Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Asuminen - eläminen => Aiheen aloitti: mette - Heinäkuu 05, 2003, 03:25

Otsikko: Pest Control
Kirjoitti: mette - Heinäkuu 05, 2003, 03:25
Mitä te muut ajattelette näistä lähinnä taloihin, indoors tehdyistä pest controlleista? Itse olen siinä määrin skeptinen, että meillä  tästä ei ole tehty osaa vuosittaista kevätsiivoutta.
Kerran tasan tarkkaan on tehty ja mieleen jäi kova homma piilottaa kaikki ruokatavara jääkaappiin, vauvan lelut pakkasin pussilakanaan ja raahasin autoon, pestä kaikki astiat jne.
Myrkytystä tehnyt mies kyllä vakuutteli, ettei tässä ole sen kummemmasta myrkkyannoksesta pelkoa kuin tankatessa bentsaa autoon.
Muistan lukeneeni joskus, että varsinkin raskaana oleville naisille kolmen ensimmäisen raskauskuukauden aikana olisi syytä välttää Pest Controllin teettämistä:o:o

Am I worrying about nothing?
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Heinäkuu 05, 2003, 03:52
Mette,

Meilla on aina vuosittainen tahtojen mittely  kun Helen haluaa tehda pest controllin ja mina en.  No han kun on kiwi, niin ilmeisesti se on aina ollut osa mainitsemaasi kevatsiivousta:??

Mina suostun ainoastaan talon ulkoiseen ruiskuttamiseen ja en aina siihenkaan.
Talon kun pitaa siistina eika levittele ruoan muruja ympariinsa niin ei tule torakoitakaan (paitsi ne isot jotka lentaa kuitenkin oli sitten myrkytetty tai ei).

Meidan talossa on lukuisia geckoja (joista kirjoitin tuolla "kaarmeissa ja muissa otokoissa) ja ne pitaa hamahakit  ja pikkutorakat kurissa. :cool:

En ole koskaan itsekaaan uskonut noiden myrkyttajien kertomuksiin myrkkyjen "turvallisuudesta".  Eihan ne nyt valttamatta ihmista tapa, mutta ei kai ne voi olla terveellisiakaan :??

Cheers
Jaaks
Otsikko:
Kirjoitti: Heidi - Heinäkuu 05, 2003, 04:33
Pest control tuntuu olevan yleinen tapa taalla meillakin pain, tosin minulla ei ole siita hen.koht. kokemuksia. En ole siis kokenut sita tarpeelliseksi. White ants on kuulemani mukaan yleinen ongelma ja sen takia myrkytysta suositellaan, mutta ilmeisesti naiden otokoiden olemassaolo selviaa jo silmamaaraisestikin, jos tietaa, minkalaisia merkkeja etsii. Taloa ostaessamme mieheni ryomi talon alla ja tarkasti joka nurkan ja sanoi, ettei me mitaan myrkytysta tarvita!

Noista torakoista, meilla ne ovat hirvea riesa, etenkin kesalla. Mina olen mielestani siisti eika murusia ole poydilla ja lattialla, joten olen tassa asiassa eri mielta Jaaksin kanssa. Ruokakaapissakin kaikki on tiiviissa muovikipoissa ja mitaan pakkausta ei voi jattaa sinne avattuna. Kolmen kuukauden valein vaihdan 'bait' eli sellaiset pienet myrkkylaatikot kaappeihin ja hellan ja jaakaapin taakse jne. ja se tuntuu pitavan torakoiden lukumaaran kurissa. Ne ovat vaan niin inhottavia!!! Geckot sen sijaa ovat hassuja pikkuisia liskoja ja ovat hyodyllisiakin, kuten Jaaks sanoi.

Ilmoitelkaa, jos tiedatte parempia torakanpoistokeinoja, sita myrkytysta lukuunottamatta!!

:??   Heidi
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Heinäkuu 05, 2003, 04:58
Heidi :D

Ethan sina nyt oikeastaan eri mielta ole ollenkaan.:)

Minkalaisia torakoita teilla on :??
Onko ne niita suuria tummanruskeita jotka lentelee vai pienia vaaleanruskean-harmaita ns "german cockroaches":??

Torakoiden esiintymiseen on lukuisia eri syita ja siihen vaikuttaa esim talon ika ja kunto, seinien ja katon eristykset, lattia materiaali, tavaroiden varastointi kotona etc.

Torakat rakastavat kirjoja, varsinkin nidottuja joiden selat on liimattu.  Se liima on niille tosi herkkua.

Puutarha on toinen paikka.  Ausseja kehoitetaan aina laittamaan "kukkapenkkien" tai koko puutarhan ymparille "mulch" eli jotain puunkuori tai sokeriruoko silppua tai vastaavaa - eipa paljon parempaa ja viihtyisampaa paikka torakoille voisi tarjotakaan.

Samoin on asia Heidi taallakin, etta kaikki ruoka kaapissakin taytyy olla suljetuissa
kipoissa tai muuten menee pahuksen "moths" muniin sinne ja kohta on kaappi taynna toukkia :(

Onhan tuo hyonteis elama aivan toisenlaista kuin kotisuomessa ja siihen tottuminen vie jonkin aikaa, muuta on vahan pakko jos meinaa tanne jaada.

Tiedan Heidi, etta torakat on inhoittavia, mutta ne ovat tuhat kertaa vaarattomampia kuin esim normaalit karpaset.  Torakat eivat nimittain syo pilaantunutta ruokaa ja siten levita esim yhta paljon bakteereita.  

Juu, juu .... laiha lohtu, mutta kuitenkin.

Cheers
Jaaks


:XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - Heinäkuu 05, 2003, 06:05
Meille ei ole tehty Pets Controllia kertaakaan, eika sita kylla kukaan ystavistammekaan ole viime aikoina tehnyt. Taitaa olla niin etta kaikki kuolee taalla kylmassa Melbournessa talvisaikaan, eika hyonteiset ole niin suuri ongelma kuin siella pohjoisessa :??

Torakoita meille tunkee sisalle aniharvoin. Enemmankin minua arsyttaa ns. silver fishit, ns. Espanjalaiset tuhatjalkaiset ja hamahakit. Vaarattomiahan ne kaikki ovat, mutta silti inhottavia. Hamahakin verkkojakin saa taalla siivota jatkuvasti niin sisalla etta ulkona. :(:(:(:(

Termiiteista on asuinalueellamme riesaa, joten yritamme pitaa polttopuut yms. poissa talon laheisyydesta. Termiittien valtausyritykset kylla nakee silmamaaraisestikin kuten Heidi tuossa jo kertoikin.
Otsikko:
Kirjoitti: Heidi - Heinäkuu 05, 2003, 11:25
Ne meidan "lemmikit" on niita isoja tummanruskeita, olikohan ne nimeltaan american cockroach? Meilla on vanha talo ja rakosia loytyy joka puolelta, eli ei mikaan ihme, jos otokoita tulee sisalle. Kyllahan niitten kanssa toimeen tulee, kunhan ei ihan kissankokoisia ole. :P
Otsikko: Anteeksi tietämättömyyteni:)
Kirjoitti: osiris3 - Heinäkuu 05, 2003, 14:22
HEPS!
Voisiko joku Teistä ystävällisesti kertoa mikä tuo control-juttu on..olen tulossa kuukauden päästä ausseihin,sydneyn. Ja onko siellä lirissä noitten pieneliöiden kanssa..?

Best regards

Osiris3
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Heinäkuu 05, 2003, 23:29
Osiris,

Se "control" on yksinkertaisesti MYRKYTYS.

Koko talo tai asunto ruiskutetaan myrkylla (joita on useita erilaisia) joka sitten tappaa (ei esta sisaan tulemista) kaikki pikkuotokat.  

Yleensa firmat jotka tata hommaa tekee suosittelee sen tekemista kerran vuodessa:??:??, mutta kuten jo olet varmaan huomannut kommenteista taalla etta mielipiteet sen tarpeellisuudesta vaihtelee :D

Jaaks
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - Heinäkuu 06, 2003, 07:05
Milka,
Ovatko nuo espanjalaiset tuhatjalkaiset niitä millipiideiksi kutsuttuja, joita ainakin Adelaidessa sai suihkuun mentäessä huuhdella lattialta pois.
Nuo silver fisut, eli sokeritoukat ovat Suomessakin aika yleisiä ainakin kylpyhuoneissa, mistä löytyy vähänkin kosteaa.
Ystävämme vanhemmilla oli hieno talo Melbournen ulkopuolella, kukkuloilla, ja heillä ainakin oli hirvittävä ongelma termiittien kanssa, jotka nakersivat salakavalasti talon runkoa. En ole tietoinen talon tämän hetkisestä tilasta, mutta kovasti he kuitenkin tappelivat niitä vastaan:(

:)Tony
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - Heinäkuu 07, 2003, 02:14
Osiris (http://www.emotipad.com/emoticons/Lager%20Louts.gif)

Tervetuloa Sydneyyn.

Meillä on ihan sama vika täällä kuin muuallakin Ausseissa, ötököitä on.
Me olemme ihan omasta aloitteesta, ja mukavuuskysymyshän se on.
Ei oo kiva jos niitä pikkuisia hirmuja pyörii jaloissa, ainakaan meikäläisen puolesta.
Yleinen merkki siitä, että niitä pöpöjä talossa on.
On että näet pieniä eliöitä, ei isoja.
Ne isot lentää tai kävelee paikanpäälle ja perustaa sen pieneliöyhteisön.
Kun näemme parinpäivän sisällä muutaman pienen samantyyppisen, soitamme ystävälliselle arseniikkikylväjälemme, hän noin $120 korvaustavastaan tulee pölyttämään talon anturoista harjakattoon asti.

Mutta yhtäkään myrkyllistä hemmoa en ole pihallani nähnyt, jos ei lasketa mukaan redback hämyä.
Nehän on jo ihan maanvaiva.


:nuttu::nuttu::nuttu::nuttu::nuttu::nuttu:
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - Heinäkuu 08, 2003, 01:16
Tony,

Millipiidejahan ne ovat. Meilla on tassa pari vuotta ollut talon remontti meneillaan ja tukkimalla kaikki mahdolliset kolot talossa olemme onnistuneet pitamaan tuhatjalkaiset talon ulkopuolella ja viime kesana niista ei juurikaan ollut riesaa.

Nama espanjalaiset tuhatjalkaiset ovat puhtaasti ?tuontitavaraa? ja uhkaavasti levittaytymassa koko asutun Australian alueelle. Niista on kesaaikaan riessaa erityisesti rautateille. Yksikin junan alle liiskautunut n. 3cm pituinen millipiid voi nimittain pysayttaa koko junan siihen paikkaan.

:(:(:(:(
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Heinäkuu 08, 2003, 02:48
Milka :D

Meillapain ei onneksi ole ongelmia noiden millipedien kanssa :D  ja toivottavasti ei tulekaan.  tassa linkki josta asiaan vihkiytymattomat voivat nahda minkalaisista pedoista on kyse :

http://www.humboldt.edu/~natmus/NorthcoastNature/Miriapoda/myriapoda.html

Meilla Queenslandissa ja erityisesti Brisbanessa on ongelmana Fire Ants eli yhdenlaiset "kusiaiset" jotka puree niin pirusti ja on pikkuhiljaa leviamassa ainakin taalla kaikkialle.

http://www.dpi.qld.gov.au/fireants/

Nekin pikkupaholaiset tuli tanne jossakin laivan mukana tulleessa kontissa
:mad:

Cheers
Jaaks
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - Heinäkuu 08, 2003, 03:28
Jaaks,

Niiden Fire Ants kusiaisten on ennustettu ennen pitkaa leviavan koko asutetun Australian alueelle.  :mad::mad: Ellei niiden koko populaatiota saada tuhottua Queenslandissa ennen sita.

Muualta maailmasta on kantautunut viesteja, etta ne pirulaiset voivat yhta hyvin elaa Etela-Australian kylmemmissa olosuhteissa kuin pohjois-Australian tropiikissa.

Jos joku maahantulija ihmettelee karenteeniviranomaisten jyrkkiakin toimenpiteita, niin ne vain yrittavat torjua kaikenlaisten Fire Ants ja Milliped kaltaisten hyonteisten ja taalla entuudestaan tuntemattomien kasvi- ja elaintautien leviamista maahan.

:god:
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Heinäkuu 08, 2003, 03:41
Milka,

Eipa ennuste kuulemma edes nayta hyvalta, etta ne sais ne tapettua.  Tuo aikaisemmin laittamani linkki kylla kertoo hyvista tuloksista, mutta eihan valtio voi muutakaan tehda :D

Jostain tuolta Fisherman Islandin konttisatamastahan ne tanne tuli :??
ja toiminta ei ollut aivan tarpeeksi nopeata heti alusta niin siinahan ne levisi.

Totta, etta ne voi asua missa tahansa Ausseissa miedon ilmaston vuoksi.  Jenkeissa mista ne tannekin todennakoisesti tuli ne on levinnyt vain 8 tai 9 etelaisempaan valtioon Etela Amerikasta.

http://www.antcolony.org/fire_ants.htm

Karanteenit kunniaan :god::god::god:
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - Heinäkuu 08, 2003, 10:28
Fireants (http://www.emotipad.com/emoticons/Rumour.gif)

Kuulin tossa eilen hyvän tavan niiden poistoon tältä mantereelta (http://www.emotipad.com/emoticons/Nuked.gif)

Parituhatta astetta parix sekunnix sinne Souitheast kulmaan (http://www.emotipad.com/emoticons/Funny%20Above.gif)

Rupee kusiaisetkin elään nimensä mukaisesti      (http://www.emotipad.com/emoticons/Goodnight.gif)
Otsikko:
Kirjoitti: Sheila - Heinäkuu 08, 2003, 12:57
Olen samaa mieltä, että karanteenit kunniaan - joskus vaan tuntuu siltä, että koneessa levitetty myrkky jää vain huiksiin eikä välttämättä löydä laukuun piiloutuneita öntykäisiä..

Kait ne kunnolla myrkyttää ne kontit, joka ympäri maailmaan sinne lähetellään. Niissä kun ei ole ruokatarvikkeita voisivat upottaa myrkkytynnyreihin??:mad:

Tuntuu, että tuo Pest ongelma on todellakin lisääntyt vuosien mittaan - kait nekin haluaa idyyliolosuhteisiin!:P Jyrkkiä ja nopeita toimenpiteita varmasti tarvitaan, mutta (Raivo anger control classes for you) kunnoittaen muuta luontoa tietenkin.
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - Heinäkuu 09, 2003, 11:41
Sheila !!!!  (http://www.emotipad.com/emoticons/Whistle.gif)

Siis minäkö ????


Ai Kui ???:nuttu::coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Sheila - Heinäkuu 09, 2003, 11:52
Nooh..:coolh   ... Ei mitenkään, johan Mr Properkin aikoinaan RÄJÄYTTI liian pois !!:XXXX:god::XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Heinäkuu 10, 2003, 09:14
Kun asuttiin Sydneyssä 6 viikkoa ja pidettiin kissoja tuttavaperheen talossa, perhe halusi, että teetetään Pest Control lähtiessä. Ja niin tehtiin. Firman ukko mainosti, että on uusi ja täysin vaaraton myrkky niin ettei tarvitse edes peittää pöydällä olevia ruoka-aineita eikä viedä lemmikeitä turvaan. Ja niin se ruiskautti parin sadan taalan edestä myrkkyä nurkkiin ja muurahaiset kuulemma hävisivät pariksi kuukaudeksi.

Samoin nykyisessä vuokrasopimuksessa on ehto, että kun kerran on sallittu pitää lemmikkejä sisällä, niin olemme velvolliset tekemään pest controllin pois lähtiessämme. Asunnonvälittäjä kertoi, että tämä on ihan yleinen sääntö. Sitä se ei kertonut, että onko kissoilla mitään todellista osutta tuholaisten esiintymiseen.
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - Heinäkuu 10, 2003, 09:49
Timo :)

Jos lemmikkieläimiä pidät ? Pets.

On se yleinen käytäntö, Ja jos et, tekee isäntä sen.

:XXXX:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Heinäkuu 10, 2003, 11:18
Raivo :coolh  
Meillä se menee näin: Aina 6 kk:n välein käy pest control -firman mies koputtelemassa seinät ja nuuskimassa nurkat ja sitten kertoo talon omistajalle, tarvitaanko pest controllia vai ei. Jos tarvitaan, sen tekee talon omistaja. Jos vuokrasopimuksessa on rastitettu kohta että lemmikkejä saa pitää SISÄLLÄ talossa, niin silloin vuokralainen teettää ja maksaa vain yhden pest controllin pois lähtiessään. Jos talossa ei ole pidetty lemmikkejä eikä tuholaismies ole antanut myrkytyssuositusta, ei myrkytystä tee kukaan. Tuo tuli esille kun kysyin, milloin täällä on viimeksi tehty myrkytys. Ei ole kuulemma tehty vuosiin, eli jo oli aikakin ottaa lemmikinomistaja vuokralaiseksi että tulee tehtyä edes joskus :D

Mutta eipä tosiaan tulis mieleen tehdä moista vapaaehtoisesti. Tavalliset muurahaiset saatiin lähtemään kylvämällä basilikaa ja minttua ulos ovien pieliin. Vihreitä muurahaisia joskus tuhotaan kaupan myrkyillä, vaikka ne eivät olekaan talossa sisällä vaan kiipeilevät aidalla ja ulkoseinillä. Purevat sen verran vihaisesti kuitenkin ettei rinnakkainelo ole kovin auvoisaa. Ehkäpä niitäkin vastaan olisi joku pehmeämpi ja ekonpi keino. Täytyypä ottaa selvää.

Ja nyt kun tuli puheeksi lemmikit. Ainakin meille oli yllätys kun tänne tullessa kuultiin että Queenslandissa ei saa pitää kissoja ja koiria kuin omakotitaloissa, ei siis town houseissa eikä uniteissa.
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - Heinäkuu 10, 2003, 11:40
Timo :)

Tuo lemmikkieläinrajoitus Queenslandissa on joku Jaaxin liikkeelle laittama Aprillipila ;)

:XXXX:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Heinäkuu 10, 2003, 21:41
Miten niin aprillipila :??

Kaikki nuo Timon mainitsemat saannot on vaan asunnon omistajan ja/tai valittajan keksimia saantoja ja auttaahan ne sita paikallista myrkyttajaa pysymaan busineksessa :D

(http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/tier/spider.gif)
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Heinäkuu 11, 2003, 02:20
Se, ettei uniteissa saa pitää kissoja ja koiria, on kuulemani mukaan Queenslandin laissa (?) eli ei asunnon omistajan tai välittämän sääntö. Tosin luotin vain kuulopuheeseen ja johonkin painettuun esitteeseen, jota en nyt löydä enkä löydä web-haullakaan. Joskus monta kuukautta sitten vaimon kanssa luettiin pykäliä siitä, minkäkokoinen oma aidattu piha täytyy olla, että saa pitää koiria, minkä kokoinen kanoille, vuohille jne. Mutta tähän hätään en sellaista infoa löydä. Muistaako kukaan muu kuulleensa?  Olisi sinänsä iloinen uutinen kuulla, että meitä on vedetty höplästä tuossa asiassa  :D
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Heinäkuu 11, 2003, 03:59
Timo :D

Sellaista lakia ei voi ollakaan joka kieltaa ihmisten pitamasta koiria tai kissoja uniteissa.
(http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/tier/smilie_hund1.gif)


Se on taysin unitin omistajan tai body corporatin (taloyhtion) asia salliiko elukat tai ei.

Koirien , kanojen, lehmien etc pitaminen on city councilin asia ei valtion.

Kokeilepa vaikka Townsville City Council lisatietoa varten.

Taalta loydat tietoa Brisbane City Councilin saannoksista

http://www.ourbrisbane.com/home_garden/pets.htm

Cheers
Jaaks

(http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/tier/smilie_huhn1.gif)
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - Heinäkuu 11, 2003, 07:42
Jaaks :XXXX

Meikäläinenhän on luokiteltu lemmikiksi :cool:

Ja mites luulet landlordin käyvän jos se tuli Queenslandissa sanomaan ettei lemmikkejä saa pitää (http://www.emotipad.com/emoticons/Blasted.gif)
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Heinäkuu 12, 2003, 00:09
Raiwo :XXXX

Onhan se paljon parempi olla pet kuin pest (http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/tier/smilie_koala1.gif)
Otsikko: takuu ei korvaa...
Kirjoitti: Tiimi10 - Elokuu 23, 2003, 00:52
Moikka dunderilaiset--

tämä on kyllä uskomaton tiedon tonava!  Ei muuta kuin hakusana kehiin ja taas saa infoa ja tunteen siitä, että ei ole yksin torakkaongelmansa kanssa.

Mehän ollaan tultu hiljattain Sydneyyn. Asuntoa etsiessä torakat oli yksi kammotus, siis homeisten kokolattiamattojen ja ilmiselvien vesivaurioiden lisäksi.

Sitten löytyi huippukiva täysin kalustettu koti:  pari vuotta vanha warehouse unit -  moderni ja siisti, ja omistajan isä kuulemma suomalainen. Tullessamme tehtiin superperusteellinen siivous, siinä vaiheessa ei mitään ylläreitä.

Kolmen viikon aikana täällä on näkynyt ehkä viisi kuusi yksittäistä vaalean ruskeaa elukkaa, mutta olemme jotenkin ajatelleet, että ehkä niihin on totuttava, niinkuin Jaaks tuossa aiemmin totesi.

Tänään tuli astianpesukoneen korjaaja. Kone on ollut koko ajan epäkunnossa, mutta onneksi takuukin on vielä voimassa. Kun koneen etupaneeli aukaistiin - arvaatte: :eye::eye::eye: mitä siellä oli! Korjaaja sanoi, että takuun piiriin ei kuulu viat jotka aiheutuu torakoista, että onko sprayta. No eihän meillä sellasia ole, joten kipin kapin kulmakauppaan. Korjaaja spreijasi koneen paneelia ja eikö niitä perkeleitä ilmesty vaan lisää ja lisää. Lupasimme, että emme kerro kenellekään , että hän teki homman firman laskuun. :cool:

Nyt on hysteria lähellä: vainoharhainen olo joka kerran kun avaamme kaapin tai astumme lattialle, ymmärrettävästi. Soitimme vuokra-agentille, joka lupasi hoitaa tänne pest controllin. Odotamme John Goodmannin oloista pelastajaa avuksemme! :o Minttu ja :o Tiina

Muuten moderaattorit, eikö tämä aihe jos mikä kannattaisi siirtää tuonne asuminen, eläminen-otsikon alle!

Minttu & Tiina :)

Moderaattorit näki viestinne, ja päättivät ettei kannata mennä pilaamaan Foorumin harmoniaa.
Eli päätimme tehdä käskyn mukaan :)


:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Elokuu 23, 2003, 12:32
Minttu ja Tiina :D:D:D

Vaarassa ei ole vain se astianpesukone vaan oikeastaan kaikki sahkolla toimivat koneet kotona :nuttu:

Torakat pitaa lammosta ja kosteudesta :??:??

Ja sahkovehkeet tuottaa lampoa :o ja jos mukana on viella kosteus kuten astian tai pyykinpesukoneessa tai kuivurissa, niin SE on Wau !!! Torakoille

Jaakaapit, hellat, uunit, mikroaaltouunit etc.etc.etc :D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Elokuu 23, 2003, 13:07
Minttu ja Tiina,

ai lupasitte ettette kerro kellekään että mies teki homman firman laskuun... onneksi tämä pysyy vain teidän ja dunderin lukijoiden välisenä :D

Nyt aloin harkitsemaan että pitäiskö keskeyttää mun de facto viisumihakemusprosessi tähän. Pystyn kuvittelemaan sen näyn kun niitä torakoita vaan tulee lisää ja lisää ja lisää... Minä kun inhoan pieniä suomalaisia koppakuoriaisiakin. Ilman astianpesukonetta ja pyykinpesukonettakaan en suostu elämään. Toisaalta minulla on aina myrkkyspray käden ulottuvilla, ohjenuorana "a dead bug is a good bug". Täytyy vaan pitää huoli että pest control tehdään vähintään puolen vuoden välein!

Jaiks!

Riina.

p.s. älköön biologit alkako saarnaamaan minulle miksi hyönteiset ja hämähäkitkin ovat tarpeellisia luontokappaleita. Tiedän, tiedän... mutta pysyisivät kaukana minusta ja myrkkyspraystani! :mad:
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Elokuu 23, 2003, 13:14
Riina :D:D
Miksi sinun piti laittaa tuo ps. sinne loppuun :??:??:??

Ajattele kuinka monta hyvaa uutta keskustelun aihetta sinun vastauksesi olisi aiheuttanut ilman sita :??:??:??
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Elokuu 23, 2003, 13:40
Jaaks,

yritän vain pitää nämä keskustelut asialinjalla... ;) Tuota aihetta varten olisi pitänyt aloittaa uudella aiheella, esim. "ötökät ja niiden tarpeellisuus maapallolla".

Niin.

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Elokuu 23, 2003, 14:04
Riina :D

Quote -
 "Nyt aloin harkitsemaan että pitäiskö keskeyttää mun de facto viisumihakemusprosessi tähän. Pystyn kuvittelemaan sen näyn kun niitä torakoita vaan tulee lisää ja lisää ja lisää... Minä kun inhoan pieniä suomalaisia koppakuoriaisiakin. Ilman astianpesukonetta ja pyykinpesukonettakaan en suostu elämään. Toisaalta minulla on aina myrkkyspray käden ulottuvilla, ohjenuorana "a dead bug is a good bug". Täytyy vaan pitää huoli että pest control tehdään vähintään puolen vuoden välein! " -Unquote


Jaiks!


Ei suinkaan tuo jotenkin verrannut minuun
:??:??:??
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Elokuu 23, 2003, 14:24
hehheh...

Ei.

Yikes! :P
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Elokuu 23, 2003, 14:27
Thanks Riina  :D:D:D

I can sleep now :D:D:D

Jaaks :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - Elokuu 24, 2003, 05:50
Riina, sinua odottaa epämiellyttävä yllätys, kun seuraavan(?) kerran olet joulun alla Australiassa: iltaisin ilma on välillä pilvenään maailman huonoimpia lentäjiä Christmas Beetles eli "jouluköppiäisiä" :). Ne törmäilevät sitten joka paikkaan että kopse vain kuuluu, eikä niiden sisälletuloltakaan voi aina välttyä. Ihan harmittomia ne jokatapauksessa ovat ja sitä paitsi toisinaan oikein kauniin värisiäkin.


Köppiäisistä hyviäkin puolia löytävä
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Elokuu 24, 2003, 06:25
Jouni :D

Ne Christmas beetles on hauskoja veikkoja ja tosiaan joskus yolla voi kuulla ulkona kun ne kopsahtelee pitkin seinia ja ikkunoita :D:D:D

Jos joku ihmettelee, etta mita koppiaisia ne on niin taalla on pieni kuvaus : http://www.ento.csiro.au/Ecowatch/Primary/beetles/pages/christmas_beetle.htm
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - Elokuu 24, 2003, 06:30
No mutta Raivo hyvä! Sinähän sotket minun viestini. Hyi sinua! Ja heinäsirkkoja :) !


Kommentoi
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Elokuu 24, 2003, 06:37
Jouni :D

Entas Cicadas :??:??:??

Pitavat kanssa melkoista metelia http://www.wettropics.gov.au/pa/pa_cicadas.html :D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - Elokuu 24, 2003, 11:05
Jouni :)

Ajattelin säästää tuota varastotilaa :)
Etten niin lyhyen viestin takia uutta rustaisi :)

Ja sopihan se sinne Joulukoppakuoriaisten sekaan yx krikettikin :):coolh

PS: Ja vielä lempilajisikin :)
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Elokuu 25, 2003, 08:30
Raiwo :coolh

Miten niin lempilaji :??:??

Juuri siksihan se "tutti" lensi :D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Syyskuu 02, 2003, 08:58
Jouni,

enpä ole onneksi noihin Christmas Beetleihin törmännyt kumpanakaan jouluna jotka olen siellä viettänyt. Ehkä ne eivät viihdy Mildura-Nangiloc-akselilla? Kopsahtelusta puheen ollen, mukava kopse kuuluu myös kun isot yöperhoset (moths) lentää "bug zapperiin". (toistan mottoni: a dead bug is a good bug)

Jaaks,

cicadoja on Nangilocissa yllin kyllin. Murray-joen rannalla kasvavat eukalyptukset ovat niitä täynnään, ja se meteli on todellakin korvia huumaava. Jos rantaan kävelee, niin siellä saa huutaa jos meinaa kaverille jotain sanoa. Aika epämiellyttävän näköisiä otuksia. Anoppi-ehdokkaani kerää niiden jättämiä kuoria (kun ne ovat luoneet nahkansa), sprayaa ne kovaksi ja käyttää niitä koristeena esim. pöytää kattaessaan. On kuulemma joskus koristellut kakunkin niiden kuorilla... Jäisi moinen kakku minulta syömättä.

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Syyskuu 02, 2003, 09:38
Riina :D

Ehdotappa anopille Chocolate Coated Chikadas :??:??  Olen muuten nahnyt niitakin (vain koristeena kyllakin - ei syotavaksi)

Kiva kuulla sinustakin valilla :D  Onko ollut kiireita vai :??:??

Cheers
Jaaks :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Syyskuu 02, 2003, 10:07
Kiireitä...?

Ei kun oltiin reissussa, ja niin täydellisesti lomalla, ettei koko 9 päivän aikana käyty netissä ollenkaan!! No, oltais ehkä sorruttu, jos siihen olis ollu kunnon mahdollisuus jossain välissä.

Skotlanti ja miehen sukujuuret on nyt tutkailtu, ja tuomisina Gordonin klaanin tartan. Vilttinä, ei kilttinä.

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Syyskuu 02, 2003, 10:33
Riina :D

Ai, etta kaytiin oikein Euroopassa vai :??

No se oli varmaan loma ja hyva sellainen :??  Onks yhtaan kuvia sinusta jossain siella (ei valttamatta kiltissa) :??:??
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Syyskuu 02, 2003, 10:53
Jaaks,

No Euroopassa joo, vaikka kyllä kun niitä Peugeotin levyisiä kiemurtelevia vuoristoteitä ajeli niin tunsi olevansa kaukana kaikesta. Lampaita kyllä näkyi, ja Braemarin kylän pikkuravintolassa sai paikallista olutta nimeltään "sheepshaggers premium beer". Hihiteltiin siinä tarjoilijalle että "taitaa olla Uusi-Seelantilaista olutta", mutta ei menny vitsi ihan perille. :XXXX

Voit uskoa että kuvia on otettu, kun mukana oli uusi lelu: Canon digital ixus 400. Mutta kummasti just kaikki kuvat minusta (kiltissä ja ilman) meni pilalle kun nousin autosta ja jotenkin kummasti potkaisin sitä kameraa ja sitten Dan vielä astui sen päälle... :P

Mutta tämä ei nyt liity kyllä millään lailla pest controlliin... nuhtelen itseäni ja lopetan tähän.

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Syyskuu 02, 2003, 11:03
Riina :D:D

Very week excuse :D:D:D

Kaiva vaan ne kuvat esille ja laita ne tanne foorumiin :o:o:o
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: chilifinn - Tammikuu 03, 2008, 01:48
Pest control tuli ajankohtaiseksi uuden vuoden aamun sarastaessa kun olohuoneen lattialla lekotteli uusi kuokkavieras skorpioni!!!  >:(
Olemme kotiutuneet muutoin hyvin mutta tuskan hikea otsalle nostattavat tahan taloon aivan erityisesti viehattyneet hamahakit. Daddy longlegseja on kymmenittain, vaikka imuroin ja listin niita paivittain. Joka paiva on taas se kymmenkunta tai enemman uusia. Ennatys on ollut 3 paivan tauko jolloin niita ei nakynyt. White tail hamahakkeja on noin1 per viikko ja ne ovat olleet joka kerta lattialla tai seinan alaosassa, ja usein vielapa lapsen lelujen lahella.  >:( Skorpioni nyt oli vihonviimeinen piste iin paalle. Etuterassilta loysimme viela tana aamuna kuolleen pikkuskorpionin, joten kylla ne tassa meidan pihapiirissa asustavat.

Pari kk sitten suihkuttelimme ulkopintoja ikkunoiden ja ovien ymparilta Baygon outdoor spraylla ja sisapintoja olen jonkin verran sumutellut Mortein indoor spraylla. Ei nayta olevan riittava teho nailla joten aiomme nyt tilata pest control firman apuun.
Onko kenellakaan hyvia kokemuksia pest control firmoista kuten Dawson tai Rentokill? Kotikonsteja skorpionien havittamiseen? Tanaan kaadoimme kiehuvaa vetta isoihin koloihin takapihan peralla, silla ne nayttivat potentiaalisilta skorpionin pesilta. Mitaan ei kuitenkaan ryominyt ulos.

Ovenpielissa meilla on sentin rakoja joten pitanee yrittaa niitakin ruveta jotenkin tilkitsemaan. :nuttu:
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Milka - Tammikuu 03, 2008, 05:53
Chilifinn.

Teilla on kylla ollut huono tuuri.  :o En ole koskaan kuullut etta scorpionit yrittaisivat tunkea sisalle huusholliin. Mina olen taalla olo aikana nahnyt vain yhden scorpionin ja sekin asusti metsassa. Ovatkohan Aussiscorpionit myrkyllisia, kuten merentakaiset vastaavat?  ???

Daddy Longlegs hamahakkeihin ei tehoa mikaan. Myrkytyksen jalkeen ne vaan hiippailevat takaisin taloon ja jatkavat onnellisena eloaan, kunnes paatyvat imuriin tms. Onneksi ne ovat aivan harmittomia.

Myoskin whitetail hamahakit on uusimmissa tutkimuksissa todettu vaarattomiksi, joten ei niitakaan tarvitse pelata, mutta eivathan ne mitaan mukavia ole. Meilla asustaa redbackeja autotallissa ja niita on yritetty myrkyttaa. Pari kuukautta saamme olla rauhassa, mutta sitten uudet tulokkaat valtaavat autotallin.  :nuttu: :nuttu: :nuttu: :nuttu:
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: chilifinn - Tammikuu 03, 2008, 08:36
Kiitos empatiasta Milka. Ei kukaan tutuista tai sukulaisistakaan ole skorpioneja esikaupunkialueiden kodeissa nähnyt. Tässä opetetaan kai uutta tulokasta maan tavoille.  ???
Whitetail hämähäkit eivät kai ole vaarallisia mutta niiden puremat voivat kuulemma parantua hitaasti ja arpeutumalla. Ei olisi kivaa sekään, varsinkaan lapselle.
Meillä on redbackeja kompostin sisällä mutta muutoin en ole niitä onneksi vielä nähnyt. En yhtään epäile etteiko niitäkin tuolla pihan perällä asustele aluskasvillisuuden seassa.
Vähän näyttää siltä että hommaamme myrkytykset, vaikkei sekään oikein miellyttävä vaihtoehto ole.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Heidi - Tammikuu 03, 2008, 21:44
Muistan useita vuosia sitten tavanneeni parikin tyyppia, joita oli molempia purrut whitetail - toista poskeen ja toista selkaan yolla sangyssa. Toinen oli sitten aamulla pokertynyt jalkakaytavalle keskella kaupunkia ja toinen auton rattiin matkalla toihin (ilmeisesti kuitenkin kerkesi pysayttaa auton ennen varsinaista pokertymista), siita sitten laakarille samantien, en kylla tieda/ muista milla tata puremaa laakittiin. Puremaa seurasi kutiava ja laajalle levinnyt ihottuma, jonka kestoa en osaa sanoa, mutta ilmeisesti ei ihan hetkessa parantunut. Varsin inhottava juttu siis, vaikkei ehka suoranaisesti hengenvaarallinen.

Meidan nykyisella asuinpaikalla on varsin vahan kaikenlaisia hamahakkeja sisatiloissa, daddy long legsejakin ihan satunnaisesti. Muutama huntsman on ollut ja redbackeja varmaan ulkona, muttei sentaan skorpioneja! Entisessa talossa oli kaikenlaista vilinaa sisalla ja pihalla, mutta siella olikin ihan erilainen ilmasto kuin taalla. Mitaan pest controleja me ei olla tehty koskaan, joskus vahan suihkuteltu sellaista outdoor sprayta sinne tanne. Enemman mua pelottaa ja inhottaa kaarmeet, tosin niita nyt ei paljon taajamassa ja etenkaan omalla pihalla nay ja tiettyyn aikaan vuodesta en vain mene koiran kanssa mihinkaan puskiin lenkille, niin siina mielessa on ihan turvallinen olo.  8)
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: jounij - Tammikuu 04, 2008, 06:59
Kauan sitten erästä kaveriani puraisi valkoperähämähäkki olkapäähän. Hänelle ei kai tullut mitään ihottumaa tai arpea, mutta puremakohta oli kuulema kipeä/kosketusarka monen vuoden ajan!

Skorpioneja minä en ole nähnyt vielä toistaiseksi missään päin Australiaa, eli ne eivät mahda olla kovin yleisiä?

Pitänee vissiin kohta alkaa harkita tuholaiskontrollin tilaamista, sillä viime viikolla löysin yhden punaperähämiksen kotoa sisältä (harvinaista, että ne tulevat sisälle!). Tosin se lojui lattialla kuolleena, eli vissiin on vielä vanhoissa myrkyissä jonkin verran tehoa jäljellä.


Tuholaiskontrollia varauksetta suosittelee
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Milka - Tammikuu 04, 2008, 08:24
Tuttavaani puri whitetail hamahakki sormeen. Han sai sellaisen itikan pureman nakoisen paukaman jokaikiseen sormeen siina kadessa, johon hamahakki puri, mutta paukamat ja punoitus havisi muutamassa paivassa aivan kuten itikan pistotkin.  :peukkuy

Jostain luin etta whitetailin purema ei sinallaan ole vaarallinen, vaan ongelmia saattaa syntya hamahakin kantamista erilaisista bakteereista.  Niista myos johtuu erilaiset oireet puremien jalkeen eri ihmisilla, silla jokainen hamahakki on pyorinyt erilaisessa maastossa ja kantaa eri bakteereja. Eli purema taytyy puhdistaa ja desinfioida kunnolla. En silti kehoittaisi ketaan menemaan sormillaan hamahakkia tokkimaan, kuten tuttavani teki.  :nuttu: :nuttu: :nuttu:
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: eevis - Tammikuu 04, 2008, 08:51
...valkoperähämähäkki.... punaperähämiksen

:D :D :D

Huh, hmm mutta ihan asialinjallakin, alkoi itseänikin kiinnostaa nuo skorpparit, ja kyllä niitä löytyy tämän mukaan (http://www.amonline.net.au/factsheets/scorpions.htm) koko Ausseista, pahimmat vaan pohjoisesta, mutta silti ei niitä vaarallisina pidetä. "Scorpions are great pest controllers in the garden, so if one is found in the house, collect it carefully in a jar and remove it to a safe distance, rather than killing it." ...hmm... monellakohan tulee tuo ajatus mieleen skorpparin makkarin lattialla nähdessään...
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: ausseihin! - Tammikuu 04, 2008, 09:05
Onko nämä tässä viestiketjussa mainitut hirvitykset ongelma myös uudessa kerrostaloasunnossa? Eikö asuntoja oikeasti saa tiiviiksi? Viemäreiden päälle jotain tiheää kananverkkoa ja mistä muualta noita öklötksiä sitten sisätiloihin tuppaakaan. Musta alkaa tuntua, että meikäläisen oleilu Australiassa jää hyvin lyhyeksi...
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: chilifinn - Tammikuu 04, 2008, 09:27
Sen verran olen lueskellut nyt skorpioneista että kuten Eevis sanoin niin täkäläiset lajit eivät ole vaarallisia. Silti en halua olla niiden kanssa missään tekemisissä!

Ausseihin: Kuten moni on sanonut, tavallisia hämähäkkejä tulee sisätiloihin mutta ne oikeasti vaaralliset 2 lajiketta eli redback ja Sydney funnelweb ovat yleensa aina VAIN ulkona. Sielläkään niitä ei mitenkään vilise vaan esim kattorännien alla, maassa olevien kukkapurkkien alla, ja kompostin, puupinojen yms romun alla voi jokunen olla eikä moisiin paikkoihin pidä koskea paljain käsin.  Myoskään uima-altaaseen tippuneita roskia, oksia yms ei pidä siistiä avokäsin pois. Jounin mainitsema sisälle eksynyt redback on ensimmäinen mistä olen itse kuullut. En ihmettele että Jouni suunnittelet tuholaistorjuntaa.

Itse olen ollut Australiassa aiemmin pitkiä aikoja enkä ole IKINä aiemmin nähnyt enkä kuullut skorpioneista sisällä kaupunkitaloissa. Noihin kiltteihin Daddy longlegs hämähäkkeihin tormää varmaan vaikka asuisi missä mutta ne ovat enemmänkin kiusa kuin pelon aihe. Tämä talo on turruttanut minun hämähäkkikammoani jo sen verran, että jatkossa olen kiitollinen jos vain satunnaisesti noita em tyyppejä nvkyy, kuten Heidin ja muiden kodeissa kuulostaa olevan. Tämmoinen otokkäarsenaali mihin me olemme tormänneet on ehdottomasti harvinaislaatuista.

Jos saamme tuholaistorjunnan tilattua niin kerron sitten aikanaan saimmeko apua. Vuokrafirma kehotti vain odottelemaan että helteet hellittävät, jolloin ongelma kuulemma vähenee. Emme ole asiasta kovin vakuuttuneita koska tämä meno on jatkunut lokakuun alusta asti.


Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: MH - Tammikuu 04, 2008, 09:34
Ei noista kannata suurta numeroa tehdä, onhan täällä ihmiset elänneet sulassa sovussa ötököiden kanssa jo ennen myrkkyjä. :pepsodent

ite en ole törmännyt mihinkään, seinillä majailevat gekot ilmeisesti pitävät niistä huolen.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Aikis - Tammikuu 04, 2008, 09:40
Onko nämä tässä viestiketjussa mainitut hirvitykset ongelma myös uudessa kerrostaloasunnossa? Eikö asuntoja oikeasti saa tiiviiksi? Viemäreiden päälle jotain tiheää kananverkkoa ja mistä muualta noita öklötksiä sitten sisätiloihin tuppaakaan. Musta alkaa tuntua, että meikäläisen oleilu Australiassa jää hyvin lyhyeksi...

Älä nyt hyvä ihminen etukäteen lannistu...tietysti ihmiset suhtautuvat ötököihin eri tavoin, mutta itse en kyllä Sydneyn vuosinani törmännyt kovin kummoisiin (joo, crokkarit on ällöttäviä) otuksiin en sisällä enkä ulkona. No en nyt kovin pitkiä puskakeikkoja tehnytkään...Pohjoisessa näin elämäni suurimman hämpyn mutta nehän ei ole vaarallisia, vähän inhoja vaan. Ja sitä kuuluisaa punapeetä en nähnyt lainkaan, mikä pettymys!! Vaikka yritin puutrahaakin myllätä.

Pikku murkut minusta oli suurempi riesa...mutta ei sekään niin paha Sydneyssä kuin Singaporessa.

Kyllä muuten täällä joskus ihmettelee (siis ennen kesää Lapissa) että hassu maa tämä Suomi, kun täällä ei eläviä juokse nurkissa...ainakaan nykypäivänä.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: chilifinn - Tammikuu 16, 2008, 10:54
No nyt tuli sitten se redback:kin nähtyä sisällä, olohuoneen sohvan takana.
Kuollut se oli mutta kun niitten ei kuuluisi olla sisällä ollenkaan.!!!  :nuttu: :nuttu: :nuttu: :nuttu:

Lisäksi pari iltaa sitten seinää pitkin juoksi ihan oikeasti valtava torakka, joka livahti sitten seinälistan alle. Sumutimme listan reunaan myrkkyä hullun lailla. 

Skorpionihavainnon jalkeen soitimme pest control firmaan mutta se oli buukattu kuun loppuun. Jäimme pohtimaan mitä teemme mutta nyt saa pohtiminen riittää. Mennään vaikka evakkoon pariksi päiväksi etta pahimmat myrkyt ehtivät haihtua. Ihan hirvittää että jos hankitaan oma koti ja se osoittautuu samanlaiseksi hämähäkki-skorpioni-torakkapesäksi....

Allapäin Chilifinn
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Jurttamuori - Tammikuu 16, 2008, 11:05
Chilifinn,

mä olen kanssa allerginen kaikille torakoille, hämpyille, etanoille ja muille öttiäisille.
Meillä auttoi se, että ostin Mortein-pommeja sisälle (niissä on kyllä tulipalovaara, mutta kun laittaa kaikki sähkölaitteet kiinni niin vähenee), siivosin koko talon listoja myöten, myrkytin niillä pommeilla ja sitten sirottelin ympäriinsä jalkalistoihin kiinni torakka-ansoja (niitä ruskeita muoviloukkuja). Ikkunoissa on kärpästarrat, tiskialtaan takana Ant-Ridiä.. Nyt on vähemmän ötököitä, kyllä niitä vieläkin näkee mutta siedettävissä määrin. Mietin kumpi on pahempi, hermojenkiristys vai myrkytys ja valitsin näin...

Tsemppiä ötököiden säännöstelyyn
Toivoo Jurttis
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: ausseihin! - Tammikuu 16, 2008, 11:25
Onko olemassa mitään myrkytyksiä pehmeämpiä kikkoja so luonnonkonsteja pitää ötököitä pois? Kahden pienen lapsen taloudessa myrkyttäminen tuntuu huonolta vaihtoehdolta, koska nuohoovat joka paikassa ja laittavat sitten sen jälkeen käsiään suuhun. Ovatko hämähäkit ongelma myös urbaanilla alueella sijaitsevassa kerrostaloasunnossa? Kun paikallisilta ihmisiltä  asiasta kyselimme, sanovat ettei he mitään hämähäkkejä ole sisällä nähneet. Mahtaako olla, että ovat vain örkkeihin tottuneet eivätkä hätkähdä jokaista kasijalkaista, johon törmäävät? Mä en kyllä oikeasti tiedä, miten pystyn tämän asian kanssa siellä elämään...
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: MH - Tammikuu 16, 2008, 12:21
Mahtaako olla, että ovat vain örkkeihin tottuneet eivätkä hätkähdä jokaista kasijalkaista, johon törmäävät?

Näin se tahtoo vähän olla.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Räyhä - Tammikuu 17, 2008, 03:20
Meillekin on ilmestynyt torakoita parin viime viikon aikana, hyi olkoon!! Myrkkyostoksilla kaytiin, mutta viela eilen vipelsi taas yksi eteisen lattialla. Ne on inhottavia!! En mina noista hamahakeistakaan valtavasti tykkaa, mutta ne eivat aiheuta minussa samanlaisia inhonvaristyksia, kuin torakat. Mistahan lie yhtakkia ilmestyivat, niita ei ole tahan saakka ollut. Yksi tuttu samalta asuinalueelta kertoi, etta ovat asuneet samassa talossa kahdeksan vuotta, eika ikina ole ollut torakoita, mutta nyt on heillekin ilmestynyt.

Yok yok yok!

Rayha
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Jurttamuori - Tammikuu 17, 2008, 09:47
Onhan noita luonnonkonsteja, booraksista kurkkusiivuihin ja kahvinporoihin ötökkälajista riippuen-
käypä http://www.eartheasy.com/live_natpest_control.htm (http://www.eartheasy.com/live_natpest_control.htm)

Ötökkäjahtiin onnea toivottaa
Jurttis
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: ausseihin! - Tammikuu 24, 2008, 10:25
Kiitos Jurttamuori tuosta linkistä. Aloin myös miettiä, pitäisikö hankkia pari lemmikkigekkoa, jotka saisivat liikkua vapaasti asunnossa ;) vaikken liskoistakaan erityisesti välitä, niin nuo otukset ovat kuitenkin ihania verrattuna hämähäkkeihin taikka torakoihin taikka mihin tahansa ötökkään. Mä olen täällä koto-Suomessakin jo koko ajan säikky ja luulen näkeväni jonkun kammotuksen katsoessani itseasiassa nukkapallo taikka leivänmurua taikka lasten kotiin kantamaa oksanpalaa. Missä kaikkialla ötököitä voi oikeasti olla? Voivatko ne päätyä sohvantyynyjen väliin/alle/taakse, vaatekaappeihin, lasten lelulaatikkoon? Uskallanko enää koskaan sulkea silmiäni sinne muutettuani. Mä tulen siellä varmasti hulluksi.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: RUU - Tammikuu 24, 2008, 11:13
Mira, täältä viinikanisterin vierestä ennustan, että vuoden kuluttua muutostanne naureskelet itsellesi ja vanhoille ötökkäkammoillesi... :pepsodent
Gekkoja ei tarvitse hakea lemmikiksi, 99.999% varmuudella niitä on talossa joka tapauksessa. Meillä niitä kiipeilee ulkoseinillä ja asustaa välikatossa ihan riittävästi. Välillä eksyy sisällekin joitain esim. ilmastointilaitteen putkituksen kautta. Ja mikäs siinä, hetken tekevät turistikierrosta ja hyvin osaavat reitin takaisinkin.

Hämyihin, torakoihin, murkkuihin ja muihin tepsii parhaiten puhtaus. Suureen osaan auttaa myös kunnon myrkytys eli pest control mutta kaikki pikkunilviäiset eivät kunnioita sitäkään. Kaikkein paras lääke on puhtaus ja kuivuus: mitään ravintoa ei jätetä esille murkuille ja muille ja paikat pidetään kuivina. Ajaxilla / fairyllä & imurilla voi hoitaa suurimman ja tehokkaimman osan torjunnasta.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: ausseihin! - Tammikuu 24, 2008, 11:28
Mira, täältä viinikanisterin vierestä ennustan, että vuoden kuluttua muutostanne naureskelet itsellesi ja vanhoille ötökkäkammoillesi... :pepsodent

Toivon sitä enemmän kuin mitään muuta tällä hetkellä. Meillä näemmä muuttuu kotona ruokailutottumukset siten, että kukaan ei syö yhtään mitään missään muualla kuin ruokapöydän ääressä. Toki tästä on yritetty pitää kiinni nykyisinkin, mutta hieman on säännöstä kuitenkin poikettu tilanteiden mukaan. On ollut liian helppoa istuttaa lapset näkkärikädessä tv:n eteen ja saada siten itselle tovi aikaa lehden lukuun. But no more!
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: jounij - Tammikuu 24, 2008, 12:03
Niin siinä vain eittämättä tulee käymään, että hyönteisfobia häviää jossain vaiheessa Ossilassa tarpeeksi kauan asuttua. Useimmilla aika piankin, luulisin?!

Ruu, en kuitenkaan olisi niin varma, että löytyykö Newcastlesta gekkoja. Kun asuin itse Brissyssä 17-15 vuotta sitten, en nähnyt siellä yhtään gekkoa! Nyt ne kuitenkin ovat siellä hyvin yleisiä, jopa minun havintojeni mukaan! Joku väitti minulle taannoin, että gekot ovat alunperin tropiikin asukkaita (eivätkä ehkä edes Australian tropiikin) ja ovat sieltä tropiikista hiljalleen leviämässä etelään. Jos tämä teoria pitää paikkansa, niin gekot saavuttivat omien havaintojeni mukaan subtrooppisen Brissyn joskus viimeisten 15 vuoden aikana. Milloin sitten ehtinevät levitä Newcastleen (elleivät ole jo ehtineet)?


Miettii
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Haagalainen - Tammikuu 24, 2008, 12:45
Mikäs on tilanne cane toad'in kohdalla eteläisessä Queenslandissä?
Onko jo tavallinen vieras pihamaallanne?

Karmea moka aikanaan tuoda tuota sammakkoa Australiaan muka ekologiseksi hyönteistorjujaksi >:(
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: MH - Tammikuu 24, 2008, 14:52
http://en.wikipedia.org/wiki/Coolangatta,_Queensland

Tuo on aika etelä QLD:tä eli aivan NSW:n rajalla ja kyllä siellä ainakin gekkoja on.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: jounij - Tammikuu 24, 2008, 21:38
Sokeriruokosammakoista eli agakonnista on aiemmin juteltu jonkin verran täällä (http://www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?topic=2249.msg24066#msg24066).


Linkittää
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Merja - Tammikuu 26, 2008, 06:35
Mira, täältä viinikanisterin vierestä ennustan, että vuoden kuluttua muutostanne naureskelet itsellesi ja vanhoille ötökkäkammoillesi... :pepsodent

Toivon sitä enemmän kuin mitään muuta tällä hetkellä. Meillä näemmä muuttuu kotona ruokailutottumukset siten, että kukaan ei syö yhtään mitään missään muualla kuin ruokapöydän ääressä. Toki tästä on yritetty pitää kiinni nykyisinkin, mutta hieman on säännöstä kuitenkin poikettu tilanteiden mukaan. On ollut liian helppoa istuttaa lapset näkkärikädessä tv:n eteen ja saada siten itselle tovi aikaa lehden lukuun. But no more!


Voin vaan lisätä että meillä tämä sääntö piti ehkä about 3kk. Muistin myös ekat viikot joka kerta mennessäni sänkyyn varmistaa ettei torakoita ole peiton alla (silloin en tiennyt etteivät ne sänkyyn tunge). Ja ulos mennessä tarkastaa kengät ettei tappajahämyrit piileskele kenkien kärjissä ja odota uhriaan. Ainoa ongelma täällä oikeasti on muurahaiset. Ne todellakin tulevat sisään ihan mistä vaan jos pöytiä ei pyyhi neuroottisesti. Ja niistä pääsee eroon täsmäsuihkauksella myrkkyä ja siivoamalla se sotku jonka perässä ne ovat tulleet. Ja torakoita tulee joka tapauksessa, mutta vain silloin tällöin. Jostain oven alta ja ne pitää vaan viedä pihan magpieille ruuaksi. Jos talon myrkytys on voimassa, ne ovat jo valmiiksi henkitoreissaan.

Ongelmaksi täällä muodostuu enemmän se että leivät homehtuu tosi nopeasti ,niitä pitää pitää jääkaapissa ja myös mielellään hedelmiä, joten hankkikaa riittävän iso jääkaappi. Meillä on 520L 5 hengelle ja se voisi olla isompikin.

Mutta lapset kyllä syövät ruokapöydän ääressä. Muuten niitä murkkuja on kaikkialla...
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: ausseihin! - Tammikuu 26, 2008, 07:37
Ja torakoita tulee joka tapauksessa, mutta vain silloin tällöin. Jostain oven alta ja ne pitää vaan viedä pihan magpieille ruuaksi. Jos talon myrkytys on voimassa, ne ovat jo valmiiksi henkitoreissaan.


Mikä on magpei? Mulle on kehittynyt ajatus, etten halua asua omakotitalossa, jossa on piha, koska tuo piha se vasta vaarallinen paikka onkin. Eikös ne myrkkuhämpyt tai muuten ikävästi purevat voi oleilla missä tahansa oksan alla ja pihalla makoilevien lasten lelujen alla? Kerrostalossa on tietysti se ongelma, josta joku jossain keskustelussa mua jo opastikin, että siellä ei riitä, että pitää oman huushollin puhtaana, jos viereisessä asunnossa ei hygieniasta piitata, niin ötököitä tulee ja niitä tulee tietysti joka tapauksessa. Mutta kun ei ole pihaa, niin ei nyt ainakaan sieltä ole mikään örkki änkemässä sisään. Kukaan ei ole vielä vastannut mulle kysymykseen, että eikö asuntoa ihan oikeasti saa niin tiiviiksi, ettei sinne tule esim. torakoita. Ne nyt on kuitenkin aika isoja ötiäisiä. Mistä ne sisälle tulee? Jos oven alla ei ole rakoa, ovia ei pidä auki, ikkunoissa on hyttysverkot ja viemärit kenties myös päällystetty jollain verkolla, niin mistä muualta niitä vielä sisätiloihin pukkaa? Listojen välistä? Auttaisiko siihen teippi? Tiedän, että tämä kuulostaa teistä hyvittavalta hysterialta, mutta I need to know.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Aikis - Tammikuu 26, 2008, 08:12
Jaa magpie, aussiharakka (http://www.nationalparks.nsw.gov.au/npws.nsf/Content/The+Australian+magpie/)...siihen törmäät todennäköisesti ekalla kävelylenkilläsi.
Ei mikään kaunistus, mutta viheltää (ainakin) syksyisin kauniisti melankolista melodiaansa.

Taas minua rupesi naurattamaan, anteeksi nyt Ausseihin..kun kuvittelen sinua ilmastoiniteipin kanssa kulkemassa taloa ympäri ja tilkitsemässä puolentoistasentin rakoja, joita löytyy sieltä täältä ikkunankarmeista kun seinät ei oo ihan vaaterilla pystytettyjä...puhumattakaan ovenalusista.

Kun en itse ole asunut kerrostalossa, en osaa sanoa auttaako sekään tuohon sinun hysteriaasi, luvalla sanoen. Enemmän panostaisin siihen että uskoisit, että ei se ihan niin kamalaa ole kuin mitä nyt kuvittelet...Ajattele, 20 miljoonaa ihmistä selviytyy päivittäin jotenkuten!

Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: jounij - Tammikuu 26, 2008, 08:41
Selvästikään sinua ei ole tarkoitettu muuttamaan Australiaan. Tai sitten vain totut, kuten vaikka Reija ja monet muut täällä asiasta vuosien mittaan vauhkonneet. Unohda teippi.


Silti vaihtoehtoon "totut" uskoen
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Milka - Tammikuu 26, 2008, 08:49
Kukaan ei ole vielä vastannut mulle kysymykseen, että eikö asuntoa ihan oikeasti saa niin tiiviiksi, ettei sinne tule esim. torakoita. Ne nyt on kuitenkin aika isoja ötiäisiä. Mistä ne sisälle tulee? Jos oven alla ei ole rakoa, ovia ei pidä auki, ikkunoissa on hyttysverkot ja viemärit kenties myös päällystetty jollain verkolla, niin mistä muualta niitä vielä sisätiloihin pukkaa? Listojen välistä? Auttaisiko siihen teippi? Tiedän, että tämä kuulostaa teistä hyvittavalta hysterialta, mutta I need to know.

Lyhyesti vastaan sinulle etta asuntoa et saa niin tiiviiksi ettei otokoita paase sisalle.   :god: Aussitalot kun on rakennettu paljon suurpiirteisemmin kuin Suomen vastaavat. Esimerkiksi ikkunan ja seinan valissa saattaa olla 1 1/2 centin rako ja se on vain kauniisti peitetty ikkunalistalla. Mutta ala turhaan pelkaa kylla taalla selviaa vaikka olisi otokkakammoinen.  :peukkuy Olen huomannut etta tietamattomyys ja otokoiden outous lisaa pelkoa, joten hanki heti alkuun kirja, jossa on esitelty yleisimmat hyonteiset, hamahakit yms. joten opit tunnistamaan erilajit ja huomaat etta muutamaa hamahakkilajia lukuun ottamatta kaikki ovat vaarattomia, vaikkakaan ei niin mukavia jos sisalle tunkevat, mutta ei sentaan tarvitse henkensa edesta pelata  :peukkuy
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Jurttamuori - Tammikuu 26, 2008, 09:01
My dearest Ausseihin muuttava.

Minä kertakaikkiaan INHOAN ötököitä. Ottaa päähän kaikki hyönteiset joita sisään tunkee. Ja niitä tunkee. Kuitenkin nykyään aika tyynen rauhallisesti poimin lattialta iltaisin 1-4 etanaa (1-7cm mittaista), liiskaan n.5   isoa torakkaa viikossa ja sitten on vielä tietysti kärpäset ja muurahaiset. Ennen meni hermo, nyt ei enää. Osa iltarutiinia. Selvisin ihan yksikseni isosta Huntsman-hämähäkistäkin! Kyllä niihin tottuu vaikkei tykkääkään (niinkuin räntäsateisiinkin).

Täällä ei vaan rakenneta niin tiiviisti kuin Suomessa. Meillä on oven alla 2cm rako (joka kyllä sitten "weatherflap"lla tilkittiin, mutta vinoon, joten nyt toinen laita ottaa kiinni ja toinen on ilmassa). Joka huoneessa on AVOIN tuuletusritilä ulos, jonka rei'ät on 1cm x 1cm. Ja ne etanat tulee ovenvierustan pylvään alta, onpa siis jätetty seinän ja perustusten väliin rako (tai jotain).  :confuse

Tähän lähes Zenimäiseen tyyneyteen ötököiden kanssa voi vaikuttaa se että kohta ollaan taas Suomessa missä kaikki marsua pienemmät paleltuu pakkasessa (ja minä myös mutta sitä harmitellaan sitten marraskuussa).

Myrkkypullo ja rikkakihveli ojossa  >:D
Jurttis
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Leokatti - Tammikuu 26, 2008, 09:34
Lisätään vielä, että kun 99% ikkunoista ja suuri osa pationovista ainakin, on liuku-sellaisia, niin sieltä pääsee kaikenlaista tunkemaan itsensä sisälle, kun ikkuna/ovi on auki ja pakkohan niitä on pitää auki, että saa tuuletettua huushollia silloin tällöin. Mutta, kuten muutkin, niin minäkin totuin ötököihin todella nopeasti. Eivät ne myrkkyhämytkään ole ihmisiä metsästämässä, eikä Australiassa ole kukaan kuollut hämähäkin puremaan enää melkein 30 vuoteen. Suurin osa torakoistakin on ulko-sellaisia, jotka vain "vahingossa" ovat eksyneet sisälle. Jokaista torakkaa ei siis tarvitse ottaa niin, että nyt täytyy kutsua myrkyttäjät paikalle. Ulkona ne tykkäävät pudonneista lehdistä ja pitkästä ruohosta, eli kun pitää ruohon leikattuna ja joko haravoi tai "mulch" pudonneet lehdet nurmikolle niin niillekään ei pesäpaikkoja järjestä. Samalla ehkäisee myös käärmeitä. Nekään eivät tykkää lyhyestä ruohosta, joka ei suojaa esim. Kookaburrojen hyökkäykseltä... ja Kookaburra on sitten aivan ihastuttava (kuningaskalastaja) lintu, jota en koskaan väsy kuuntelemaan tai katselemaan  8).
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: jounij - Tammikuu 26, 2008, 11:17
Kookaburra on vain yksi laji kuningaskalastajien heimosta, muistaakseni peräti kaikkein suurin kuningaskalastaja. Vanhoissa kirjoissa sitä kutsuttiin suomeksi nimeltä "naurujaakko". Pitääpä yrittää muistaa tarkistaa sen nykyinen virallinen suomenkielinen nimi kunhan ehdin kotiin.

Ei niitä ötökkämyrkkyjä tartte sentään päivätolkulla pakoilla. Ei täälläkään sentään enää DDT:tä käytetä torjunta-aineena.

Oletko chilifinn varma, että näkemäsi önstöt ovat olleet skorppareita? Kuulostaa oudolta, jos naapurisi eivät olisi sellaisten läsnäolosta tietoisia!


Ihmettelee
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Aikis - Tammikuu 26, 2008, 11:26
Jouni ja muut, se on isonauraja...Tutkin asian aikanaan kun Katin tavoin 'en koskaan väsynyt sitä kuuntelemaan' >:D...Nykyisinhän ei edes tiedä milloin pitäis mennä nukkumaan, saati koska herätä kun ei ole isonauraja ikkunan alla pihapuussa mielipuolista ääntään pitämässä.

Niin että Ausseihin, täällä on noita lentäviäkin petoja.

Olis muuten hauska tietää, mistä tuo 'naurujaakko' on perujaan...sanoitko Jouni että se oli siirtolaisten suomennos?
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Milka - Tammikuu 26, 2008, 11:49
Eikos Kookaburran suomennos ole ihan Kookaburra?  ??? Me ainakin jo ala-koulussa laulettiin musiikintunneilla lastenlaulua, joka kuuluu jotenkin nain: "Kookaburra se naurava lintu oooon..."  jne.  ;)
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: ausseihin! - Tammikuu 26, 2008, 11:52
Kyllähän näille mun jutuille saa oikeasti nauraa ja toivottavati nauran itsekin vielä joskus :D. Luultavasti yritän tehdä asunnosta ötökkätiivistä vain huomatakseni, että taistelen tuulimyllyjä vastaan. Meillä on kerrostaloasunto hakuessa siitäkin syystä, että haluamme asua Newcastlessa kaupungin keskustassa meren tuntumasta, jopa niin että meri näkyisi parvekkeelta (jospa jopa pääsisi ihailemaan valaiden vaellusta aamukahvia juodessa). Jotta mä säilyn järjellisenä ollessani lasten kanssa yksin päivät kotona, en voi mennä lähiöön, josta pääsee vain ja ainoastaan autolla liikkumaan muualle kuin ehkä siihen lähipuistoon, jos sellaista on. En siitäkään huolimatta, että siellä lähiössä olisi tarjolla oma piha. Emme ole koskaan olleet kovin hyviä puutarhan pitäjiä, muutimme kerrostalosta Helsingin keskustasta Espooseen rivitaloon reilu kaksi vuotta ja niin etu- kuin takapiha on edelleenkin laittamatta. Ja jos sinne pihalle voi vielä käärmeetkin eksyä, niin never. Newcastlessa on upeita puistoja ja kerrassaan upeat rannat aivan kaupungin sydämessä, niin miksipä muualle haluaisimmekaan. No joo nyt meni reippaasit ohi aiheen ja muutenkin: ketä kiinnostaa :pepsodent
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: RUU - Tammikuu 26, 2008, 11:54
eikö asuntoa ihan oikeasti saa niin tiiviiksi, ettei sinne tule esim. torakoita. Ne nyt on kuitenkin aika isoja ötiäisiä. Mistä ne sisälle tulee?
En ole onnistunut vahtimaan mutta hyvä tilaisuus avautuu aina kun ovi avataan. Aina joskus joku kuitenkin haluaa talosta ulos tai sisään.
Suurin osa ötököistä taitaa olla nokturnaalisia, ts. yöeläjiä. Päivällä niitä ei juuri huomaa edes puutarhassa.

Yleisemmällä tasolla tekee mieli kysyä, miksi talon pitäisi olla tiivis? Etenkin kesällä on mielipuolinen pakko pitää ovet ja ikkunat auki, muuten sisällä ei ole kivaa. Itikkaverkot pitävät tietty lentävät loiset loitolla, joten sikäli homma on OK. Katsokaa täällä itsellenne talo, jossa on tuuletusikkunoissa ja ovissa verkot ja kalterit niin tuuletusta voi harrastaa huoletta (raitisilmamyrykytys on kivaa  8) ).
Aussitaloissa eletään enemmän luonnon rytmissä kuin Suomessa: kun on kylmää, on kylmää, ja lämpimällä ilmalla on lämmintä. Hengitysilma sisällä on aina yhtä hyvää kuin ulkonakin ja luontokappaleita käy välillä vieraana.
Ja kuten aiemmin jo totesin, hyvä siisteys auttaa pitkälle, joten huolestumisenergian voi kanavoida rätin heiluttamiseen, jos haluaa pyrkiä steriiliyteen.

Milka ja muut, tuo Laughing Kookaburra (Dacelo novaeguineae) tosiaan on Birdlifen nimihaun (http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/nimisto/haku.shtml) mukaan Isonauraja.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: ausseihin! - Tammikuu 26, 2008, 11:56
Selvästikään sinua ei ole tarkoitettu muuttamaan Australiaan.

Voisitko kertoa tuon myös minun miehelleni ;) No ei vainkaan. Pakkohan se on tottua, mutta etukäteen ajateltuna asia tuntuu vain yksinkertaisesti niin hirveeltä, että yöunetkin alkavat jo mennä. Muutaman kamala uni on jo nähtynä.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: ausseihin! - Tammikuu 26, 2008, 12:00
Yleisemmällä tasolla tekee mieli kysyä, miksi talon pitäisi olla tiivis?

Se lienee mun tapauksessa hyvin selvä asia: ettei mikään epätoivottu öllötys pääse sisään. Mutta joo, jätän teidän rauhaan tämän asian kanssa ja yritän päästä tasapainoon, jotta kun on aika nousta lentokoneeseen en ole hermoheikko raunio.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Leokatti - Tammikuu 26, 2008, 12:15


Leokatti, kiitos Kookaburran suomentamisesta. Enpa ole ennen kuullutkaan mika se on suomeksi.  :)

Kyseessä tosiaan ei ollut suomennos, kun itsekään en tuota Isonaurajaa ollut koskaan kuullut. Lajin tunnistin vain  ;)


Lainaus
Mainitsemani skorpionit ovat kooltaan noin 2 cm x 0.5 cm joten ei mitaan hurjia otuksia mutta niita en voi sietaa siltikaan.

Etteivät vain olisi 'Earwig'ejä? Näyttävät vähän skorpioneilta, kun nostavat peräpäänsä ylös uhkaillessaan.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: jounij - Tammikuu 26, 2008, 22:17
Naurujaakko nimitykseen törmäsin ainakin yhdessä varhaisen (1920-luvulla tulleen) suomalaissiirtolaisen päiväkirjassa, ja jotenkin muistelisin, että olisin törmännyt nimitykseen myös jossain muualla. Toki olen Milkan lailla laulanut kansakoulussa kookaburrasta, nauravasta linnusta, mutta tiesin myös tästä Birdlifen kaikki maailman tunnetut lintulajit kattaneesta suomennusprojektista, josta Ruu jo kaivelikin nykyisen virallisena pidettävän suomennoksen esille.

chilifinn, minä aloin jo eilistä viestiäni kirjoittaessa epäillä harvinaisia skorpionejasi yleisiksi earwigeiksi, ja tuo kuvauksesi pinseteistä itseasiassa vain vahvistaa käsitystäni.


Vastailee
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Leokatti - Tammikuu 26, 2008, 22:25
chilifinn, minä aloin jo eilistä viestiäni kirjoittaessa epäillä harvinaisia skorpionejasi yleisiksi earwigeiksi, ja tuo kuvauksesi pinseteistä itseasiassa vain vahvistaa käsitystäni.

Skorpionillahan ei tosiaan ole pinsettejä peräpäässä vaan pistin. Etummaiset jalat näyttävät ravunsaksilta ja jalkapareja on neljä. Earwigeillä jalkapareja löytyy kolme.

Ei lepakoista voi sanoa yök! Meilläkin on pienenpieni tallilepakko nimeltä Bruce. Muutaman kerran se on tavattu ja nähty, yleensä sen vain kuulee lentelevän ympärillä kun menee pimeällä talliin tai muuten kävelee pihamaalla. Aika yleisiähän ne ovat Suomessakin... ;)
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: chilifinn - Tammikuu 26, 2008, 22:54
Jouni ja Leokatti,

Hmmm, voi olla etta ne ovat tosiaan earwigeja. Googletin kuvahaun.  Pitaa seuraavaa naytetta tarkastella kunnolla ennen tuhoamista. Etupaassa en muista olleen noita sarvihaituvia ja jalkapareja en ole kerennyt laskemaan kun otus on  jo listitty mutta voi olla etta ne tosiaan ovatkin earwigeja. Pitaa informoida torjuntafirmaa. Jospa myrkyt vaikka tehoavat noihin, toisin kuin skorpioneihin.
Onko earwigeista haittaa?

Lepakot kantavat raivotautia -ainakin Euroopassa- ja sen takia en halua niitakaan lahelleni...
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Milka - Tammikuu 27, 2008, 01:31
Me asumme taalla "puskassa" , joten lepakoita (flying fox) nakyy harva se ilta ainakin tontilla sijaitsevan lammen lahella. Kerran yksi niista harhautui lentoreitiltaan ja lensi hiuksiini.   :o Voi kammotusten kammotus :o  :o  :o Arvatkaa vaan saikahdinko? Onneksi se ei sentaan ennattanyt raapimaan, silla ainakin "kansantietouden" mukaan lepakot kantavat taallakin tauteja.  :peukkua
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Leokatti - Tammikuu 27, 2008, 04:46
Joo, joku lepakko kantaa jotain tautia, mutta ei sentään raivotautia näin raivotautivapaassa maassa ollessamme  ;) Taitavat olla ne isot lepakot, joita eivät ihan silittämään kehoita. Tämä meidän Bruce on pituudeltaan ehkä noin 10 cm ja oikein suloinen otus. Pyydystää hyönteisiä, joten antaa palaa vaan! Niitähän riittää.

Earwigeistäkään ei sen kummempaa haittaa ole. Nekin elävät ulkosalla ja vain eksyvät sisätiloihin. Nekin tykkäävät pudonneista lehdistä, joten puhtaus on taas puoliruokaa. Sattuuhan se, jos puremaan pääsevät, mutta eivät ole (ihmisille) myrkyllisiä, joten jos nipistyksen kestää niin eipä niistä sen kummempaa haittaa ole. Niitä näkyy meilläkin silloin tällöin sisällä ja tilsaan ne talouspaperilla tms tai lakaisen rikkalapioon ja nakkaan pihalle.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Jaaks - Tammikuu 27, 2008, 05:10
Bat, Megabat, Fuit bat, Flying Fox on yksi ja sama eläin.  Ne eroaa Micro bateista mm siksi, että niillä on erittäin hyvä näköaisti eivätkä käytä "echolocation nähdäkseen" kuten pienet lepakot.

Flying Foxes ovat myös 100% kasvissyöjiä toisin kuin pikku lepakot jotka syövät hyönteisiä.

Flying Fox kantaa Australian Bat Lyssavirus (http://www.csiro.au/files/mediaRelease/mr1999/BatLyssavirus.htm), joka on sukua raivotaudille ja voi olla tappava, mutta sen saa vain lepakon syljestä jos se puree tai raapii.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Milka - Tammikuu 27, 2008, 06:47
Se minuun tormannyt lepakko taisi olla vaan ihan tavallinen Jaaksin mainitsema microlepakko. Se ei nimittain ollut mitenkaan erikoisen iso vaan tuollainen kammenen kokoinen ja illansuussa siella lammella ne on metsastamassa hyonteisia. Yhtakaikki puistattava kokemus.  :o

Mieheni muuten vitsaili etta lepakon 'tutka' ei huomannut minua, silla blondin paahan on tunnetusti tyhjaa taynna   :pepsodent  :pepsodent  :pepsodent
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: jounij - Tammikuu 27, 2008, 12:08
Minua earwigit eivät ole koskaan onnistuneet puraisemaan, mutta olen niitä talouspaperilla henglltä puristaessani havainnut, että uhattuina ne pyrkivät skorpionin lailla kaarelle pistääkseen uhkaajaa sillä pyrstön kaksoispiikillään. Kerran - ennen kuin olin tajunnut tätä seikkaa - sellainen onnistuikin pistämään sormeeni. Sormi oli yllättävän kipeä muutamia päiviä, ehkäpä vain siksi että niistä piikeistä saattoi jäädä terä ihon alle vähän samaan tapaan kuin joskus jää puusta tikku sormeen. Hengissä olen vahvasti vieläkin, eli ei ne piikit kovin myrkyllisiä mahda olla. Opinpa siitä kuitenkin puristamaan ne hengiltä nopeammin, etteivät ehdi piikittämään.

Lentävät ketut ovat minusta varsin sympaattisia otuksia, vaikka niiden asuinyhdyskuntien lähellä haiseekin aika pahalta. Useinkin olen huvittanut itseäni ja vieraitani käymällä eräällä Brisbanessa tietämälläni lepakoiden kotialueella illan hämärtyessä. On kummallista, että voit katsella lepakoiden lentoon lähtöä parikinkymmentä minuuttia lepakoiden lentäessä suorastaan mustana virtana kohti kuka ties kuinka kaukana sijaitsevia meheviä mesi- tai hedelmäpuita, ja siitä huolimatta puihin jää vielä silmin arvioiden sama määrä hiljalleen heräileviä ja äänekkäästi riiteleviä lepakoita.


"Batman"
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: chilifinn - Tammikuu 27, 2008, 23:53
Lentavia kettuja  :pepsodent olisi ihan mielenkiintoista nahda kaukaa, mutta ihan likelle en niita valittaisi saada.

Olemme tulleet siihen tulokseen etta ainakin se ensimmainen skorpionihavaintomme, joka oli sisalla olohuoneessa, oli oikeasti skorpioni. Muistelimme miehen kanssa yhteistuumin etta silla yksilolla oli sakset, tai pinsetit tai mitka ne ovatkin etukapalissaan, ja pyrsto oli pystyssa.
Myohemmin nakemani -ainakin osa niista- on ollut earwigeja.

Lupaan yrittaa ottaa digikuvan jos viela tulee skorpioni tanne sisalle. -Mita en toivo kuitenkaan...

Niin tassa oppii Australian elaimistoa.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Leokatti - Tammikuu 28, 2008, 00:38
Minua earwigit eivät ole koskaan onnistuneet puraisemaan, mutta olen niitä talouspaperilla henglltä puristaessani havainnut, että uhattuina ne pyrkivät skorpionin lailla kaarelle pistääkseen uhkaajaa sillä pyrstön kaksoispiikillään. Kerran - ennen kuin olin tajunnut tätä seikkaa - sellainen onnistuikin pistämään sormeeni. Sormi oli yllättävän kipeä muutamia päiviä, ehkäpä vain siksi että niistä piikeistä saattoi jäädä terä ihon alle vähän samaan tapaan kuin joskus jää puusta tikku sormeen. Hengissä olen vahvasti vieläkin, eli ei ne piikit kovin myrkyllisiä mahda olla. Opinpa siitä kuitenkin puristamaan ne hengiltä nopeammin, etteivät ehdi piikittämään.

Niin, tuota nipistämistä tarkoitin, en varsinaista puremista. Tuli taas kirjoiteltua mitä sattuu... Niissä on jotain myrkkyä niissä "pinseteissä", joka aiheuttaa jonkin sortin epämukavuutta ihmisellekin.
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Silppu - Tammikuu 28, 2008, 01:24
Tähän täytyy kertoa kokemukseni kolmen kuukauden takaa. Siirtelin varastossa huonekalujamme Suomen reissumme jäljiltä, ja löysin lattialta kuolleen näköisen skorpionin. Sohaisin sitä jollain hieman, ja säikähdin melkoisesti kun se lähtikin liikkumaan. Seuraavalla sohaisulle se olikin jo kuollut. Toinenkin skorpioni löytyi samaisesta varastosta, mutta kuolleena. Ehkä turhaan säikähdin, sillä Australian skorpionin pistos harvoin vaatii edes lääkärissäkäyntiä.

 
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: eevis - Tammikuu 28, 2008, 15:51
Ja torakoita tulee joka tapauksessa, mutta vain silloin tällöin. Jostain oven alta ja ne pitää vaan viedä pihan magpieille ruuaksi. Jos talon myrkytys on voimassa, ne ovat jo valmiiksi henkitoreissaan.

Jaa toivottavasti se myrkky on sitten linnuille haitatonta tai saavat sitä torakoista vain pieniä annoksia? Nimim. kaikkien (muiden paitsi Collingwood) magpieden ystävä :)
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Merja - Tammikuu 31, 2008, 07:33
Ai siksikö meidän pihan magpiet ovat niin dramaattisesti vähentyneet  ??? :pepsodent

Olen kyllä tunnontuskitta syöttänyt lintuja, torakka kuukaudsessa - kahdessa viikossa tuskin ajaa niitä KOVIN pahoihin vaikeuksiin. Tarttis varmaan itse maistaa niin sitten tietäisi...
Otsikko: Vs: Pest Control
Kirjoitti: Baazu - Toukokuu 12, 2008, 03:44
Enpä tiedä ootteko kokeillut, mutta näin väitetään, että torakat vihaisivat kissanminttua ja kurkkua.

Eli jos tiedätte alueen josta torakat tulevat / majailevat, sinne kissanminttua tai kurkun kuoria. Kannattaa ainakin kokeilla, ei paljon maksa ja on myrkytön vaihtoehto jos jeesaa.

*muoks*

Tuossa vielä linkki "Natural Pest Control" näyttäisi olevan vielä aussisivustokin :)

http://www.figtree.org.au/natural_pest_control.html