Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Kysymyksiä => Aiheen aloitti: Aussit03 - Syyskuu 09, 2004, 09:12

Otsikko: Ruisleivän "salakuljetus"
Kirjoitti: Aussit03 - Syyskuu 09, 2004, 09:12
Jokohan tästäkin on jo kirjoitettu, let me know jos on, haulla ei varsinaisesti löytynyt... (?)
Ruisleivän ja karjalanpiirakoiden suurkuluttajana ajattelin tunkea laukkuni täyteen evästä, mutta ruoanhan tuominen on periaatteessa kiellettyä eli onko kellään kokemuksia siitä että jos jää kiinni niin miten tulli sitten suhtautuu tähän "salakuljetukseen"? Viimeks taidettiin täytellä lippulappusia ja vannottiin ettei ole mitään "laitonta" rinkassa, eikä ne sitä nyt ihmeellisemmin tutkinutkaan. Joskus kuulin joltain, että tullia pitäisi tiedottaa etukäteen näistä tuotavista ruoka-aineista, mutta mitenhän tämä onnistuu, siis lähettelenkö meiliä tullille tyyliin olen sejase, tulen silläjasillä lennolla ja laukussani on sitten ruisleipää vai...?
Sikäläisen "ruisleivän" maku tunnetaan, eli kotimaista on ihan pakko saada mukaan :D
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Syyskuu 09, 2004, 10:09
On tästäkin muistaakseni joskus ollut puhetta, mutta kertaushan se on opintojen äiti...

Muistaakseni leipää saa tuoda, kunhan siinä ei ole maitoa eikä kananmunia. Salakuljettaa ei kannata, saattaa rapsahtaa aika muhkeat sakot, joten on paras vaan rehellisesti laittaa siihen lippulappuseen raksi ruutuun "yes" sen ruokakysymyksen kohdalla, ja kirjoittaa siihen viereen vaikka "bread". (Näin meille neuvottiin tekemään karkkien suhteen.) Ja sitten punaista väylää ulos, jolloin he haluavat nähdä sen leivän, mutta jos kaikki on kunnossa, niin antavat sinun pitää sen leivän. Karjalanpiirakoita et siis voi tuoda, niiden valmistamisessa kun on varmaankin käytetty maitoa siinä riisipuurossa.

En tiedä mille kentälle saavut, mutta ainakin Melbournen Tullamarinen kentällä on kahdella edellisellä kerralla (2002 & 2004) läpivalaistu KAIKKI laukut, menipä vihreää tai punaista väylää pitkin, ennen kuin pääsee kentältä ulos. Joten voipi olla että muillakin kentillä on tarkastusta tiukennettu. Ei siis kannata luottaa siihen ettei rinkkaa tutkita.

Tässä vielä muutamia linkkejä:

http://www.customs.gov.au/site/page.cfm?u=4353
http://www.affa.gov.au/content/output.cfm?ObjectID=D2C48F86-BA1A-11A1-A2200060A1B01848

Lycka till!!
Otsikko:
Kirjoitti: mette - Syyskuu 09, 2004, 10:55
Ruisleipää on  ainakin aikaisemmin saanut tuoda, ja uskoisin , että  saa edelleenkin. Ei pitäisi olla ongelmia, muistat vain siihen koneessa annettavaan  kaavakkeeseen ilmoittaa ruisleivän. Siitä sitten saat samalla hyvän leivänjuuren!
En mitenkään rohkaise sinua tuomaan karjalanpiirakoita. Me kerran laitettiin anoppi salakuljettamaan viilipurkillisen, joka jäi tietenkin sinne tulliin. Liekö päässyt ekakertalaisena  sakoitta?
Otsikko:
Kirjoitti: Aussit03 - Syyskuu 09, 2004, 11:04
Cheers Riina! :god:

Mutta mites ne tietää tarkalleen mitä aineita piirakoiden valmistamiseen on käytetty? Onko niissä sitten maitotuotteita enemmän kuin 10%..?

....tahtoo tuoda karjalanpiirakoita aussikullalle....!!!!:P:P:P
Otsikko:
Kirjoitti: Tuipa - Syyskuu 09, 2004, 11:08
Me ollaan tuotu vaikka mitä eri reissuilla: ruisleipää, marinoituja tatteja (lasipurkissa, jossa kaupan etiketti sisältöineen). savumuikkuja purkissa, bernadaise kastiketta jauheena (ruotsalaisille ystäville - en "muistanut" tullissa tulkata maitoa valmistuaineena), savustuslaatikkoon leppäpurua (mukana oli muutakin puutavaraa, ja nämä menivät siinä imussa...). Eli varmaan ne karjalanpiirakatkin menee, sanot vaan että riisipuuro on tehty veteen, jos kysyvät. Ja huonoimmassa tapauksessa, piirakat vaan päätyvät tullin roskikseen, siinä se. Mitään sakkoja ei siitä tule. Muistaakseni muuten se tullisääntö on, että maidon /munien täytyy olla korkeintään 4. tärkein sisältöaine listalla...
Tärkeintä on rehellisyys, eli suoraan tullijonoon (joka muuten usein on nopeampi). Ja ei se läpivalaisu niinkään, mutta ne nuuskivat beaglet! Eli koirat nuuskii laukut, ja jos sitten ruksit on pielessä, sitten niitä sakkoja tulee...
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Syyskuu 09, 2004, 11:20
Aussit03 :D

Miksi et tee karjalanpiirakoita itse Aussi kullallesi :?

Ohjeita kylla loytyy jo taalta foorumistakin ihan tarpeeksi ja eikos omatekoiset "maistu" huomattavasti paremmalta myoskin kullallesi :?

Katsoppas vaikka taalta:

http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=1301#pid15277
Otsikko:
Kirjoitti: Aussit03 - Syyskuu 09, 2004, 11:56
Jaaks  :D:D:D

No maistuis, mutta kun olen kaikkea muuta kuin jauhopeukalo :hahhaa

Ehkä tämä piirakka-addikti joutuu kuitenkin jossain vaiheessa kaivamaan noi ohjeet esiin ja yritää vääntää sitä rypytystä otsa rypyssä :P

Mustahan vois kehittyä ihan mestarileipuri ja voisin sitten lanseerata tämän uuden tuotteen australialaiseen leipurimaailmaan, who knows! :D
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Syyskuu 09, 2004, 12:04
Meinasinkin jo tuohon väliin kommentoida että eihän niitä voi mikrouunissa valmistaa:hahhaa:hahhaa:hahhaa:hahhaa
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Syyskuu 09, 2004, 12:12
Ausiit03 :D

Nyt ihan tosissaan, niin ala yrita tuoda maahan mitaan "kotitekoista leivonnais- tai leipa tuotetta".

Kaikki hyvaksyttava taytyy olla leivontafirman alkuperaisessa pakkauksessa, jossa on virallinen tuoteselostus.

Kuten Tuipa sanoi - sakkoja ei tule, jos menet punaiselle linjalle suoraan ja ilmoitat rehellisesti tuomisesi, mutta jos sinut kutsutaan sinne vihrealta tai jaat kiinni vihrealla linjalla, niin sitten onkin jo taysin eri juttu :(
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - Syyskuu 09, 2004, 18:49
Viime tammikuussa Brisbaneen lentäessäni toin mukanani säkillisen suomalaista ruisleipää. Näytin leivät tullissa eikä viranomaisella ollut asiasta mitään kielteistä sanomista. Eikä minun edes tarvinnut kääntää suomenkielistä tuoteselostetta englanniksi. Tämä asiahan tuli jo selväksi edellisissä kirjoituksissa, mutta halusin vain kertoa oman kokemukseni asiasta.

:)Tony


Jossain tapauksessa punainen linja voi olla nopeampikin, mutta ei silloin jos koneesi tulee Balilta ja on täynnä kotiin palaavia aussituristeja, jotka haluavat näyttää Balilta ostamansa puunaamarit ja bambukilluttimet tullimiehille:itke
Saavuimme kyseisellä koneella Adelaideen, ja valehtelematta 90% matkustajista jonotti punaisella linjalla.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Syyskuu 09, 2004, 22:36
Tony :D

Muistan hyvin sen sakillisen ja ei ole niinkaan kauan sitten kun viimeinen niista tuomistasi jalkiuunileivista syotiin pois pakkasesta :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - Syyskuu 09, 2004, 23:42
Mekin olemme toimineet reissumiehen kanssa kuten Riaapa ja kumppanit - no problems!  Joten siitä vaan.

Karjalanpiirakoita toi kerran eräs vieras tuliaisina - tietämättään salakuljetti. Ei tullut sakkoja, mutta sen sijaan piirakat olivat ihan muussina. Joten ei se kannata senkään takia.

Sitäpaitsi Aussilasta saa kyllä kotiuduttuaan ja suomalaiyhteisöön sisäänajauduttuaan karjalanpiirakoita, vaikka olisikin all fingers and thumbs. Kyllä niitä aina joku osaa leipoa ja myyjäisissä on myynnissä... Ja suomalaisiahan täällä piisaa.

Näihin ruokakeskusteluihin yleisesti: reilun vuoden jälkeen olen löytänyt aussimarketeista (+IKEAsta) pienen vaivan jälkeen KAIKKEA ainakin meidä perheen tarvitsemaa ja kaipaamaa (tai siis aivan vastaavaa - ei se sininen lenkki nimittäin ollutkaan niin hyvää kuin muistin, kun viime kesälomalla sitä ah taas Suomessa sain!) - paitsi tuota reissumiestä. Että jos joku vielä jotain etsii, niin kysy vaan täältä, minä (tai varmasti joku muukin) kyllä kerron, mistä löytyy. Okei, no Turun/Auran sinapin veroista ei myöskään ole muualla.
Otsikko:
Kirjoitti: Tuipa - Syyskuu 10, 2004, 01:00
Aikaihminen, en tiedä missäpäin olet, mutta Melbournen myyjäisissä myytiin Auran sinappia.
Ja loistavia kauppapaikkoja ovat tosiaan IKEA, Suomi-talo ja seurakunta, sekä muös ruotsalainen kirkko.
Meillä kyllä HK blöö on suomenreissujen suosikki piimärieskan ja uiden herkkujen kera!
Otsikko:
Kirjoitti: mette - Syyskuu 10, 2004, 01:27
Me ollaan ostettu viime aikoina Ikealta Hultbergs-sinappia, Druvan (kun meillä on taas oikein urakalla tehty lihapiirakoita), joka meistä on tosi hyvänmakuista ja vielä edullistakin! Ei nyt tietenkään Auran-sinappien vertaista, mutta hyvää kuitenkin!
Otsikko:
Kirjoitti: Heidi - Syyskuu 10, 2004, 03:43
Mina saavuin maanantaina takaisin maahan (Melbourneen) ja viime kerrasta viisastuneena ruksin ne elintarvikkeet ja puuesineet siihen lapukkeeseen. Viime kerralla nimittain (1.5 vuotta sitten) unohdin, etta matkalaukussa on pari pienta puuesinetta ja tax free karkkeja en edes ymmartanyt elintarvikkeiksi laskea ja ensimmaisena vihrealle linjalle saapuneena matkustajana kaikki innokkaat virkailijat olivat kimpussani. Laukut todellakin lapivalaistiin ja sitten piti avata tyolla ja tuskalla kiinnipuristettu matkalaukku jonkun pienen puisen servettitelineen takia. Mulle sitten sanottiin, etta talla kertaa paaset palkahasta, mutta ensi kerralla et... Sakkoja ei siis tullut ja tuskin laittoivat nimeakaan millekaan mustalle listalle!!! :hahhaa Nyt sitten olin kuitenkin fiksusti laittanut ne pari puujuttua kasimatkatavaroihin niin etta ne sai hetkessa esille ja matkalaukussa olleita vauvanruokapurkkeja ja sinappituubia eivat edes halunneet nahda, sanoivat vain etta kiitos rehellisyydestasi! Tuntuu vahan sellaiselta saivartelulta, mutta saannot on saantoja ja niiden mukaan pitaa menna, jos haluaa maahan paasta ja viela ilman sakkoja... :nuttu: Tosi nopeesti paasin muuten tarkastuksista lapi, kun olin pakannut kaiken "oikein".

Tony, Balin puunaamarijonossa itsekin joskus jonottaneena naurattaa nain jalkeenpain, mutta se tuntui silloin niin eksoottiselta...:P
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - Syyskuu 10, 2004, 05:25
Jaaks:D

Aika kuluu nopeasti, ja pian saapuukin tammikuun täydennyserä, joten jätä tilaa pakkasarkkuun.

:)Tony
Otsikko:
Kirjoitti: datapair - Syyskuu 10, 2004, 12:01
Tervehdys!

Kun olen asunut täällä Ruotsissa 40-vuotta, niin väkisinkin jotain alkuasukkaiden tapoja tarttuu liiveihin.

Täällä opin "nautiskelemaan" ruotsalaisten nuuskasta. No, kun saavuin Sydneyhin, niin valitsin punaisen linjan koska minulla oli mukanani 10 rasian pakkaus mainuttua ainetta.

Ohjasivat sitten jonkin vuoropäällikön luo joka kysyi miksi valitsin punaisen linjan, johon vastasin, että minulla 10 rasiaa nuuskaa joka painossa on puolikiloa, mikä kai ylittää tupakkatuotteiden tuontirajan.

Hän hieman naureskeli ja sanoi melko puhtaalla ruotsilla "snus" ja viittasi kädellä, että mene vaan vapaasti läpi.

Kuitenkin kysyin mistä hän oli oppinut nuuskasanan ruotsiksi, niin hän kertoi olevansa aviossa ruotsalaisen naisen kanssa ja oli käynytkin pari kertaa Ruotsissa!

Australiassa oleiluni viimeisinä päivinä meni nuuska säännöstelyyn ja kun kyselin jotain vastaavaa tupakkakaupasta, niin sanoivat sen olevan laitonta.

Terveisin
Tapio
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Syyskuu 11, 2004, 01:02
Tony :D

Onko liput varattu jo ???

Me mennaan taas Tammikuun 9. paiva kahdeksi viikoksi Rainbow Beachille. - can't wait :D

Taytyy varmaan kayda lataamassa ne sinun autosi akut varmuuden vuoksi ennen Tammikuuta.
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - Syyskuu 11, 2004, 07:32
Jaaks:D

28.1-29.3.2005,
joten skipataan tammikuun ruuhkat, tarkoitan siis Australian leirintäalueilla.

Pysähdytään Hong Kongiin pariksi päiväksi menomatkalla.

:)Tony

, mutta nyt taisi mennä jo hieman ohitse ruisleivän:D

Arja on hyvä työntämään auton käyntiin:D
Otsikko:
Kirjoitti: marsu - Syyskuu 11, 2004, 07:34
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Heidi
 Viime kerralla nimittain (1.5 vuotta sitten) unohdin, etta matkalaukussa on pari pienta puuesinetta ja tax free karkkeja en edes ymmartanyt elintarvikkeiksi laskea ja ensimmaisena vihrealle linjalle saapuneena matkustajana kaikki innokkaat virkailijat olivat kimpussani.  


Siis täh... pitääkö karkitkin laittaa siihen lappuun kanssa?Esim. jos on pari pussia salmiakkia tai vaikka xylitoli purkkaa? :? En viimeks sellasta tajunnu ollenkaan .. huh ..  onneks ei tullu mitään rapsuja.. :)
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - Syyskuu 11, 2004, 08:25
Juu juu. Meillä oli ekalla kerralla salmiakit mukana (ja esteettisyyssyistä moottoripyöräkypärän sisällä, ettei turkkarit murskaannu vallan) - siitähän syntyi kova kalabaliikki, kun emme olleet ilmoittaneet maahantuloläystäkkeessä... Saimme sitten toki ystävällisen neuvon, jonka myös muut näyttävät saaneen, että seuraavalla kerralla tikki ruutuun!
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Syyskuu 11, 2004, 11:29
Jaakko!

Tuo ruisleipä asia saadaan ojennukseen varmaan jo ennen tammikuuta. Haluatko luomua vai tavallista ja ilmeisesti AITOA (mitä suurin osa suomessa myytävistä ei ole vaikka ruisleivästä puhutaankin) ruisleipää jossa aineina ainoastaan ruisjauho,vesi ja suola.:D
Otsikko:
Kirjoitti: Urul - Syyskuu 11, 2004, 13:06
Ruisleipään on perinteisesti  aina lisätty vehnäjauhoja.Tuon opin jo nuorena poikana ollessa kesäduunissa Linkosuon leipomolla.Ruisjauhojen leipoutuvuus riippuu sen tärkkelyksen laadusta eikä valkuaisaineiden laadusta kuten  vehnäjauhoilla. Tästä syystä ruistaikinoihin  lisätäänkin yleensä noin 15 % vehnäjauhoja-aika aitoa tavaraa!.Ja yleensäkin kaikissa leipätaikinoissa käytetään jonkin verran vehnää  sen sitkon ominaisuuksien takia.
Otsikko:
Kirjoitti: Aussit03 - Syyskuu 11, 2004, 13:26
Urul, niin perinteisesti juu varmaan, mutta kyllähän kaupan hyllyltä löytyy vehnäjauhottomiakin leipiä. Esim ei niin-perinteinen Täysjyvä real ;) Nam.. :P
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Syyskuu 11, 2004, 13:38
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Urul
Ruisleipään on perinteisesti  aina lisätty vehnäjauhoja.Tuon opin jo nuorena poikana ollessa kesäduunissa Linkosuon leipomolla.Ruisjauhojen leipoutuvuus riippuu sen tärkkelyksen laadusta eikä valkuaisaineiden laadusta kuten  vehnäjauhoilla. Tästä syystä ruistaikinoihin  lisätäänkin yleensä noin 15 % vehnäjauhoja-aika aitoa tavaraa!.Ja yleensäkin kaikissa leipätaikinoissa käytetään jonkin verran vehnää  sen sitkon ominaisuuksien takia.


Urul:D

Kaikkia ei ole näköjään kesätyöläiselle kerrottu eli muiden jauhojen lisäys johtuu siitä että pystytään käsittelemään taikinaa koneellisesti.

 Aitoa ruisleipää tehdessä  vaihtoehdot ovat koneellinen vaivaus ja sen jälkeen taikina vuokaan jolloin syntyy ruisvuoka leipää tai jos halutaan tehdä perinteistä AITOA ruislimppua täytyy se taikina vaivata käsin ja siihen ei isot leipomot ryhdy koska käsityö on kallista ja aikaa vievää. Koneellisessa vaivauksessa taikina ei pysy "kasassa" ilman vehnä tai hiivaleipäjauhoja. Taikinan ainesosat toki voi sekoittaa koneella mutta itse limpun pyöräytys ei sillä onnistu

Aikoinaan olin Elannon leipomolla noita tekemässä ja esim perinteinen Elannon häälimppu pyöräytettiin täysin käsipelillä juuri edellä mainituista syistä.

 Pääkaupunki seudun parhaat Aidot ruisleivät löytyy täältä http://www.samsara.fi
Otsikko:
Kirjoitti: Urul - Syyskuu 11, 2004, 19:38
Lainaus
Alkuperäinen postittaja MH

Kaikkia ei ole näköjään kesätyöläiselle kerrottu eli muiden jauhojen lisäys johtuu siitä että pystytään käsittelemään taikinaa koneellisesti.
Ruisjauhojen sitkon puute  aiheutaa taikinan  hajoamisen .
Että kyllä ne kertoivat kesätyöläisellekin syyn.
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Syyskuu 11, 2004, 19:45
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Urul
Ruisjauhojen sitkon puute  aiheutaa taikinan  hajoamisen .
Että kyllä ne kertoivat kesätyöläisellekin syyn.


Juuri tästä syystä AITO ruisleipä tehdään käsin, siinä saadaan taikina pysymään kasassa
Otsikko:
Kirjoitti: mette - Syyskuu 12, 2004, 00:38
MH :D

Kyllä suomalainen ruisleipä on sentään aitoa, rehellistä leipää näihin Australian ruisleipiin  verrattuna. Täällä saa myydä ruisleipää ruisleivän nimikkeellä, ja  ruisjauhoissa ei tarvitse olla edes 30% ruisjauhoja-saa kaihoamaan eväsleipiä, jälkiuunileipiä ym. Ja kun  tuoteselosteessa ei tarvitse edes ilmoittaa käytettyjen jauhojen määriä (näin on käytäntö), koska jauho leivässä ei  kuulemma ole characterising ingredient.

Aussit03 :D

Löytyykö sieltä kaupan hyllyltä muita vehnäjauhottomia ruisleipiä kuin tuo real?
Otsikko: suomi kauppa
Kirjoitti: LauraK - Syyskuu 12, 2004, 00:58
iik! olen kyllä ihan onneton tösserö tuon hakukoneen kanssa *hihittelee*. Onko Melbournessa suomi seuralla kauppa? Mistä se löytyy ja milloin se on auki? ja mitä sieltä voi ostaa?

Olin kyllä ihan onnesta soikeana kun mussuttelin Marabou suklaata Ikean reissun jälkeen. nam :)
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Syyskuu 12, 2004, 01:58
Hei Laura,

Melbournen Suomi-seuralla on kauppa, joka on auki kerran viikossa (en nyt muista milloin, mutta voin ottaa selvaa kunhan palaan kotiin Melbourneen) seka aina kun talolla on jotain tapahtumaa. Kauppa (kuten kirjastokin) sijaitsee Suomi-talolla Altonassa (119 Pier Street, Altona, Melbournen lansipuolella). Myytavana on Kulta Katriinaa, Turkinpippureita, Vaasan hapankorppuja, Pectus-pastilleja ym. Ruisleipaa ei ole, mutta jotain jauhoja olen kylla hyllylla nahnyt...
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Syyskuu 12, 2004, 04:20
Lainaus
Alkuperäinen postittaja mette


Löytyykö sieltä kaupan hyllyltä muita vehnäjauhottomia ruisleipiä kuin tuo real?Ainakin isommista kaupoista pääkaupunkiseudulla löytyy varmaan kymmenkunta vaihtoehtoa ja jos ei ole hyllyssä niin kysymällä ottavat yleensä valikoimiin. Helpoin niitä on löytää kun katselee pienempien paikallisten leipomoiden tuotteita ja unohtaa Fazerit ja muut jättileipomot. Maaseudulla paikallisia tuotteita on yleensä aina.

Luulen että ihmiset ovat niin tottuneita isojen tuotteisiin että eivät edes ajattele mitä ostavat mutta niillä kenellä on mahdollisuus kannattaa kokeilla samaan aikaan niin huomaa että maussa on huima ero. Tietysti pitää ruisleivästä tykätä
Otsikko:
Kirjoitti: Tuipa - Syyskuu 14, 2004, 02:29
Hei Laura!
Suomi talolla on tosiaan kauppa, joka on auki keskiviikkoisin 10-12 ja seuran tilaisuuksissa. Tavaraa on rahtien tulon mukaan... Myyjäisten aikaan tietty enemmän, ja viimeistään jouluna tulee uusi tilaus. Näitä tuotteita löytyy (siis toisinaan, tarkista! 9398 4143) : Kahvia (presidentti ja juhla), näkkileipää, hilloja (puolukka ja lakka) sinappia, raesokeria, salmiakkia, suklaata, muita karkkeja, hapanleipää ja pullaa (jos on jäänyt myyjäisistä yli)...
Tämä nyt ei ole täysi lista, mutta ainakin noita tuotteita olen itse ostanut. Ja jos sitä vaikka ruvetaan kaikki hamstraamaan niin varmaan se tilausten suurentaminen ei ole ongelma!
Otsikko:
Kirjoitti: Aussit03 - Lokakuu 03, 2004, 05:34
Taalla nyt ollaan ja Vaasan ruispalat, Pauligin kahvi ja Fazerin karjalanpiirakat ongelmitta toimitettu tullin lapi :D Ei ne kovinkaan kiinnostuneita olleet kun kerroin leivasta ja piirakoista, tulliseta nopeasti vain vilkaisi karjalanpiirakoita ja nyokytteli ok ok. Piirakat eivat edes olleet missaan varsinaisessa pakkauksessa vaan Fazerin ruskeassa paperipussissa... Helpompaa tama oli kuin siis luulin, tiedoksi nyt siis kaikille etta huoletta voitte pakkailla ne leivat sinne kassiinne :) ....ja nyt Paddingtoniin shoppailemaan..! :cool:
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Lokakuu 03, 2004, 09:53
Aussit03 :D

Tervetuloa uudelle mantereelle ja ota yhteytta, jos jos eksyt tanne Brissiin pain - on nimittain paljon juomatonta :XXXX nyt kun kesa tulee :hahhaa
Otsikko:
Kirjoitti: Tanja - Lokakuu 13, 2004, 09:10
loytoja sydneyn seudulta suomalaiseen makuun:

- vaasan pienta pyoreaa myy coles tuotenimella "rye"
- turkinpippureita salmiakkivodkan keittoon ikeasta
- salmiakkia irtokarkkeina penrith plazan woollies'in vieresta loytyvasta pienesta delista

myos huhuja olen kuullut katoombassa olevasta hehkutetusta karkkikaupasta joka myy mm. salmiakkitikkareita, mutta tata ihmetta en ole viela paassyt omin silmin todistamaan.

-t
Otsikko:
Kirjoitti: concept- - Elokuu 22, 2005, 06:04
itse toin loytyjo lahi fruitmarketista missa on ainakin yleensa mahtaakohan olla ruotsalaista pumpernickel leipaa ja valilla sielta loytyy virolaista limppua mika ainakin maistuu iha normi limpulta!

mut tosiaan en menis yrittamaan tullin lapi ilmottamati mitaan. itse tullaan jopa salmiakit ihan vaa varmuuden vuoksi :D
Otsikko:
Kirjoitti: ruotsalainen - Elokuu 22, 2005, 06:33
eikos Brisbanessa ole oikein suomalainen leipomo oli ainakin jokin kuukausi sitten nehan lahettaa ympari maata leipaa ja piirakoita munkkeja ja vaikka mita.
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - Elokuu 22, 2005, 06:58
Kyllä löytyy virkistin tuon osoitteen koska he ovat muuttaneet, eli osoite tiedot löytävät täältä...

http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=2296&page=1#pid24409
Otsikko:
Kirjoitti: avalon - Huhtikuu 12, 2006, 18:18
Pitääkö laittaa raksi ruutuun, jos tuo purkkaa mukana? Entä jos on puuhelmiä muutama kaulakorussa?
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - Huhtikuu 12, 2006, 22:09
Lainaus
Alkuperäinen postittaja avalon
Pitääkö laittaa raksi ruutuun, jos tuo purkkaa mukana? Entä jos on puuhelmiä muutama kaulakorussa?


Pitää molemmissa tapauksissa. Sitten vain näytät purkat ja puuhelmet tullissa ja kävelet pois enemmittä häiriöittä.


Opastaa
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - Huhtikuu 12, 2006, 22:24
Juu, puuhelmet etenkin. Viimeksi tullessamme en edes tiennyt että neiti oli sellaisen muotikorun ostanut Suomesta...ja sitä vatvottiin kauan tullin linjastolla.
Otsikko:
Kirjoitti: Merja - Huhtikuu 13, 2006, 05:24
Jos kerran puuhelmet (ja -naamiot) läpäisevät tullin tuosta vaan niin mitenkähän mahtaa olla Brion puujunaradan kanssa? Olemme ajatelleet jättää sen kotosuomeen kun se on kerran puuta, mutta voisiko se jopa päästä mukaamme?:o

Merja
Otsikko:
Kirjoitti: Anonymous - Huhtikuu 13, 2006, 05:29
Luulisi jonkun tietävän ihan täsmälleenkin junaradan kohtalon, mutta meille kyllä vähän vastaavan tuotteen kanssa kävi köpelösti.

Siis tavaroittemme joukossa oli sellainen puinen pieni selänhierontalaite, ehkä joku tietää/muistaa sen nimenkin...sellainen pieni ukkelinpää, jolla on ikäänkuin kolme jalkaa, jota sitten pyöritellään kipeytyneitä niskoja pehmeäksi.

Minun mielestäni se oli osin lakattu, osin maalattu, mutta saattoi siinä olla maalamatontakin. Joka tapauksessa sen tulli takavarikoi (pari muuta koriste-esinettä myös) ja peri vielä hävittämismaksunkin, joka tavaroiden arvoon nähde oli melkoinen.

Ja vielä noista helmistä, että kyllä ne olisivat tullivirkalijan taskuun päätyneetkin, mutta heltyi sitten kun tyttö oikein aneli tai sitten hänellä oli se kuuluisa hyvä päivä.

Arvokkaasta brio-lelusta kun on kysymys, selvittäisin asian tipitarkkaan ennenkuin laittaisin sen matkaan.
Otsikko:
Kirjoitti: Anonymous - Huhtikuu 13, 2006, 05:32
Mistäs tommonen Anonyymi tuohon putkahti...Aikishan se täällä!

En ole ennen edes huomannut tuollaista...onks tää keksitty nyt sille varalle, että voidaan harjoittaa pientä jäynää eikä Raivokaan pääse siihen puuttumaan?
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Huhtikuu 13, 2006, 05:46
Kyllä sen voi tuoda, jos siinä ei ole merkkejä tuholaisista (reikiä jne.). Se pitää vaan muistaa lappuun ruksata ja sitten näyttää tullissa. Itse toin puusta tehtyjä ikkunakoristeita (ikkunalasien väliin tarkoitettuja) viime elokuussa. Koristeet ovat todella paksusti maalattuja, joten niistä ei näe, onko niissä tupajumin reikiä. Tullissa täti niitä käänteli käsissään ja sitten kysyi, missä ne oli tehty. Kun sanoin että Suomessa niin täti vaan totesi että ok, no problem. Täällä Perthissä ei koskaan minulta ole mitään takavarikoitu. Rehellisesti olen kaiken mahdollisen ilmoittanut ja kaiken olen saanut tuoda (esim. porontaljan, puuesineitä laidasta laitaan, kairansydäntä (kiveä)...)

Erityisesti ne tykkää, jos pakkaa kaikki tullissa näytettävät niin, että ne on nopeasti kaivettu esille eikä aikaa tuhlaannu laukkujen penkomiseen.
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - Huhtikuu 13, 2006, 05:52
Siinäpä se, jos onkin matkatavaroissa jotain epämääräistä...aina voi selittää ja näyttää rehelliseltä suomalaiselta...

Noi meidän takavarikot oli tehty kontista satamassa, eikä meiltä kyselty mitään selityksiä tai alkuperiä.

Ei meiltäkään ole lentokentällä mitään koskaan pois otettu vaikka joskus vähän ihmetelty...niinkuin nyt niitä ruisleipiä. Matkalaukullinen. Hulluja nuo suomalaiset.
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - Huhtikuu 13, 2006, 06:17
Tarkennetaanpa vielä, että porontalja tuli puisen pippurimyllyn (tyhjä) ja parin muun esineen kanssa postipaketissa. Taljan takia paketti avattiin ja tarkastettiin, mutta edes pippurimyllyä (jonka unohdin muuten laittaa listaan paketin päälle) ei takavarikoitu. Oltaisiinko täällä lännessä vähän rennompia näissä asioissa???

Minä tollo olin siinä uskossa, että ruisleipää ei saanut tuoda... arvatkaapa mitä seuraavalta vierailijalta pyydetään tulijaisiksi...
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - Huhtikuu 13, 2006, 07:00
Ja ilmoittamisessa on sekin hyvä puoli mitä täällä on jo joskus mainostettukin, että usein pääset maahan nopeammin kuin "vihreetä linjaa". Itselläni on joka kerta ollut jotain pientä mukana, viimeksi NZ:sta tullessa semmoinen joku omenasnackpatukka, ja sain kävellä suoraan läpivalaisuun muutaman ison jonon ohi. No voihan olla, että ne jonottajat oli tuomassa puisia junaratoja :) tai muuta, mitä ne haluavat ehkä enemmän syynätä, mutta nopeammin minun kokemukseni mukaan menee ilmoituslinjaa. Ja vinkiksi jos joku tuo sinappia, kannattaa heti julistaa esikyselyssä, että "mustard paste, not seeds", koska niitä huolettaa vain sinapinsiemenet kokonaisina. Ja Fazerin Siniselle "solid chocolate" ettei ole mitään kräämejä sisällä. Näin voi itse nopeuttaa käsittelyä miettimällä/selvittämällä etukäteen, mistä ne voisivat olla huolestuneita.
Otsikko:
Kirjoitti: avalon - Huhtikuu 13, 2006, 16:03
Tuolla missa luki mita ei saa tuoda australiaan, luki:
- Käsityöt tai matkamuistot - jotka ovat siemeniä tai valmistettu siemenistä.

Mulla on hyvin rakas kaulakoru, joka on tehty hamppunarusta, puuhelmista ja riipuksena on puolikas avokadon siemen. Se on niiiiiin rakas etten haluaisi jattaa sita pois. Voiko siis puolikkaan kuivatun siemenen tuoda aussilaan?
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - Huhtikuu 14, 2006, 08:26
avalon :D

Mitäs jos pelaisit varman päälle, ja kysyisit asiaa etukäteen karanteeniviranomaisilta? Yhteystiedot löytyy AQISin sivuilta. Kun mulle tuotiin Ausseihin salmiakkijauhetta, tuojalla oli mukana printti emailista, jossa olin kysynyt asiaa karanteenista, ja minulle oli vastattu, että saa tuoda, ja tämän meilin avulla selvitysaika maahantulossa lyheni hippasen... Toki ne silti tarkistavat asian aina. Jos taas saat tylyn tuomion, ettei saa tuoda, tiedätpähän jättää korusi Suomeen ettei mee hävitettäväksi.
Otsikko:
Kirjoitti: jusu - Kesäkuu 07, 2006, 19:10
Yritin käyttää hakunappulaa, muttei tärpännyt vaikka monella eri hakusanalla yritin etsiä.:confuse Eli voiko ausseihin viedä marjoja, kuten vaikkapa lakkahilloa tai muita marja tuotteita. Ja karkkeja siis ilmeisesti sai tuoda, kuhan pistää raksin ruutuun että on tuomassa ruokatavaroita?
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - Kesäkuu 07, 2006, 21:11
Moikka Jusu,

Tästä ketjusta löytyy infoa, niin ja se maaginen hakusana oli ruokatarvikkeita

http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=2073#pid22147

T:Jouko
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - Kesäkuu 07, 2006, 21:39
Ja saapi noita lakka- ja puolukkahilloa Ikeastakin, jos sellainen sattuu lähimaille. Karpalohilloa ja sitten tietysti kaikkia muita mahdollisia 'tavallisia' on kauppojen hyllyt väärällään, sokerilla tai ilman.
Otsikko: Ruisleipaa SAA tuoda!
Kirjoitti: Inspiration - Kesäkuu 18, 2006, 03:04
Olen asunut Australiassa nyt 2v ja tuonut ruisleipaa monta kertaa. Sita saa tuoda, kunhan muistaa tullata.
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Kesäkuu 19, 2006, 01:58
Tosiaan, ruisleipää kuten myös hilloja saa tuoda, kunhan muistaa laittaa rastin oikeaan ruutuun ja näyttää kaikki ruokatarvikkeet tullin tädeille ja sedille. Tullin sivuilta löytyy rajoitukset, kuten esim. mitään lihaa tai munaa sisältävää ei muistaakseni saa tuoda.

Marjatuotteet pitää olla pakattuina ilmatiiviisti purkkeihin tms. Ainakin kun minä toin hilloja (siis hillaa ja mustikkaa) viimeksi, niin tarkistivat tuoteselosteen ja sen, että kannen keskiosa oli alhaalla eikä ylös "poksahtanut". Sittemmin olen tosiaan löytänyt Ikean puolukka- ja hillahillot, mutta "oikeeta" mustikkahilloa en ole vielä löytänyt.

Ruisleivän tuonnissa ei ole ollut ongelmia, tosin sitähän saa kyllä täältäkin ostettua.
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Kesäkuu 19, 2006, 20:46
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Inspiration
Olen asunut Australiassa nyt 2v ja tuonut ruisleipaa monta kertaa. Sita saa tuoda, kunhan muistaa tullata.Viimeksi kun tuotiin niin tullivirkailija Brisbanessa ihmetteli että tulitko tosiaan ruisleivän takia tänne.
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Heinäkuu 30, 2006, 12:59
Taas lähti torstaina lasti ruisleipää kohti "Mellunmäkeä"
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Elokuu 05, 2006, 11:34
MH,

Se ACT'n "Mustard Fairy" toimii erittäin hyvin
suur kiitokset  :god::god::god:
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Elokuu 05, 2006, 13:44
Jaaks!

Olitko:o:o:o

:pepsodent
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Elokuu 06, 2006, 06:26
MH,

Olihan se yllätys löytää täälä Australiassa postipaketti rappusilta sisältäen Turun Tulista Sinappia, mutta kyllä ne ajatukset hyvin nopeasti suuntautuivat sinne Nummelaan päin :god:
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Elokuu 06, 2006, 06:54
Jaaks!


Ajattelin lähettää kun olet viime aikoina valitellut kylmyyttä niin onpahan jotakin "hottia"
Otsikko: Puisia leluja
Kirjoitti: ausseihin! - Helmikuu 20, 2008, 12:05
Tarkennusta vielä kysyisin, että saako maahan tuotua puisia leluja, kuten brion junarata, puiset rakennuspalikat? Meillä pakkauksen ja muun muuttoon liittyvän hoitaa muuttofirma ja ilmeisesti siis myös tullaukseen liittyvät asiakirjat, joten ilmeisesti he myös tekevät tarvittavat merkinnät puisista leluista? Onko kenelläkään kokemuksia
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: jounij - Helmikuu 20, 2008, 13:02
Tämä aiempi vastaukseni selventänee asiaa:

Tuliainen aussille! (http://www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?topic=2073.msg25432#msg25432)


Vanhoja kaivelee
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: Mesi - Lokakuu 09, 2008, 15:52
Niin siis saako sieltä ruisjauhoja kaupasta? :F Jos siellä sellaista on, niin sitähän väsää piirakat ja leivät itte sit :)
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: Leokatti - Lokakuu 09, 2008, 20:36
Niin siis saako sieltä ruisjauhoja kaupasta?

No ei ihan ruokakaupasta, mutta terveyskaupoista ja leivontaan erikoistuneista liikkeistä kyllä.
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: Ezzie - Lokakuu 10, 2008, 03:39
Tietääkös joku mistä Brisbanessa vois löytää ruisleipää ja salmiakkia? :)
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: TeroH - Lokakuu 10, 2008, 04:23
Tietääkös joku mistä Brisbanessa vois löytää ruisleipää ja salmiakkia? :)

Ruisleivasta Brisbanessa en tieda, Sydneysta onneksi loytyy useampikin pieni leipomo (Luneburger German bakery, Grumpy Bakery), joilla on ruisleipaa valikoimissa (Jos sattuu joku Sydneyssa oleva kaipaamaan).

Salmiakin kanssa auttaa SugarFix http://www.sugarfix.com.au/
Heilla on 4 kauppaa Sydneyssa, mutta nettikaupasta toimitetaan myos muualle maahan.
Valikoimissa mm. Fazerin sinista, geishaa ja turkin pippuria seka Pandan taytelakuja.

Tero
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: arixmel - Lokakuu 10, 2008, 04:36
Pikaiseen hataan saat salmiakkia esim colesin (josta loytyy muuten ruisjauhojakin (liian hienoja ja yli kalliita) jos kiire leipomaan tulee) (ainakin hypermarkettien) international food osiosta (pienia dutch merkkareita) isompaan salmiakki hataan loydat karkki kaupoista tai  ainakin joistakin, Dutch liqurice osion jossa on sitten salmiakkia moneen makuun. Itse voin suositella esim Staffordin ostarissa olevaa karkki kauppaa josta loytyy noin 10 eri salmiakki laatua.

Ruisleipaa (100%) saat esim Northey Streetin marrkkinoilta http://www.northeystreetcityfarm.org.au/ tai Nutriente luontaistuotekauppa myo ainakin Clayfieldin (ihan lahella Racecourse roadia) kaupassaan Sol leipomon leipaa,  ja tietenkin Sol leipomolla on omat myymalansa http://www.solbreads.com.au/

ja nama ohjeet on tahan inner north alueelle, samat keinot ja kaupat varmaan loytyy muualtakin,,,ja taallakin on usein niista jo puhuttu. Eli lisaa vinkkeja haun avulla.
:)
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: MH - Lokakuu 10, 2008, 04:47
Ainakin isommista kaupoista löytyy, eli Coles ja woolies. ei ihan samanlaista kun suomessa mutta ajaa asiansa.

http://www.burgen.com.au/range/rye.aspx
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: Ezzie - Lokakuu 10, 2008, 06:14
Kiitti vinkeistä! :pepsodent Tuli jo vesi kielelle! :)
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: Mesi - Lokakuu 10, 2008, 07:34
Kiitos paljon infosta. Eli saan ausseista hapankorppuja ja geishaa ja saan tehtyä leipääkin  :pepsodent Selviän siis 5kk  ;)
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: Jouko - Lokakuu 10, 2008, 20:35
niin ja....Brisbanessa saa hyvää ruisleipää, pullaa, leivonnaisia, salmiakkia, karjalanpiirakoita, lihapiirakoita, ja paljon muita Scandi tuotteita  Scandinavian Bakerysta Springwoodissa eteläpuolella. Alla linkki ketjuun jossa osoitteet.

http://www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?topic=2296.0

Otsikko: Vs: Ruisleipaa ja hapankorppuja....
Kirjoitti: go go girl - Lokakuu 11, 2008, 09:56
heippa! itse asun Brisbanessa, mutta loysin tosi hyvan Continental-herkkuja myyvan kaupan Sydneyn Coogee beachilla, ostin mm hapankorppuja, ruisleipaa yms. 

muut Brisbanessa asuvat, olisi kiva tutustua ja kuulla kokemuksia miten elama on sujunut  8) olen juuri muuttanut New Farmiin aussimieheni kanssa, mutta matkustellut paljon ympari ausseja ennen muuttoani =) ainakin sitten seuraavassa Brisbane-kokoontumisessa ensi kuussa tavataan!!
Otsikko: Fazerin Salmiakkia
Kirjoitti: usia - Lokakuu 12, 2008, 23:23
Sydneyn (CBD - Myerin alakerrassa) Sugar Fixissa oli saatavilla Fazerin Salmiakki Mix pusseja -  :god:
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: Ezzie - Lokakuu 13, 2008, 00:52
Tänään on karkkipäivä ja lähdetään ostamaan myös salmiakkia! :)

Go go girl-> Me ollaan just mun kihlatun kanssa pari-kolme viikkoo sitten muutettu tänne Brisbaneen... asutaan Coorparoossa ja mä oon duunissa yhdessä baarissa. Olis kiva tavata ja tutustua uusiin ihmisiin!:) (Jo ennen ens kuuta.....)! Eli jos halukkuutta löytyy, niin olis kyllä kiva siis jo piakkoin treffailla! :) Ja muutkin tietenkin!:)
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: go go girl - Lokakuu 13, 2008, 01:41
heippis! kiva kuulla, ehdottomasti olis kiva tavata ja tutustua!! ma viela odottelen tyoviisumia, joten yritan loytaa jotain vapaaehtoishommaa tms talla hetkella  ;) me asutaan New Farmissa, jos sulla on jotain ehdotuksia tapaamispaikasta/ajankohdasta, mulle kay melkein mika vaan kun vapaalla olen  8)
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: Ezzie - Lokakuu 20, 2008, 06:17
Arixmel: Tuo Staffordi on minulle tuntematonta seutua... Millä kadulla tuo ostari sijaitsee?:) (Siis missä on hyvä karkkikauppa):)
Otsikko: Vs: Ruisleivän \
Kirjoitti: arixmel - Lokakuu 20, 2008, 08:25
luulempa etta samat Dutch liqurice valikoimat loydat jokaisesta karkkikaupasta (uskoisin karkkikauppoja olevan ydinkeskustassakin) mutta tuo pohjois puolella oleva Stafford
http://www.ourbrisbane.com/businesses/616885.stafford-city-shopping-centre loytyy tasta linkista

eli reippaasti kaupungin ulkopuolella.

edit: ja huomasin etta taallahan saa salmiakkia vaikka postimyynnilla, http://www.moolollybar.com.au nailla on 17 erilaista dutch liqorice tuotetta, samalla haulla tuli vastaan http://www.susans.com.au/contact.htm eli susans fine foods joka ainakin webbi sivuilla sanoo myovansa samaa tavaraa (en tieda valikoimista). Malenyn paakadun varrella olevassa karkkikaupassa on ainakin double salt versiota. Haussani tuli vastaan myos Sydneyssa (smithfield) sijaitseva Dutch food shop jossa naytti olevan hyvat ja edulliset (14 taalaa/kilo ) valikoimat http://sydney.citysearch.com.au/E/V/SYDNE/0028/12/30/1.html

Ebayssa tuli vastaan lollies online joilla on myos shopfront jossain Lawntonissa (brissyn pohjois puoli) ja kohtuu hinnat (plus normaali postikulut) esim merkkarit $8.80 puoli kiloa
http://stores.ebay.com.au/Lollies-Online

toivottavasti nailla evailla jo joidenkin suu saatiin makeaksi
xcv