Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Viisumit - muuttaminen => Aiheen aloitti: RitaLena - Marraskuu 22, 2010, 17:51

Otsikko: Nursing in Australia
Kirjoitti: RitaLena - Marraskuu 22, 2010, 17:51
Tavoittena on päästä Ausseihin (mielellään Perth) töihin heti tai pian sen jlk kun valmistun  kesäkuussa 2011 sairaanhoitajaksi. Olen jo tehnyt sh:n sijaisuuksia Suomessa ja koen että englanninkieleni on vahva, ehkä johtuen siitä että olen kaksikielinen (ruotsi äidinkielenä). Ainoa ongelmani on se etä olen jo 45 vuotias ja viisumin saanti (457?) saattaa olla vaikeaa? Toisaalta voin hakea töitä profcon kautta (Sydney) tai kokeilla grad programmia, mutten oiken tiedä miten viranomaiset ja työnantajat suhtautuvat "vanhukseen"..Onko kenelläkään 40 kymppisellä kokemuksta työnsaannista Ausseissa?
Otan kaikki kokemukset vastaan! :)
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: Mesi - Marraskuu 22, 2010, 19:14
Pisteytyssysteemi muuttuu 1.7.2011 ja sen myötä myös ikäraja nousee 49:ään :)
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: RitaLena - Marraskuu 23, 2010, 15:29
Wau, tämä auttaakin minua! Kiitos! :peukkuy
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: RitaLena - Marraskuu 24, 2010, 09:57
"Pisteytyssysteemi muuttuu 1.7.2011 ja sen myötä myös ikäraja nousee 49:ään"

Ai niin, tarkennatko minkä viisumin pisteytyssysteemi,  tarkoitatko Australian Skilled Visa -hakemusta, jonka yläikäraja on nyt 45v?
Itse ajattelin hakea 457 Visuumia. ???
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: Mesi - Marraskuu 24, 2010, 10:36
Tuolta löytyy lista viisumeista, joihin uusi pisteytys vaikuttaa ja tuo sun mainitsema ei siellä näytä olevan..Pystyisitkö hakemaan jotain noista?

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/points-fact.pdf
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: RitaLena - Marraskuu 25, 2010, 09:02
Kiitos Mesi! :XXXX
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: lyta - Tammikuu 21, 2011, 13:50
Heippa! Olen tyoskennellyt Perthissa sairaanhoitajana nyt noin puolisen vuotta ja suosittelen, etta vastavalmistuneena hankitte Suomesta tyokokemusta ennen tanne tuloa. Valmistuin jouluna 2007, joten tulin tanne parin vuoden tyokokemuksella aluksi tehden toita Agencyn kautta. Nyt olen saanut vakkariduunin ja tyonantaja sponssoroi minulle Permanent Recidency viisumin (Working Holiday viisumia on jaljella nelisen viikkoa, joten janskattaa tama viisumiasia. Toissa sanoivat, ettei kannata huolehtia, mutta minkas teet kun pelottaa etta joku kadottaa paperit yms...). Itse koin tyoskentelyn agencyn kautta aika vaativana, kun piti menna eri sairaaloihin ja oppia ns kantapaan kautta miten hommat taalla toimivat. Toita tosin kylla riittaa. Varmaan vastavalmistuneena tosiaan kannattaa tutkailla noita grad programmeja.
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: Mesi - Tammikuu 21, 2011, 15:55
lyta: Jaksaisitko naputella yksityisviestiä, millaista sairaanhoitajan työ siellä on? Puolisoni tulee tekemään niitä töitä (jos) kun saadaan ensin se viisumi  :)
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: feril - Tammikuu 26, 2011, 10:51
lyta, myös tänne kelpaa vinkit. Muutto Sydneystä Perthiin edessä maaliskuussa, lähes vastavalmistuneena (2010 toukokuussa) ja nyt 2,5 kk takana duunia Sydneyssä vanhainkodissa. Vaan minkäs teet, kun sydän vie länsirannikolle.. :o
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: lyta - Maaliskuu 06, 2011, 01:36
Moikka Feril! Mitä haluaisit tietää? Sen verran voin ainakin kertoa, että jos tulet Sydneystä Perthiin niin tulet huomaamaan että täällä WA:ssa ollaan kaikesta jäljessä. Niin ainakin kaikki itärannikolta tänne muuttaneet ovat minulle kertoneet. Ja siis kyllähän sen itsekin huomasin, kun vertailin sairaaloita Suomeen... Mutta siis tosi rento meininki täällä on ;) Tervetuloa! Onko sulla jo työpaikka jo tiedossa?
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: feril - Maaliskuu 14, 2011, 08:14
Moikka, kaiken kiireen  keskella jaanyt tama keskustelupalsta ihan unholaan.. Nyt oon tosiaan Perthissa, ja eka haastattelu WA:n state nursing agencyyn huomenna aamulla. Tarkotus olisi sita kautta paasta alkuun ja pari kk katsella ja kierrella eri sairaaloita ja alkaa hakemaan paikkaa, josta irtoaisi vakkaripaikka ja apua siihen viisuminpuutteeseen, kun WH loppuu lokakuussa. Mikaan paniikki ei viela oo, aussimies kokoajan tossa vieressa vakuuttelee, etta se viisumi on vaan pala paperia.. en joten itse osaa ihan noin rennosti asiaa ottaa!

Olisko sulla suositella jotain paivystys-teho-akselilta olevia hyvia paikkoja? Yhden hakemuksen jo Royal Perthiin laitoin. Tai Mercy, onko siita kokemuksia, se olis tossa lahella, mutat ymmartaakseni niilla ei oo paivystystoimintaa..? Oon ensihoitajaksi valmistunut, niin veri vetaa enemman tonne akuuttipuolelle.
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: maailmalla79 - Maaliskuu 14, 2011, 14:00
Oma vaimo on ollut laakarina ollut monessa sairaalassa. Paras paikka on tehda tyota on hanelle ollut princess margaret (lasten sairaala) ja sitten fremantle. Royal perth ja sir charles Gardner on sitten vahan kovempia paikkoja, varsinkin ensiapupuolella kun siella on enemman epasosiaalisia potilaita. Henki on kuitenkin ollut kuulemma ylioimaisesti paras princess margaretissa. En tieda tosin yksityissairaaloista
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: feril - Maaliskuu 16, 2011, 08:57
Kiitos vinkeista, Fremantle menee jo vahan kauaksi taalta itapuolelta, etenki ku pyoralla pitais sotkea menemaan ennenku auton saan hankittua, siksi etenki toi Royal Perth kiinnostaisi kun olisi siedettava fillarimatka, ja tarvittaessa paasisi julkisillakin.. Taytyy tsekkaa toi Margaret! Huomenna WANA:n tyohaastatteluun ja toivottavasti niiden kautta keikkailemaan ja katsastelemaan eri osastoja ja sairaalaoita lapi!
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: miibuu - Maaliskuu 28, 2011, 14:22
Moikka vaan kaikille!

Uutena tulen palstalle.. Pitkään ollut ajatuksen tasolla Australiaan sh:ksi lähteminen, ja huomenna tarkoitus ottaa askel lähemmäksi ihan oikeaa lähtöä, eli uusi yhteys profcoon ja iso pyörä pyörimään.

Vähän kokemuksia kyselisin kuitenkin.. Olen valmistunut 2007, ja Suomessa työskennellyt akuuttilla puolella, ja se olis tavotteena myös siellä päässä. Tällä hetkellä olen ambulanssissa töissä, mutta se taitaa olla pelkkä haave siellä vai kuinka? Mitenkäs ensiapu, tai muu akuutti yksikkö? Minkälaista kokemusta ne siellä vaatii? Kokemusta siis suomessa myös ensiavusta, ja kir osastosta.

Lähdössä olen 3v pojan kanssa. Kaikki vinkit lapsen kanssa lähtijälle otetaan myös vastaan :)
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: RUU - Maaliskuu 29, 2011, 09:36
Tällä hetkellä olen ambulanssissa töissä, mutta se taitaa olla pelkkä haave siellä vai kuinka?
Miibuu, miksi ajattelet sen olevan vain haave? Jos sinulla on tausta kunnossa ja sopiva viisumi olemassa, niin sinne vain hakemaan!

Queensland Ambulance Servicen hakuehtoja voit katsella täältä: QAS Qualified Paramedic Information Kit (http://www.ambulance.qld.gov.au/recruitment/qualified.asp). Tämä on sille varsinaiselle ensihoitajalle. Navigointilinkeistä löytyy reitit muihin tehtäviin.

Joka osavaltiolla on hiukan eri systeeminsä, osassa osavaltioita sairaankuljetukset ovat yksityisten yritysten hoidossa. Googlaus auttanee pitkälle, kunhan ensin tiedät mihin päin mannerta haluaisit majoittua.
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: Aikis - Maaliskuu 29, 2011, 10:34
Miibuu, jos etsit hakulaatikosta Jurttamuorin postauksia, niistä saattaisi olla sinulle apua kun pohdit tulevaa elämääsi lapsen kanssa Australiassa.
Otsikko: Vs: Nursing in Australia
Kirjoitti: feril - Huhtikuu 10, 2011, 03:34
WANA minut tosiaan palkkasi, ja nyt olen 3 viikkoa kierrellyt eri sairaaloissa, seka yksityisella etta julkisella. Ihan kateva tapa kiertaa eri paikkoja ja miettia, missa olisi kiva olla pidempaan (ja minne ei ainakaan halua enaa ikina..). Ja ehdottomana bonuksena se, etta nyt voin seuraavat pari kk nauttia yhteisista vapaaviikoista miehen viikko toita-viikko vapaata-rytmin mukaan. Samalla kuitenkin alkanut jo pysyvamman paikan ja viisumin etsinta. Palkka on myos varsin jees bonus ;)