Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Viisumit - muuttaminen => Aiheen aloitti: AnNiCa K. - Toukokuu 31, 2007, 20:11

Otsikko: Turistiviisumin uusiminen
Kirjoitti: AnNiCa K. - Toukokuu 31, 2007, 20:11
Yritin etsiä viestien vaihtoa aiheesta turistiviisumin uusiminen, mutten löytänyt vastausta. Täällä ollaan kuitenkin käsitelty kaikkia asioita jo niin moneen otteeseen, että varmaankin tähän olisi jostain löytynyt vastaus.  :)

No kuitenkin, olen tässä pähkäillyt sellaista, että meidän perheen muuttaessa Australiaan syyskuussa, lapsemme mummi haluaa tulla pidemmäksi aikaa mukaan. Itse en voi sponssoroida häntä, koska olen jo sponssannut mieheni ja ajattelinkin, että hän hakisi turistiviisumia. Se mennessä umpeen hän palaisi Suomeen ja hakisi uutta. Onko kenelläkään tietoa kuinka kauan turistiviisumien välissä täytyy olla aikaa vai onnistuuko useamman turistiviisumin saaminen peräjälkeen ylipäätään?

Toinen vaihtoehto on se, että hän hakisi ETA viisumin 3 kuukaudeksi kerrallaan, mutta siinäkin taitaa olla joku sääntö, ettei niiden avullakaan voi olla pidempään maassa kuin yhteensä vuoden (eli mahdollisesti saa sen 4 kertaa)???  ???


Kiitos jo etukäteen kaikista vastauksistanne!!  :god:
Otsikko: Vs: Turistiviisumin uusiminen
Kirjoitti: RUU - Toukokuu 31, 2007, 21:38
Annika, ETA-viisumi on voimassa 12 kk maahan saapumisesta. Rajoituksena tosin on, että maassa saa olla max 3 kk kerrallaan eli aina välillä pitää poiketa jossain naapurimaassa, jos haluaa jaktaa oleskelua täällä.
Sitten on erikseen Tourist-visa (676) (http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/visa-options.htm), joka voidaan myöntää 6 kk tai jopa 12 kk mittaisena.
Otsikko: Vs: Turistiviisumin uusiminen
Kirjoitti: AnNiCa K. - Kesäkuu 03, 2007, 16:37
Hei

Kiitokset Ruu tuosta ETA viisumi tiedosta!  :)

Lähinnä ajattelinkin, että vuosi onnistuu varmaan hänen tapauksessaan ok, mutta entä sen vuoden jälkeen? Eli jos on jo maassa ollut jo vuoden ja haluaisi tulla uudestaan. Millainenkohan aikaväli on turistiviisumin uusimisessa tai uudessa ETA viisumissa? Yritin lueskella myös Immi-sivuja, mutten löytänyt tähän vastausta...  ???

Onko kellään tästä kokemusta tai tietoa?

Kyselee tietämätön  :)
Otsikko: Vs: Turistiviisumin uusiminen
Kirjoitti: Jouko - Kesäkuu 03, 2007, 22:12
Niin ja pitäiskö vielä painottaa että yhdellä 3kk turistiviisumilla saa tosiaan olla maasta vain tuon mainitun 3kk jos siihen ei ole hakenut jatkoa. Uutta maahantuloa tai jatkoa oleilua varten pitää hommata ihka uusi turistiviisumi. Viisumissa voi olla ehtona joko "single" tai "multiple entries" joista käsittääkseni tuolla single maahansaapumisella ei maasta poistumisen jälkeen voi palata maahan vaikka viisumi olisi vielä voimassa.

Turistiviisumiin voi hakea jatkoa jos täyttää vaadittavat ehdot eikä viisumissa ole ehtona esim. 'No further stay'