Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Viisumit - muuttaminen => Aiheen aloitti: Hannelea - Lokakuu 27, 2018, 17:54

Otsikko: Pysyvä työviisumi
Kirjoitti: Hannelea - Lokakuu 27, 2018, 17:54
Hei kaikki,

Onko pysyvän työviisumin saanti Australiaan mielestänne vaikeutunut viime vuosina? Näihin on näköjään tehty muutoksia ja pohdin viisumin saannin realiteetteja kalliin maksun jälkeen. Viisumiin tarvittavat pisteet ovat koossa ja hakijan ammatti kuuluu ”tarvittavien ammattien” listaan.

Mitä yleensä tapahtuu kun/jos hakija tulee mahdollisesti ”kutsutuksi”?

Ystävällisin terveisin,

Hannele

Otsikko: Vs: Pysyvä työviisumi
Kirjoitti: RUU - Lokakuu 28, 2018, 00:34
Hannele, Dep't of Home Affairs sivut antavat hyvät ohjeet (https://www.homeaffairs.gov.au/trav/visa-1/189-) tähän, mukaanlukien odotusajat. Edellä oleva linkki vie sinut Skilled Independent -viisumin tietoihin mutta jos sinulla on ns sponsori, prosessi on hiukan erilainen (eri viisumeilla on eri vaatimukset ja käsittely). Expression of Interest (EOI) on ilmainen ja viisumi maksetaan vasta kun jätät varsinaisen viisumihakemuksen. Jos saat kutsun hakea pysyvää viisumia ja kaikki on kunnossa niin vain jokin erityinen seikka voi enää estää viisumin saamisen siinä vaiheessa.
Otsikko: Vs: Pysyvä työviisumi
Kirjoitti: Hannelea - Lokakuu 29, 2018, 11:20
Kiitos RUU,

Noilla sivuilla on tosiaan tullut paljon käytyä, mutta edelleen ihmetellään miten tämä ”kutsuminen” oikein käytännössä tapahtuu... onko se valtio vai mahd. työnantaja joka ottaa yhteyttä. Eli olisi todella mielenkiintoista kuulla  tarinaa siitä mitä tapahtuu sen jälkeen kun tulee kutsutuksi.
 
Ystävällisin terveisin,

Hannele