Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Asuminen - eläminen => Aiheen aloitti: Merja - Maaliskuu 14, 2007, 08:40

Otsikko: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Merja - Maaliskuu 14, 2007, 08:40
Onkohan nyt vika käyttäjässä, aineissa, koneessa vai pallonpuoliskossa kun pyykit eivät tunnu tulevan MILLÄÄN puhtaaksi?????

Ollaan kokeiltu eri pesuaineita ja jopa 'tahranpoistajaa' jota voi laittaa boostaamaan pesuainetta (kertooko se jotain pyykinperuaineiden tehosta), mutta tahrat eivät vaan tunnu lähtevän pyykistä. Meillä on uusi ja kallis pesukone, joka on 'eurooppalaista' mallia (edestä täytettävä), mutta joku saamarin vika tuntuu olevan kun puhdasta ei tule millään. Pyykit haisevatkin lähes tunkkaiselle kuivuttuaan. Ja nukkasihti jne on syynätty satoja kertoja läpi.

Että menee hermo!!!!!!!

Onko kellään  siististi pukeutuneella, tahrattomalla henkilöllä kertoa vinkki pulmaani?? Onko niin että pitää tilata BioLuvilit Suomesta vai ostaa vaan paskanruskeita vaatteita???

nimimerkillä alasti töihin huomenna...
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Aikis - Maaliskuu 14, 2007, 09:10
Tohtorilta nyt lienee turha kysyä että oletko varmasti ostanut front loaded pesuainetta...nehän ovat eri sarjaa kuin päältätäytettäviin koneisiin tarkoitetut. Yhtään en tosin tiedä, onko sillä merkitystä mutta tuli mieleen. Nimittäin kun oma kokemukseni on että ainakin muut puhdistusaineet ovat suorastaan väkevämpiä kuin mihin Suomessa olin tottunut.

Tuon saman valituksen muuten olen kuullut joltain muultakin, että pyykki ei tule puhtaaksi ja haisee...Että kyllä siinä jokin mysteeri nyt on.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Leokatti - Maaliskuu 14, 2007, 09:33
Olisiko vedenlaadussa parantamisen varaa?? Onko pesukone liitetty pelkkään kylmään veteen, jolloin lämmittää veden itse (ei ole näihin aussilan lämminvesisysteemeihin aina luottaminen...)? Kannattaa hakea pyykki sisään välittömästi, kun se on kuiva (jos siis kuivaat ulkona). Auringossa siihen tulee tunkkainen tuoksu.

Käytän Omon nestemäistä pesuainetta ja pesen 40 asteessa tavan kirjopyykin. Valkoiset 60 asteessa. Mutta meillä ollaan kyllä sadevedellä. Puhdasta tulee  ;).

Kiitos nauruista. Hyvin kirjoitettu viesti ;D.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Merja - Maaliskuu 14, 2007, 09:33
Juu, tämä viimeisin oli ilmiselvää unisexiä, annostus molempiin, toploadereihin 2x frontloaderin määrästä.

Mies sanoo että tämä nykyinen pesukone kuluttaa vettä enemmän kuin Suomen vastaavat mutta kun katson pyykkejä siellä koneessa, ne näyttävät lähinnä KOSTEILTA. no okei, toi meni jo vähän liioittelun piikkiin... Vettä ei ole koskaan ikkunan alareunaan saakka kuten Suomessa oli.

Ja samaan syssyyn kirottakoon että tiskikonekaan ei pese ihan kunnolla, sen iästä ei ole tietoa, mutta aika lailla saa nuolla lautaset jotta käytön jäljiltä on hohtavaa. *huokauuuuus*

EN MALTA ODOTTAA että pääsen takaisin eurooppalaisen laatutavaran ääreen... Jos siis ikinä pääsen - tai siis lähden...

Kati,
kiitos vinkeistä, meillä käytetään pulveriomoa. Kylmävedessä ollaan kiinni. Täällä selvästi kovempaa vettä, sadevettä voisin käyttää kernaasti jos täällä ikinä sataisi... Auringosta tunkkainen tuoksu??????? Oletko ihan tosissasi? Tämä ei ihan tutkijajärkeeni käy, mutta olen valmis vaikka seisomaan päälläni jotta työkaverit eivät nyrpistä nenäänsä joka kerta ohi kulkiessani...Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Jaaks - Maaliskuu 14, 2007, 10:05
Merja,

OMOMATIC (http://www.unilever.com.au/ourbrands/homecare/Omomatic.asp)
on nimenomaan noihin frontloaderiehin kehiteltyä, eli "Lowsudsing" vähän vaahtoavaa.

Tiskikoneet ja myöskin pesukoneet tulisi aina silloin tällöin "puhdistaa" laittamalla koneeseen noin cup (250 ml) tai vaikka kaksi valkoista viinietikkaa (vinegar) ja täysiohjelma päälle. Sama toimii myöskin höyry silitysraudassa.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: MH - Maaliskuu 14, 2007, 10:05
Sähkömiehenä tulee mieleen sellainen että veden sisääntulo on ajastimella yleensä, joten jos syöttöpaine on liian pieni tai tuloputki liian ohut tai tukossa niin kone ei täyty riittävästi säädetyssä ajassa ja pesutulos jää huonoksi kun vettä on liian vähän. Meillä esim kun on oma kaivo josta tulee hieman hiekkaa joskus mukana niin se tukkii sen sihdin joka on koneessa siinä reiässä johon tulovesi putki liitetään ja silloin kone ei täyty kunnolla. Vedenlaatu vaikuttaa myös pesutulokseen. Muistaakseni työtehoseuran sivuilla on juttua noista miten menetellä eri tilanteissa.

Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Leokatti - Maaliskuu 14, 2007, 11:00
Auringosta tunkkainen tuoksu??????? Oletko ihan tosissasi?

Juu, kyllä olen ihan tosissani. En tiedä, onko asia toinen siellä Brisbanessa, mutta kyllä täällä Perthissä aurinko tehokkaasti "polttaa" sellaisen vähän palaneen tunkkaisen hajun vaatteisiin narulla. Samalla lähtee sitten väritkin kyllä  >:(.

Niinpä... saisi sataa ensi talvena vähän enemmän täälläkin. Muuten jää pian pyykit kokonaan pesemättä tässä huushollissa... En ole uskaltanut edes kurkata tankkiin. Sormet on kyynärpäitä myöten ristissä, että vesi riittäisi koko loppukesäksi/kevääksi. Ei edes nuo pohjoisen myrskyt viitsineet vettä tänne asti heittää perrr... >:(

MH: meidän kone on ainakin sen verran fiksu, että ei edes ala yrittämään pesua, jos ei paineet ole kohdallaan ;).
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Aikis - Maaliskuu 14, 2007, 11:04
Tiskareista: minulla on ollut kolme eri merkkistä (siis Australiassa) - yksikään ei 'tunnettu'. Kaikki surkeita. Aivan kuten kuvailit. Nyt täällä pohjoisempana on kansainvälinen isolla ässällä oleva laatumerkki...ja tiski käy kuin tanssi, vaikket huuhtelis etukäteen etkä mitään. Kaikki puhdasta ja kiiltää...Alkuviikkoina vain istuin ja tuijotin puhtaita iittalan kartioita ihastuneena. Kun ne olivat aussivuosina joka pesun jälkeen kirjavia ja sumeita...Ei siihen auttanut edes koneen puhdistuskaan. Eli että tässä suhteessa mielestäni on kyllä kysymys ihan vehkeiden laadusta.

Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: RUU - Maaliskuu 14, 2007, 11:05
Tuo MH:n vastaus toi mieleen asian, joka taisi entisestään kulminoida tätä ruskettuvien vaatteiden onnea: pesukone oli lähtenyt tehtaalta eurooppalaisella ohjelmoinnilla (lue: piirilevyllä) ja valmistaja kierrätti huoltomiehet juottamassa yhden mikä-lie-vastus-sitten-olikin piirilevylle, jotta vedenkulutus saatiin alennettua aussi-tasolle (mikä se sitten ikinä onkin tässä läträyksen ja lotrauksen paikassa, jossa ihmiset kuluttaa vettä uskomattomia määriä ??? ). Niitä vaatteita melkein kehtasi käyttää edes kaupassa ennen muutosta mutta kohta pitää siirtyä ökyrikkaiden tavoille ja heittää vaatteet käytöstä suoraan roskiin...  :P
Kukaan ei muuten tunnut tietävän, miten vedenkulutus muuttui koneessa. LG kertoo paria eri tarinaa ja pari eri huoltoliikettä omia lukujaan. Uskomatonta tietämättömyyttä tai ylenkatseisuutta niiltä, joiden ammattiasioista puhutaan!

Ja juu, vedenpainetta lie alennettu putkistossa, kone on kiinni vain kylmäliitännässä (tai on se molemmissa asentajan jäljiltä mutta käytämme vain kylmää). Peusaineita on vähän vaihdeltu, viimeksi oli sitä Radiantin upeaa UV-suoja-pulveria, nyt reilusti Omoa (kun ajattelimme vanhan kokemuksen perusteella että se tehoaa ainakin kohtuudella). Eipä ole tullut ennen mieleenkään, että eri pesukoneille pitäisi olla omat aineensakin - ennen on vain mietitty että Coloria vai ei ja tilataanko sukulaisen kautta Professional-ainetta vai ostetaanko kaupasta. Täällä on ihan uusia muuttujia pelissä.

Nimimerkillä "Olisi vaan pitänyt roudata vanha Upo tänne"
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Leokatti - Maaliskuu 14, 2007, 11:14
Juu, ei kannata laittaa toploaderille tarkoitettua pesuainetta frontloaderiin.

Nimimerkillä "luuttusin kodinhoitohuoneen pesuainevaahdosta ja kohautin vain olkapäitäni käytävän kokolattiamaton kohdalla". Mistä tulikin mieleeni, että minkä hiton takia lattiakaivot on niin jumalattoman pienet?? Yhdeksän vuotta olen asiaa miettinyt ::).
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: RUU - Maaliskuu 14, 2007, 12:17
Mistä tulikin mieleeni, että minkä hiton takia lattiakaivot on niin jumalattoman pienet??

Ja miksi se on meidänkin laundryssä juuri lattian korkeimmassa kohdassa?
Ja miksi ne eivät pihalla vedä vettä ensimmäiseen 15 minuuttiin, sitten ne imaisevat yllättäin taloa ympäröivän vallihaudan kitusiinsa.

Tää maa on ihmeitä täynnä!  ;)
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: arixmel - Maaliskuu 14, 2007, 21:59
Onkohan nyt vika käyttäjässä, aineissa, koneessa vai pallonpuoliskossa kun pyykit eivät tunnu tulevan MILLÄÄN puhtaaksi?????
.....
nimimerkillä alasti töihin huomenna...

niin mika olikaan se tyomatka reitti, voisi vaikka tehda mutkan niin voisi rapsia kuvia hulluista suomalaisista toihin menossa heh heh. ;D

mutta asiaan eli annan oman arvovaltaisen kommenttini tekstiiilipuhdistamon ylikonemestarin ominaisuudessa, (eli meiran perreen pyykkarina)

ensin pitaa kylla sanoa etta ei niilla ole eri tehtaita euroopan vientia ja muiden maiden koneita varten. suurin ero taitaa olla noiden tahtien maarassa ei energian mutta vedensaasto tahtien,,,ja sen minka vedessa saastaa joutuu kompensoimaan jossain muussa, joka pitaisi olla pesuohjelmien pituus ei vaatteiden puhtaus.

1. MH:n kommentti oli asiaa, kannattaa katsoa huoltokirjasta sulkeeko kone itsensa liian vahaisen veden paineen aikana vai yrittaako vain pesta puolikuivana,,,nykyisten vesi saannosten (Brisbanessa on Level 5= 140 litraa/paiva/henki) aikana on jo voitu laskea joidenkin lahioiden vedenpainetta, josta oli mediassa puhetta jonkun aikaa sitten???)

2. tunkkainen haju, itsella on kaynyt niin jos olen unohtanut pyykit koneeseen, tai olen unohtanut pyykit narulle ja ne ovat kastuneet uudelleen sateeessa, olen havainnut etta silloin on parasta vain pesta ne uudelleen.

3. Nyt kun kaikki (toivottavasti) miettii eri keinoja saastaa luonnonvaroja ja muuttaa omia tottumuksiaan vedenkayton suhteen niin moni on ehka asentanut harmaaveden poistoputken menemaan puutarhaan, Siihen liittyen on semmoinen ongelma etta jos siihen poistoputkeen tulee liikaa vastapainetta niin se ei toimi vaan se likainen huuteluvesi jaa koneeseen ja pahimmassa tapauksessa kone rikkoutuu, eli normaalisti poistoputki toimii kivasti kun se on siina alkuperaisessa mitassaan ja ei nouse liian korkealle (eli lattialla olevasta koneesta se nousee esim pesualtaan paalla olevaan viemari liitantaan eli putki tekee mutkan koneen ylatason ylapuolella. Itsella kavi kerran niin etta oman koneen poistoputki menee semmoiseen vanhaan 3 sinkkiseen QLD sementti sinkkiin, no joku oli siirtanyt putken "vaaraan" joka oli poissa kaytossa, sinkin tayttyessa tayden sinkin tuoma vastapaine oli riittava lopettamaan koneen toiminnan.

4. Noista pesuaineista en paljoa tieda, ostetaan aina samaa Aldista ja hyvin toimii,,,yksi mielenkiintoinen juttu muiden kommenttien lisaksi on etta sita on myos kylmaan ja kuumaan veteen tarkoitettua...eli teidan tapauksessa pitas sitten olla front loaderiin ja kylmalle vedelle..

5. ja sitten tietenkin yksi hyva ongelma lahde on aina tenavat, eli jos on joku moderni kone (tai yleensakin kone jossa on enemmankuin 1 nappi) niin on hyvin todennakoista etta joku asiallinen nuoremman sukupolven edustaja on saanut mieleensa kayttaa sita tietokoneena ja painanut vaaraa nappia,,,tuloksella etta esim siita samasta napista kuin aina ennekin sen kaynnistat ei tapahdukkaan juuri sita mita haluat (esim joku "ei huuhtelu" ei linkousta on paalla)

6. joskus muistan heittaneeni sisaantulevasta putkesta semmoisen putken paahan asennetun sihdin huis nevadaan, en muista tarkemmin mutta jos muistikuvani on oikea ja jollakin semmoinen sihti on joko koneen tai seinan paassa, niin ei paljoa tarvi kalkkeutumista sen tukkeutumiseen.

hmmm raikkaampia mutta ei laheskaan yhta tapahtumarikkaita tyomatkoja :)
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: MH - Maaliskuu 14, 2007, 23:10
[quote Leokatti]MH: meidän kone on ainakin sen verran fiksu, että ei edes ala yrittämään pesua, jos ei paineet ole kohdallaan ;).
[/quote]

Onhan niissä altaassa tunnistin, mutta ongelma onkin siinä että kun laitat kuivaa pyykkiä rummun täyteen ja kone alkaa ottaa vettä, sitten anturi katkaisee veden tulon ja pesuohjelma alkaa. Seuraavaksi tapahtuu se että kun rumpu pyörähtää parikertaa niin kuiva pyykki imaisee veden ja sitten sitä vettä onkin jo liian vähän. ;D ;D

Itellä on Upon paras malli ja siinä ohjelma pyörittää rumpua jo veden ottovaiheessa jolloin vesimäärä tulee oikeaksi kun pyykki esikastuu.

Merjan kannattaisi kokeilla sitä että kastelet pyykit altaassa ennen koneeseen laittoa niin silloin vesimäärä tulee isommaksi.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Merja - Maaliskuu 14, 2007, 23:53
MH,
hyvä idea tuo pyykin kasteleminen, meillä Suomessa oli koneessa "sumea logiikka", eli se tarkkaili veden määrää myös pesun aikana. Ilmeisesti tässä ei ole...
Arixmel,
kyllä ne vähän katsoivat perään, mutta täällä nyt on totuttu kaikenlaisiin... Töissä ne muutenkin ovat sitä mieltä että "crazy finn"...

pesuohjelma on 40C lähes 2h, kyllä sillä mylläyksellä pitäisi olla perkules pyykit puhtaita. Ajattelin vielä suorittaa kalkinpoiston etikalla (kuten Jaaks mainosti) ja jos ei rupea homma pelittämään, marssin LG:lle puimaan nyrkkiä pöytään.

Merja - jo vähän rauhoittuneena
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Leokatti - Maaliskuu 15, 2007, 00:32
40C melkein 2 h! No huh! Meillä selvitään tuosta kuitenkin 40 minuutissa... Kyseessä saksalainen Bosch joka mittaa veden määrän aina vaatteiden määrän mukaan. Life's good :P
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Milka - Maaliskuu 15, 2007, 01:42
Kylla minuakin vahan ihmetyttaa tuo 2h ja 40C. Meilla menee samaan aikaa juuri tuo Leokatin mainitsema 40 min. Meilla uskotaan skandinaaviseen laatuun ja hankittiin edesta taytettava Asko. Sen  jalkeen ei ole tarvinnut valitella likaisista pyykeista. Pesuaine nayttaa meilla olevan Omo Matic:ia, joka on tarkoitettu edesta taytettaviin pesukoneisiin.

Sen verran viela, etta meilla oli ennen sellainen Uusi Seelantilainen -mika lie- paalta taytettava. Nimen nyt unohdin, ehkapa Fisher pyckel???. Vai onko ne lasten lelu merkki? No jokatapauksessa sen edellisen koneen pitaisi kuulemma olla 'hyva' pesukone. Mutta kylla meilla vaan on niin paljon puhtaampaa pyykkia sen jalkeen kun Askoon vaihdettiin, etta en voi suositella kenellekaan sellaista paalta taytettavaa pesukonetta.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Jaaks - Maaliskuu 15, 2007, 02:05
Lainaus käyttäjältä: Merja
marssin LG:lle puimaan nyrkkiä pöytään.

LG aikaisemmin tunnettiin nimella "Goldstar", jota myytiin K Martissa ja muissa halpahalleissa.
Nimenvaihdon mukana oli valtava Katinkin mainitsema "Life's Good" mainoskampanja, mutta kylla omakohtaisestakin kokemuksesta se on lahinna "Lousy Goods"  8)
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Heidi - Maaliskuu 15, 2007, 02:42
No nyt paastiin muakin viime aikoina erittain paljon arsyttaneeseen asiaan!

Meilla on myos sellainen paalta taytettava Fisher Paykel (Milka se lasten lelumerkki on muuten Fisher Price) ja olen siihen tosi tyytymaton. Ostettiin se n. 6-7v. sitten ja sen piti olla "huippuhyva", mutta en vaan ole siihen ollut koskaan tyytyvainen. Valilla pesen kylmalla, valilla lampimalla vedella ja yleensa kaytan Omoa, mutta vaihtelun vuoksi olen kokeillut muitakin merkkeja. Lasten vaatteista eivat meinaa tahrat lahtea millaan ja mies kayttaa nykyaan tyopaikan pesukonetta, etta saa tyovaatteensa kunnolla puhtaaksi! Olen jo paattanytkin, etta kunhan saadaan pesutuvan remontti kayntiin niin hankitaan juuri sellainen edesta taytettava Asko meillekin, kun niista olen kuullut vain positiivisia kommentteja.  :)
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Milka - Maaliskuu 15, 2007, 03:10

Meilla on myos sellainen paalta taytettava Fisher Paykel (Milka se lasten lelumerkki on muuten Fisher Price) 

Heidi, No en mina sitten ihan vaarassa ollutkaan molemmat nimet alkavat ainakin sanalla Fisher P ;D

Tulevaisuudessa haamottavan keittioremontin yhteydessa meilla menee myos astianpesukone vaihtoon ja olen alustavasti ajatellut Askoa tai Boschia. Viitisitko Aikis sen verran rajoittaa salaisuutta etta minka merkkinen se teidan hyvaa pesujalkea aikaansaava astianpesukone on? Me emme ole tyytyvaisia tahan nykyiseen koneeseen, mutta se nayttaakin sen ikaiselta etta saattaa olla lahto lahella mina paivana hyvansa, kun nyt vaan kestaisi keittioremontin ajan. Sormet ristiin.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Aikis - Maaliskuu 15, 2007, 03:55
Milka, mielellänihän minä tätä Siemensin (http://www.siemens.com/index.jsp?sdc_p=ft4mlsuo1033035i1415613pcz3/) lahjaa maailmalle mainostan, tarkalleen ottaen malli on SE65T370GB. Eri asia on sitten, mitä malleja mihinkin maahan tuodaan ja miten  helposti sellainen on hankittavissa Melbournessa...Mutta joka tapauksessa voit tiedustella taalta (http://www.bsh-group.com/laender/au/index.htm/).

Tuon mainion pesutuloksensa lisäksi peli on myös hiljaisen käyntiäänen puolesta maineensa veroinen, ainakin integroituna.


Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: RUU - Maaliskuu 15, 2007, 05:19
LG aikaisemmin tunnettiin nimella "Goldstar"

No voi vitsit! Jos tuon olisi tiennyt, olisin tiukasti tuijottanut vain siinä vieressä ollutta Electroluxin pesukonetta. Sama hinta, samat ominaisuudet mutta piti kokeilla miltä se kovasti mainostettu LG sitten vaikuttaa. Jostain ihmeen syystä olen Suomessa kuullut LG:stä myös positiivisia kommentteja. Mutta ehkä ne puhuivat vain 7 kg pesurummun tilavuudesta...
Tämä osoittaa upeasti sen, minkälainen voima on markkinoinnilla ja imagonluontikampanjoilla. Varsin taidokkaasti on tuotemerkin historia vaiettu ja suuri edistyksellisyys ja modernius tuotu esiin. Ja halpaan menee väkeä kuin pipoa.

Meille ilmestyi ½ vuotta sitten myös LG:n DVD-härveli eikä sekään rohkaise asiakasuskollisuuteen. Kovalevy rahisee jo nyt (laakerit?) ja meidän edellisessä, satasen maksaneessa halpissoittimessa Suomessa oli paremmat ominaisuudet kuin tuossa monen sadan hienoudessa.

Aikiksen ja muutaman muun tavoin liputan saksalaisten (ja ruåttalaisten) tuotteiden perään minäkin: AEG:n tiskikone teki työnsä hyvin, ei tarvinnut lakaista roskakerroksia astioista pois ja katsella samoja ja uusia tahroja pesujen jälkeen. Upo (Asko) taas teki vaatteista oman värisiään, ei tasapäisen harmaanruskeita. Ja siinä kuuluisassa 40 minuutissa...
Jos joku tulee minulle kehumaan että Aussilassa myydään maailman laadukkaimmat tuotteet, saatan virnistää pienen hetken...  :-X
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Jurttamuori - Maaliskuu 15, 2007, 06:06
Ai että teilläkin on ongelmia koneiden kanssa???

Ostin tullessani Samsungin sivustavedettävän-eikun avattavan. Vaatteet on tosiaan tasaisen tahraisia, pojan koulupaitojen kohdalla luovutin jo ja haen kiinakaupasta uusia sitä mukaa mitä vanhat menee sen näköseksi, että DOCS puuttuu kohta asiaan. Omat paidat menee nukkaiseksi ja pysyvät tahraisina. Omoon jo vaihdoin, ei auta. Lystiä, kun omaa uniformua pitäisi pestä päivittäin ja muutenkin ois kiva olla siisti.

LG:n imuri päätti lopettaa käymisen kun kuumenee tarpeeksi. Tämä tapahtuu pienen makuuhuoneen ja puolikkaan kulmasohvan jälkeen. Hermo menee näihin vehkeisiin. Ikää siis molemmilla se 9kk. >:(

Merja, you´re not alone!

Jurttis
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: chilifinn - Maaliskuu 15, 2007, 07:41
Onpas hyvää tietoa täällä! Meillä on täällä Siemens Siwamat pesukone ja Siemensin kuivausrumpu. Molemmilla on ikää nyt 8 vuotta ja pelaavat erinomaisesti. Rumpua on pitänyt kerran huollattaa. Aiomme silti jättää ne taaksemme ihan siksi että ovat jo noinkin iäkkäitä kodinkoneita. Kalliitahan nuo kodinkoneet ovat hankkia, mutta nykypäivänä en luota hyvienkään koneiden kestävän kymmentä vuotta kauempaa joten uudet tulee nyt hankittua. Pitääpä varoa tuota LG:tä ja katsella Siemensiä ja Askoa siellä perillä.

Onpas siellä muuten pesuaineviidakko! Menee varmaankin siirtolaisella tovi oppia millaisia aineita mihinkin puhdistusoperaatioon tarvitaan jos jo pelkästään pyykinpesuaineita on noin moneen lähtöön...

Millä te putsaatte kokolattiamatot ja tekstiilikankaat? Pesetin taannoin ison villamaton pesulassa eivätkä saaneet edes yksinkertaisia koiran kurajälkiä kokonaan pois. Kokeilin Korrek tekstiilipesuvaahtoa hankauksen ja imuroinnin kera vaan ei auta sekään. Saiskos tähän pesuketjuun jatkoksi kokemuksia mattojen ja huonekalujen kotipesuun hyviksi osoittautuneista aineista?
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: MH - Maaliskuu 15, 2007, 08:00
Teknisessä mielessä parhaat koneet mitä on tullut vastaan ovat. Juuri tuo ASKO=UPO=ASEA SCANDIA(nykyään kaikki saman tehtaan koneita joista halvimmat mallit tehdään italiassa ja paremmat Ruotsissa ja Suomessa),MIELE ja tietyin varauksin BOSCH. Näiden parhaimmissa malleissa on pitkälle viety pesuautomatiikka ja riittävän kova kierroksinen linkous. Valitettavasti kaikki muut mitä on tullut vastaan ovat sitten ihan jotakin muuta. Pesukoneissa jos missä pätee sääntö että kone on juuri se mitä hinta edellyttää. Tämä siis puhtaasti tekninen osuus mutta uskoisin kyllä että se heijastuu myös pesutulokseen.

Vedensäännöstely tekee sen että koneet "viritetään" toimimaan pienellä vesimäärällä jolloin pesuajasta muodostuu pitkä, kun energiataloudellisesti olisi järkevää käyttää vettä enemmän ja suorittaa pesu nopeasti.

Aussikoneiden tekniseen puoleen en ole päässyt tutustumaan ainakaan vielä mutta eiköhän sekin aika koita ;D ;D
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: eevis - Maaliskuu 15, 2007, 08:16
Aussikoneiden tekniseen puoleen en ole päässyt tutustumaan ainakaan vielä mutta eiköhän sekin aika koita ;D ;D

MH :) Ei voi kuin udella, että ilmeisesti lähtö on koittamassa lähitulevaisuudessa? Onnittelut vaan ja tsemppiä valmisteluihin! (http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/trinken/510.gif)

mut mitäs nyt sanois pesukoneista? hmm en keksi mitään järkevää. :D
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Milka - Maaliskuu 15, 2007, 08:35
Oppia ika kaikki. En tiennytkaan etta Upo ja Asko ovat itseasiassa sama peli.  ;D Hassua muuten etta Askon logo on aivan sama kuin suomalaisen huonekaluliike Askon logo.

RUU, kylla taalla saa ihan laadukastakin tavaraa. Joka kodinkoneliikkeessa (ainakin Mellussa) on  esim. Boschia, Askoa ja Electroluxia tarjolla ja sanoithan itsekin etta LG:ta myydaan myos Suomessa. Samalta tehtaalta ne tulevat Suomessa ja taalla myydyt koneet.

Jurttis, sinullahan on varmaan kuitti seka pesukoneesta etta imurista. Usein taalla on takuut 12kk, eli nyt kipin kapin kauppaan valittamaan. Kauppa on joko velvollinen korjaamaan tuotteet tai vaihtamaan ne uusiin tai antamaan maksamasi rahat takaisin.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: MH - Maaliskuu 15, 2007, 09:36
Tuo MH:n vastaus toi mieleen asian, joka taisi entisestään kulminoida tätä ruskettuvien vaatteiden onnea: pesukone oli lähtenyt tehtaalta eurooppalaisella ohjelmoinnilla (lue: piirilevyllä) ja valmistaja kierrätti huoltomiehet juottamassa yhden mikä-lie-vastus-sitten-olikin piirilevylle, jotta vedenkulutus saatiin alennettua aussi-tasolle
Kukaan ei muuten tunnut tietävän, miten vedenkulutus muuttui koneessa. LG kertoo paria eri tarinaa ja pari eri huoltoliikettä omia lukujaan. Uskomatonta tietämättömyyttä tai ylenkatseisuutta niiltä, joiden ammattiasioista puhutaan!


Todennäköisesti piirilevyllä on "jumpperi" jonka paikkaa vaihtamalla saadaan vesimäärää muutettua eli piirikortti on aina sama mutta noilla jumppereilla tehdas "ohjelmoi" ;D koneet.

Usein jopa piirilevyillä on vaikeasti tulkittava informaatiota painettuna siihen korttiin kuten esim. Water level ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Merja - Maaliskuu 15, 2007, 09:56
Minun on vaikea uskoa että koneessa itsessään on jotain ihmeellistä vikaa. Nääs Suomessa ystävillä oli halpiskoneita ja ne kyllä pesivät pyykin puhtaaksi, jopa lasten pyykit. Valitukset, jotka kuuluivat, olivat lähinnä sitä että kone hajosi vuoden kuluttua tai linkous oli liian tehoton tms. En muista että kukaan koskaan Suomessa olisi valittanut sitä että pyykit eivät tule puhtaaksi. Uskon että tässä pitää joku muu syy olla. Veden kovuus on varmaan yksi ongelmista, muunmaalaisetkin (siis ulkomailla asuvat) ystävät ovat myös valittaneet pyykkien "harmautta".

Meillä oli Suomessa LG:n mikroaaltouuni/kiertoilmauuniyhdistelmä, joka oli hyvin toimiva kapine, täältä ostettu samanmerkkinen mikro taas nitisee jo nyt. Juu, oli niillä hintaeroakin... Uskon että Suomeen ei viedä surkeimpia merkkejä ollenkaan - ne tuodaan tänne ;) Suomalaiset ovat tottuneet maksamaan laadusta, täällä tuntuu olevan vallalla ajatus että KAIKKI pitää saada halvalla, ainakin työkaverien mielestä. Esimerkkinä, nelikymppinen 3 lapsen äiti osti tyttärelleen marsun ja maksoi näyttelymallista (pedigree, ei pet) 20$. Ja hän valitti että tosi törkeän kallista, 5$ olisi ollut kuulemma sopivampi. Jumaliste, meinasi hermot mennä, Suomessa noista elukoista saa maksaa 40€ ja sitäpaitsi, aika pieni kustannus silti kun ottaa huomioon mitä sellaisen ylläpito maksaa... 

Jurttis, imurit ovat täällä todella ala-arvoisia, me olisimme ostaneet kunnon imurin, mutta mitään Suomesta tuttua kapinetta ei täällä kaupoissa ollut (samoja merkkejä kylläkin) ja kaikki imurit olivat imuteholtaan aika olemattomia verrattuna suomalaisiin. Volta-merkkinen imuri meillä oli Suomessa, täällä ei myyty yhtään niin tehokasta imuria kuin meillä oli Suomessa - ja omistamamme oli siellä vain keskinkertainen imuri! Samoja malleja ei yksinkertaisesti vain ole. Ehkä asiat ovat paremmin etelämmässä...

No joo, valittaminen sikseen. Muuten täällä on tosi kivaa, etenkin kun kelitkin alkavat olla viileämpiä :)   
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Aikis - Maaliskuu 15, 2007, 10:13
Chilifinn, vaikka nuo vempaimet olisivatkin Australiassa kakkosluokan laatua, niin minulle jäi sellainen olo että juuri tekstiilipesuun tarkoitetut (ainakin pari kolme) aineet olivat erittäin hyviä. En nyt tietenkään millään muista nimeä, mutta punainen puteli etenkin ja samaan sarjaan kuului vielä 'kosteuspyyhkeetkin'. Niitä kun piti esim telkkarihuoneessa (jossa rakkaat lapsukaiset söivät iltapalaa ketsupilla ja kaakaolla...) käden ulottuvilla ja heti pyyhkäisi tuoreeltaan niin ei mitään jälkiä jäänyt. Ja jos ehti kuivua niin tuo mainittu suihke vaan, ja imurointi päälle, avot!

Lisäksi sellainen näytti myös toimivan hyvin, että lirautti ihan tavallista nestemäistä hienopesuainetta tahralle ja kevyesti tupsutteli, niin hyvin lähti tahrat.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Heidi - Maaliskuu 15, 2007, 10:31
No en edes viitsi omalta osaltani jatkaa imurikeskustelua, meidan imuri on nimittain myos aivan surkea tapaus, mutta alkaa tulla melko kalliiksi, jos tassa alkaa kiukuspaissaan uusimaan kaikkia kodinkoneita kerralla!

Chilifinn kyseli kokolattiamaton puhdistuksesta, joka sekin on aika ajankohtainen asia meidan huushollissa talla hetkella, kun lapsi oksensi huoneensa lattialle, enka sita tahraa ja hajua saanut omin voimin hinkattua matosta irti... Meilla ainakin tulee postilaatikkoon koko ajan kaikenlaisia kokolattiamattojen puhdistukseen erikoistuneiden firmojen mainoksia ja halvalla nakojaan puhdistavat niita, mutta kasitykseni mukaan he eivat yleensa siirtele huonekaluja vaan siivoavat vain niiden ymparilta, ellet itse ole paikalla siirtamassa niita. Taytynee viela selvitella asiaa lisaa. Ollaan kylla kaytetty tallaisten firmojen palveluksia joskus muinoin vuokralla asuessamme ja nyt yritan paasta remontin yhteydessa eroon kokolattiamatoista kokonaan. Sellaisia kokolattiamatonpuhdistuskoneita (onko tama tosiaan yhdyssana?) saa myos vuokrata halvalla vaikka koko viikonlopuksi, mutta kun sen matoista lahtevan likamaaran nakee omin silmin alkaa vahan allottaa!  :o
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: jounij - Maaliskuu 15, 2007, 13:24
Toivottavasti seuraavasta mielipiteestäni on jollekin astianpesukonen ostoa harkitsevalle hyötyä!

Meillä oli edellinen astianpesukone Asko, ja se kesti kymmenkunta vuotta (yllättävän vähän mielestäni). Olin koneeseen kestoaikaa lukuunottamatta erittäin tyytyväinen ja olisin lyhyeksi jääneestä iästä huolimatta ostanut uuden Askon, mutta Askollapa olivat tässä välissä pudottaneet koneistaan ajastimen, jolla saatoin kehottaa konetta pesemään astiat yöllä tai muulloin, kun en ole kotona kuuntelemassa (sitä muutenkin varsin hiljaista ääntä). Ostinkinpa sitten samanhintaisen Mielen, jossa tällainen ajastin on. Valitettavasti en kuitenkaan ole Mieleen läheskään yhtä tyytyväinen kuin Askoon: kone kyllä pesee tiskit yhtä puhtaaksi, mutta jotenkin niihin ritilöihin ei saa mahtumaan yhtä paljoa astioita kuin Askoon sai. Lisäksi Asko myös kuivasi astiat melko perusteellisesti (tietysti tässä prosessissa enemmän sähköä kuluttaen), kun taas tästä Mielestä saa nostella melkein kaikki kamat erikseen kuivauskaappiin kuivumaan. Onneksi tuli teetettyä keittiöön sellainenkin.


Vertailee
Otsikko: Astianpeuskoneet
Kirjoitti: Timo - Maaliskuu 15, 2007, 20:04
Meille hankittiin muutama kuukausi sitten ensimmäinen astianpesukoneemme tässä maassa. Mieleen päädyttiin meilläkin siitä syystä, että siinä on ajastin. Lisäksi siksi, että tutkimusteni mukaan Miele oli ainoa, jonka selvästi kerrottiin kykenevän ottamaan hanasta kuumaa vettä (enintään 60 asteista). Olen siten voinut toteuttaa "ekoideani" eli voimme aamulla töihin lähtiessämme ajastaa koneen aloittamaan pesun iltapäivällä, jolloin aurinko on kerennyt lämmittää katolla olevan varaajan veden. Kuumavesijärjestelmässä oli jo valmiiksi lakisääteinen veden lämpötilan rajoitin, joka on säädetty vähän alle 60 asteeseen, joten kone voi käyttää tätä vettä ilman lisävirityksiä. Illalla kotiin tullessa ovat sitten puhtaat astiat odottamassa.

Meilläkin on ongelmana tuo, että kone ei kuivaa astioita riittävästi, vaan ne pitää nostaa kuivumaan ... ei kuivauskaappiin vaan avohyllyille, joita olen asentanut kun ei saatu kaapintekijää. Piti ihan lukea ohjekirjaa, jospa sieltä selviäisi jotain. Ensimmäiseksi tuli mieleen veden pehmeyden säätö. Siihen oli annettu selvät ohjeet ihan numeerisine arvoineen. Kysyin pehmeyttä vesilaitokselta ja sain vastauksen, että pehmeintä on mitä olla voi. Eli koneen oletussäätö oli sen puolesta oikein. Jäi sitten vain mietityttämään, että olisiko niin, että jos kertoisin koneelle veden olevan kovaa, se käyttäisi kuivaustuuletinta kauemmin. Vielä en ole sitä kikkaa kokeillut. Ohjekirjan vianmääritysosa kehotti tällaisessa tilanteessa  käyttämään tablettien lisäksi nestemäistä huuhteluainetta. Kokeilin sitäkin, ja tulos on vähän parempi, muttei hyvä vieläkään.  Olisipa vain pitänyt ostaa sellainen tietokoneen usb-porttiin kytkettävä malli, että voisi helpommin muutella sen ohjelmia ...

Pyykkikoneena meillä on paikallinen pystyrumpuinen. Jostain syystä meillä on aina tehty niin, että kone pidetään tyhjänä vedenoton ajan, ja sitten pannaan pseuaine. Sen liottua vasta lisätään pyykit, ja jos ne ovat likaisia, niiden annetaan jonkin aikaa liota ennen kuin koneen annetaan jatkaa. Näin tehdään siitäkin huolimatta, että koneessa varmaan on oma automatiikkansa. Näin minäkin opin tekemään Singaporessa, kun ensimmäisen kerran jouduin tekemisiin pystyrumpuisen kanssa, ja käsitykseni mukaan siellä kaikki tekevät niin.

Mutta toisaalta enpä kyllä joudu tuon paskanruskeusongelmankaan kanssa nokatusten, koska syön paljon mustikkaa ja käytän mustia vaatteita.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: MH - Maaliskuu 15, 2007, 21:20
Timo,

Nykyiset astianpesukoneet tulisi liittää kylmävesi liitäntään on taloudellisempi paitsi ehkä sinun tapauksessa jos aurinko tosiaan veden lämmittää. Mikäli joudut lämmittämään vettä sähköllä on talodellisempaa lämmittää se sillä koneella.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Milka - Maaliskuu 15, 2007, 23:48
Pitakaa nyt taas blondia hulluna. Mutta mina en sahkoa saastaakseni useinkaan anna koneen kuivata astioita, vaan avaan vaan koneen oven raolleen ja annan niiden kuivua itsekseen koneessa. Toistaiseksi hyvin on toiminut.  ;D
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: jounij - Maaliskuu 15, 2007, 23:53
Meidän koneemme on kytketty kuumaan veteen siksi, että talomme kuuma vesi lämmitetään halvalla yösähköllä. Vaikka sähköä ehkä meneekin hieman enemmän kuin koneella vettä lämmitettäessä, on tämä sähkö vastaavasti halvempaa. "Tieteellistä" vertailua en ole tehnyt siitä, kummalla tavalla säästäisi enemmän.

Milka, toki meilläkin yritetään kuivattaa astioita mainitsemallasi tavalla aina kun mahdollista. Mutta kun monesti - varsinkin bileiden aikaan - on jo uusi iso satsi astioita odottamassa koneeseen pääsyä, niin ei niitä entisiä jouda kuivattelemaan koneessa, vaan kone on saatava uuteen hyötykäyttöön.


Kommentoi
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Milka - Maaliskuu 16, 2007, 00:07
Jounij,

No bileethan on sellainen mukava erikoistapaus  ;D jos ei teilla sitte juhlita joka ilta  ;D

Tama keskustelu on erittain hyodyllinen, silla kuten sanoin olen suunnittelemassa uuden astiapesukoneen ostoa ja nyt ainakin harkitsen kaksi kertaa ennen kuin ostan Mielen. Tosin meilla kuten sanoin usein kuivatetaan astioita koneessa ilman kuivauohjelmaa. Onko kenellakaan kokemusta sellaisista astianpesukoineista joissa on ns. kaksi osaa, eli voi halutessaan tayttaa vain yla-osan koneesta astioilla ja pesta vain ne tai tayttaa molemmat osiot ja pesta koko koneellisen?

Kokolattiamatoista sen verran etta taalla etelassa voi vuokrata sellaisen kokolattiamattopesurin viikonlopuksi kotiin, sitten vaan ostaa aineet ja pesee matot niin moneen kertaan kuin huvittaa.
Niita pesureita saa vuokrata jokaisesta supermarketista tai ainakin Coleseissa ja IGA:sta.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Timo - Maaliskuu 16, 2007, 00:16
Timo,

Nykyiset astianpesukoneet tulisi liittää kylmävesi liitäntään on taloudellisempi paitsi ehkä sinun tapauksessa jos aurinko tosiaan veden lämmittää. Mikäli joudut lämmittämään vettä sähköllä on talodellisempaa lämmittää se sillä koneella.

Juu, tiedän.

Ja  tuo jos aurinko tosiaan veden lämmittää onkin se kimurantti kysymys. Sitä kun olen yrittänyt pohtia aina silloin kun ei sada. Tuo uusi järjestelmä kun lämmittää automaattisesti sähköllä loput silloin kun aurinko ei ole jaksanut hoitaa hommaa kokonaan.  Vanhemmissa malleissa piti itse käydä vaihtamassa sähkölle kun vesi ei ollut tarpeeksi kuumaa. Olenkin mietiskellyt, että miten mitata, milloin työn tekee aurinko ja milloin sähkö. Pitäisi varmaan pyytää sähkömies kytkemään Solahart omaan mittariinsa?

En voi verrata edes sähkölaskuja, koska asensimme aurinkolämmittimen heti muutettuamme tähän taloon ja sähkönkulutuksemme  on hieman muuttunut vuokralla asumisen jälkeen.

Kyllä se kone meilläkin vettä lämmittää kaikesta huolimatta. Sen pesulämpitla kun on 70 astetta ja sisääntulovesi on vain 60 asteista. Sähköä sekin kuitenkin säästää. Juu, ja meillä kyllä muutenkin säästetään kun ei tarvitse tuhlata rahaa ilman lämmitykseen eikä jäähdytykseen vaan suurin osa ajasta eletään luomuilmastossa.

Milka, tuosta kuivaamisesta. Kyllä minäkin sitä joskus harrastan, siten, että kuivaan astiat pyyhkeellä ennen kaapppin laittamista. Se on minusta jopa kivaa kuivata puhtaan (sitruunan) tuoksuisia lämpimiä astioita. Mutta aina kun ei ehdi ... tai viitsi. 
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Leokatti - Maaliskuu 16, 2007, 00:32
Milka, eikös se "laatikkoastianpesukone" ole Fisher'n'Paykel? Naapurissa on ja emäntä on kuulema tyytyväinen mutta jo se ehti alle vuoden ikäisenä hajota... meni tietysti takuuseen ja olisikin ollut mukava 600 dollarin lisälasku :o.

Kokolattiamaton pesureita saa täälläkin vuokrata mutta itse olen jättänyt senkin homman ammattilaisille. Melkein koko talon peseminen tuli viimeksi maksamaan noin $100.

Noi Solarhartit on hyvä keksintö sinänsä, mutta kehityksen varaa taitaa vielä olla... kaikki ne tutut, joilla systeemi täällä on, valittavat sitä että silloin kun sitä kuumaa vettä tarvitsisi enemmän (talvella), sitä ei auringolla saa lämmitettyä ja kesällä sitä sitten kyllä on siitäkin edestä (kun kylmävesi meinaa sellaisenaan riittää suihkuvedeksi).

Niin ja meillähän on Kati ja Rob -merkkinen astianpesukone. Puhdasta tulee joka kerta :P. Keittiössä ei ole paikkaa koneelle, eikä viitsitä ruveta isompaa remppaa tekemään kun haaveissa on muutto toiselle puolen mannerta.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: jounij - Maaliskuu 16, 2007, 02:10
No bileethan on sellainen mukava erikoistapaus  ;D jos ei teilla sitte juhlita joka ilta  ;D

Kyllähän se meidän elämä on yhtä juhlaa... :) Etenkin, kun - kuten jo sanoin - tuohon Mieleen ei saa mahdutettua yhtä paljoa astioita kuin vastaavaan Askon malliin! Niinpä konetta saa olla käynnistelemässä melkeinpä joka ikinen päivä, mikä on mielestäni aika paljon kahden hengen taloudessa niinkin isolle astianpesukoneelle, juhlittiinpa tai ei!

Lainaus
Onko kenellakaan kokemusta sellaisista astianpesukoineista joissa on ns. kaksi osaa, eli voi halutessaan tayttaa vain yla-osan koneesta astioilla ja pesta vain ne tai tayttaa molemmat osiot ja pesta koko koneellisen?

Meillä täällä duunissa on sellainen puolikas kaksiosaisesta Fisher & Paykelista. Se ei pese pizzalautasia kunnolla, jos lautaset on ladottu joka väliin. Joka toisen välin tyhjäksi jättämällä saa - enimmäkseen - tyydyttävää jälkeä. En sitten tiedä, paranisiko tilanne, jos hankkisi samanlaisen koneen sekä ylä- että alaosan.


Lisää kommentoi
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: MH - Maaliskuu 16, 2007, 05:11
Tuo energian säästö perustuukin ilmeisesti siihen että kone tekee osan huuhteluista kylmällä vedellä, jos taas kone on liitetty kuumaan niin silloin kuumaa kuluu kokoajan. Meidän Boschin tiskari ilmeisesti toimii juuri näin, en oo varma kun ei oo tarvinnut sitä vielä purkaa, kun se on toiminut. ;D

Tutulla on Ausseissa kaksosanen tiskari, merkkiä en muista. Hän ainakin kehuu sitä. Tosin ennen ainakin käsitiskissä Aussit tiskas astiat Fairylla ja sen jälkeen huuhtelematta suoraan kuivumaan. ???
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: jounij - Maaliskuu 16, 2007, 12:12
Tutulla on Ausseissa kaksosanen tiskari, merkkiä en muista. Hän ainakin kehuu sitä. Tosin ennen ainakin käsitiskissä Aussit tiskas astiat Fairylla ja sen jälkeen huuhtelematta suoraan kuivumaan. ???

Minun havaintojeni mukaan se on yleistä käytäntöä yhä edelleen.


Vahvistaa
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: iida - Maaliskuu 16, 2007, 19:28
Jep. Pitänee osallistua keskusteluun. Usan kokemuksen jälkeen mulla oli ennakkoluuloja näitten pyykinpesukoneitten suhteen eli niinpä ostin ennen tänne Aussilaan muuttoa Suomesta Rosenlewin päältä täytettävän pesukoneen ja lähetytin sen muitten tavaroitten kanssa tänne. Pesee pyykit todella hyvin ja on ohjelmia mistä valita, ajastus, liotus etc. Ja käyttää äärimmäisen vähän vettä. Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän koneeseen.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Kaitlin - Maaliskuu 17, 2007, 19:57
moi

on teillä pienet ongelmat, pyykit kuivuu - 20  pakkasessa vähän hitaammin!, itse sain juuri 395 eur sakot 21 km/h ylinopeudesta tyhjällä (mitä muutakaan voi täällä korvessa olla)
kesäkelissä siis tie kuiva jne....mun pitää tulla hakemaan kohta poliittista turvapaikkaa sieltä eikä skilled imigrationilla!
 t kaitsu Pornaisista
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: RUU - Maaliskuu 17, 2007, 22:57
on teillä pienet ongelmat, pyykit kuivuu - 20  pakkasessa vähän hitaammin!
Onneksi ne kuivuvat sisällä vähän nopeammin sentään. Ja tulee samalla hitunen kosteuttakin ilmaan lämmityksen vastapainoksi.

Lainaus
itse sain juuri 395 eur sakot 21 km/h ylinopeudesta tyhjällä (mitä muutakaan voi täällä korvessa olla)
kesäkelissä siis tie kuiva jne....
Täällä muuten sitten ajetaan satasen alueella 90 kmh kaikilla kaistoilla. Eli kannattaa harjoitella leppoisa kruisailutyyli jo valmiiksi, muuten voi mieliala lipsahtaa ikävän puolelle tuolla matkaa tehdessä. Tarkoitan, että ainakin eteläisen Queenslandin alueella olen havainnut ihmisten suureksi osaksi ajelevan vähän alle rajoituksen, tosin se saattaa johtua sakkojen ja ajokorttipisteiden vuoksi kuin mentaliteetista mutta se onkin sitten oma asiansa.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Timo - Maaliskuu 17, 2007, 23:19
moi

on teillä pienet ongelmat ... itse sain juuri 395 eur sakot 21 km/h ylinopeudesta tyhjällä (mitä muutakaan voi täällä korvessa olla)  kesäkelissä siis tie kuiva jne.. 
 t kaitsu Pornaisista

Pienet on meidän ongelmat ...  onneksi !

Pakko jakaa "säälipisteet" minunkin, jonka sukulaislapsia liikuskelee Pornaisten teillä. Kaahari on aina rangaistuksensa ansainnut, eikä pidäkään saada lievennystä noista vakiselityksistä: "ihan kuiva tie ja hyvä näkyvyys ...", jotka sitten pahimmassa tapauksessa jatkuvat "... jostain se lapsi vaan siihen eteen hyppäsi".

Lainaus
..mun pitää tulla hakemaan kohta poliittista turvapaikkaa sieltä eikä skilled imigrationilla!

Olisikohan sinun syytä tarkistaa Australia-kuvaasi? (vaikkapa tuon Ruun viestin avulla, joka tähän väliin kerkisi): ei tämä ole enää mikään Villi Länsi ja rötöstelijöiden turvasatama, johon voi tulla lain kouraa pakoon elämään omien lakiensa mukaan. Kyllä täälläkin on teillä nopeusvalvonta, ja liikennehäiriköiden kortti joutuu herkästi jäähylle. Että pettymys varmaan tulee, jos tuollaisin kuvitelmin olet tänne tulossa.


Likapyykkiä huljuttelee
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Timo - Maaliskuu 18, 2007, 00:36
niinpä ostin ennen tänne Aussilaan muuttoa Suomesta Rosenlewin päältä täytettävän pesukoneen ja lähetytin sen muitten tavaroitten kanssa tänne.

Mitäs sitten, Iida, kun ruususenleevi ottaa ja tekee lakon?  Taitaa olla huoltohenkilön ja varaosien saanti aika matkan takana? Vai onkohan siellä sisällä kuitenkin ne samaiset kiinalaiset ja korealaiset laakerit, mutterit ja mikropiirit kuin kaikissa muissakin? 

Happamia, sanoo ... ei kun ihan hyvä idea muuten. Meillä on vähän katseltu tuonne japanilaisten koneiden suuntaan, ihan siitä syystä, että ne ovat ainakin Aasian maissa arvostettuja. Mutta aika vähän niitä on ainakaan meidän kylällä tarjolla, ei edes riisinkeitintä ole löytynyt, vaan kaikki ovat jotain kiinalaista halpasarjaa.

Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: RUU - Maaliskuu 18, 2007, 00:46
Ruususenleevi (http://press.electrolux.fi/node416.aspx) on nykyisin Electroluxin omistuksessa ja sen brandeja. Joten paikallisella Simpson / Westinghouse -korjaamolla pitäisi olla kontaktit, joiden avulla osat ja työohjeet saadaan aikaiseksi.

Sitä paitsi triviaaliosathan noissa ovat pitkälti samankaltaiset ja sorvattavissa kohdalleen, jos korjaaja vain osaa asiansa: meilläkin hajosi osa Upon pesukoneesta Suomessa ja korjaaja nappasi salkustaan Mielen vastaavan osan, joka hänellä oli mukanaan, viritteli sitä hetken ja kauniisti taas toimi kone sen jälkeen...
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: MH - Maaliskuu 18, 2007, 07:00


Sitä paitsi triviaaliosathan noissa ovat pitkälti samankaltaiset ja sorvattavissa kohdalleen, jos korjaaja vain osaa asiansa: meilläkin hajosi osa Upon pesukoneesta Suomessa ja korjaaja nappasi salkustaan Mielen vastaavan osan, joka hänellä oli mukanaan, viritteli sitä hetken ja kauniisti taas toimi kone sen jälkeen...

Juuri näin, isot tehtaat, useimmiten kaukoidässä valmistavat komponentit ja sitten pesukone tehdas kasaa ne nippuun ja laittaa oman tuotemerkin päälle.

Osaava korjaaja pystyy lähes 100% varmuudella korjaamaan koneen soveltamalla toisen merkin osia, ohjelmarumpu on se vaikein juttu. Siihen pitää osa löytää sellaisesta, jossa on samat toiminnat kaikki muu on helppoa. Laakereita saa laakerikaupasta kun ottaa mallit mukaan jne.

Valitettavasti nykyinen suuntaus(taloudellinen tehokkuus) on mennyt siihen että huoltomiehet ovat nykyään osan vaihtajia, jos osa ei käy suoraan niin sitten sanotaan ettei voi korjata ja kuluttaja ostaa uuden koneen.

Upo on näköjään myös nykyään "Italialainen".


http://www.kilpailuvirasto.fi/cgi-bin/suomi.cgi?sivu=ratk/r-2000-81-0363
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: arixmel - Maaliskuu 22, 2007, 06:37
notta maar tuli tahankin sattumalta vahan tietoa, eli eilen oli ysi kanavan extrassa joku vanhempi pesukonehuoltohenkilo antamassa neuvoja kuinka siita aparaatista saa kaiken irti (noin niinkuin kuvaannollisesti, ei silla ruuvarilla vaantaen).

no han mainitsi etta se pitaisi puhdistaa kerran 3 kuukaudessa (oops, mina tunnustan en ole tehnyt nain) no siina haastattelussa ne loyti jotain ihmiskuonaa yak siita malli koneesta, ja kuulemma bi carb sooda puhdistaa hyvin tammoisen koneen...
eli heidan neuvonsa oli, etta kaynnistaa koneen kuumimmalla ohjelmalla hetkeksi jotta sinne tulee vetta, sitten sammuttaa sen ja laittaa sekaan 2 kupillista bi carb soodaa jonka jalkeen kone paalle taas hetkeksi, sitten pitaisi koneen antaa liota yon yli ja sitten ajaa se ohjelma loppuun...
tieda sitten toimiiko,,,jostain joskus opin ja olen kokeillutkin astian pesukoneen kanssa samanlaista kikkaa, eli bi carb soodaa pesuaine puolelle ja valkoviinietikkaa huuhtelupuolelle ja puhdasta tulee,,,vai sanoiko sen joku jo taalla...

minusta tuntuu etta minun mielipiteet aina eroaa muista vai haluanko vain olla vastarannankiiski,,tai tassa tapauksessa ehka toisaalta foorumista opitun ruisleivan leipomistaidon johdannaisvaikutuksen johdosta en huomaa minun koneeni pesutuloksen olevan yleisen keskitason alapuolella, mutta meilla on LG innowasher 7.5 kg ja olen ollut siihen erittain tyytyvainen viimeiset 3 vuotta????

no kattelin sen manuaalia ja asiaan liittyen siina on semmoinen siivila tuloputken pesukoneen paassa ja se pitaisi muistaa harjata varsinkin jos on kovistelevan veden alueella jolloin kalkin kertyma on runsasta/

ohjelman pituudesta heilla oli mainita etta pisin normaali ohjelma tehtaalta lahtiessa cotton 95 astetta kesto 158 minuuttia ja lyhyin quick 30 kesto 30 minuuttia, mutta asiaan liittyen heilla on mainita etta pesuohjelman kesto voi vaihdella riippuen pyykin maarasta, veren paineesta veren lammosta (ma niin tykkaan koreilla murteella) ja ymparipyoreasti he viela sanovat etta "other washin conditions"

ettta tommottii
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: MH - Maaliskuu 22, 2007, 06:59


no kattelin sen manuaalia ja asiaan liittyen siina on semmoinen siivila tuloputken pesukoneen paassa ja se pitaisi muistaa harjata varsinkin jos on kovistelevan veden alueella jolloin kalkin kertyma on runsasta/


Tästä jo tuolla aiemmin mainitsinkin, tämän takia kun tilaa huoltomiehen paikalle niin se todennäköisesti vaihtaa asiakkaalle koko sen magneettiventtiiliin koska siitä saa rahaa enemmän kuin sihdin putsaamisesta, jonka voi mainiosti tehdä itsekin. ;D ;D ;D

Eli, tuloletku irti jolloin sihti näkyy koneessa putken sisällä. Siinä on yleensä keskellä sellainen muovinen olake niin siitä kiinni varovasti kärkipihdeillä ja kevyesti vetäen se tulee ulos. Sitten vain rapsuttelemalla jollakin juoksevan veden alla huuhtoo kokkareet pois.

Tässä ei kannata yrittää olla nokkela ja jättää koko sihtiä pois että vesi pääsee vapaasti koneeseen, silloin ongelmat vain suurenevat ja korjauskustannukset kasvaa.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: eevis - Maaliskuu 22, 2007, 20:13
Täällä Suomessa apteekeissa myydään sitruunahappoa (citric acid), se on tosi hyvää pesukoneen ja astianpesukoneen kalkkisaostumien poistamiseen. 50 grammaa sitruunahappoa pesukoneen pesuainekoloon ja 90C ohjelma päälle niin avot. Astianpesukoneessa taas sama määrä ja kuumin ohjelma mitä löytyy (ja aterimet mukaan niin nekin kirkastuvat). Hmm vanha kemisti miettii tuota arixmelin reseptiä, että natriumbikarbonaatti ja etikka yhdessä kuulostaa hiukan oudolta, eikös ne neutraloi toisensa? Eli vois ehkä saada paremman tuloksen käyttämällä vain jompaa kumpaa ja itse käyttäisin noista sitä etikkaa. Paitsi että se haisee. Eli mieluiten sitruunahappoa käyttäisin itse. :)
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: arixmel - Maaliskuu 22, 2007, 21:13
Eevis,

tuo on ilmeiseti vanhojen mummojen tietoutta, mutta niksi niiden kaytosta yhdessa on etta niita ei sekoiteta heti, esim nain telkassa kun neiti laittoi uhteeen pesusienee soodaa ja toiseen etikkaa sitten nama paallekkain etikka ylemmaksi ja silla se pyyhki,

samasta syysta ne on sitten astianpesukoneessa eroteltu huutelu aineeseen ja pesuaineosioon

tammoisen loysin
http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_bicarbonate#Miscellaneous_and_domestic_uses

Pour 1 cup of baking soda down a drain and follow with 1/2 gallon of White Vinegar will degrease the drain.

eli ilmeisesti se liuottaa oljyt veke tai mista noista tietaa,,,mutta hei se oli telkkarissa ja telkkarissa ei koskaan valehdella ;)

huomenna olis siivouspaiva hmph.
Otsikko: sooda ja etikka
Kirjoitti: Timo - Maaliskuu 22, 2007, 22:54
Minäkin olen useamman kuin kerran törmännyt ohjeisiin,  joissa kehotetaan käyttämään ruokasoodaa ja etikkaa puhdistukseen. Usein ohje ei täsmennä, miten niitä tulisi käyttää. Muutama vuosi sitten muuttaessamme vuokralle maalaismökkiin saimme kiinteistönvälittäjältä ohjeen, ettei wc:tä saa puhdistaa kemikaaleilla vaan pitää käyttää soodan ja etikan seosta. Minäkin sitä sitten ihmettelin ja kyselin asiaa naapurilta. Vanha isäntä se tiesi kertoa, että ei sekaisin vaan vaan ensin pannaan soodaa ja annetaan liota yön yli. Sitten aamulla kaadetaan etikkaa joukkoon ennen kuin vessa vedetään. Jos etikkaa ei lisää, kuolevat sakokaivon bakteerit. Tuohon kaivoon eli talokohtaiseen jätevedenpuhdistamoon ei kuulemma saa laittaa mitään hapanta eikä emäksistä, eikä tietystikään voimakkaita kemikaaleja kuten useimpia pesuaineita.  Tietysti voi olla, että tuo neutraloitumisreaktio itsessään puhdistaisi myös, mutta minä kyllä veikkaan, että kysymys on nimenomaan jätevesien käsittelystä. Ympäristöteko siis.  Eli minä kyllä Eeviksen sitruunahappokikkaa seuratessani lorauttaisin lipeää sinne huuhteluainepuolelle, tai jotain muuta, joka sihisisi ja puhisisi iloisesti.

Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Leokatti - Maaliskuu 23, 2007, 00:04
No minä kopsasin suoraan Mythbustersista reseptin, jota testasivat muitten aineitten kera kylppärissä, jonka suihkuttelivat kissanpissalla... yök. Parhaiten tepsi sekoitus: loraus astianpesuainetta, bicarb soodaa ja etikkaa. Sekoitan nämä ihan keskenään sankoon kuumaa vettä ja pesen sillä melkein koko talon. Meillä on epileptikko koira ja sen takia kaikkia kemikaaleja vältetään viimeiseen asti. Toimii!

Siinä "How clean is your house" -ohjelmassa, joka pyöri Foxtelilla joku aika sitten pestiin muuten tosi törkyinen vessanpönttö tahnalla joka oli tehty bicarb soodasta ja sitruunamehusta. Pitkillä kumikäsineillä varustautuneena mummeli vain nappasi kourallisen tahnaa ja käsin raakkasi koko pöntön, reunan alusen mukaan lukien. Taisi jättää sen ensin muhimaan joksikin aikaa. Puhdasta tuli.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: eevis - Maaliskuu 23, 2007, 18:33
Kyllä vanha kansa tietää, en ala väittää vastaan. (http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/diverse/407.gif)

Peräkkäin käyttö, hmm kaipa, täytyy kaivaa orgaanisen kemian raamattu (Fessenden & Fessenden (http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/diverse/407.gif) ) esiin ja tutkittava taustoja ihan omaksi huviksi vaan. Hmm ja uskottava se yhteiskäyttökin on, luotan itsekin Mythbusterseihin (http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/diverse/407.gif) , hmm oiskohan se sitten siinä vapautuva happi, joka puhdistaa? Voipi olla, että saa ihan kotitekoisen "oxy-actionin" silleen. :)
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Jouko - Huhtikuu 02, 2007, 05:51
Meillä oli kans vanhan koneen kanssa noita tunkkaisuusongelmia, mutta noin vuosi sitten vaihdettiin Askoon ja ne poistuvat kerta heitolla.

Mutta takaisin itse asiaan, eli postista kolahti pari päivää sitten uusi kotivinkki 22.03.2007 jossa neuvoja "lemuavaan pyykkiin"

- Ensimmäinen neuvo oli että saatat pestä pyykkisi liian täyteen ahdetussa koneessa.

-  Artikkeli neuvoo puhdistamaan välillä myös itse pesukoneen. Nykyisin pyykki kuulema pestään haaleahkossa lämpötiloissa, ja lika jää kiinni koneeseen. Ohjeen mukaan puhdistaminen tapahtuu laittamalla astianpesutabletti pyykkirumpuun ja kone pälle 90 asteen ohjelmalla.
Lehden mukaan voit myös laittaa koneen päälle 90 asteen ohjelmalla pyörimään ja lorauttaa etikkaa pesuaineelle varattuun tilaan.

- Lehden mukaan eeviksen ehdottamasta sitruunahapostakin voi olla apua.

- Muista myös tuulettaa kone pesukertojen välissä, eli jätä luukku auki.

- Puhtaan pyykin epämiellyttävään hajuun voi lehden mukaan auttaa myös sooda. Kotivinkki suosittele laittamaan ripauksen soodaa pesuaineen joukkoon ja pesemään pyykin normaalisti.

Kotivinkkiä "asiantuntevasti" siteeraa vähemmän asiaa tunteva Jouko
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Heidi - Huhtikuu 02, 2007, 23:30
Taytyy varmaan alkaa pesukoneen pesuun, kun on nain hyvat ja selkeet ohjeet tarjolla.  :peukkuy

Muistelen, etta taman ketjun alkupuolella joku mainitsi auringon aiheuttaman tunkkaisen hajun pyykeissa. Mina taas olen aina tykannyt ulkoilman ja auringon tuoksusta puhtaissa pyykeissa, enka koe sita millaan tavalla tunkkaisena. Henkilokohtaisesti en ole myoskaan koskaan ymmartanyt niita ihmisia, jotka laittavat pyykkinsa kuivausrumpuun, vaikka ulkona paistaisi aurinko ja ne kuivuisivat hetkessa. Mina suorastaan nautin pyykin ripustamisesta! Tanaan taalla tosin sataa tihuuttaa ja mulla olisi pari koneellista ripustettavana, joten tallaisina paivina olisi tietysti mukavaa, jos omistaisi kuivausrummun, jota voisi hatavarana tarpeen tullen kayttaa...  ;)
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 03, 2007, 00:48
Minä olen kuullut, että paras paikka kuivata pyykkiä on varjoinen ja tuulinen paikka. Meillä on sellainen terassin nurkassa. Pyykkinarujen sijasta minä olen virittänyt sinne pyykkiseipäät. Tässä kuva niistä (http://vuodatus-static.web-effect.net/g/14834/330932.jpg). Singaporessa aikanaan ihastuin perinpohjaisesti sikäläiseen tapaan kuivata pyykkiä (http://vuodatus-static.web-effect.net/g/14834/331060.jpg), ja olen halunnut meillekin samanlaiset muovilla päällystetyt bambuseipäät, jotka on kiinnitetty koukuilla kattoon. Seipään toisen pään saa laskettua alas niin, että vaatteet voi pujottaa seipääseen. Toinen vaihtoehto on kiinnittää vaatteet erityisesti tarkoitusta varten valmistetuilla pyykkipojilla, joiden leuat ovat puoliympyrän muotoisia.  Kuivausrumpu meillä oli talossa valmiina, mutta se seisoo yleensä käyttämättömänä. Ja onhan meillä vielä auringossakin yksi pyykkiteline, mutta sillä kuivataan yleensä vain lakanoita. Tuo seiväsviritys on eniten emännänkin mieleen. Niitä päiviä varten, jolloin tuulenvirettä ei ole tarpeeksi, olen ajatellut asentaa aputuulettimen seipäiden läheisyyteen.

Lisäys: niin, kuten kuvasta näkyy, minun tämänhetkiset seipääni eivät ole muovilla päällystettyjä vaan tavallisia puutarhaan tarkoitettuja bambukeppejä. Ne ovat tarkoitusta varten vähän liian lyhyitä. Eivätkä ne ole suoria, mikä heikentää hieman esteettistä vaikutelmaa. Tavoitteena on löytää jostain niitä oikeita eli parimetrisiä, suoria, sinisikis, punaisiksi tai vihreiksi muovilla päällystettyjä bambukeppejä.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Leokatti - Huhtikuu 03, 2007, 00:52
Juu, varjoon ja tuuleen minäkin mielelläni pyykit laittaisin. Ehkäpä se on tämä kuiva ja kuuma Perthin aurinko, josta en pyykeissä tykkää. Eivätkä kyllä tykkää väritkään, ei sen puoleen  :confuse.

Kuivatusrumpua meillä ei ole eikä kyllä tule. Silittäminen nyt vasta hauskaa on  :nuttu:.
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: hanskie - Huhtikuu 03, 2007, 04:14
Kun kerta on puhe pyykkikoneista, niin taytyy kysya muilta asiantuntevilta, etta onko teilla myoskin sellainen malli, joka syo miesten sukkia?   :confuse   Ostin juuri Ihkauuden paaltaladattavan Simpsonin ja huokaisin helpotuksesta kun paasin eroon vanhasta, joka joka viikko soi sukan tai pari ja parittomia sukkia on laatikko puolillaan.  :nuttu:  Nyt kuitenkin huomasin etta tama uusi kone on myos sukkasyomari. Kysyin vaimolta onko han nahnyt kuinka se kone ne sukat syo, mutta ei ole, eika tieda miten haviamistemppu tapahtuu.

Kirjoitti nimim. yksisukkainen mies.   :XXXX    >:D    :XXXX
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: MH - Huhtikuu 03, 2007, 05:47
Kuivausrumpu on erittäin hyvä, poistaa tehokkaasti vaatteista irtopölyn, eläinten karvat ym. "tauhkan".
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Milka - Huhtikuu 04, 2007, 11:00
Kun kerta on puhe pyykkikoneista, niin taytyy kysya muilta asiantuntevilta, etta onko teilla myoskin sellainen malli, joka syo miesten sukkia?   


Hanski, Etkos ole kuullut etta jokaisessa pesukoneessa on ns. musta aukko, joka vetaa puoleensa vain mustia miesten sukkia.  :pepsodent

Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 04, 2007, 11:04
Lainaus käyttäjältä: Milka
joka vetaa puoleensa vain mustia miesten sukkia.   

Ei se ole väristä kiinni.  Kyllä ne kaikki sinne johonkin samaan "reikään" menee vaikka olisi valkoisia :pepsodent
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Jaaks - Toukokuu 12, 2007, 09:36
Piti nyt nostaa tämä aihe taas esille kun tuli pari viikkoa sitten uusittua lähes kaikki kodin koneet ja osana oli Fisher & Paykel Aquasmart (http://aquasmart.fisherpaykel.com.au/) sekä ASKO D3111 Dishwasher (http://www.asko.com.au/index.cfm/en_au/our_products/dishwashers030506/d3111/)

Vaikka en näiden kodinkoneiden suurin käyttäjä meidän taloudessa olekaan, niin täytyy kyllä sanoa, että vanhat Westinghouse tuotteet jäivät huomattavasti jälkeen pesutuloksen laadussa, vaikka eivät niin vanhoja olleetkaan (ehkä 5 vuotta).
Nyt on valkoiset vaatteet valkoisia ja väriliset värillisiä sekä paljonkin käytetyt viinilasit kristallin kirkkaita, vaikka niistä tuskin aikaisemmin näki mikä oli viinin väri  :D

Näköjään tehokkuudesta ja veden- sekä sähkönkäytön taloudellisuudesta täytyy maksaa, mutta onhan se sen arvoista ympäristön ja jälkikasvun tulevaisuuden kannalta  :pepsodent
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Aikis - Toukokuu 12, 2007, 10:22
Onneksi olkoon uusille koneille. Ehkäpä ne kadonneet sukatkin sitten löytyvät... ;)
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Jaaks - Toukokuu 12, 2007, 10:27
Aikis,

Ei toivoakaan siitä, kun tämä uusikin pesukone tuntuu "syövän" niitä eli usein on se sukan pari hukassa :confuse
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Aikis - Toukokuu 12, 2007, 10:34
Nyt täytyy 30-vuotisen sodan kokemuksella sanoa, että sinne liinavaatekaappiin tutkimaan sukkapyykin jälkeen pestyjä pussilakanoita...siellä ne ovat lakanan nurkissa!

No, ehkä eivät kaikki kuitenkaan - osa ilmeisesti hajoaa atomeiksi ja haihtuu universumiin pesuveden tai kuivaushöyryn mukana!

Se vain on outoa, että ilmiö koskee pääsääntöisesti vain miesten sukkia...olisiko siinä joku hajukerroin vai mikä? Vai eikö sitä toista paria ole koskaan pyykkiin laitettukaan?

Pohdinta ja tutkimusmatka jatkuu...
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Heidi - Toukokuu 12, 2007, 22:15
Me ollaan katseltu viime aikoina astianpesukoneita ostomielessa ja aikaisempien dunderin suositusten mukaan lahinna Askoja, itse asiassa tehtiinkin jo ostopaatos Jaaksin mainitsemasta mallista. Kiva siis kuulla, etta olet ollut siihen tyytyvainen! Nyt on viela jaljella liikkeiden kilpailuttaminen, etta saadaan varmasti paras mahdollinen hinta koneelle... Olin muuten siina uskossa, etta Good Guys olisi hinnoiltaan edullisempi kuin moni muu paikka, mutta esim. Harvey Norman ja Retravision antoivat meille paljon paremman hinnan suoralta kadelta.

Ollaan etsimassa myos uunia, jos jollain on suositella jotain hyvaksi havaitsemaansa merkkia/ mallia otan tiedon kiitollisena vastaan! Haluamme sellaisen "dual fuel" systeemin, eli sahkouuni ja kaasulevyt. Merkit, joita olemme katsoneet ovat Westinghouse, Lofra ja Euromaid - mulla ei ole noista mistaan oikein kasitysta, ensinmainittu taitaa olla ainoa merkki, jonka nimen tunnistin. Nykyinen uuni taitaa olla yhta vanha kuin talokin, etta on korkea aika uusia...  :)
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: arixmel - Toukokuu 12, 2007, 22:29
no nyt muistin kirjoittaa tanne kun aihe tuli taas esille, eli kun naita koneita alkaa ostamaan vaihtamaan tms, niin asiaan on hyva saada puolueetonta mielipidetta. Itse olen havainnut mielenkiintoiseksi fiksun kuluttajan oppaaksi Choice lehden.
(menee vahan mainonnaksi) sallittakoon mainonta koska kasittaakseni kyseinen julkaisu on riipumaton, ei voittoa tekeva laitos eli arviot eivat ole markkinavoimien jyllaamia.
http://www.choice.com.au/viewArticle.aspx?id=101257&catId=100472&tid=100008&p=1&title=Who+we+are

http://www.choice.com.au

koska niita ei ole mainoksilla maksettu niin testien tiedot ovat maksullisia olikohan vahan alle parikymmpia nettiversio neljannekkselle.

ja heti pitaa sanoa Jaaaksille etta hyvin olit taustatyon tehnyt :peukkuy nayttaisi tuo sun kone olevan Best buy luokassaan yhdessa LG invertterin (edesta taytettava) kanssa,

mielenkiintoisena pidan sita etta niilla oli joskus testi pesuaineista ja paras testissa oli Aldin tuote,,en nyt nimea muista...tutkiii,,,joo seka toploadereihin etta molempiin sopivissa pesuaineissa 45 testatun aineen joukosta voittajaksi selviytyi Aldin Trimat...hah mina niin tykkaan kun joku kiusaa isoja ketjuja ja merkkeja.

cvb
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: arixmel - Toukokuu 12, 2007, 22:35

Heidi,
choicella on ainakin ilmainen osto opas uuneille sivuillaan

http://www.choice.com.au/viewArticle.aspx?id=104607&catId=100168&tid=100008&p=1&title=Buying+guide%3a+Ovens
cvb
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: RUU - Toukokuu 13, 2007, 00:23
mielenkiintoisena pidan sita etta niilla oli joskus testi pesuaineista ja paras testissa oli Aldin tuote,,en nyt nimea muista...tutkiii,,,joo seka toploadereihin etta molempiin sopivissa pesuaineissa 45 testatun aineen joukosta voittajaksi selviytyi Aldin Trimat...hah mina niin tykkaan kun joku kiusaa isoja ketjuja ja merkkeja.

Tämän saman huomasin Suomessakin, kun sinne alkoi levitä Aldin rakas kilpailija, Lidl. Osa niiden private-label tavaroista oli yllättävän hyviä, selvästi siinä parhaassa neljänneksessä tuoteryhmässään. Mutta vastapainoksi sieltä saa toki myös sellaista, joka ei innosta ostamaan samaa uudelleen eli tuotteet pitää tuntea, jotta osuu oikeaan. Pesuaineissa Lidlkin pärjää hyvin, liekö tämä jotenkin yleistä noille halpislaatikkoformaattikaupoille?
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Jaaks - Toukokuu 13, 2007, 04:40
Heidi,

Se kilpailuttaminen kannattaa kyllä.
Minäkin hain tarjoukset Harvey Norman, Good Guys, Clive Anthony ja Retravisio liikkeistä.  Minä kylläkin pyysin tarjouksen paketista: jääkaappi, pesukone, astianpesukone, hella ja uuni joten siitä tuli ihan kohtalaisen kokoinen laskukin  :o  Olin tietysti jo etukäteen vertaillut tuotteita ja tiesin ihan tarkkaan mitä halusin, mutta silti suurin osa kauppiaista yritti vielä myydä jotain muuta mitä pyysin.
Retravisio oli paras ja toivat vielä tavarat kotiin ilmaiseksi, sekä toimittivat vanhan jääkaapin ja pesukoneen ilmaiseksi seuraavalle omistajalle  :pepsodent

Oli muuten n 20% ero suurimman ja pienimmän tarjouksen välillä ja kotiintoimituksen hinta vaihteli $50 - $120.

Siihen Askon astianpesukoneeseen olen todella tyytyväinen sekä pesutuloksen, että koneen hiljaisuuden takia.  Se pesee astiat jopa +70C lämpöisellä vedellä, joten hygienisyys on taattu ja astiat ovat pesuohjelman jälkeen täysin kuivia eikä laseissa ole pienintäkään kuivunutta vesitahraa.  Good choice  :peukkuy
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: MH - Toukokuu 13, 2007, 16:13
toimittivat vanhan jääkaapin ja pesukoneen ilmaiseksi seuraavalle omistajalle 

Eikös ne mennyt vain "lainaan" :pepsodent
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Raiwå - Toukokuu 14, 2007, 00:44
Pyykin / astianpesukone  :D

Törmäsin noin kk sitten yhteen mielenkiintoiseen ongelmaan pyykinpesukoneemme reistaillessa.

Olimme kolme kertaa korjauttanut konetta takuuseen, ja aina sama piirilevyke uusittiin ja selvitys oli aina että torakat aiheuttaa piirien oikosulkuja jättäessään jälkeensä jotai limaa kai sit:)

Kun hemmo kävi viimeisen kerran katsomassa konetta ohjauspaneelista johtuvan vian takia, hän samalla heitti sen reistailleen piirilevyn tilalle uuden, ja totesi että kun toi takuu menee umpeen, niin sit sen levyt korjaus maksaa $500 minimi :).

Noh, ei menný ku 6kk niin taas lopetti pyörimisen kone, ja kun sitten soitin korjaamoon, he sanoivat sen todennäköisesti olevan se sama levy, ja hinta olis se luvattu $500  :confuse

Kun sitten oli Sunnuntai tulossa, ja ei tietoakaan kenestäkään korjaajasta, niin aloin miettimään uuden ostoa, johon sitten 1 pulloa Siglo Rioja juotuani päädyin noin klo 1 aamulla, ja vielä sain aamulla perheen ilot niskaani ku olin sen Tupulle menny iloisena kertomaan yöllä, ja mielestäni ihan oikeutettuna  :nuttu:(vai nukku muka) pah!!!  :confuse


No sitten kuitenkin aloin purkamaan konetta kun tiesin piirilevyn sijainnin, ja hetken sitä katseltuani päätin ottaa ison lasin silmien eteen, ja yritin etsiä niitä mainostettuja limavanoja, en löytäny edes jalanjälkiä.

Toimituksen huomio tähän väliin; Meikäläinen myrkyttää talonsa säännöllisin väliajoin, koska naarurit eivät osaa sitä tehdä, joten ei näy olioita eikä torakoita meidän talossa.  >:D

Kun sitten aloin miettimään uudestaan asiaa, muistin että paikallinen TV kauppias/korjaaja on auki Sunnuntaisin, joten lähdin käveleen hänen luo, ja tiputin piirilevyn tinamestarin eteen ja pyysin tarkistamaan levyn kunnon.
Tämän hetken siihen kinattuaan että hän ei korjaa pesukoneita, hän sitten lopulta otti levyn nenänsä alle ja hetken tähtäiltyään ilmoitti, että lämpölaajentumista johtuvia piirien katkeumia, jotka uudelleen tinaamalla kuulemma saa korjattua.
Kun sitten maksoin $15 tinurille, ja kotiin käveltyä laitoin levyn kiinni, ja painoin nappia niin kone hyrähti käyntiin, ja on senkin jälkeen toiminut ihan moitteetomasti. Vaimo väittää että välillä näkyy sale of the century lasiluukusta, mutta olen sen vain todennut johtuvan korjaajan taustoista :)

Mutta loppuun vielä yksi huomio kun olette ostamassa uusia koneita!

Ostakaa aina siihen lisätakuu jos vain on saatavissa, ja se tulee olla vähintään 5v.
Yleensä se ei satasta enempää maksa, ja aina auttaa harmin iskiessä.  :nuttu: :nuttu: :nuttu:Hauskoja pesuhetkiä toivottaa


 :coolh :coolh
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Jaaks - Toukokuu 14, 2007, 04:58
Lainaus käyttäjältä:  MH
Eikös ne mennyt vain "lainaan"

Laita vaan kierrätykseen kun ette enään tarvitse tai myy pois ja pidetään rahoilla hyvä BBQ  :XXXX
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: MH - Toukokuu 14, 2007, 06:46
Raivo,

Tuo piirilevyongelma koskee nykyään lähes kaikkia joissa  sellainen on. Ennen vanhaan kun niitä teki ihmiset jossain muualla kuin aasiassa ei ongelmia ollut. Eikä tuo ole tekijän vika vaan tehtaiden jotka niitä teettää. Eräs tuttu joka päivittäin on aasian kaupan kanssa tekemisissä on kertonut että sieltä löytyy ihan huippulaadusta siihen toiseen ääripäähän. Aasialaiset kun osaavat kaupankäynnin niin eivät tee yhtään sen parempaa kuin mistä saavat hinnan.


Jaaks,

Jälkimmäinen vaihtoehto kuulostaa paremmalta :pepsodent
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: arixmel - Marraskuu 30, 2007, 04:30
Tervehdys,
Tuli tuossa ajankohtaiseksi paivittaa torpan mukana tullutta asitianpesukonetta uurempaan koreampaan ja ekolookisempaan malliin (luulen etta nykyinen veren pula taalla johtuu meidan vanhan koneen kulutusluvuista  :pepsodent)

no samalla tuli mietittya semmoisia mita ei ennen ollut edes tullut mieleen, eli mika ne lasit sitten joissakin malleissa tekee sameiksi ja kasittaakseni veden kovuus(jos ei niita nyt suoraan ole hiottu sameiksi) on siihen syyna,,,sen voi sitten testata laittamalla lasin etikkaan viideksi minuutiksi ja katsoa vaikuttaako asiaan.

asiaa tutkiessani tuli vastaan koneita joissa on veden pehmennin joka suolan avulla  (muistettava lisata aika ajoin) pehmentaa vetta (pehmea vesi puhdistaa paremmin) (esim tama mielen kone http://www.productreview.com.au/showitem.php?item_id=3005)
ja rinse aid (johon kuulemma voi laittaa etikkaa) joka taasen siina loppu vaiheessa poistaa veden pintakalvon voimakkuutta jolloin astioista tulee kuivempia.

osittain tama kovuus mietiskely patee myos pyykinpesukoneisiin,,,eli kone joka on toiminut aivan oikein aivan samoin kaytettyna aivan samalla pesuaineella ei valttamatta toimikkaan toisessa paikassa aivan yhta hyvin johtuen siita vedesta. kuulemma jotkut pesuaineet pehmentavat vetta (esim ne kolmivariset tabletit)  mutteivat yhtatehokkaasti kuin oikea pehmentaja.

ei nyt ihan parhaita mahdollisia kovuusvertailuja maiden valille loytynyt mutta tassa alkuun jos jotakuta kiinnostaa

muunto kertoimet arvojen valilla
dH × 17.9 = ppm
ppm × 0.056 = dH

jostain loytamani suomen veden kovuudet (http://www.johnsondiversey.com/NR/rdonlyres/FEC96054-C271-430F-BF64-F2A6DAE2F021/0/VedenkovuusSuomessa.pdf)

wikista loytynyt aussi tieto"""" http://en.wikipedia.org/wiki/Dishwasher#Hazing_of_glassware.2C_prohibition_on_dishwashing_lead_crystal
Analysis of water hardness in major Australian cities by the Australian Water Association shows a range from very soft (Melbourne) to very hard (Adelaide). Total Hardness as Calcium Carbonate mg/L are: Canberra: 40[13]; Melbourne: 10 - 26[14]; Sydney: 39.4 - 60.1[15]; Perth: 29 - 226[16]; Brisbane: 100[17]; Adelaide: 134 - 148[18]; Hobart: 5.8 - 34.4[19]; Darwin: 31[20].

eli jos vaikka vertaan helsinkia ja brislandiaa...Helsinki dh=3 brisbane 100ppm x 0.056 = 5.6

eli esim brislandiassa ollan jo menossa kovemmalle puolen,,,vai ollaanko,,,,kemistit vois asiaa valaista minulla ei siihen ole sen tarkempaa tietoa...asian voisi testata tietenkin keittamalla veden pohjaan ja jos (poista puuro ennen kokeen suoritusta) pohjaan jaa valkoinen kalvo niin joko keitit maitoa tai vedessa on kalsiumia tms

ai niin ostin (huutokaupasta 2v takuulla) Daniela DDw300ss koneen ja ainakin ensimmaisen pesun jalkeen olen tyytyvainen

xcv
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: arixmel - Marraskuu 30, 2007, 05:39
veden kovuudesta

tassa iltapaiva teen aikaan ajattelin sitten testata sen veden kovuuden "tieteelisesti" eli sijantina brissylan pohjoispuoli  vesi tulee kaiketi north pinesta? pari litraa vetta kattilassa ja sen kun keitin niin pohjalle jai huomattava valkoinen kalsiumi tai muu vastaava kerrostuma (ei ehka voi kutsua kerrostumaksi mutta semmoinen kalvomainen vari),,,ei hyvaa tee meidan koneille...en muista tehneeni vastaava testia suomessa joten jatan vertailevan tutkimuksen siihen,, kokkolan vedenkovuudella sita vetta ei edes pysty keittamaan ,,,sen joutuu paistamaan  :pepsodent
Otsikko: Vs: Kerpeleen pesukoneet!
Kirjoitti: Tiikeli - Joulukuu 05, 2007, 09:49
Hei hanskie ja muut  :pepsodent

"Kun kerta on puhe pyykkikoneista, niin taytyy kysya muilta asiantuntevilta, etta onko teilla myoskin sellainen malli, joka syo miesten sukkia?      Ostin juuri Ihkauuden paaltaladattavan Simpsonin ja huokaisin helpotuksesta kun paasin eroon vanhasta, joka joka viikko soi sukan tai pari ja parittomia sukkia on laatikko puolillaan.    Nyt kuitenkin huomasin etta tama uusi kone on myos sukkasyomari. Kysyin vaimolta onko han nahnyt kuinka se kone ne sukat syo, mutta ei ole, eika tieda miten haviamistemppu tapahtuu.

Kirjoitti nimim. yksisukkainen mies.            "

Pakko oli tähän väliin kommentoida tätä loputonta sukkien häviämisongelmaa joka vaivaa jopa puhemiestämme Sauli Niinistöä (ei kylläkään ikinä kuunaan allekirjoittanutta  ??? )
Sellaisille henkilöille joilla kone syö sukkia niin kokeilkaapa Supi sukkanipsuja (ainakin mulletoi.comissa), jos sen jälkeen vielä häviää niin uskon viimein kyseisen mustan aukon olemassaoloon.. Helpottavat myös sukkien kuivumaan ripustelua (miehet kuluttavat uskomattoman paljon sukkia...) ja parien löytymistä pois laitettaessa.

Olipa muuten hauska lueskella millaisia pesukone onkelmia siellä on. Omakin on tökkinyt viimeaikoina ja pesuaika venynyt jopa kolmeen tuntiin. Nyt on putsattu kaikki mahdolliset röörit ja vähän helppasi.