussa, jossa ohjaajalla on huomattavasti enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa kohtaloonsa kuin esim matkustajalla penkiltä 25A liikennekoneen kabiinissa.

Listaamani onnettomuudet koskivat nimenomaan yleisilmailua, myönnän kyllä  provosoivan (ja ehkä tarpeettoman) viittaukseni yleisilmailijoiden ja ammattilentäjien välillä. Tosiasia joka tapauksessa on, että lentomatkustaminen on tilastollisesti turvallisempaa kuin matkustaminen maantiellä. Voit siis nukkua yösi hyvin.

cheers
Riks.
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 13, 2003, 20:56
HW :D

OF COURSE IT WILL NEVER HAPPEN TO ME!!!!!  :o :o :o  vai voiko :?? :?? :??

R :D

ps. suoraan verrattavissa siihen ettei sängyn alla asu mörköjä :roue
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - Marraskuu 13, 2003, 21:10
Reija,

Valitettavasti headwind on oikeassa, televisio uutisista voi päätellä että, noita pienkoneita putoaa tuohon tahtiin kuukausittain.
En nyt muista onko uusi Dick Smithin ajama asetus löyhemmästä ilmatilan käytöstä mennyt läpi, vai onko se kehitys asteella, mutta en usko että se ainakaan vähentää noita ikäviä tapauksia.
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 13, 2003, 21:15
Jouko :D

Joo totta kai....  sama kuin katsoisi pahoinpitely tapauksia kaupungeissa. Omalle kohdallehan niitä sattuu jos on tullakseen... niinhän se elämä heittelee sattumia :)

cheers :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Lauruski - Marraskuu 19, 2003, 05:18
Noista hyttien/hotellihuoneiden kunnosta tuollaisten tapahtumien jalkeen.  Aikaisemmin ajattelin aina, etta ei silla ole valia, vaikka huone vahan sotkuisempi olisikin, kun siivoojathan tekee sita siivomista tyokseen.  Kylla nyt on toinen aani kellossa (kokemuksen syva rintaaani puhuu :D ).  Mikaan ei ole arsyttavampaa kuin se, etta astut huoneeseen missa on kaikki ihan hujan hajan. :mad:  Se tarkoittaa, etta siivoamiseen menee enemman aikaa, joka taas tarkoittaa sita, etta kotiin paaset myohemmin. :(  Tasta lahtien kylla kunnioitan siivoojia, enka tee tahallani ylimaaraista tyota heille.  

En voi kylla muuta sanoa kuin, etta kylla tama reissu kasvattaa ihmista ihan mielettomasti.  Nain olen ainakin huomannut itselleni kayneen. :)
Otsikko:
Kirjoitti: datapair - Marraskuu 19, 2003, 06:26
Reija !

Noista dollareista. Tulin tanne Ausseihin pari viikkoa sitten. Vaihdoin kyllakin Singaboren ja Australian dollareita ennen matkaa.

Lentokoneessa ei rahaa tarvitse jos ei aio ostella jotain hajuvesia tai vastaavaa. Tarjoilu on ilmaista.

Kerran olen vahvistanut kassaa nostamalla rahaa pankkiautomaatista ja onnistui ilman sen kummempia kommervenkkeja.

Muuten lennan jo ylihuomenna taalta Sydneysta Brisbaneen. sanotaanko vaikka vahan lammittelemaan, valilla tuulet ovat viela viela melko viileita.

Terveisin Tapio
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - Marraskuu 19, 2003, 08:25
Reija,

Joo Reija oot oikeessa, vähän noita muihin onnettomuuksiin verrattuna putoilee, ehkä se tuntuu vaan niin paljolta kun ajattelee sitä kaikkea mitä turvallisuuden eteen niissä tehdään. Varmaa on että, jokainen koneen putoaminen on iltauutisten otsikoissa.
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Marraskuu 19, 2003, 08:48
Tietääkseni 27.11.2003 tulee voimaan Joukon mainitsema uusi ilmatilajako, en ole ihan perillä siitä mutta se onkin seuraava opiskelun aihe.

-HW
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - Marraskuu 19, 2003, 09:48
headwind,

Jep oikeassa olet, ?hit and miss? laiksi nimetty kansallinen ilmavalvonta systeemi on tosiaan tulossa käytäntöön tämän kuun lopussa. Näyttää myös siltä etteivät lennonjohtajat ja osa esim. Qantasin lentäjistä ole kovinkaan innostuneita laista.

Uuden säännöstön mukaan kevyet lentokoneet jotka lentävät yli 4500 ja alle 10 000 jalassa, eivät tarvitset radio tai tutkakontaktia lennonjohtoon tai näiden ei tarvitse ilmoittaa lentosuunnitelmistansa lennonjohdolle.

Lennonvalvonta ja osa lentäjistä on napit vastakkain uusista säännöistä ja niiden turvallisuudesta.


http://aipaweb.doublenegative.com.au/aipaweb/public/media.asp

http://quickstart.clari.net/qs_se/webnews/wed/af/Qaustralia-air.RtiQ_DST.html
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 19, 2003, 12:15
Joo ajattelinkin vaihtaa vähän noita Aussi dollareita.... Singaporen kentällä varmaan voi sitten maksaa kortilla. Tarkoituksena kun on viettää myös viikonloppu Lontoossa ennen lähtöä niin taitaisi olla liikaa eri maiden valuuttaa mukana :D

Joo ihan varmasti jokainen koneen putoaminen pääsee otsikoihin, koska nimenomaan niitä tapahtuu vähemmän ja sitä monesti ajatellaan paljon pahempana onnettomuutena kuin joka päivä lehtiin kirjoitetut pahoinpitely/varkaus/raiskaus tapaukset.... tai tiedä pahempana mutta kiinnittää ihmisten huomion enemmän :?? Ihmiset on ehkä turtunut jo tuohon joka päiväiseen väkivaltaan sen verran ettei se enää niin paljon kosketa aiheena kuin lentokone tapaturmat :?? :?? who knows :?? :??

Lauruski :D

Voin kokemuksesta kertoa että hotellin työntekijät tai yleensä ravintiola/matkailualalla työskentelevät ovat niitä jotka saavat huoneet huonoimpaan kuntoon yöpyessään omissa hotelleissaan :D en tietenkään yleistä, mutta varsinkin jos kyseessä on pieni muotoiset bileet :XXXX Itse olen myös sitä mieltä että on kivempi jättää huone vähän siivompaan kuntoon että siivoojilla olisi edes yksi helppo huone tehtävänä :D
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Marraskuu 19, 2003, 13:10
Reija :D

Ja alan ihmisena jatat tosi hyvat tipit siivoojalle, vaikka olikin hyvat juhlat ja tuli vahan tehtya sotkua :D

Tarkea on kyllakin, etta et jata tippia huoneeseen, vaan ennen check out haet kasiisi juuri kyseisen huoneen siivoojan ja annat ne nimenomaan hanelle :D :D :D

Cheers
Jaaks :XXXX:XXXX:XXXX
and many more parties in the hotels:D
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 19, 2003, 13:15
Jaaks :D

Joo tipit pöydälle on ollut tapana jo pienestä lähtien.. mutta tosiaan olisi parempi jättää tipit henkilökohtaisesti :( Joskin joskus on vähän liian kiire poistua hotellista kun check-out on jo pari tuntia myöhässä :XXXX

Tässä viesti taulussa näittää olevan jotain meneillään taas joten katsotaan miten viestit näyttää siellä päässä
:?? :??
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Marraskuu 19, 2003, 13:16
Jouko

Kiitos valaisevista linkeistä. Ei kyllä hyvältä kuullosta. Tiedän kokemuksesta, että matkustajakoneen, vaikka pienen potkuriturpiininkin, on käytännössä mahdotonta ehtiä väistää pienkonetta jos risteäville lentoradoille joudutaan. Liikennekoneita lennetään usein automaattiohjauksessa lähes perille saakka johtuen siitä että ohjaamon työkuorma on lähestymisen aikana suuri. Siinä ei juuri ulos ikkunoista ehdi katsoa, luulisin. Omaa terveyttä voi tietysti pienkoneessakin suojella mainitussa ei-kontrolloidussa ilmatilassa a) pyytämällä tutkaohjausta, b) jättämällä lentosuunnitelman ja c) pitämällä tutkaan itse aktiivisesti yhteyttä kysellen muusta liikenteestä. Tai d) kiertää mokoma ilmatila.... Lähinnä matkustajakoneiden turvallisuus huolettaa.

cheers HW
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 25, 2003, 03:50
Pieni tarina viimeisimmästä kotimaan lennosta :nuttu::nuttu:

näin jo kentällä että kone tulisi olemaan täydempi kuin tullessa ja sen takia sijoitin itseni nopeasti jonon kärkipäähän että voisin ensimmäisten joukossa valita paikkani :D

Tämä koitui enemmän ja vähemmän kohtaloksi kun nuori äiti sylivauvansa kanssa kysyi olisiko mun viereinen paikka vapaa :god: :god:

ensimmäinen viisi minuuttia meni siinä kun äiti sai köytettyä lapsensa turvavöihin ja tässä vaiheessa hän oli sohinut käsillään jo niin kovaa omalle puolelleni että mulla oli ihan käsivarsi mustelmilla :D

Aukasin kuitenkin kirjan ja aloin uppoutua lukemiseen..... mutta siinä sivusilmällä katsellessani miten vauva repi kaikki mahdolliset prosyyrit siitä edessä olevan penkin taskusta yksitellen lattialle ja sitä mukaa äiti poimi niitä lattialta takasin sinne taskuun  :nuttu: :nuttu: :nuttu: tätä kierrettä kesti valehtelematta 20 min.... ja mua tosissaan alkoi hymyilyttämään miten sinnikäs se äiti oli laittaessaan ne liput ja laput aina vain uudelleen sieltä lattialta sinne taskuun samalla kun vauva oli jo heittänyt uuden maahan... :nuttu: :nuttu: :nuttu:

Jos pikkukoneissa on ymmärrettävästi tosi vähän penkkitilaa.... niin tällä matkalla sitä oli tuplasti vähemmän :D :D

Lukemisesta ei vaan tullut mitään kun väliin syliin lensi lehti tai äiti kaivoi mun jalkojen alta jotain lelua mutta paras kohta oli kun lentoemot jakoi kahvin.... ja koska vauva oli vähän astetta villimpi niin täytyihän minun jakaa myös oma ns. pöytä tämän äidin kanssa :o :o :o

Tilanne olisi voinut olla todella rasittava jos ei itsellä löytyisi niin pitkää pinnaa ja lopuksi tilanne alkoi vain olla todella huvittava katsellessa äidin toistuvia liikkeita poimiessa tavaroita milloin mistäkin :D :D

Ja kaiken kruunas kuitenkin hetki jolloin lapsi laittoi itsensä pötkölle äidin syliin ja katsoi mua sylistä suoraan silmiin ja laittoi sen älyttömän pienen kätensä mun hihalle ihan kuin vaan sanoakseen että "moi sä oot muuten aika kiva tyyppi "  :D :D

Sulaahan sitä vähemmästäkin tollasen edessä, mutta varmistan kyllä varmasti etten istu Aussi matkaa lapsi perheen lähellä :D :D

cheers :XXXX :XXXX

Jakoi kokemuksen hän!!
Otsikko:
Kirjoitti: mette - Marraskuu 25, 2003, 09:28
Reija :D Humalaisia kanssamatkustajia tai lapsellisia perheita voisi paasta pakoon  ostamalla liput First Class tai Business Class.Niissa harvemmin matkustaa lapsiperheita ja oykkareita.
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 25, 2003, 09:39
Mette :D

Täytyypä oikein kysäistä että minkä hintanen se business class olisi. Jos erotus ei ole hirmunen niin voisi ihan vakavissaan harkita :D
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Marraskuu 25, 2003, 10:34
kannattaa ottaa tukeva tuoli alle kun kysyy erotusta
Otsikko:
Kirjoitti: Urul - Marraskuu 25, 2003, 11:12
MH :D:D:D   :D:D:D   :D:D:D   :D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Marraskuu 25, 2003, 11:28
Sitten kun tiedät mikä erotus on niin voisimpa veikata että kyllä siiheen rahaan jaksaa yllättävän hyvin noita "pikku" häiriöitä. Itse olen tuota kerran kysynyt ja tulin siihen tulokseen että hinnanerolla ei saa niin paljon ekstraa tai lisäarvoa että olisi kannattanut maksaa ylimääräistä että pääsee istumaan keulille tai yläkertaan. En nyt muista kumpaan luokkaan kysyin mutta hinta oli 2,5kertainen turistiluokkaan verrattuna
Otsikko:
Kirjoitti: Urul - Marraskuu 25, 2003, 12:21
MH :D

Se on tota luokkaa,kuten sanoit.Viime vuonna sukulaistytolle vanhemmat ostamaan lentolippua heinakuussa tanne Ausseihin  jouluksi ja oli kaikki lennot jo buukattu silloin.Mita heille tarjottiin ,oli jommassa kummassa luokassa,ykkos tai bisnes ja hinta oli lahes kaksi ja puol kertainen.Syyskuussa tytolle ilmaantui sitten peruutuspaikka :D
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Marraskuu 25, 2003, 12:48
Joo olette ihan varmaan oikeassa ja kun vielä kyseessä mun lipun hinnassa on erikoiskampanjasta niin voi tuon kertoimen laittaa varmaan vähän suuremmaksikin.... :D

Mutta taidan silti rimpaittaa yhtiöön ja kysyä ihan mielenkiinnosta :D
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Joulukuu 17, 2003, 16:59
Nyt kysyisin taas teiltä enemmän matkanneilta :god: :god: :god:

Tässä mietintämyssyn alla lontooseen menevä lento suomesta... Jos lento on Stanstedillä 18.00 ja lento Sydneyn lähtee 22.15 Heathrowlta, uskallanko laittaa ehtimisen tuon neljän tunnin piikkiin???  Kaikkihan tietenkin riippuu siitä miten kaikki muut toimii tuon ajan sisällä, mutta alkoipa mietityttämään ja kysyin mielipidettä raadilta :D

Any comments :??

4h pitäis riittää, eikö :?? :??
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Joulukuu 17, 2003, 21:48
Huhhuh, Reija...

Enpä tiedä uskaltaisinko. Sydneyn lentoa varten olis hyvä olla Heathrowlla pari tuntia ennen, joten vaihtoaikasi kutistuu kahteen tuntiin. Kun mukaan lasketaan se aika jonka odotat matkatavaroitasi Stanstedillä, niin et ehkä ainakaan julkisilla ehdi. Taksilla kyllä, riippuen ruuhkista, mutta maksaa varmaan enemmän kuin lentosi Hki-Lontoo?

Nopeimmillaankin julkisilla pääset parissa tunnissa, mutta silloin täytyy kaiken mennä aika nappiin, ja kun Lontoosta on kyse niin... eipä olis ensimmäinen viivästys jonkun lakon tai pommiuhkan takia? Paras/nopein vaihtoehto lienee Stansted express -juna Liverpool street stationille (kestää noin tunnin), josta Hammersmith&City linella (se vaaleenpunanen) Paddington stationille ja siitä Heathrow Expressillä perille (15 minuuttia).

Vähän riskiä, mutta jos ei tule mitään odottamattomia viivästyksiä niin voi onnistua. Kannattaa ainakin varmistaa se Sydneyn lento ja yrittää varata paikka valmiiksi, siltä varalta että saavut kentälle viime tingassa?

No, tulis ainakin lentävä lähtö kun Reija-tyttö kiitää halki Lontoon kaikkine kimpsuineen ja kampsuineen, ja sais isä olla ylpee tytöstään... ;)

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Joulukuu 17, 2003, 21:54
No niin, löytyihän se Journey plannerikin:
http://journeyplanner.tfl.gov.uk/index.htm

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: johki72 - Joulukuu 18, 2003, 06:34
Reija:)

Samaa mielta Riinan kanssa,eli aika tiukalle menee jos aiot neljassa tunnissa siirtya Heathrowlle.Itse en kylla lahtisi.....

Johanna
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Joulukuu 18, 2003, 15:25
Kiitti tytöt ja especially Riina :D

Toi journey planner näytti että standstediltä heathrowlle menis vajaa 4 tuntia joten taidanpa ottaa sittenkin varman päälle ja mennä sinne Lontooseen jo edellisenä päivänä :D

Kiitos kaunis :god: :god:

ps. ois mennyt vähän liian tiukalle :P
Otsikko:
Kirjoitti: FinnKiwi - Joulukuu 19, 2003, 22:46
Lainaus
Alkuperäinen postittaja MH
Sitten kun tiedät mikä erotus on niin voisimpa veikata että kyllä siiheen rahaan jaksaa yllättävän hyvin noita "pikku" häiriöitä. Itse olen tuota kerran kysynyt ja tulin siihen tulokseen että hinnanerolla ei saa niin paljon ekstraa tai lisäarvoa että olisi kannattanut maksaa ylimääräistä että pääsee istumaan keulille tai yläkertaan. En nyt muista kumpaan luokkaan kysyin mutta hinta oli 2,5kertainen turistiluokkaan verrattuna


Joo kylla ne lentoyhtiot osaa repia business-lipuista hintaa! Pikakatsaus Austrian Airlinesin sivuille naytti HEL-SYD eco-lipun 1150e ja business 3700e!! :o

Viimeeksi kun lensin taman valin niin lunastin upgraden Lufthansan maileilla ja taytyy sanoa etta eroa economyn ja busineksen valilla oli aika hurja!
Oli kylla aivan ihana matka istua yli 20h mahtavassa penkissa ja nauttia todella hyvasta palvelusta mutta ei se silti ihan ehka ole tuon 2600euron arvoinen elamys  :D
Otsikko:
Kirjoitti: Anski - Tammikuu 03, 2004, 14:35
Hyvää uutta vuotta kaikille :D:D

Sainpas itsekkin nyt varattua lennon ja Sydney kutsuu 9.3 tätä tyttöä!
Tiedä vaikka muuttasin päivämäärää vielä aikaisemmaksi, saas nyt nähdä!
Olen siis vähän innoissani... :D
Lennon varasin Kilroylta ja meno paluun hinnaksi tuli veroineen kaikkineen 1251e.
Halvemmalla en mistään löytänyt, tuntuu olevan koneet täynnä tuohon vuodenaikaan.
Lennän Austrian Airlinesillä Wienin kautta, onko kellään kokemusta ko. lentoyhtiöstä?
Joutuuko syömään vieruskaverin kyynärpää lautasella vai mahtuisko jopa oikasemaan vähän jalkojaankin??
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - Tammikuu 04, 2004, 00:45
Anski :)

Kyynärpää toisen lautasella :)
oikaisemaan jalkoja :??

Laitappas tuonna hakulaatikkoon sanoja Lauda, austria, austrian, itävallan, ym ym :)
Voit sieltä lukea ihan ensikäden tietoja lentomatkasta jonka tulet itsekkin kokemaan.
Olen itse sen reitin lentänyt pariin otteeseen, ja ei se mitenkään poikkea muista turistiluokista.
Korkeintaan siinä että ne tarjoilee hyvin ja säännöllisin väliajoin ruokaa & virkisteitä.
:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Patu - Tammikuu 04, 2004, 03:29
Moi Anski, itse lensin samaa reittia noin 5 kk sitten. Helsinki-Wien lento oli Tyrolean Airlines (kuuluu austrian airlinesille tai niiden groupiin),  kone oli noin 40-75 paikkanen ja tosi pieni. silla tarjottiin pieni ateria ja matka meni oikeestaa aika nopeesti. Wien-Sydney oli Lauda Air, siina koneessa oli sitten jo paljon paremmin tilaa. jokaisen penkin edessa oli naytto jolta pystyi katselemaan elokuvia. Ruokaa tarjottiin ihan kohtuudella, mutta yksi pitempi vali oli. Itse en siina koneessa saanut nukuttua kuin ehka tunnin. Sen verran hankala oli jalkoja mihinkaan asentoo osoitella :D mutta perille elavana.
 :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Anski - Tammikuu 04, 2004, 17:07
Raivo:)

Lähinnä puolitosissaan kyselin tuota kyynärpää lautasella syömisestä :)
Ja hakukoneeseenkin tuli syötettyä sanat Austrian airlines ennen kuin aloin teiltä muilta kyselemään.
Jotakin olen siis ehkä oppinutkin... :D

Kiitoksia Patu informaatiosta, eiköhän se matka suju, vaikka lentäisi millä firmalla.
Kyllä se takapuoli taitaa puutua, vaikka lentäis ykkösluokassakin, sen verran kauan lento kuitenkin kestää :)
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Tammikuu 08, 2004, 16:55
Anski :D

Jos selaat tätä juttua vähän taaksepäin voit lukea oman kokemukseni viime alkutalvesta lennolla Helsinki- Vaasa. Matka oli lyhyt mutta erinäiset ajoittain hermoja raastavat pienet yhteensattumat sai mut toivomaan ihan tosissaan että omalla lennollani Sydneyn en joutuisi lapsi perheen lähelle :D :D Kaikella kunnioituksella lapsia ja lapsiperheitä kohtaan, mutta munki kärsivällisyydelle löytyi melkein sietoraja :D :D
Otsikko:
Kirjoitti: Anski - Tammikuu 09, 2004, 10:42
Reija :D

Olen lukenut sen sun kertomuksen ja toivon omalle kohdallenikin, että vieruskaveri ei olisi mitään hirveän eläväistä sorttia.
Mutta eiköhän se mene, vaikka istuisi kukka vieressä, miettii vain sitä, mikä perillä odottaa :D
:XXXX:XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Anski - Tammikuu 09, 2004, 10:44
Hups :D
 
Siis jos istuisi vaikka kuka vieressä, ei kukka..
Silloin ei kyllä ainakaan voisi valittaa kaverin eläväisyyttä :D
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - Tammikuu 09, 2004, 11:07
Joo samaa mieltä :D

Ja nyt sitten päätin myös kaatuvani ikkunapaikan puolelle... olen meinaan tälläinen toivotan tapaus mitä tulee nojailemiseen ja siihen ikkunan puoleiseen seinään on sitten helpompi nojailla kuin siihen vierustoverin olkapäähän ;) Toisaalta kyllä vessaan meno saattaa teettä ylimääräisiä ponnisteluja..... heh ainakin jos vierustoverit ovat kookkaampia, mutta onneksi omaa pitkät jalat ja notkeat polvet :D

ps. toi kukka vois olla kylläkin se paras mahdollinen vierustoveri :D
Otsikko: lipuista ja Waggasta
Kirjoitti: Helmi - Tammikuu 09, 2004, 16:58
Hei!
Yhdensuuntaisista lipuista en löytänyt aiemmin muilta kokemusta, siis hinnoista ja mistä? Tulossa sinne toukokuussa ja Waggaan eikö ketään loydy sieltäpäin? Tuntuu, että kaikki ovat joko Sydneyssa ja Brisbanessa. Eikö lapsiperheitä ole kuulolla, kaipaisin kokemuksia ja neuvoja????

Helmi

p.s. Wiltsu, oletko Tampereelta pois?
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - Tammikuu 09, 2004, 21:54
Don't call Wagga Wagga Wagga!

Anteeksi, en malttanut olla mainitsematta tätä australialaisen laulun nimeä tässä yhteydessä! Eipä ole tietääkseni yhtään wagga waggalaista täällä foorumissa, enkä muutenkaan tunne sieltä ketään. Minä canberralaisena lienen dunderfoorumilaisista lähinnä kyseistä paikkaa. Albury-Wodongassakin, joka ei ole (australialaisittain) kaukana Wagga Wagasta, tiedän olevan muutamia suomalaisia, mutta en sen lähempänä. Kyllä sinä siellä varmaan kuitenkin pärjäät!


Kannustaa
Otsikko:
Kirjoitti: datapair - Tammikuu 10, 2004, 16:16
Tervehdys!

Jospa minäkin sanoisin Ruotsi - Australia - Ruotsi välisestä lennoista, kun on takana varsin tuoreet kokemukset.

Australiaan päin lennettäessä ( Singabore Airlines) kone oli Kööpenhamista melkein täynnä. Itse istuin käytäväpaikalla, mikä mahdollisti pinet kävelt aina silloin tänne häiritsemättä muita.

Olen 175 cm pitkä, polvista oli tilaa edessä olevan selkänojaan noin 10 - 20 senttiä. En tuntenut oloani ahtaaksi vaikka edessä oleva kallisti selkänojan torkkuja varten. Uskoisin, että muidenkin yhtiöiden pitkänmatkanlennoilla on vastaavat tilat.

Matkustamo henkilökunta ei kyllä levännyt ymmärtääkseni lainkaan Kööpenhaminan ja Singaboren välillä.
Kulkivat kuin haamut ja tarjoilivat juotavaa
(vettä, tuoremehua ja jos halusi niin myös alkoholia)

Aivan sama juttu Singaboren ja Sydneyn välillä joka oli vielä enemmän yölento.

Singaboressa yövyin ja ehdin pikaisesti tutustua kaupunkiin, mm. Raffles hotelliin ja sen kuuluisaan Singabe sling drinkkiin.

Kun Singaboressa kävelet rappuja alas passitarkastukseen, niin niillä ainoilla rappusilla näin kaksi lämpökameraa ja taustalla ihmisiä näyttöpäätteiden ääressä. Ilmeisesti SARS:n pelossa matkustajien lämpötilaa tarkkailtiin.
Tämä menen tullen, joten valmiuksia on uuden epidemian varalta.

Sydneystä lensin myöhemmin Bibaneen Virgin blue yhtiöllä, nahkapenkit ja hyvin tilaa jaloille (99 Australian dollaria)

Brisbanen, kuten muuten kaikki lentokentät maailmassa , myös Singabore ovat oikeita rosvouspaikkoja. Brisbanessa kelpasi vain yhden puhelinyhtiön kortit automaateissa.
Jos aikoo säästäen elää, niin kannattaa ottaa tarvittavat muona ja juomat mukaan kaupungilta kentälle.

Kone Singaboeen oli täynnä, mutta sieltä Kööpenhaminaan oli hyvin tilaa. Melkein jokaisella matkustajalla oli oma kolmen henkilön penkkirivi jossa saattoi ottaa sikeät sikäli kuin nukutti.

Tarjoilu pelasi läpi yön.

Yhtenä pienenä kurisioottina voin kertoa,
että kone laskeutui Köpenhaminaan lähes sekunnin tarkkuudella.

Kun jatkoin matkaa Tukolmaan SAS:n koneella, niin kippari ilmoitti, että laskeudumme noin 30 - 35 minutin kuluttua Arlandaan!!!

Sellaista se oli ja vähän enemmänkin, kun tässä lähetystäni odotellessani kulutin aikaa lentomatkani muisteloihin.

terveisin Tapio
Otsikko: Tammi-helmikuun halvimmat lennot from london to sydney (return)
Kirjoitti: ruuneperi - Tammikuu 10, 2004, 21:26
Tiedoksi niille jotka etsivät halvinta lentoa from nuoskasta to  pienimmälle mantereelle.

Tammi helmikuussa näyttää halvin lento löytyvävän Japan airlinesilta  540 £ + verot about 75 £ eli alle 1000 egee pääsee helposti Lontoon kautta. Nämä hinnat olivat meno - paluu.
www.travelpalnners.co.uk

Mikäli Suomi Lontoo väliä etsii pienellä budjetilla, niin kannattaa katsastaa Ryan airin tarjouksia. Itse varasin juuri lennot koko perheelle. Juniori joutui kuitenkin maksamaan aikuisen hinnan. :nuttu: ...mutta hinta oli kuitenkin aika kohdallaan koko kolmi hekiseen perheen liput ilman veroja oli £ 7,50  eli kaksi ja puoli egee per nuppi. Verot päälle ja muut kulut, niin loppusummaksi kertyi huimat £ 51,50 koko poppoolta.

Vertailevaksi hinnaksi voisi mainita BA:n hienon tarjouksen hki-lontoo £ 550/aikuinen. eli perheeltä vaivaiset £ 1300.

Haitana tietysti, että joutuu ajamaan Tampereelle katsastamaan tuttuja samalla matkalla

 :XXXX

Anyway, kiitos vinkeistä halpojen lentojen suhteen kaikille vinkkien antajille. Vielä muutama viikko auton ikkunoiden skrabaamista tai puheliaita bussikuskeja

Rune,

PS: Mistä tuon avattaren saisi omaan tunnariin. Omat linkitykseni koneelle tai webiin ovat olleet huono onnisia ?:roue
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - Tammikuu 10, 2004, 21:47
Rune,

Pistä avatar kuvat tuleen vaikka e-maililla allekirjoittaneelle, niin lisään sen palvelimelle.:D
Otsikko:
Kirjoitti: concept- - Helmikuu 24, 2004, 07:22
saako nykyään muuten koneessa käyttää kannettavaa??? :sormetr
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Helmikuu 24, 2004, 08:34
concept,

riippuu lentoyhtiöstä. Asia varmistuu kun kysyy lähimmältä lentoemännältä. Olen nähnyt ainakin Euroopan sisäisillä lennoilla kannettavia käytettävän silloin ilmassa ollessa, ja matkustamohenkilökunta pitää kyllä huolen että kone sammutetaan ennen kuin aletaan laskeutuminen. (Australiaan lentäessä en muista kiinnittäneeni asiaan mitään huomiota, olin ehkä liian koomassa huomatakseni mitään) Toisaalta niissä turvaohjeissä edelleen kielletään kaikkien elektronisten laitteiden käyttö... Poikkeuksia kai sitten on?

Tietäisköhän HW paremmin? Missäs HW muuten on? On ilmeisesti työnhaku onnistunut paremmin kuin hyvin, kun on ollut hiljaista? :??

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Helmikuu 24, 2004, 09:22
No niin... Google kertoi vastauksen.

Eli kannettavaa saa käyttää kun ollaan yli 10 000 jalan korkeudessa. http://great-travel-deals.com/flight_safety.html

"Laptops and other personal electronic devices (PEDs) such as hand-held computer games and tape or CD players are also restricted to use above 10,000 feet owing to concerns they could interfere with aircraft instrumentation."

Paras ehkä kuitenkin tarkistaa vielä lentoemännältäkin.

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: concept- - Helmikuu 24, 2004, 09:28
kiitos riina, tai sit ostan vaa pari hyvää kirjaa matkaa varten se on kyllä pitkä matka lentää. kerran lentäny japaniin eikä ollut kiva reissu. :nuttu:
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Helmikuu 24, 2004, 09:33
Onhan se pitkä lento, sitä ei käy kieltäminen. Kirja on hyvä. Yleensähän noissa koneissa on myös ne henk.koht. tv-ruudut siinä edessäolevan istuimen selkänojassa, jos kiinnostaa katsoa leffoja, sitcomia, dokumentteja ja mitä muuta siellä yleensä onkaan tarjolla. Usein niissä on myös pasianssi, tetris ym. pelivaihtoehtoja, joita voi pelata aikansa kuluksi. Onnellisia ovat he, jotka pystyvät nukkumaan lennolla. Menee nimittäin aika paljon nopeammin.

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: datapair - Helmikuu 25, 2004, 09:33
Tervehdys!

Jos joku aikoo lähteä Ausseihin Tukholman kautta, niin tiedoksi, että maaliskuussa aloittaa uusi halpalentoyhtiö reittilennot Tukholman ja Helsingin välillä.

Halvin yhdensuuntainen lento 195 Ruotsin kuninkaallista kruunua.

Terveisin Tapio
Katso www.flyme.se
Otsikko:
Kirjoitti: viajera - Maaliskuu 10, 2004, 08:52
Nyt sais STA travelin kautta halvalla lentoja:
www.statravel.fi
 1099? menopaluu Helsingistä Kuala Lumpurin kautta Sydneyyn.

Näyttää muuten yleensä olevan tuota kalliimpia lentoja tähän vuoden aikaan... Vai onko joku nähnyt halvempia?
Otsikko:
Kirjoitti: Silppu - Maaliskuu 11, 2004, 06:57
Laitan paremmaksi....:roue

http://www.ebookers.com

Helsinki-Lontoo-Sydney
meno-paluu veroineen

yht. 1082?

Hinta ei ole tarjous vaan normaalihintainen; myös muillekin kuin opiskelijoille ja nuorille.

Lähtemällä Tampereelta Ryanairilla ensin Lontooseen, niin lentojen hinta 886?. :roue :roue

Silppu:D
Otsikko:
Kirjoitti: Anski - Maaliskuu 12, 2004, 05:01
Voimpa nyt kertoa itse itselleni ja kaikille muille, keta kiinnostaa, etta tuo lentomatka meni oikein hyvin, sita kun aiemmin huolehdin :D
Kone Wienista Sydneyyn oli tosi tyhja, paljon tyhjia penkkiriveja, itsellakin oli koko rivi omana, joten jalat sai mukavasti oikaistua ja nukuttuakin valilla.
Lento helsingista wieniin oli myohassa ja luulin jo, etten ehdi sydneyn koneeseen ollenkaan, kun vaihtoaikaa jai kymmenen min, mutta sydneyn kone taas oli lahemmas kolme tuntia myohassa, joten loppu hyvin kaikki hyvin :)
Otsikko:
Kirjoitti: Hannes - Maaliskuu 12, 2004, 18:09
aina vaan lennetään sydneyhin :sorry

me espoon pariskunta Hannes & Flora halutaan lentää Cairnsiin!!! Löytyykö sinne jotain kivoja linkkivinkkejä ja extrahalpoja lentovinkkejä / -kokemuksia???

Thanks to everyone :god:
Otsikko:
Kirjoitti: Silppu - Maaliskuu 12, 2004, 19:01
Kokeilepa ensin vaikka tuota ebookersin linkkiä. Englannin sivuilta voit itse valita lähtökentäksi Lontoon ja määränpääksi Cairnsin.

Lennot voi tulla kyllä halvemmaksi jos vaihtaa halpalentoyhtiön koneeseen Sydneyssä (ja eri kenttään?). Niistä Aussien sisäisistä halpalentoyhtiöistä on ollut juttua aiemminkin täällä.

Esim.  http://www.virginblue.com.au/
ja toinen oli joku jet....

Silppu
Otsikko:
Kirjoitti: viajera - Maaliskuu 12, 2004, 19:25
Munkin pitäis alkaa piakkoin varaileen lippuja. Syyskuun puolessavälissä on suunniteltu lähtöaika. Täytyy harkita tuota Lontoosta lähtöä, mutta saattaa olla, että päädyn Suomesta lähtevään lentoon, jos ero ei ole kovin suuri. Tarkoitus olis siis Australian lisäksi käydä Uudessa-Seelannissa.
Otsikko: Kanadan kautta kotiin?
Kirjoitti: I-know - Maaliskuu 13, 2004, 15:52
On tässä muhinut pari viikkoa suunnitelma, että kun hamassa tulevaisuudessa jollain keinolla ensin tulen Australiaan ja sitten kun joskus koittaa lähdön aika sieltä, niin lentäisinkin takaisin Suomeen Kanadan kautta! En ole vielä uskaltanut kysyä Kilroysta tms. mitä mahtaisi maksaa ettei unelmat murskaannu ;)  Jonkun verran olen netissä selaillut mahdollisia lentoja eikä ihan halvalta huvilta vaikuta... :(
Kirjekaverini asuu Kanadan länsirannikolla Vancouverin lähellä ja häntä olisi siis kotimatkalla kiva käydä moikkaamassa. Sellaisia lentopaketteja on paljon, joissa voi lentää USA:n kautta Eurooppaan, mutta Kanada-vaihtoehtoja en ole nähnyt... :??  Ajattelinpa siis kysäistä olisiko jollain dunderin lukijalla kokemusta/muuta tietoa Australia-Kanada välin matkaamisesta? :)
Otsikko: kanadan,,,kierrä pallo
Kirjoitti: arixmel - Maaliskuu 13, 2004, 16:39
mä olen reissussa parhaillaan ja ostin star alliancen (eli tän mihin finnairkin kuuluu) global explorer lipun 4 maanosalla hintaan 3300 AUD, se tarkoittaa sita että voin lentää 4 maanosassa 4 lentoa kussakin (backtrackin sallittu)ja amerikan matereella 2 extraa, eli jos sitä aikaa vaan riittää niin ihan ehdoton, mä esim lennän Melb-sing-helsin-paris-dublin-hels-new york-chigago-newyork-san juan-LA-new york (taitaa olla vancouver välissä)-hk-mumbai-bangkok-singapore ja takas mebourneen.

suomessa ollessani taisin tarkistaa saman lipun hintaa finnairilta, siinä oli hiukan suomi lisää päällä, en nyt muista paljonko.
on myöd mahdollista ostaa suppeampi maailman ymparys lippu taitaa halvimmat lähteä noin tonnia halvemmalla. katteleppa vaikka finnairilta ekaksi
Otsikko:
Kirjoitti: I-know - Maaliskuu 13, 2004, 18:32
Jess! Kiitos tuhannesti neuvoista :god: arixmel :) Olis pitänyt heti arvata, että tältä palstalta löytyy vastaus kysymykseen kuin kysymykseen  :D
Otsikko:
Kirjoitti: kristinakestila - Maaliskuu 13, 2004, 20:19
Mulla ois kanssa tarkoitus lähteä syyskuun puolivälin tai lopun tienoilla. Ilmeisesti aika samalla aikataululla mennään, viajera. :)
Oon metsästellyt kuumeisesti tarjouksia ja jos tosiaan pari euroo yli tonnilla pääsis matkaan, niin ois ihan ok hinta. Katsellaan miten suunnitelmat edistyy ja koska löydän itseni ausseista! Jos toiveet toteutuu, niin heti alkusyskystä!! :D  :sormetr
Otsikko:
Kirjoitti: viajera - Maaliskuu 13, 2004, 22:19
Kristina:)
Olen tosiaan huomannut, että samoihin aikoihin on lähdössä aika moni muukin tätä sivustoa lukevista ja sen lisäksi tiedän muutaman puolitutun, jotka saattavat olla lähdössä samoihin aikoihin. Eihän sitä tiedä, jos satuttas vaikka samaan koneeseen.  :D

Itseä vielä mietityttävät nuo lentoreitit, sikäli kun haluan Australian ja Uuden-Seelannin lisäksi oleilla jonkin aikaa Thaimaassa ja ehkä myös jossain muualla. Varmaan marssin ensi viikolla STA:lle tms. selvitteleen vaihtoehtoja.

Nyt raadan vielä puoli vuotta ilman kesälomaa säästäen joka hikisen centin. :mad:
Otsikko:
Kirjoitti: kristinakestila - Maaliskuu 14, 2004, 15:50
Viajera :)

Ehkä tosiaan törmätään koneessa tai paikan päällä. Mun reittisuunnitelmat on vielä aika auki mut Uudes Seelannis täytyy kyl ainaki ehdottomasti poiketa. Tietty joku pieni stopover esim. Kuala Lumpurissa kuulostais kans aika mukavalta, mut täytyy varmaan kesän jälkeen katella ensin pankkitiliä... ;)
Eipä muuta kun painamaan töitä niin eiköhän ne unelmat toteudu! :D