Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Asuminen - eläminen => Aiheen aloitti: Aikis - Syyskuu 06, 2005, 09:34

Otsikko: rullaluistelu
Kirjoitti: Aikis - Syyskuu 06, 2005, 09:34
Vähän riippuu, että missä päin aiot pyöriä. Kuulemma tuolla pohjoisessa, esim Gold Coastilla on hyvinniin mahdollisuuksia, mutta esim Sydneyssä ovat ihan turhaa painolastia...Pyöräteitä tms on olemattoman vähän ja jalkakäytävät sen verran kapeita ja epätasaisia ettei siinä rullistelusta tuu yhtään mittään.
Otsikko:
Kirjoitti: zetax - Syyskuu 06, 2005, 10:44
Ei kannata ottaa rullaluistimia mukaan missään tapauksessa, on ne mahdollisuudet rullisteluun niin olemattomat..
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - Syyskuu 06, 2005, 21:07
Aikis ja Zetax kertoivatkin jo oleellisen, mutta pakko on itsekin kommentoida asiaa, koska rullaluistimia olen raahannut ympäri Australiaa, vaikkeivat ne tosin asuntovaunussa juurikaan tilaa vieneet.
Pyörätiet ja jalkakäytävät ovat kaikkialla Australiassa niin rosoisia ja epätasaisia, että rullaluistelu on lähes mahdotonta. Puistojen käytävillä on yleensä niin paljon kuivia lehtiä ja oksia, että renkaat lukkiutuvat erittäin helposti:itke . Toiset tykkää ekstriimistä touhusta, mutta minä en suosittele rullisten raahaamista Australiaan asti.

:)Tony
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - Syyskuu 06, 2005, 23:18
Joo samaa mieltä, mulla pölyttyy tallissa luitimet. Luistelu on asfaltin rösöisyydestä ja epätasaisuudesta johtuen melko tuskallista. Pitäis ajaa autolla tonne kaupungin keskustaan jossa tosiaan on noita leveämpiä väyliä, mikä taas tuntuu vähän hölmöltä. Standardi jalkakäytävä on tosiaan just ehkä metrin leveä jossa luistelu ei oikein onnistu.
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - Syyskuu 07, 2005, 12:55
Canberrassa on ainakin Lake Burley Griffinin rannassa siedettävät luistelumahdollisuudet, mutta Tonyn mainitsemia oksia ja roskia on sielläkin. Ehkä kannattaa harkita luistinten vuokrausta sitten, jos ja kun sopivan paikan löytää. Aika paljon ne kuitenkin vievät muutenkin pienestä matkatavarakiintiöstä.


Huomauttaa
Otsikko:
Kirjoitti: Jukka - Syyskuu 07, 2005, 13:09
Muutama vuosi sitten mulla oli muksut Suomesta käymässä Sydneyssä ja Cold Coastilla, toivat rullat mukanaa. Oli ihan mukava asia, päivisin kun olin toissä niin rullailivat Macquarie Universityn ympärillä (North Ryde) ilman mitään ongelmia. Sitten kun alkoi loma niin noilla caravan parkeilla.

Kuitenkenkin heidän reissunsa kohokohta ja haavena oli rullailla ooperatalon rappusilla, siellä vietimme muutaman illan ja otin kuvia ja videoita kun rullailivat. Taas kerran, ei kaikkea voi mitata rahassa taikka repun painossa.

Jukka