Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Kysymyksiä => Aiheen aloitti: Arkkukari - Huhtikuu 25, 2006, 17:50

Otsikko: Kauanko lento kestää?
Kirjoitti: Arkkukari - Huhtikuu 25, 2006, 17:50
Tuo kesto riippuu varmaan aika paljon välilaskuista mutta noin suunnilleen. Mitenkä monella välilaskulla voi selvitä? Helsingin jälkeen on varmaan pakko pysähtyä jossain ennen Australiaa.
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - Huhtikuu 25, 2006, 19:12
Lentoaikana arvioituna nopein ainakin Brisbaneen taitaa olla reititys Hong Kongin kautta. Ilmassaoloaika on n 18 t, tosin drawbackinä on nykyisin 15 t odotus HKG:ssa (aamusta myöhään iltaan).
Muita mahdollisia yhden stopin reitityksiä ovat ainakin meno Tokion (ehkä myös Kansai onnistuu) tai Bangkokin kautta. Manner-Kiinastakin saattaa olla suoria lentoja Australiaan.

Toinen vaihtoehto on lähteä vaikka Frankfurtista. Meillä on FRA - SIN 12 t, muutama tunti myöhemmin SIN - BNE 9 t = 21 t ilmassa. Sitten OK kun vaan on klaarattu itsemme sinne keskelle Saksanmaata (HEL - FRA = 2,5 t).
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Huhtikuu 26, 2006, 01:41
... mutta Brisbane ei siis ole koko Australia, kuten mielikuvaksi saattaa tulla täällä dunderissa :P. Suorimmat lennot länsirannikolle Perthiin on Helsinki - Singapore - Perth (välilasku myös Bangkokissa). Lentotunteja n. 20, vaihto Singaporessa 55 min.
Otsikko:
Kirjoitti: hothead - Huhtikuu 26, 2006, 05:06
Juuh riippuu ihan mistä lentää ja minne, ja miten lennot reitittää... Yhden pysähdyksen taktiikka vaatii turnauskestävyyttä, sillä yksittäiset lennot venyvät silloin yli kymmentuntisiksi (riippuu tietenkin mihin päin Australiaa lentää).

Vanhemmat ovat lentäneet Helsinki-Hong Kong-Sydney -reittiä, muistaakseni n. 20+ lentotuntia.

Kahden pysähdyksen taktiikalla :roue tänne Melbourneen pääsee n. 24 tunnissa, joista n. 20 tuntia ilmassa, Wienin ja Singaporen kautta. (Itselläni on ollut lähtökaupunkina tosin Kööpenhamina, ei Helsinki). Helsinki-Pariisi-Singis-Melbourne vie myös n. 24h, joista 18h ilmassa.
Otsikko:
Kirjoitti: Tanja74 - Huhtikuu 26, 2006, 05:28
Joo. Meillä on marraskuussa edessä aikamoinen lentourakka. Lähdetään Helsingistä 6. päivä klo 17.15 ja perillä ollaan 8. päivä klo 7.15. Perthiin mennään siis... Ensin lennetään Hki- Lontoo, sitten Lontoo-Hong Kong, jossa 7 tunnin odotus ja viimeinen on sitten tuo Hong Kong-Perth. Lontoon odotus on vaan pari tuntia. Ja leppoisasti luulisi matkojen menevän kun yöaikaan on pitkät lennot.:)
Luulisin että tuo matka on sen arvoinen, pääseehän sitä sentään Aussilaan!:D

Tanja
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Huhtikuu 26, 2006, 05:54
Lainaus
Alkuperäinen postittaja hothead
Juuh riippuu ihan mistä lentää ja minne, ja miten lennot reitittää... Yhden pysähdyksen taktiikka vaatii turnauskestävyyttä, sillä yksittäiset lennot venyvät silloin yli kymmentuntisiksi (riippuu tietenkin mihin päin Australiaa lentää).


Aivan. Tänne Perthiin ei yli 10 tuntisia lentoja tule kuin yksi. Singaporessa tuntee jo olevansa kotona - enää 5 tuntia jäljellä!!!
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - Huhtikuu 26, 2006, 06:08
Tanja, voimme kesäkuussa kertoa tuoreita kokemuksia yölennoista sekä aikuisten että pienempien kannalta, sillä niitä on kaksi peräkkäin (molempien lähtö myöhään illalla paikallista aikaa). Elokuussa lähtee ystävä paluumatkalle, joten siitä kuullaan vielä lisää. Tosin kaikki ovat saman yhtiön lentoja, joten suurta varianssia ei liene odotettavissa.

Tuo teidän Lontoon 2 t kuulostaa tosi lyhyeltä. Kai teillä on vaihto edes samassa terminaalissa? Huvituksen lisäksi kannattaa varmaan panostaa varavaatteisiin käsimatkatavaroiden sisällössä...

Ja muuten, etteikö Brisbane olisi koko Australia??? Ihan niinkuin Turun nurkat = varsinainen Suomi niin eikös... Tai edes edustava otos... :D Tai edes jotain sinne päin? Siis että onhan se nyt edes kylä siellä keskellä rannikkoa, onhan?
Ääh, ihminen yrittää olla hetkittäin kotiseuturakas (siispä, Tampere rules! :peukkuy) ja heti joku muistuttaa realiteeteista...
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 26, 2006, 06:28
Lainaus

Kauanko lento kestää?Siis kauas on pitkä matka, tuli sitten Tampereelta tai Turusta ja matkusti sitten vaikka Perthiin tai Brisbaneen :hahhaa

Säästä tunti lentomatkassa ja vietä sitten pari tuntia tullissa ja kokonaan sinusta riippumattomasta syystä :D

Täällä Brisbanessa voit usein käyttää kaksikin tuntia aamusella 20 kilometrin työmatkaan, joten kaikki on hyvinkin suhteellista.


Lainaus

Originally posted by RUU
Tuo teidän Lontoon 2 t kuulostaa tosi lyhyeltä. Kai teillä on vaihto edes samassa terminaalissa?


Euroopan sisäiset ja ulkoiset lennot tulee ja lähtee eri terminaaleista Lontoossa.  Sinne jäi meikäläisenkin matkatavarat viime Suomen matkalla kun oli vain pari tuntia lentojen välillä.
Eipä ollut tullattavaa sitten Brisbanessa ja tavarat tuotiin taksilla kotiin seuraavana päivänä.
Otsikko:
Kirjoitti: Tanja74 - Huhtikuu 26, 2006, 14:41
Sitä minäkin arvelin että aika lyhyt on vaihtoaika. Matkatavarat kuulemma menee Hesasta Perthiin ilman että itse tarvii niitä siirrellä. Siis hakea hihnalta ja checkata uudestaan.. Luin tuolta Heathrown sivuilta että min. 50 minuuttia pitää vaihtoon varata. Onneksi meitä on kaksi hyväkuntoista aikuista vaan lähdössä.:D Saadaan juosta niin että hippulat vinkuu. Lasten kanssa voisi vaihto mennä hankalammin. Ja onneksi toi vaihto on alkumatkasta niin ei ole sitä matkaväsymystäkään vielä iskenyt.
Vai Turun nurkat -varsinainen Suomi...:) Täällähän minäkin oikeastaan roikun.. Vähän kylläkin on Turkkuseen matkaa. Hyvällä lykyllä kotiovelta Turun keskustaan pääsee 2½ tunnissa...
Kerrohan Ruu sitten miten menee vaihto Heathrowlla.. Jos menet sitä kautta.

Tanja
Otsikko:
Kirjoitti: Tanja74 - Huhtikuu 26, 2006, 14:44
Niin ja vielä noista yhtiöistä. Lennetään Hesasta Lontooseen British Airwaysillä ja sillä samaisella vielä Hong Kongiin. Ehkä matkatavarat ehtii meidät Hong Kongissa kiinni kun siellä on 7 tunnin odotus aika.:roue
Hong Kongista sitten lennetään Perthiin Qantasin siivellä.

Tanja
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - Huhtikuu 26, 2006, 15:36
Tanja :D

Muistakaa sitten Heathrow'lla katsoa TARKKAAN transitpisteessä, mistä terminaalista jatkolentonne lähtee (jos siis joudutte vaihtamaan), sillä jos lähtee väärään terminaaliin, 50 min tai kaks tuntiakin hurahtaa hyvin äkäseen... nimim. menin väärään => juoksin paniikissa hiki päässä virkailijan perässä San Diegon koneelle... ois hippasen harmittanut myöhästyä. Mukavaa matkaa! :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - Huhtikuu 26, 2006, 16:00
Ja kannattaa todellakin varautua siihen, että teidän matkatavaranne jäävät Lontooseen, jos vaihtoaika on vain 2 tuntia. Edellisellä paluulennollamme 2 tuntia ei riittänyt Kööpenhaminassa tavaroiden siirtoon Finnairin koneeseen, ja pari vuotta sitten 3 tuntiakin oli hollantilaisille liian lyhyt aika siirtää matkatavaramme Helsinkiin lähtevään Blue1 koneeseen:itke. Tavarat tulivatkin sitten taksilla klo 3.00 yöllä:itke, vaikka olimme Blue 1 tiskillä selkeästi ilmoittaneet ja kaavakkeeseen kirjoittaneet, että klo 23.00 voi vielä matkatavarat toimittaa, jos kerkeävät seuraavalle lennolle.

:)Tony
Otsikko:
Kirjoitti: Tanja74 - Huhtikuu 26, 2006, 16:41
Tota noin... Yritin äsken tutkailla tuolta Heathrown sivuilta noita terminaali juttuja. Sen mukaan sekä tuleva lento Hesasta ja lähtevä Hong Kongiin on terminaali 1. Ilmeisesti sen takia että vaihto on yhdestä British Airwaysin koneesta toiseen saman yhtiön koneeseen.. Siellä luki myös että Terminaali 1 lennetään joihinkin kaukokohteisiin. No ehkä Ruu osaa antaa selvyyttä siihen vielä.:D Tai joku muu joka lentää samoilla reiteillä ja yhtiöillä.

Tanja
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - Huhtikuu 26, 2006, 18:21
Tanja, tuo saman terminaalin käyttö on teille oikein hyvä (oli kenttä mikä hyvänsä)! Helpottaa elämää paljon ja saattaa sallia jopa pienen hengähdystauon teille, jos aikataulut pysyvät.

Yleisesti ottaen näppituntumalla heittäisin että suuntaus tuntuu olevan seuraava:
* Lentoyhtiön hubissa, etenkin "kotikentällä" yhtiö voi käyttää yhtä ja samaa terminaalia kaikkiin lentoihinsa. Markkinamielessä hyvä ajatus, sillä tuolla pystytään tarjoamaan kilpailuetu muihin yhtiöihin nähden, etenkin juuri noilla isoilla kentillä.
* Jos tila kentällä sallii, saman allianssin yhtiöitä löytyy edes lähekkäin.

Me muuten mennään reittiä Tku - Cph - Fra - Sin - Bne. Ystävämme, joka tulee samaa matkaa kyläilemään suomalaisen kesän ajaksi, kokee reitin Hel - Fra - Sin - Bne (meillä on treffit Frankfurtissa, toivottavasti koneet on ajallaan...).

Kiitos vaan Tonylle vihjeestä, että Köpiksessäkin tarvitaan aikaa tavaroille. Meillä on siellä 2 t aikaa, mennään tosin SASilla läpi (saman konsernin koneilla) eli jotain toiveita kai on laukkujen ehtimiselle. Ja parasta olisi tulla, sillä Fra'ssa ne pitäisi saada ulos ja tsekattua seuraavalle etapille...
Otsikko:
Kirjoitti: susuli - Huhtikuu 27, 2006, 08:10
Me lensimme Pekingin ja Shanghain kautta, en suosittele. Paluumatkalla 12 tunnin odotus suljetulla Pekingin kentällä yöaikaan oli melkoisen tuskaa.:itke
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Huhtikuu 27, 2006, 10:33
Tanja, varatkaa käsimatkatavaroihin vaihtovaatekerta eikä kannata sitten Perthissä hermostua, kun laukkuja ei näy. Tiskille vaan ilmoittamaan asiasta ja taksi tuo laukut majapaikkaanne seuraavalta lennolta. Ystävä epäili, että Qantas maksaisi myös sen $100/nenu eli jos näin on, niin ensimmäinen ilta menee sitten heidän piikkiinsä :pepsodent
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - Huhtikuu 27, 2006, 11:12
Ja jos laukkuja ei näy, pitää pyytää kaikki mahdollinen hyödyllinen irtain mukaan - siis hammasharja, saippuat, pyyhe, ja muuta kelvollista...

Tai siis omasta moraalista kiinni mitä pyydät ja et pyydä :pyhimys mutta hyvin varustautunut yhtiö pystyy tarjoamaan vaikka suoraan selän takana olevasta kaapista tyypillisesti matkassa mukana olevat välttämättömyydet, joilla selviät seuraavaan päivään. Eli jos jos jotain hyödyllistä oikeasti jäi matkalle, tsekatkaa olisiko heillä tarjota jotain survival kit'iä.
Otsikko:
Kirjoitti: Tanja74 - Huhtikuu 27, 2006, 11:44
Joo vaihtovaatteet meinattiin joka tapauksessa laittaa käsimatkatavaroihin niinkuin muutkin välttämättömät henk. koht. tavarat. Ei siinä kylläkään mitään paniikkia muutenkaan tulisi, serkun luo mennään heti kentältä.:)
Ja kyllä ainakin muutaman valitun sanan sanon jos tavarat jää johonkin, ystävällisen tehokkaasti kuitenkin.:roue
Teiltä saa hyviä neuvoja ja vinkkejä matkaa varten. Kiitokset niistä!:god:

Tanja
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Huhtikuu 27, 2006, 23:45
RUU, se satanen on juuri sitä varten, että voi käydä ostamassa noita mainitsemiasi asioita.

Tanja, älä nolaa itseäsi vaan jätä ne valitut sanat sanomatta, voit jopa saada kiitosta hyvästä käytöksestä. Kyllä niitä ääliöitä riittää, jotka tekevät kentällä kärpäsestä härkäsen ilman teitäkin. Heathrow on mitä on, eikä se siitä miksikään muutu ellei ihmiset sitten lakkaa lentämästä sitä kautta. Ajattele asiaa ennemminkin niin, että eipähän tarvitse tullissa odotella eikä edes raahata matkatavaroita kun ne tuodaan taksilla ovelle asti :peukkuy.
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - Huhtikuu 28, 2006, 08:37
Nyt on pakko kertoa toisen käden kokemus eli rakkaan vaimon (ja muutaman muunkin) tavaroiden kohtalosta aivan näiltä päiviltä.
Pariisista tuli päivän ekalla lennolla neljä matkustajaa / perhettä Helsingin kautta Turkuun. Kaikkien tavarat jäivät matkalle. Pariisin kone saapui Hesaan n ½ t myöhässä, vaihtoaika sen myötä vajaa tunti. Kaikilta jäivät laukut saamatta.
Lähtöselvitys oli ainut 'track' ensimmäisen 12 t aikana eli ilmeisesti kahdella seuraavallakaan koneella ne tavarat eivät tulleet edes Helsinkiin. Vaikuttaa siltä, että laukut tulivat illan viimeisellä vuorolla puolen yön aikaan Suomeen (päivän neljäs vuoro tuolla välillä) ja aamulla klo 6.30 tuli taksi kotipihaan.
Tosin meille tultiin niin aikaisin, kun olin illan viimeisenä asiakkaana höyrynnyt Vantaalle että laukun on oltava perillä klo 07. Samassa kuormassa olleista toisen henkilön laukuista ei ollut kuulunut vielä myöhemminkään aamulla.

Opetus? Voivat ne laukut näemmä jäädä jumiin jo ennen lähtöä... :itke
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 28, 2006, 10:36
Vähän triviaa,

Lainaus

In 2005, the single largest cause (61 percent) of baggage delay was in transfer baggage mishandling.


Lost luggage costs air transport industry $2.5B (http://www.bizjournals.com/baltimore/stories/2006/03/20/daily8.html )


Is it inevitable that more passengers mean more lost bags? (http://www.sita.aero/News_Centre/Publications/Solutions_at_SITA_Q3_2004/Truth_or_Hype/Do_more_passengers_mean_more_lost_bags.htm)
Otsikko:
Kirjoitti: Rockola - Huhtikuu 28, 2006, 10:47
Lainaus
Originally posted by RUU
Nyt on pakko kertoa toisen käden kokemus eli rakkaan vaimon (ja muutaman muunkin) tavaroiden kohtalosta aivan näiltä päiviltä. Pariisista


No siinähän se syy jo tulikin. CDG:n kautta lentäessä on enemmän sääntö kuin poikkeus, että matkatavarat tulevat perille eri koneella kuin matkustaja.
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Huhtikuu 28, 2006, 21:10
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Rockola


No siinähän se syy jo tulikin. CDG:n kautta lentäessä on enemmän sääntö kuin poikkeus, että matkatavarat tulevat perille eri koneella kuin matkustaja.


Pari kertaa on tullut mentyä tuota kautta ja tavarat on aina tulleet mukana.
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Huhtikuu 29, 2006, 03:37
Lainaus
Alkuperäinen postittaja RUU
Opetus? Voivat ne laukut näemmä jäädä jumiin jo ennen lähtöä... :itke


Ossilan tapaan RUU: take it easy mate, she'll be right! Ei kannata poksauttaa ohimosuonia matkatavaroiden takia. Tulevat kun ehtivät... Hyvää harjoitusta Ossilan tyyliin noin kaiken kaikkiaan. Suomalaisen tehokkuuden voitte unohtaa Helsinki-Vantaalle :hahhaa.
Otsikko:
Kirjoitti: Tanja74 - Toukokuu 03, 2006, 12:07
Leokatti, en nolaa itseäni.=) Näin kun sitä asiaa on ajatellut joka kantilta niin eihän se tulokentän virkailijoiden vika ainakaan ole jos tavarat jää pois kyydistä. Itsekin hieman palveluammatissa työskennelleenä tiedän minkälaista on ottaa vastaan haukut jostain mihin ei itsellä ole osaa eikä arpaa. Ja niinhän se yleensä on että jos itse käyttäytyy hyvin niin saa myös parhaan vastaanoton. Ja se laukkujen myöhästyminen ei maailmaa kaada varsinkaan kun siihen varautuu etukäteen. Kaikki tarpeellinen vaan käsimatkatavaroihin ja serkun luona on varmaan kaikkea tarpeellista tavaraa. Ja jos laukut jää johonkin niin ei ole edes hirveen pitkä matka yhtiölle kuljettaa niitä. Serkku asuu Woodvalen alueella Perthin pohjoispuolella. Eikä hätä ole minkäänlainen kunhan itse pääsee sinne asti!:pepsodent
Tanja
Otsikko:
Kirjoitti: alakota - Toukokuu 03, 2006, 17:49
Hei ! Lähtö 31.10. Sama aikataulu Hong Kongiin asti. Hong Kongissa kahden tunnin pysähdys, jonka jälkeen lento Sydney. Perillä aamulla klo 7.20.
Mielyttävää matkaa sinullekkin. tapsa:D
Otsikko:
Kirjoitti: kris - Toukokuu 04, 2006, 01:46
Sen verran kenkkumainen toi lentomatka kuitenkin on, että kehoitan hankkimaan liput vain yhteen suuntaan. :cool:
Otsikko:
Kirjoitti: rituli - Kesäkuu 07, 2006, 20:49
Miten te olette löytäneet noilla isoilla lentokentillä sen oikean lennon lähtöpaikan? :confuse
Pelottaa sitten kun me maalaistollukat lähetään liikenteeseen, että eksytään ja jäädään pois lennolta :itke:itke
Mutta joo, silti vaan on yritettävä ja luotettava että kaikki menee hyvin :eye:
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Kesäkuu 08, 2006, 00:23
Nou hätä, Rituli. Vaikka eksyisi ja jäisi koneesta niin aina sieltä tulee toinen lento, jolla sitten pääsee etiäpäin. Ei kannata stressata itteensä sen takia. Yksi seikkailu lisää :cool:. Tarkistat vaan monitorista lennon numeron ja lähtöportin ja suoritat itsesi portille ajoissa. Heathrow Lontoossa on ainoa kenttä, joka osaa olla sekava mutta sielläkään en koskaan ole koneesta jäänyt. Täytyy vain tietää, mistä terminaalista jatkolento lähtee ja suunnistaa sinne. Sen jälkeen, jos aakkoset ja numerot ovat hallinnassa niin porttikin löytyy :peukkuy. Ja kysyvä ei tieltä eksy.
Otsikko:
Kirjoitti: Rane - Kesäkuu 08, 2006, 07:47
Lentoajasta puheen ollen: itse tulin tuossa toukokuun alussa Amsterdamista Lontoon, Los Angelesin ja Aucklandin kautta Sydneyyn. Vaikken 3-4 tuntia enempaa millaan lentokentalla viettanytkaan, kesti tuo matka kokonaisuudessaan 44 tuntia.

Juu, kysyjille vastaan, etten itse naita lentoja hankkinut/suunnitellut.  ;-) Itse olisin kylla lahtenyt Amsterdamista itaan pain, enka suinkaan kohti amerikkoja...

Mutta voin ainakin todistaa, etta toistakin kautta tanne Australiaan paasee! ;-)
Otsikko:
Kirjoitti: Tanja74 - Syyskuu 01, 2006, 15:29
No nyt meilläkään ei enää ole hiiirveeen pitkä aika siihen matkan alkuun! Ja sain selville että meidän kone laskeutuu siellä Heathrowlla terminaali 1 ja jatkolento lähtee samasta terminaalista. Phuh, onneks niin. Ei tarvii juosta tukka putkella niin kuin aluksi epäiltiin. Nyt täytyy sitten kuitenkin tarkkailla noita Lontoon turvajärjestelyjä ja katsoa sitten mitä kaikkea voi ottaa käsimatkatavaraksi. Onneksi kuitenkin tilanne voi vielä muuttua ennen marraskuun alkua.

Täällä käydessä sitä aina se matkakuume kohoaa ainakin vähäksi aikaa. Pitää varmaan alkaa laskea päiviä kohta.=)

Hyvää syksyä täältä Suomesta!!
Tanja
Otsikko:
Kirjoitti: Dreamtime - Syyskuu 05, 2006, 19:11
Saas nähdä kuinka itellä käy.. Heathrowlla on aikaa 2h ja 15 min, jos lennot on ajallaan.. Saapuminen terminaaliin 1 ja jatkolento terminaalista 4, jos olen osannut tulkita oikein, kun suomesta tulevan lennon numeroa ei löydy.. :o

Yksin olen liikenteessä, eli ei pääse edes kenekään toisen kanssa sokkeloita pähkäilemään. :?

Lähtö Helsinki-Vantaalta on 13. joulukuuta 7:45, josta siis Lontoon ja Singaporen kautta määränpäänä Sydney. Jos joku sattumalta on lähdössä samoilla lennoilla olisi kiva päästä pähkäilemään vaihtoa (ja muutakin) yhdessä! :D
Saa pistää U2U!!
Otsikko:
Kirjoitti: Sopiva - Syyskuu 05, 2006, 23:49
Dreamtime,

Mulla on ihan samanlainen setti tiedossa tossa 26.9. Eli Lontoossa vaihto ykkösestä neloseen, reilu pari tuntia aikaa. Sitten singaporen kautta (ei kuitenkaan vaihtoa) Sydneyyn. Jänskättää kyllä kun pitää oikein junalla reissata ykkösestä neloseen, mutta kai sitä pärjää kun muutkin pärjää :roue
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Syyskuu 06, 2006, 00:16
Sopiva, taitaapi kuitenkin olla että se on bussi, joka vie terminaalista toiseen. Ettet hukkaa aikaa junaa etsien...
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Syyskuu 06, 2006, 10:55
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Leokatti
Sopiva, taitaapi kuitenkin olla että se on bussi, joka vie terminaalista toiseen. Ettet hukkaa aikaa junaa etsien...


Vaan eipäs sittenkään, Leokatti. Heathrown kentällä siirrytään tosiaan junaa käyttäen, toisin kuin monilla muilla maailman lentokentillä. Näin sanoo nettisivunsa:

Lainaus

Terminals 1, 2 & 3 are all located in the centre of the airport and are within walking distance of each other via underground walkways. Terminal 4 is located on the south side of the airport, and can be reached from Terminals 1, 2 & 3 via the free inter-terminal transfer service on the Heathrow Express train, which takes approximately eight minutes.


Ja muistakaahan Dreamtime ja Sopiva kävellä ihan kipin kapin siellä kentällä, se saattaa parituntinen vierähtää helposti jonottaessa, Heathrown kentällä kun ei mielestäni ole parhaimmillaankaan kovin joutuisaa palvelua, puhumattakaan nyt kun on tiukentuneet nämä turvamääräykset...

Näin neuvoo Riina-täti... :hahhaa
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Syyskuu 06, 2006, 11:22
Riina, no on se hyvä, että joku on ajantasalla :D. Viimeksi sitä kautta lentäessäni mentiin vielä bussilla... Nykyisin meinaa enemmän se kuinka monta tuntia matka kestää kuin se, kuinka paljon dollareita säästyy, joten LHR yleensä kierretään kaukaa :eye:-
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Syyskuu 06, 2006, 23:41
Jaa, palataas kuitenkin takaisin... Meille tuli vieras Suomesta viime yönä ja vahvisti, että terminaalien (1 -> 4) väli mennään edelleenkin bussilla.

Voisivathan nuo pitää ainakin lentokentän omat sivut ajantasalla...
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Syyskuu 07, 2006, 13:15
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Leokatti
Riina, no on se hyvä, että joku on ajantasalla :D. Viimeksi sitä kautta lentäessäni mentiin vielä bussilla... Nykyisin meinaa enemmän se kuinka monta tuntia matka kestää kuin se, kuinka paljon dollareita säästyy, joten LHR yleensä kierretään kaukaa :eye:-


Juu kuten yllä vähän vihjaisin, ei ole Heathrow meidänkään "lempikenttiä" jos kyseessä on läpikulku.


Voisivat tosiaan pitää ne nettisivut ajantasalla... Hmmm... Taitavat olla raukat ihan hämmennyksissä siellä kentällä, joten vielä sitäkin suuremmalla syyllä kannattaa pitää rivakkaa tahtia yllä siellä terminaalien välillä seikkaillessa. :hahhaa

Lycka till!
Otsikko:
Kirjoitti: Lumienkeli - Syyskuu 07, 2006, 17:31
Huih! Nyt muaki jänskättää kun on myöskin samainen vaihto eli ykkösestä neloseen ja pari tuntia aikaa. Ollaan lähdössä kaverin kanssa 4.1.07 British Airwaysin lennolla Helsinki-London-Sydney. Tuli vielä otettua 10 minuuttia myöhemmin lähtevä Finnairin kone Lontooseen ja nyt kaduttaa. Olisivat olleet arvokkaat 10 minuuttia tuohon vaihtamiseen ilmeisesti. Ei ole tullut Lontoon kentällä aiemmin käytyä. Tekeekö se siis välillä Singaporessa välilaskun vaikkei varauksessa ole mainittu? Jos myöhästyy jatkolennolta niin pääseekö siis automaattisesti ilman lisämaksuja seuraavalla koneella? Kiitos vastauksista :)
Otsikko:
Kirjoitti: Dreamtime - Syyskuu 07, 2006, 17:36
Juu, en itsekään olisi tuota Heathrown kenttää valinnut, mutta se oli niin paljon halvempi, että täytyy yrittää vaan selviytyä.

Huh.. Kuulostaa, ettei kukaan ole sieltä kerennyt tavaroineen ajoissa.. Onko edes jollain kannustavia kokemuksia :?

Takasin tulo onkin sitten Frankfurtin kautta, jossa ainakin viimeksi kaikki sujui sujuvasti :sormetr

Sopiva, kerrohan miten vaihto meni! Ja onnea matkaan :pepsodent
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - Syyskuu 08, 2006, 00:54
Lainaus
Juu, en itsekään olisi tuota Heathrown kenttää valinnut, mutta se oli niin paljon halvempi, että täytyy yrittää vaan selviytyä.

Tuleville vihjeeksi, että kannattaa tsekata hinnat myös niin, että ostaa nuo kaukolentojen liput Lontoosta, Frankfurtista, tai muualta lähteväksi. Sitten halpaseikkailee Suomesta "lähtöpaikkaansa" eri lipulla.
Meilläkin halvin kombinaatio oli ottaa Singaporen meno-paluu Frankfurtista Australiaan ja erikseen SASin meno Turku -> Frankfurt (paluuta ei tarvittu, kun se on vasta ties koska). Koko matka Suomesta ostettuna olisi maksanut monta sataa euroa enemmän /hlö.
Huimapäät ostavat joka legille erikseen liput paikallisilta halpayhtiöiltä. Haulla löytyy kertomuksia tästäkin.
Otsikko:
Kirjoitti: Jukka - Syyskuu 08, 2006, 02:16
Koneenvaihto ei ole ongelama ollenkaan, on jatkolento sitten samassa terminaalissa taikka eri, kävellen, bussilla taikka junalla, ei ongelimia.

Fakta on se kun kerran olet 'transit' niin yksinkertaisesti kone ei lähde ilman sua niin että sun matkatavarat on ruumassa ja itse et ole lennolla.

Sua kuulutetaan ja jos et mene portille niin lento myöhästyy koska kaikki matkatavarat otetaan ruumasta pois ja sitten jokainen käy tunnistamassa omansa! :eureka

No drama:D
Jukka
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Syyskuu 08, 2006, 10:50
Jukka, siinä onkin se ongelma, että ne on just ne matkatavarat, jotka eivät ehdi lennolle. Eli sen varaan en kyllä jättäisi, että kone odottaa jos olet myöhässä... ei varmasti odota - kun slotti on niin silloin mennään jollei koneessa ole jotain vikaa. Kyllä Heathrow'ssa pärjää, mutta kannattaa olla skarppina. Omalla vieraallani oli vain vähän reilu 2 tuntia vaihtoaikaa ja matkatavarat ehtivät vaihtaa konetta joten ei kannata hätäillä :peukkuy. Edellisillä vierailla oli vain puolitoista tuntia ja silloin jäivät laukut kyydistä. Tuurin peliä... :confuse
Otsikko:
Kirjoitti: Jukka - Syyskuu 08, 2006, 12:21
Leokatti,

asia on just päinvastoin. Jos sun matkatavarat on koneen ruumassa niin kone ei lähde ilman sua, koska silloin olisi todella helppo pakata sinne mitä tahansa jos itse ei tarvi istua samassa koneessa, ymmärrät mitä tarkoitan :cool:

Jos taas tavarat ei ehdi koneeseen, et sinä sitä tiedä etkä pysty siihen vaikuttamaan. Se on eri asia.

Kyse on siis turvallisuudesta, kerran joku idiootti katos jatkolennolta syyttä taikka suotta, tulos oli että kaikki ulos ja matkatavarat ulos ruumasta, sitten jokainen kävi tunnistamassa omat tavaransa  ja mitä jäi jäljelle lähetettiin sitten jonnekin muualle.

Tää tietystikkin kesti muutaman tunnin :itke

Jukka
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Syyskuu 09, 2006, 01:19
Suosittelen, että jokainen lukee oman lentoyhtiönsä "General Conditions of Carriage for Passengers and Baggage" niin yllätyksiä voi tulla vähemmän.