Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => FAQ - Usein kysytyt kysymykset => Aiheen aloitti: brisbaneturku - Toukokuu 07, 2011, 12:04

Otsikko: Passin Uusiminen - apua kaivataan
Kirjoitti: brisbaneturku - Toukokuu 07, 2011, 12:04
Elikkäs siis olen maassa de-facto viisumilla ja mun passi menee vanhaksi nyt tämän vuoden syyskuussa eli pitäisi siis saada uusituksi.
Sen tiedän että passia pitää mennä "anomaan" henkilökohtaisesti Suomen konsulaatista Sydneystä ja ilmeisesti pitää myös mennä henkilökohtaisesti uusi passi hakemaan sieltä. eli kaksi reissua Sydneyyn tiedossa siis  :)

sitä vaan halusin udella että kun menen sitä passi-hakemusta jättämään niin otetaanko se vanha passi silloin pois eli miten on tarvitsenko passia Australian sisäisillä lennoilla? vai riittääkö esim. QLD ajokortti henkilötodistukseksi?

ja uuden passin numero pitää tietenkin ilmoittaa immiin että siirtävät mu viisumin sille passille. Pystynkö hakemaan sen viisumi tarran siihen uuteen passiin ihan vaikka Brisbanen immin toimistolta?

kiitos vaan hurjasti kaikille viisaammille jotka osaavat auttaa!! :)
Otsikko: Vs: Passin Uusiminen - apua kaivataan
Kirjoitti: sim - Toukokuu 07, 2011, 12:10
Sydneyyn riittää yksi reissu, uuden passin saa postissa.

Vanhaa passia ei muistaakseni oteta pois - eikä esim. voimassa olevaa passia voitaisikaan ottaa pois, kyllähän henkilöllä olisi passi oltava senkin ajan kun odottelee uutta.

Ja viimeiseksi, uuden tarran saa tosiaan Immin toimistoissa poikkeamalla vanhan ja uuden passin kera.
Otsikko: Vs: Passin Uusiminen - apua kaivataan
Kirjoitti: drpain - Toukokuu 08, 2011, 05:43
Ja lisataan tuohon nyt viela sekin, etta Australian sisaisilla lennoilla on ajokortti kelvannut ihan ilman mitaan mutinoita kaikille kokeilemilleni lentoyhtioille (Qantas, Jetstar, Virgin ja Tiger) henkilotodistukseksi. Eipa aina ole edes sita kyselleet.
Otsikko: Vs: Passin Uusiminen - apua kaivataan
Kirjoitti: brisbaneturku - Toukokuu 08, 2011, 05:57
Kiitos vastauksista!  :)
Hyvä jos ei tartte kahteen kertaan käydä Sydneyssä. Säästyy siis rahaa. Miten muuten on, täytyykö konsulaattiin varata aika vai voiko sinne vaan mennä jonottamaan milloin itselle sopii?
Otsikko: Vs: Passin Uusiminen - apua kaivataan
Kirjoitti: sim - Toukokuu 09, 2011, 04:36
Miten muuten on, täytyykö konsulaattiin varata aika vai voiko sinne vaan mennä jonottamaan milloin itselle sopii?

Ei tarvitse varata aikaa, mutta on hyvä muistaa että konsulaatti on aika huonosti auki, eli vain ma-pe 9.00-12.30.
Otsikko: Vs: Passin Uusiminen - apua kaivataan
Kirjoitti: HoHo - Joulukuu 03, 2014, 06:34
Vanha ketju, en löytänyt uudempaa...

Passini vanhenee tasan 6kk kuluttua ja Olen siis nyt Ausseissa. Australialla ei ole(tietääkseni) 6kk passin voimassa-olo vaatimusta, mutta entä kun lennän 3kk päästä Suomeen esim Singaporen kautta(jossa 6kk sääntö) jäänkö rajalla "kiinni" passista joka on vain 3kk voimassa, onko kellään kokemusta ? Toki eihän siinä mitään passin tarkastusta taida olla, jos ei poistu kansainväliseltä alueelta...?!
Olisi vain kätevämpää uusia passi Suomessa...

Otsikko: Vs: Passin Uusiminen - apua kaivataan
Kirjoitti: RUU - Joulukuu 03, 2014, 21:00
HoHo, jos aiot Singaporessa pysyä lentokentän kansainväisellä alueella (air side), niin Singaporen passi- / viisumisäännöt eivät tule käyttöön. Mutta jos aikomuksesi on käydä kaupungilla välilaskun aikana, tulet todennäköisesti jäämään Immigrationiin jumiin. En tiedä, onko virkailijalla harkintavaltaa näissä asioissa mutta kannattaa varautua siihen että pääsysi kaupunkiin evätään juuri tuon voimassaoloajan vuoksi.
Otsikko: Vs: Passin Uusiminen - apua kaivataan
Kirjoitti: jounij - Joulukuu 05, 2014, 00:44
Pistetäänpä tähän ketjuun myös uudempaa tietoa siitä, että parisen vuotta sitten Suomi lakkautti konsulaattinsa Sydneyssä, ja nykyään Suomen passit Australiassa täytyy käydä hankkimassa Canberrassa sijaitsevasta Suurlähetystöstä.


Tiedottaa
Otsikko: Vs: Passin Uusiminen - apua kaivataan
Kirjoitti: isalainen - Joulukuu 06, 2014, 19:31
 :XXXX  :coolh Jos olet suomea kannattava kansalainen niin älä lähde kuolemaan suomeen, enkä enää uusi edes passiakaan, suomessa ryöstetään, Austraalian eläkettä verotetaan rikollisesti vaikka se on vero vapaa ikä eläke, suomen kela poistaa suomesta saatavan pienen eläkkeen jos muutat suomeen ja alkaa pyytämään takaisin  kun vain antaa kelan kysyä mitä saat Austraaliassa eläkettä, jos se ylittää 6000 euroa niin pieni suomen eläke poistetaan, jos vain antaa heidän kysyä eläke muuttuu työ eläkkeeksi ja suomen eläke poistuu, mutta onneksi 100% pyörätuoli potilaana olen muuttamassa kokonaan takaisin Australiaan, Kela ja Oikeusasiamies ajavat suomen konkurssiin kuljetin 1992-2010 500.000 E valuutta Suomeen ja korjasin kotini asumista varten kunnes vaimoni kuoli ja tuhoutui sairauteen, joten sinut ryöstetään, mutta suomalaisuus ei muutu, vaan finanssi kriisi tulee kiristymään, kun valuutan kantajat toteavat selvän suomen valtion ryöstön, sinut monistetaan suomessa maailmasta saapuneisiin pakolaisiin.
Otsikko: Vs: Passin Uusiminen - apua kaivataan
Kirjoitti: vuokko - Joulukuu 08, 2014, 23:53
 Maksetaanhan tänne Ausseihin Suomesta eläkettä eikä niistä Suomi ota ainakaan veroo keneltäkään jokka tänne saa.