Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Viisumit - muuttaminen => Aiheen aloitti: Kössi - Maaliskuu 30, 2004, 19:49

Otsikko: Skilled Migration Visasta
Kirjoitti: Kössi - Maaliskuu 30, 2004, 19:49
Hei,

:eye:

Olen esikertaa tälle palstalla ja kysyisin pariin Skilled (Independent) Migration Visahakemuksen kohtaan tarkennusta. En ainakaan heti löytänyt näihin vastauksia vanhoista viesteistänne.


Eli kuinka on hakemuksen seuraavien kohtien laita:

*English language ability:
Millaista kielitaitoa vaatii käytännössä 20 pistettä (Competent English) ja vastaavasti 15 pistettä antava Vocational English? Vaaditaanko hakemuksissa aina liitteeksi IELTS:n koe? Kokeen taso? Jos vaaditaan voiko sen suorittaa jossakin Suomessa mm. The British Council, Hakamiehenkatu 2 HKI?

*Occupation in demand/job offer:
Eipä taida kemian alan DI saada lisäpisteitä tässä kohtaa?
 
Kysyn noita lähinnä siksi että itsellä ikää on (jo) 36v., eikä hakemuksessani olisi tulossa mielestäni lisäpisteitä myöskään kohdissa: Australian Qualications, Regional Australia ja Spousse skills. Joten aika kortille tuntuu menevän tuo 115 pistettä. Koulutuksesta ja työkokemuksesta huolimatta.

Tälle sivulle toki eksyin siksi että on alkanut taas kovasti kiinnostamaan tämä Australia-mahdollisuus (=nuoruusvuosien haave). Ja oma elämäntilanne myös nyt kyllä sallisi lähdön melko hyvin.
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - Maaliskuu 30, 2004, 22:32
Vuonna 1989 papereita täyttäessäni minä ruksasin  tuon kielitaidon ihan omantunnon mukaan. Mitään todistusta ei silloin vaadittu. Olisikohan ollut tarkoitus, että viisumiasioita silloin käsitellyt Australian Ruotsin suurlähetystö haastattelisi minua ja tekisi asiasta lopullisen päätöksen? Mihinkään varsinaiseen haastatteluunkaan en tosin joutunut: sellaiseksi ilmeisesti katsottiin pariin kertaan tapahtunut lyhyt suullinen asiointini viisumivirkailijan kanssa. Näin monen vuoden jälkeen asiat voivat tosin olla toisin. Toivottavasti foorumissa olevat uudemmat siirtolaiset voivat auttaa sinua ajankohtaisemmilla ja täydellisemmillä tiedoilla.


Onnea matkaan toivottaen
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Maaliskuu 31, 2004, 05:38
Kossi :D

MODL: (Migration Occupations in Demand List)

http://www.immi.gov.au/migration/skilled/modl.htm  

Competent English:
a generally effective command of the language, and the ability to use and understand fairly complex language, particularly in familiar situations.

Vocational English:
a reasonable command of the english language, coping with overall meaning in most situations and the ability to communicate effectively in nominated field of employment.

Hyvin tulkinnnan varaisia siis ja lopullinen piste maara perustuu haastatteluun eli haastattelijan mielipiteeseen eika mihinkaan kieli testiin.
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - Maaliskuu 31, 2004, 06:12
Kannattaa muutenkin lueskella tota immi.gov.au-sivustoa, sieltä löytyy ahkeran hakemisen tuloksena kyllä kaikki (tai ainakin suurin osa) tarvittavat tiedot. Lueskelepa ainakin dokumentit numero 1119 ja 1121i jotka löytyvät täältä:

http://www.immi.gov.au/allforms/forms_num1.htm

Itse olen biokemisti (FM), ja kyllä silläkin pisteitä saa, joten etköhän kemian dippi-inssinäkin pisteitä saisi. Eikun vaan lukemaan dokumentteja! Sieltä numerohakemistosta ne kaikki löytyvät, kun kaikissa dokumenteissa viitataan aina johonkin toiseen dokumenttiin... Kannattaa kaivaa kaikki esiin ja printata niin voi helpommin pomppia dokkarista toiseen lukiessa.

Tsemppiä hakuun!

eevis :)
Otsikko:
Kirjoitti: Kössi - Maaliskuu 31, 2004, 08:23
Kiitos vastauksista.

Jaaks & jounij:
Kieliarviointiasia oli minulle uutta.

Eevis:
Uskon kyllä koulutuksestani/ammatistani
saavani pisteitä, mutta vain kai kohdassa
Points for Skill. Sillä ehkä 50 tai 60 liitteen 1121i mukaisesti mutta kun se ei tahdo riittää. Kysymässäni kohdassa Points for occupation in demand/job offer niitä ei
mielestäni olisi tulossa ensinkään mm.
insinööreille
www.immi.gov.au/migration/skilled/modl.htm. Ymmärtänyt oikein? Kiitos Jaaks polusta. Olin tuon kyllä löytänyt. Halusin vain varmistaa epätoivoisen tilani.

Sillä nopsasti kyhäämällä:

*Skill / Engineer Chemical    60

* Age / 36      35-39 years   20

* English language ability    15

* Work Experience               10

* Points for occupation in
   deman/job offer                  0

* Points of Australian
   qualications                         0

* Points for regional Australia
   low population growth
   metropolitan areas              0

* Points for spousse skills      0

* Bonus points                        5
____________________________
                                             110


=> ja kuten pelkäsinkin alle tahtoo jäädä.

:(  :(  :(  :(   :(


Vaikka englantia osaan ja käytän toisinaan työssäni niin että siitä kirjaisin
20 pistettä? Tuskin.

Riippapisteitä mahdollista saada vielä
muulta? :?

Ja tärkein: Onko hakemusta järkevää lähteä eedes tekemään tässä tilanteessa
? Tämän vuoksi näitä lopulta kyselinkin.

Ainut teoreettinen oljenkorsi olisi
mahdollisuus saada joku sponsoroimaan itseäni?
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - Maaliskuu 31, 2004, 09:18
Just, just, eli sulla oli jo pallo hallussa. :)

Kielivaatimuksesta voisit kyllä varmaan saada ton 20 pistettä, sillä fiilispohjalta sanoisin, että kyllä suomalaiset englantia "paremmin" puhuvat kuin moni muu. Olin tekemässä TOEFL-kielikokeen eli sen jenkkien version IELTSistä, ja  minusta se oli helppo (tuli 297 pistettä 300:sta). Tuntuu, että englantia äidinkielenään puhuvat arvostavat ulkomaalaisten englannin taitoja, ja me suomalaiset olemme ehkä taas hiukan liian vaatimattomia. Tämä on täysin minun oma mielipiteeni omien kokemusteni pohjalta, mutta minusta sinun kannattaisi vaan ilmoittaa omaavasi erinomaiset englannin taidot. Jos sinulla intoa Ausseihin lähtöön riittää, ja haluat Skilled-viisumilla lähteä, voisit ehkä harkita TOEFL- tai IELTS-testin tekoa englanninkielentaitosi osoittamiseen. Kumpikin on puhdasta rahastusta (ja vielä törkeää: testimaksu reilusti yli 100 euroa), mutta sittenpähän on paperilappunen kädessä, johon moni jenkkiläinen/brittiläinen/aussilainen uskoo. IELTS on yleisemmin brittivaikutteisessa maailmassa kuten Ausseissa tunnettu, joten ehkä se olisi parempi. Jos sinua arveluttaa oma kielitaitosi, käypä hakemassa ilmainen TOEFL-harjoittelupakkaus netistä, niin voit yllättyä iloisesti!

http://www.ets.org/ell/testpreparation/toefl/free.html

Toinen kohta, johon kannattaisikin varmaan yrittää etukäteen jo vaikuttaa on tuo job offer. Mikäli sinulle kelpaisi yliopistomaailma työpaikaksi, olisiko vanhalla opinahjollasi suhteita Ausseihin? Sitä kautta sponssaava taho esim. Educational-viisumille saattaisi löytyä.

Onnea vaan ja älä luovuta, kyllä sinne pääsee, varsinkin kun sinulla on hyvä ammatti ja kokemusta! :peukkuy

eevis
Otsikko:
Kirjoitti: petra - Maaliskuu 31, 2004, 09:22
Moi Kossi,

Yrittanytta ei laiteta. Skilled viisumi luokassa on matching mahdollisuus. Luokka on kasittaakseni (korjatkaa taas jos kerron vaarin) tarkoitettu nimenomaan niille jotka jaavat hippusen vaadituista pisteista. Siina luokassa hakijan tiedot laitetaan databaseen jota sitten mahdolliset tyonantajat voivat selailla  :sormetr

Toinen mahdollisuus hamassa tulevaisuudessa voisi olla tama
http://www.dundernews.com/news/wmview.php?ArtID=1852

Petra :)
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Maaliskuu 31, 2004, 09:27
Kössi,

oletko ihan varma kielitaidostasi? Olen Eeviksen kanssa samaa mieltä, että siitä kun kirjaisit tuon 20 pistettä, niin pisteraja täyttyisi... meillä suomalaisilla kun on paha tapa aliarvioida kielitaitomme...

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: petra - Maaliskuu 31, 2004, 09:32
Viela lisaan tuosta "syrjaseutu lisasta"

'From 1 July, qualified people who want to come to Australia as skilled migrants will be able to obtain a three-year temporary residents visa if they commit to living and working in regional Australia. After two years they will be able to apply for permanent residency.'

Lainattu taalta http://www.minister.immi.gov.au/media_releases/media04/v04004.htm

En akkia selaamalla loytanyt "etuja" mita saa lupautumalla syrjaseutu asujaksi muutamaksi vuodeksi.
Otsikko:
Kirjoitti: Kössi - Maaliskuu 31, 2004, 09:47
:) Riaapa & Eevis,

No ei se tietysti varmasti suuremmin lopulta haittaa vaikka 20 pistettä tuohon merkkaisikin.  115 tuntuu kyllä myös aika kireältä....ehkä silti hyvillä dokumenteilla tuolla voisi silti jo yrittää?

Asun TRE:lla ja opiskelen/kertailen paikallisessa kielikeskuksessa Saksan kielen hieman 'puutteellisia' taitojani nykyisen työnantajani piikkiin. Ja varmasti pystynet saamaan sieltä puolueettoman kannan myös englannin kielen tasostani itselleni varsin helposti (=sinällään ilmaiseksi). Yksi opettajista kun on ainakin Britti. Niin...uskotteko että laitoksen kirjallisella lausunnolla voisi olla apua asiassa?
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Maaliskuu 31, 2004, 10:18
Kossi :D

Ei muutakuin 20 pointsia englannin kielesta ja paperit hakuun.
Hyvalla tuurilla sinua ei haastatella ollenkaan tai se haastattelija voi olla joku "pakistanilainen" tai ihan mista vaan, joka puhuu itse viela huonompaa englantia kuin uskoisitkaan :D

Nuo englannin kielen taidon "maaritelmat" on siella vain poistamaan epavarmat ihmiset hakemasta :D

Just go for it and you might be surprised :o
Otsikko: IELTS testistä
Kirjoitti: Silppu - Maaliskuu 31, 2004, 11:15
Suoritin noin kuukausi sitten IELTS testin Competent tasolla. Täytyy sanoa että aika tiukka testi, mutta silti tavallaan helpompi kuin yo-kokeet, kun varsinaista rakennekoetta ei ollut, ja se oli nopeammin myös ohi. :D

Kannattaa kyllä harjoitella testiä varten jos tuntee että ei ole ihan hyvä englannissa, ja haluaa saada vaaditut vähintään 6/9 joka osa-alueesta. Harjoittelemalla testin kannalta oleellisia juttuja saa varmasti parempia tuloksia. IELTSin sivuilla mainostetaan erityistä testiin valmentautumispakettia.

Nopeus on aika oleellinen juttu testissä. Kuultu tulee vain kerran, luetun tekstit ehtii lukemaan niin ikään vain kerran, kirjoittaa pitää nopeasti, sen kummempaa miettimättä lauserakenteita. Minimisanamäärää ei saa alittaa ilman että siitä vähennetään reilusti pisteitä.

Nauhoitetussa haastattelussa pitää mm. verrata abstrakteja asioita, kertoa mielipiteitä jne. Vinkki: puhu hitaasti vaikka haastattelija kysyy nopeasti, niin jää enemmän aikaa miettiä hyviä lauserakenteita ja ääntämistä. Mielipidettä kertoessaan ei tarvitse itse olla oikeasti samaa mieltä. Mielipiteitä saatetaan kysyä  nimittäin aika oudoista asioista, minulla esim. Lapin turismin kehittämisestä; yhteiskunnan kehittymisnopeudesta ennen, nyt ja tulevaisuudessa; siitä mikä merkitys musiikilla on yleisön/ esiintyjän kannalta. Jos et tiedä aiheesta mitään, niin on hyvä muistaa, että tärkeintä ei ole se mitä vastaat, vaan että osoitat hyvää ja monipuolista kielitaitoa.

Se mitä ruksaat hakemuksessa/ kerrot omaksi osaamisalueeksi määrittelee sen mitä sinulta kysytään. Eli jos harrastat matkustelua, tai soitat jotakin instrumenttia niin ole valmis vastaamaan alan kysymyksiinkin.

Näin jälkikäteen ajatellen olisi ollut järkeä lukea tarkemmin IELTSin sivulla olevat ohjeet siitä miten pisteitä annetaan. Ja keskittyä enemmän siihen miten vaikka asioita verrataan eri tavalla toisiinsa. Mutta pääasia on kuitenkin, että testi menee läpi halutulla tasolla.

Silppu
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - Maaliskuu 31, 2004, 11:50
Kössi :)

Kannattaa varmasti ottaa todistus englannin taidosta, jos sen helposti saat. Varmaan pääset jossain joskus sitäkin vielä vilauttamaan. Se, että se ei ole minkään IELTSin tai TOEFLin kaltaisen ison firman testi ei varmaan haittaa useimpia työnantajia. Paitsi tietty jos niillä on tietyt vaatimukset kielitaidon todistamisesta jollain nimetyllä testillä (tuskin). :??

Mutta varmaan otettaessa yhteyttä työnantajaan tai varsinkin juteltaessa puhelimitse tai haastattelussa osoittaa nopeasti kielitaitonsa tason. Eli tuskin edellyttävät mitään kauheita kielitestejä, jos voivat itse todeta, että kommunikointi englanniksi sujuu.  Itse tein TOEFLin vain koska erään apurahan hakeminen sitä edellyttää.

eevis
Otsikko:
Kirjoitti: Kössi - Maaliskuu 31, 2004, 12:01
Kiitos kaikille vastanneille  :eye:

Ajattelin sitten alkaa hieman lukemaan noita hakupapereita/ohjeita tarkemmin ajatuksella myös luoda ja lähettää
valmis hakemus joskus tulevaisuudessa.

En tule osallistumaan tuohon IELTS-
kielitestiin jollei sinne sitten käsky käy.
Niin...kai ''luin'' tuon  20 pisteen kohdan hieman väärin. Ns. 'Fluent English' olisi varmaan tuolla skaalauksella jo 30 pistettä? :D

Ja saatanpa kiusata teitä vielä myöhemminkin. Ja vimeistään silloin kun oma hakemus lähti.

Täytynee tässä vielä ainakin lähestyä nykyisen työnantajani Australian (myynti)toimistoa. Josko sieltä saisi mitään lisäapua lopullisen hakemuksen pistesaaliiseen.
:D
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - Maaliskuu 31, 2004, 12:05
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Kössi
* Points of Australian
   qualications                         0

* Points for regional Australia
   low population growth
   metropolitan areas              0


Ei kun vaan 20 pinnaa enkusta! Saisitko hankittua etukäteen jonkun Australian kemistien virallisen yhdistyksen arvioimaan koulutuksesi vastaavuutta Australiassa? Siitä saisit noita Australian qualification -pinnoja. Ja kyllä se kolme vuotta jossain hieman pienemmässäkin kaupungissa mahtaisi mennä? Tasmanian Hobart tulee ensimmäisenä mieleen. Tai jos lämpimämpää paikkaa etsiskelet, niin mites olisi Townsville? Siellä ainakin on käsittääkseni James Cookin yliopistossa paljon mm. meribiologiaan liittyviä töitä, ja asiasta mitään tietämättömänä voisin kuvitella tuon alan tutkimuksessa tarvittavan myös kemian taitoja. Oma kotikaupunkini Canberrakin on ihan mukava mesta, mutta en osaa sanoa, lasketaanko tämä noissa pisteytyksissä tarpeeksi "syrjäseuduksi". Eiköhän paikkakuntaluokituksetkin löydy sieltä siirtolaisministeriön sivulta?


Arvelee
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Maaliskuu 31, 2004, 12:22
Kossi :D

Viela kerran - unohda nuo kieli testit :D

Niilla ei ole mitaan tekemista PR viisumin hakemisen kanssa eika tule olemaankaan.
Se ainoa testi mika voi tulla eteen on juuri se kaytannon haastattelu :D  Kuka tahansa voi tehda testeja ja niiden tulos riippuu testintekijan patevyydesta ja vaariakin tuloksia voidaan antaa, joten niihin testeihin naissa viisumiasioissa ei juurikaan katsota.

Jouni antoi tosi hyvia ideoita noista "regional" tyopaikoista - kannattaa ajatella.  Canberra ei tosiaankaan ole yksi niista, mutta esim Jounin mainitsema Townsville on.  Siella voisi sitten vaikka Timo opettaa sinulle vahan sita 'Dementia hiihtoa" :hahhaa:hahhaa
Otsikko:
Kirjoitti: Kössi - Maaliskuu 31, 2004, 14:24
Kaikki vinkit ovat luonnollisesti varsin tervetulleita (regional yms.).


Ja sauvakävely?...sujuisi kai ehkä sekin,

:hahhaa :XXXX :hahhaa

, ainakin parin huurteisen jälkeen....


Todettakoon että oma koulutus- ja työkokemuspuoli on kyllä suureksi osaksi paljon raskaammasta prosessikemiasta/ teollisuudesta kuin niinkään biokemiasta. Vaan lopultahan on kyse siitä mitä töitä kenties löytäisi jos maahan pääsisi/sitä ennen.

Jounij: Kiitos vinkistä. Kyllä. Oman alani Suomen insinööriyhdistyksellä on sisaryhditys sekä Australiassa (että Uudessa Zealannissa). Taidampa siten kääntyä myös sen puoleen josko
voisivat siellä auttaa kirjoittamalla jonkin koulutukseen liittyvän vastaavuuslausunnon.
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - Huhtikuu 01, 2004, 04:57
Kössi :)

Jos alat tuota koulutuksesi arviointia järkkäilemään, laittaisitko tänne jotain kokemuksistasi. Olen itse menossa nyt vain vuodeksi Educational-viisumilla, mutta jos vaikka myöhemmin olisi tarvetta paikallista kemistiliittoa vaivata samoissa merkeissä... ;) Ja varmaan täällä foorumissa joku muukin olisi kiinnostunut.

Cheers  :XXXX

eevis
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 01, 2004, 07:01
Niin, tuosta arvioinnista. Paitsi koulutuksen, voi arviointiin yrittää sisällyttää myös työkokemuksen. Arviointia varten on olemassa ihan omat säännökset ja pykälät. Sitä voit kysellä  nimellä "skills assessment (for migration)" tai "professional recognition"  ks. tarkempia ohjeita esim. http://www.dest.gov.au/noosr/profocc.htm   Kössi, sulle varmaan tuo engineering olisi ehkä katsastamisen arvoinen. Sieltä löytyy yhteystiedot arviointia suorittavalle taholle http://www.ieaust.org.au/  

Kyllä tuolla Townsvillessä on myös raskaamman sarjan kemiaa (esim. http://www.als.com.au ilmoittaa aina silloin tällöin vapaista paikoista. Liittyvät varmaankin kaivosteollisuuteen. Sielläkinhän kemistejä tarvitaan, myös tuolla ihan korvessa kaivosalueilla varmaankin.

Jaaks :??  :o  Enhän mä ole enää aikohin hiihdellyt missään Townsvillessä, vaan täällä rauhan ja rakkauden kukkaiskylässä :D  

Mutta ei hätää, siellä  kaupungissa on parempi opettaja. Joku kaupungin liikuntaviranomaisista on innostunut urheilulajista nimeltään Nordic Walking ja on pannut Castle Hill -kukkalelle johtavan lenkkipolun alkupäähän lasivitriiniin netistä tulostetun lehtiartikkelin, jossa kerrotaan Nordic Walkingin hyvistä puolista ja mainitaan useaan kertaan Suomi tämän lajin mekkana ja uranuurtajana.  Niin, mulla ei ole tuon kampanjan kanssa mitään tekemistä
:pyhimys
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 01, 2004, 07:57
Timo :D

Tiedan, tiedan, mutta jossain siella pain kuitenkin :D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 01, 2004, 08:05
Lainaus
Originally posted by Jaaks
Timo :D

Tiedan, tiedan, mutta jossain siella pain kuitenkin :D:D:D


Jaaks :D  Aivan, kyllä me kuulutaan virallisesti Townsvilleen. On sama pormestarikin :)
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 01, 2004, 10:02
Timo :D

Eli siis Aussi kielella "just around the corner" :??

Mites on ne tyoasiat Timo ?
Onko mitaan varteenotettavaa loytynyt ?
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 01, 2004, 10:31
Jaaks :D

Eipä ole mitään mainittavaa löytynyt. Noita poimintahommiakaan ei täällä ole muita kuin sellaisia, joista ei saa mitään paperia eikä SAA maksaa edes veroja :D Heinäkuusta marraskuuhun tilanne on kuulemma toinen kun on satokausi esim. perunalla.

Sitten nuo mainittavat hommat eli oman alani työt. Aika takkuista on ollut, vaikka hakemuksia lähtee aina tasaiseen tahtiin. Paikkoja tosiaankin on, mutta juuri sitä  minun paikkaani ei vielä ole tullut vastaan.  Aika monissa putoan pois jo ennen hakemuksen kirjoittamista siksi, etten ole kansalainen enkä Permanent Resident. Tämä Temporary resident näyttää olevan vähän sellainen väliinputoajan staus.  Mutta toivoa ei ole heitetty vielä. Hakualue on laaja, kattaa maantieteellisesti varmaan 60% Australiaa, väestöllisesti paljon vähemmän D Niin kiva kuin täällä meidän tilalla oliskin asustaa vaikka koko loppuelämä, voivat elämän kovat  realiteetit hyvinkin vaatia lähtemään muualle.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 01, 2004, 10:51
Timo :D

Milloinka luulet, etta saat sen permanent viisumin ??

Minulla on kylla muutama "tuttu" tai "vaikutusvaltainen" tuttava siella Townsville, Mundingburra, Burdekin, Thuringowa alueella - well you never know :D

ps No nyt taas sitten ronsyilee oikein kunnolla - sorry Kossi- but so what :D
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 01, 2004, 11:34
Jaaks :D

Tuossa spouse migration -kategoriassa permanent resident -viisumia voi yleensä anoa kahden vuoden kuluttua siitä kun on jättänyt ensimmäisen hakemuksen. Asiasta annetaan ohjeet päätöksessä. Sikäli mukavaa, että mitä pidempään ensimmäisen vaiheen päätöksen saaminen kestää, sitä vähemmän pitää tuota pr:n hakemista odottaa  Minun enää 11 kuukautta :)

Skilled migration -kategoriassa pr:n saa siis heti, eikä ole tuota temporary-vaihetta ollenkaan ... koskaan ???  Minäkin sitä muutaman kerran kaduin, etten hakenut mieluummin siinä. Vinkiksi vain muille spouse-kategoriassa yrittäville. Saattaa päästä nopeammin ja vaivattomammin tässä skilled-kategoriassa.

Jaaks :) jos ajattelet, että noista sun tutuistasi voisi olla hyötyä siinä kun haen julkisia  IT-paikkoja (yliopistot, sairaalat, kaupunki yms.) niin totta kai kiitollisuudella otetaan apu vastaan.  Niin, olen toki miettinyt myöskin alan vaihtoa, mutta kun ei ole mitään kolahdusta siinä suhteessa tullut,  ajattelin ainakin  aloittaa tällä omalla alalla.

Alussa minulla oli sellainen harhaluulo, että voisin marssia työvoimatoimistoon, josta voisin saada neuvoja ja vinkkejä "urasuunnitteluun", apua CV:n hiomiseen tähän "ilmastoon" sopivammaksi...  Sitten opin, että työnvälitys on yksityistetty jokin vuosi sitten. No, sen piiriin piti kuitenkin hakeutua Centrelinkin kautta, hakea sieltä Job Seeker ID.  Ne varasivat minulle ajan yksityiseen firmaan neuvontaa ja konsultointia varten. Hyvin valmistautuneena kun menin paikalle, firma ei aluksi löytänyt ajanvaraustani mistään, ja sitten kun se oli löytynyt, sain kuulla, ettei heillä ole aikaa haastatteluun. No, lähdin pois päätellen, että ainakin tässä kaupungissa työnvälitys on tosi syvältä :nuttu: Sattuipa vain olemaan tuo sama firma, josta minut oli edellisenä päivänä väärin perustein käännytetty pois väittäen, että minulla ei olisi lainkaan oikeutta käyttää Job Networkin palveluja.

Ainoa "taktinen" apu, jota olen saanut (tuttavien lisäksi) oli Migrant Resource Centeristä. Erittäin ystävällinen suhtautuminen, mutta itse työnhausta heidän asiantuntijansa ei tainnut paljoa ymmärtää, taisi olla itsekin työtön :D

Yhdyn pahoitteluihin rösyilyn johdosta ja myös tuohon "so what" :D
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 01, 2004, 11:50
Timo :D

Jatketaan ronsyilya....

Siis eiko viisumissasi lue, etta "employment unrestricted" :??

Jos ei niin mita siina sitten lukee siina "conditions" ??
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Huhtikuu 01, 2004, 12:42
Timo,

Löytyisikö näistä apua:
http://www.immi.gov.au/employers/kit2003/14.htm
http://www.immi.gov.au/employers/kit2003/19.htm
http://www.immi.gov.au/employers/kit2003/28.htm

Mulla on myös tuo kahden vuoden spouse-viisumi (eli subclass 309), ja tuon ensimmäisen linkin takaa löytyvän listan perusteella minulla on siis "work rights".

Toisen linkin takaa löytyy lista noista nelinumeroisista koodeista joilla rajoitetaan työskentelyoikeuksia "conditions"-kohdassa. Minun viisumissani ei ole tuollaista koodia, vain maininta "Conditions Mig.Regs.Sched.8" (se joka selvittää mitä tuo mystinen lyhennelmä tarkoittaa saa ison hymyn...)

Olenko siis tulkinnut ihan väärin kun kuvittelin voivani tehdä niin paljon töitä kuin sielu sietää?

Riina.

p.s. sori rönsyily, Kössi... tällasta tää täällä Dunderissa on...
Otsikko: TÖIHIN SIITÄ
Kirjoitti: arixmel - Huhtikuu 01, 2004, 13:03
Jaaha ja nyt loppu laiskottelu sillä tekosyyllä ettei ole viisumia...lol:roue
tuossa spouse viisumissa tuo temporary tarkoittaa itseasiassa  permanent ...hmmm mä olen aina ollut hyvä selittämään näitä juttuja, . no itsellä oli tuo sama juttu kun tulin tänne ja eikun töihin, kaikissa työpaikkailmoituksissa oli tuo vaatimus, ja minä sitä kyselemään. no jostain selvitettiin (immiGR.) että ei siinä mitään mee töihin laiska, ja taisi ensimmäinen työnantaja vielä tarkistaa asian. työ asioissa tää mun sub 309 tarkoittaa permanent. eli kun ne kysyy viisumia sanot joo kaikki hanskassa, no eiköhän tuohon löydy faktaakin jostain. itte tein 2 vuotta eri työnanyajilla hommia eikä mitään ongelmia, muuta älä sillä sitten mahdollisten työnantajien päätä vaivaa,,,lyhyesti ja ytimekkäästi yeah I m permanent resident...however...:roue

jos tulee ongelmia niin heitä viestillä eiköhän tuohon jostain faktat löydetä
Otsikko: rönsyilyä
Kirjoitti: arixmel - Huhtikuu 01, 2004, 13:07
milloinkohan mä jaksaisin lukea toisten viestit, varsinkin riapan viestit tulee ohitettua lukematta :roue
ei vaan mutta huomasin tuossa että siellähän oli vastaukset jo laitettu oops
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 01, 2004, 21:15
Ei ole mun viisumissa mainittu mitään rajoituksia enkä ole niistä tuossa ylläkään puhunut. Kysymys on ollut enemmänkin tuosta sanasta "temporary", joka herättää kysymyksiä ja epäilyksiä. Hakemuksissa olen kertonut asian juuri niin kuin se on ja kysyttäessä selittänyt Arin tyyliin, että se on itse asiassa permanent ... Ja niihän se tuon Riinan ekan linkinkin mukaan on  "Subclasses 800 to 882 " "Permanent Resident visas granted in Australia". Mun viisumini kuitenkin kertoo, että "Class UK Temporary Residence Partner, Subclass 820" Conditions sanoo mullakin, kuten Riinalla "migr. regs. sched 8", josta en kyllä minäkään tarkkaan tiedä mitä se on, joten jää nyt  hymy sammatta :(  Oli mulla se "Migration Act 1958" -kirjakin lainassa, mutta sille kävi kuten tylsälle tenttikirjalle muinoin, vain sisällysluettelo ja pari tärppiä tuli luettua :D  Agentti tai DIMIA:n kirje ei kuitenkaan  maininnut mitään rajoituksia työskentelyyn eikä opiskeluun eikä omaan yritystoimintaan.

Mutta, kun kysymys oli siis tuon " temporary" sanan herättämistä kysymyksistä ja epäilyksistä työnanatajissa.

Huomasin tuolta Riinan ekasta linkistä myös tämän:
Visa Subclasses which DO NOT HAVE WORK rights
...
Subclasses 675-686,  Temporary Resident visas

Eli jos sanon olevani "temporary resident", niin tuoksi saattaa sen joku tulkita. :?? :??  :??

Alanpa siis  tästä lähtien noudattamaan Arin neuvoa ,kiitos siitä :god:, ja ruksaan  "permanent resident" ilman mitään selityksiä :D
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 01, 2004, 23:18
Timo :D

Tuo "migr.reg.sched 8"  ei ole sielta Migration Act vaan taysin eri osa lainsaadannosta.  "Migration Regulation, Schedule 8"

Ei ole ihan tassa juuri kasilla, mutta kun ehdin niin tarkistan tuolta meidan kirjastosta :D

Palataan asiaan.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 01, 2004, 23:48
MIGRATION REGULATIONS 1994 , Schedule 8 Visa Conditions

(subregulations 2.05 (1) and (2))


http://scaleplus.law.gov.au/html/pastereg/1/575/0/PR003570.htm

Siinapa onkin hieman lukemista :D:D

Jos on jotain mita, ette oikein ymmarra niin kysykaa ja voin hakea asiasta tulkinnan meidan lakimiehilta :D

Cheers
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 02, 2004, 00:12
Armoa Jaaks :god:,  ei lakitekstiä  heti aamusta :D :D :D

Jos tuo kysäiseminen on sulle helppoa eikä lakimies laita laskua, voisit kyllä esittää yleisluontoisen kysymyksen, että seuraako tuosta ehdosta jotain ihan konkreettista käytännössä kun on saanut tuon Spouse viisumin subcalss 309 tai 820  ?  
Tosin minä kyllä luotan omankin lakimieheni sanaan, mutta ainahan on hyvä saada useampi mielipide.

Jos kuitenkin spekuloidaan, voisi olla esimerkiksi nin, että kun tuo ehto on viisumissa, siirtolaisministeri(ö)n on helpompi asettaa lisäehtoja jälkeen päin muuttamalla tuota schedule 8:aa. Eli vaikka rajoituksia ei nyt olisi, olisi ainakin teoriassa mahdollista että niitä voitaisiin jälkeen päin asettaa ???
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 02, 2004, 01:01
Timo :D


Schedule 8:
Note 1   Whether a visa of a particular class may be made subject to any of these conditions depends on the relevant provision in Schedule 2.

MIGRATION REGULATIONS 1994
Schedule 2 Provisions with respect to the grant of Subclasses of visas


http://scaleplus.law.gov.au/html/pastereg/1/575/0/PR003480.htm

Visa class 309 (provisional spouse) loytyy kohdasta 100.3 ja class 820 (spouse) kohdasta 820.1 .

Kumpi sinulla on koska ne hieman erilaisia ??

Kummankaan kohdalla ei ole mitaan provision, joka viittaisi schedule 8 elika rajoittaisi tyontekoa.

Se on tosi pitka dokumentti, eika niin kovin helppotajuinenkaan.  Viitteita on joka suuntaan ja jos luet on-line taytyy olaa puolentusinaa sivua auki samaan aikaan :D
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 02, 2004, 01:24
Vahan jatkoa aiheeseen puhelin soiton DIMI:aan jalkeen:

Seka 309 ,etta 820 ovat ns "temporary" viisumeita jotka kahden vuoden koeajan jalkeen vaihdetaan ehdot taytettaessa viisumeihin 100 (migrant) tai 801 (residence).

Temporary viisumeilla on taysi oikeus tyontekoon ja opiskeluun ilman mitaan rajoituksia paitsi et voi anoa AUS studya.

Jos anoit viisumisi Australian ulkopuolelta (kuten Riina - jos oikein ymmarran) niin voit heti maahan tullessasi anoa myos Medicare korttia johon olet Australiassa anoneena oikeutettu vasta kun saat sen permanent viisumin :D

Siina se yksinkertaisuudessaan :D:D:D

Ei muutakuin toihin vaan Timo :peukkuy
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 02, 2004, 01:25
Jaaks :D

Mulla on 820.
Mutta enpä taida kuitenkaan edes yrittää lukea, vaan luotan siihen, ettei rajoituksia ole.
Otsikko: Kielitesteista
Kirjoitti: headwind - Huhtikuu 02, 2004, 03:07
Terveiset NSW:n opetushallinnosta eli Department of Education and Training. Olen taalla kuukauden kontrahtihommissa auditoimassa viraston dokumentointihallintaa. Eika olekaan mikaan pieni organisaatio, Australian suurin, n. 100000 henkea. Tyossa olen tavannut niin byrokraatteja kuin opettajiakin - oma lajinsa kumpikin. Mukavia ihmisia ja mielenkiintoista hommaa.

Mutta takaisin asiaan, ja lahemmas Kossin alkuperaista postia.

Lainaus
Alkuperäinen postittaja Jaaks

Viela kerran - unohda nuo kieli testit :D

Niilla ei ole mitaan tekemista PR viisumin hakemisen kanssa eika tule olemaankaan.Jaaks tarkennatko mita talla tarkoitat? Kasitykseni mukaan Skilled Independent luokassa (Class BN, subclass 136) viisumihakemusprosessi on selva:

1. Suorita kielikoe. Tassa tapauksessa IELTS.
2. Teeta ammattitaitoarviointi. Tassa tapauksessa todennakoisesti IEAust.
3. Tee pistetesti ja jos pisteita riittavasti, jata hakemus, jonka liitteeksi mm. kohtien 1. ja 2. tulokset.

Please elaborate my friend?

Ystavallisesti
HW
(ei kuitenkaan foorumin virallinen Vastatuuli)
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 02, 2004, 03:29
HW :D

Sorry - en ollut tarpeeksi tarkka.

Kielikoe ei ole pakollinen jos pystyt muuten vakuuttamaan "Ministerin" tai hanen valtuuttamansa virkamiehen, etta hallitset ns "Vocational English"

Lue varsinkin kohdat (b) (i) (ii) ja (5)

Tassa ote Regulationista:

 MIGRATION REGULATIONS 1994
- REG 1.15B Vocational English

(1)
In this regulation:

vocational English, for a person, has the meaning given in subregulation (3) or (5).
(2) Subregulation (3) applies to a person if, on or after 1 July 1999, the person has applied for a visa a criterion for the grant of which is that the person has vocational English.

(3)
A person to whom this subregulation applies has vocational English if:

(a)
the person satisfies the Minister that the person has achieved an IELTS test score of at least 5 for each of the 4 test components of speaking, reading, writing and listening in a test conducted:

(i)
not more than 12 months before the day on which the application was lodged; or
(ii)
during processing of the application; or
(b)
the Minister:

(i)
determines that it is not reasonably practicable, or not necessary, for the person to be tested using the IELTS test; and
(ii)
is satisfied that the person is proficient in English to a standard that is not less than the standard required under paragraph (a).
(4)
Subregulation (5) applies to a person if, before 1 July 1999, the person has applied for a visa a criterion for the grant of which is that the person has vocational English.

(5)
A person to whom this subregulation applies has vocational English if the person satisfies the Minister that he or she is proficient in English to at least the standard required for the award of 15 points in the language skill factor of the general points test specified in Part 3 of Schedule 6.


--------------------------------------------------------------------------------
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Huhtikuu 02, 2004, 03:58
Okay Jaaks, tassa oltiinkin jo pintaa syvemmalla, eli puhutaan Migration Regulationeista. Sorry, en seurannut koko saietta lapi. Viittasin kommentillani vain DIMIA:n Skilled Independent Booklet no. 6:een (http://dima.cardgate.net/General_Skilled_Migration/1119.pdf) josta sain joskus sen kasityksen etta ei-natiiveille englanninkielen puhujille ei ole muuta vaihtoehtoa kielitaidon osoittamiseen kuin kielikoe.

On varmasti niin etta ko. lainsaadanto ja regulationit yliajaa tuollaiset bookletit. Jos Skilled Independent viisumihakemuksia kasitteleva Adelaide Skilled Processing Centre kieltaytyisi prosessoimasta hakemusta jossa ei ole liitteena kielikoetulosta, ilmeisesti rikkoisivat siina tapauksessa lakia.

pohdiskelee
HW
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 02, 2004, 04:32
HW :D

Aivan oikein paatelty.

Se kielitaidon osoittaminen voi esimerkiksi tapahtua puhelimitse tai henkilokohtaisessa keskustelussa migration virkailijan  (eli siis Ministerin edustajan) kanssa, jolla on oikeus todeta kielitaidon riittavyys ja merkita taydet pisteet kielitaidosta hakemukseen :D

Nuo DIMIA:n sivut ja lomakkeet, kuten on useasti aikaisemminkin huomattu ovat melko ylimalkaisia ja vain viitetta antavia, mutta lukemalla tarkemmin Act ja Regs loytyy se asian todellinen laita ja myos kaikki mahdolliset keinot joita voi kayttaa (mikaan laki ei ole aukoton).

Usein varsinkin nuo Regulations kuulostaa ehdottomilta, mutta kannattaa katsoa jos valilta loytyisi sellainen pieni helposti huomaamaton sana kuin "or" joka yleensa melkein joka tapauksessa antaa "Ministerille" tai hanen edustajalleen voiman ja valtuudet paattaa lahes ihan miten haluaa.

On myoskin olemassa tuskin koskaan julkisesti puhuttu "Exercising public interest power under s.351 of The Migration Act 1958", joka sanoo seuraavaa:

"Under the section 351 of the Migration Act 1958 (the Act), the responsible Minister may substitute for a decision of the Migration Review Tribunal a decision which is more favourable to the you if the Minister thinks it is in the public interest to do so."

Siis toisinsanoen Ministeri voi kumota ihan minka tahansa aikaisemman paatoksen, vaatimuksen tai ehdon ja tehda taysin oman mielensa mukaisesti :D

Oma aikaisempi vastaukseni Kossille, johon viittasit oli myos liian ylimalkainen - pahoittelen sita :D

Cheers
Jaaks
Otsikko:
Kirjoitti: Kössi - Huhtikuu 02, 2004, 06:46
:roue ei rönsyily minua haittaa...


Eevis:
Tuleepi asiassa vesiperä tai ei, kirjailen siitä tänne.

******************************

Kieliasian voinee ainakin toistaiseksi unohtaa. Keskusteltuani tovin tämän britin kanssa (kys. TRE:nen kieli-instituutti) ja hänen katsottua hakemuskohtaa totesi että kirjaa minulle kyllä tähän kohtaan sopivalla sanamuodolla lisädokumentin. Vaikkei ole virallinen, niin liitän sen mukaan. Parasta kuitenkin että keskustelutovi antoi itselle varmuuden siitä että kielitaidon pitäisi riittää tuohon kategoriaan. Näin ainakin Richard asian tulkitsi. Niin...sitä kun vain tapaa useasti töissä lähes täydellistä engalantia puhuvia  ihmisiä niin oman vieraan kielen tason arviointi tahtoo välillä mennä hiukka alakanttiin. :D

****************************

Joops...aloitin katsomaan tuota kaavaketta 47SK. Eikä tämä nyt aivan mahdottomalta tunnu...liitteitä kyllä joutuu hakemaan/todentamaan.
Kysyisin noista 'militaria/armed forced' asiaan viittavista kysymyksistä? Onko ne parempi jättää suosiolla tyhjiksi jottei vain kaiva turhaan verta nenästä vai täyttää? Ainakin 'asenteellisesti' yleinen asevelvollisuuspalvelus ja töissä armeijassa eivät ole ihan sama asia. Jos olette täyttäneet nämä asevelvollisuuden pohjalta niin onko asioita joutunut suuremmin 'selventämään'? :??

Toinen typerä kysymys ja mihin pitäisi toki löytyä jostakin tietoa: Eli jos Skilled Migration hakemus menee läpi niin kuinka kauan tämän jälkeen saatu viisumi on voimassa? Onko maahan pakko mennä jossakin määrätyssä ajassa viisumin saannin jälkeen? Muistelen että jossain täällä foorumissa olisi puhuttu noin vuodesta...siis maahan menoviiven suhteen. Muistanko väärin?

Voitte hyvin laittaa vastauksen jossa
viitaten johonkin sivuun/kohtaan jossa näitä puolia olisi käsitelty.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 02, 2004, 07:34
Kossi :D

Tayta vaan ne asevelvollisuus/armeija kohdat aivan totuuden mukaisesti.  Ei Suomi ole lainkaan ainoa maa missa on asevelvollisuus ja mita enemman annat heille tietoa kysymyksiin (ei niiden ulkopuolelta) niin sita vahemman tulee tarvetta lisakysymyksiin, jotka sitten taas hidastaa koko prosessia.

Viisumin myontamisen jalkeen saat aikaa yleensa noin vuoden maksimissaan.  Voi olla jonkin verran lyhyempikin.  Sinun ei kuitenkaan tarvitse heti muuttaa tanne pysyvasti vaan voit vaikka tulla tanne lomalle ensin ja tutustua paikkoihin.  Kun sitten lahdet maasta pois ensimmaisen "passinleimauksen" jalkeen on viisumisi voimassa seuraavat 5 vuotta.
Otsikko:
Kirjoitti: Kati - Huhtikuu 02, 2004, 07:39
Eihän tämä nyt tämän otsikon alle varsinaisesti kuulu, mutta Jaaks tässä ketjussa aiemmin kirjoitti

quote:

"Seka 309 ,etta 820 ovat ns "temporary" viisumeita jotka kahden vuoden koeajan jalkeen vaihdetaan ehdot taytettaessa viisumeihin 100 (migrant) tai 801 (residence).  

Jos anoit viisumisi Australian ulkopuolelta (kuten Riina - jos oikein ymmarran) niin voit heti maahan tullessasi anoa myos Medicare korttia johon olet Australiassa anoneena oikeutettu vasta kun saat sen permanent viisumin"  Tämä tuli ihan uutena tietona, että en voisikaan anoa uutta Medicare korttia, kun haen 820 spouse viisumia täältä Australiasta käsin. Eikö Suomen ja Australian välinen reciprocal health agreement koske tätä 820 luokan 2 v. temporary resident aikaa? Tällä hetkellä minulla on WH viisumi ja Medicare kortti. Medicaren sivuilta ainoa aihetta sivuava tieto mitä löysin oli tälläistä:

You are eligible to enrol for Medicare if you are living in Australia and:
 have been granted permanent resident status; or
 have applied for certain permanent resident visas, and you:
 hold a valid visa with permission to work in Australia; or
 hold a valid visa and your parent, spouse or child is an Australian citizen; or
 hold a valid visa and your parent, spouse or child is the holder of permanent
resident status.
You might not be eligible for Medicare if you:
 have a current parent visa application being considered; or
 have a current application for a protection visa and have previously applied for a parent
visa.
If you have a temporary prospective marriage visa (fiance?subclass 300), you are not
eligible for Medicare until you have had an application for a permanent resident visa
accepted by the Department of Immigration and Multicultural and Indigenous Affairs.

Eli lasketaankohan 820 spouse viisumin ekat 2 vuotta jo kuuluvaksi permanent resident kategoriaan ja/tai kattaako reciprocal agreement tämän ajanjakson. Ihan vaan mietin, että täytyykö tässä nyt ottaa yksityinen vakuutus.

Jos jollain on omakohtaisia kokemuksia, olisin kiinnostunut kuulemaan miten asia on. Varmaan asia selviää, kunhan viisumista tulee päätös, mutta kysyn silti.

Kati
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 02, 2004, 07:47
Kati :)
Minulla on omakohtaisia kokemuksia kun oli 820 hakemus sisällä.  Kävelin medicaren toimistoon ja kysyin asiaa. Pyysivät tekemään hakemuksen ja antoivat paperin, jossa oli tuo Medicaren sivuilta kaivamasi tieto. Minulle myönnettiin tilapäinen Medicare-kortti, joka on voimassa vuoden. Ja se tosiaan myönnettiin ennen kuin olin saanut päätöstä viisumiasiassa. Perusteena oli puolison Permanent Resident -status.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 02, 2004, 08:00
Kati :D

Booklet 1:  http://dima.cardgate.net/Partner_Migration/1127.pdf  
 

sivu 21:

"If you lodged your application overseas you will be able to apply for a Medicare card - see http://www.hic.gov.au  tai mene suoraan: http://www.hic.gov.au/yourhealth/our_services/am.htm#b  

"Am I eligible?
People who reside in Australia excluding Norfolk Island are eligible if they meet any of the following four criteria:

they hold Australian citizenship
they have been issued with a permanent visa
they hold New Zealand citizenship, or
they have applied for a permanent visa, restrictions apply to persons who have applied for a parent visa (other requirements apply). "

Sina olet anonut temporay viisumia, etka permanent, joka myonnetaan sen kahden vuoden jalkeen, mutta onhan kai tuossakin jalleen kerran tulkinnan varaisuutta :D

Tietysti poikkeus aina vahvistaa saannon, niinkuin Timon tapauksessa :D
Otsikko:
Kirjoitti: Kati - Huhtikuu 02, 2004, 08:00
Kiitoksi nopeasta vastauksesta.  Eli varmaan saan uuden Medicare kortin, kun vanha menee umpeen samaan aikaan kun WH viisumi umpeutuu toukokuun lopulla. Siihen mennessä on toivottavasti jo 820 spouse viisumi passissa ja kun poikaystävä on australian kansalainen, niin eiköhän asia järjesty.:D
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 02, 2004, 08:08
Kati :D

Jos sinulla on jo Medicare Card, niin ei sitten ole varmaan mitaan ongelmia.

Onko nykyisessasi voimassaoloaika ??
Ne on yleensa voimassa vuosia.  Sain uuden itse viime vuonna ja se on voimassa vuoteen 2010 :D
Otsikko: Partner migration
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 02, 2004, 08:12
Noissa Jaaksin esittämissä linkeissä näkyy myös se asia, minkä kyllä huomaan viisumistanikin.  Ei se olekaan enää spouse migration tai spouse visa vaan partner migration ja partner visa.  Muutenkin tuota partner-sanaa kuulee käytettävän  ihan säännönmukaisesti sanojen "spouse" "husband" "wife" "boyfriend" "girlfriend" sijasta. Omaan puheeseen se ei vielä tarttunut, mutta kaipa se jossain vaiheessa on pakko tuokin omaksua. Vaikka muuten ovat vanhoillisia täällä, ovat silti omaksuneet tuollaisen "demokraattisen" puhetavan. Partnerhan ei kerro mitään kumppanin sukupuolesta eikä siitä ollaanko virallisesti aviossa vai ei.

uusille sivupoluille harhailee :D
Otsikko:
Kirjoitti: Kati - Huhtikuu 02, 2004, 08:16
Kiitos linkistä Jaaks, tuolta samalta sivulta 21 löytyy myös teksti:

If you lodged your application in Australia, you will be eligible to apply for Medicare immediately on lodgement

Että selvisihän se.;)

Kati
Otsikko:
Kirjoitti: Kati - Huhtikuu 02, 2004, 08:20
Ja vielä vastaus Jaaksille, että jos tulee maahan WH viisumilla, niin Medicare korttin voimassaoloaika on sama kuin viisumin, eli vuoden ja umpeutuu kun viisumikin umpeutuu. Siitä on merkintä Medicare kortissa.

;)
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 02, 2004, 08:21
Timo :D

Booklet 1 sanoo nain:

"To be eligible for a spouse visa as defacto spouse you must be of opposite sex to your sponsor"

"Same sex marriages some restrictions apply"

:??:??:??

Kati :D

No niin kaikki selviaa lukemalla - eiko niin :D:D  noita sivuja on vaan niin pahuksen paljon :D
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Huhtikuu 02, 2004, 11:47
Kössi

Asepalvelus kannattaa laittaa hakemukseen ilman muuta. Omaan hakemukseeni laitoin jotain tämän suuntaista;

"Completed 11 months of compulsory military service in the Finnish Army, Infantry. Honourably discharged as 2nd Lieutenant 22.9.1992." Ei kannata alkaa nähdä vaivaa käännättämään palvelustodistusta englanniksi, sillä sitä ei vaadita liitelistassa. Tätäkin nimittäin itse josain vaiheessa mietin: todistan piruvie joka väittämän jollain proopushkalla oikeaksi! Mutta en sitten mennyt ihan niin pitkälle. Onnea matkaan Kössi. Liityn edellisiin kirjoittajiin, ryhdy hommaan etunojassa, pistä 115 pisteen tulos pistetestiin ja ole kärsivällinen. Kun hakemus on lähetetty ja jos se hyväksytään, näet kun VISA-tliltäsi häviää n. 1000 euroa. Siitä innostuu: hei siellä tapahtuu jotain! Sitten voi olla että puoleen vuoteen ei kuulu mitään, ja ajoittain se syö miestä ja naista.

Jaaks: keskusteluumme maahanmuuton lakipykälistä lisäisin seuraavaa: Dundernews on tältä osin korvaamaton media ja tietolähde. Mistään muualta ei näin helposti saa tietoa esim. siitä miten asioita paikallisesti hoidetaan. Lisäksi, et ole Jaaks ajatellut pistää pystyyn Migration Agent toimistoa? Hih, monet tekevät sillä mykky-paljon rahaa. Osa niistä on huijareitakin. Eivaan hieno juttu ja kättä lippaan ja lippu salkoon kaikille niille jotka täällä ihmisiä auttavat.

illanjatkoja
HW
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 02, 2004, 11:59
HW :D

"...et ole Jaaks ajatellut pistää pystyyn Migration Agent toimistoa?..."

No siihen tarvitaan luvat, jotka on kylla helppo saada, mutta kuitenkin......
:??  Ehka joku paiva :??

Muuten tama tiedon valitys on vaan ihan ilo itselle :D  ja niinkuin nakyy virheitakin tapahtuu eika mitaan kannata ottaa "as gospel' , mutta yritetaan :D
Otsikko:
Kirjoitti: MH - Huhtikuu 02, 2004, 14:38
HW,  Mä soitin oman sotilasläänin esikuntaan ja pyysin sieltä palvelustodistuksen suoraan englanninkielisenä ja onnistui muutamassa päivässä eli kannattaa kyllä hakea ja laittaa viisumihakemuksen liitteeksi.

Marko
Otsikko: asian vierestä
Kirjoitti: arixmel - Huhtikuu 02, 2004, 15:52
ja vihjeenä YK faittereille, ei tarvi soittaa libskeihin tai quneitran kyttikkselle. soitto niinisaloon ja saatte todistuksen englanniksi (poliisi checkiä varten piti antaa todistus jos on ollut jossain pitemmän aikaa kuin vuoden)
Otsikko:
Kirjoitti: Reijo - Huhtikuu 03, 2004, 00:36
Tämän päivän  Sydney Morning Heraldista kopioitua

Government had decided to raise the entry bar for skilled migrants, from 115 to 120 points.

Linkki kyseiseen artikkeliin:
http://www.smh.com.au/articles/2004/04/01/1080544631282.html

Tosin oli myös maininta että jos lähdet syrjäseudulle niin tämä uusi pisteytys ei ole voimassa
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Huhtikuu 03, 2004, 03:10
Reijo

Artikkelissa ei sanottu sita milloin tuo hallituksen paatos nostaa pisterajaa 120 pisteeseen tulee voimaan. SK47-hakemukset jotka on jatetty ennen voimaantulopaivamaaraa testataan 115 pisteen rajaa vastaan.

Siirtolaisten ohjaaminen syrjaseuduille ja pisterajan nostaminen on ollut aktiivisemmin esilla jo parisen viikkoa ainakin Sydneyn paikallisradiossa. Ilmeisesti NSW ja erityisesti Sydney tuntuu karsivan siirtolaisten suuresta maarasta, johtaen asuntojen hintojen jatkuvaan nousuun yms.

cheers
HW
Otsikko:
Kirjoitti: Silppu - Huhtikuu 03, 2004, 07:56
Toisin sanoen, jos pisteet on siinä "hilkulla" niin eikun äkkiä paperit sisään. :roue

Mutta... Arvaan että muutama muukin kiirehtii maailmalla, ja se taas tietää piikkiä hakemuksiin ja venyviä käsittelyaikoja kaikille. :mad:

Eikös tästä voisi tehdä vaikka Dunder-uutisen, tuonne dundernewsin etusivulle...

Silppu
Otsikko: Uudet pisterajat 14.4.2004 alkaen
Kirjoitti: Silppu - Huhtikuu 03, 2004, 08:40
http://www.immi.gov.au/migration/skilled/points_test.htm#x3

Pisterajaksi 120:

Skilled Independent (Subclass 136)

Silppu
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 03, 2004, 08:49
Silppu :D

"...the total migration target for 2004 -05 ..."

Se tarkoittaa 1. heinakuuta 2004 - 30. kesakuuta 2005.

Jos on hakemus sisalla ennen 1. heinakuu 2004, niin vanhat saannot patee :D

Se on sitapaitsi vain "target" (eli tavoite) ja jos ei ole saavutettavissa niin rimaa tietysti alennetaan :D

Taytyypa katsoa tuolta ACT Gov sivuilta onko koko esitys edes mennyt viela lapi vai onko viela esitys asteella :??
Otsikko:
Kirjoitti: Kössi - Huhtikuu 03, 2004, 08:59
:nuttu:  :nuttu:

APUA!

Paljonkohan tuo posti kulkee Saksaan (eli arvio dealine, jolloi paparut pitäisi viimeistään lähettää jotta ehtisivät sisään ennen 14.4. astuvia pykäliä)? Paras pikakirjeenä, loppupeleissä jopa
UPS:lla tai DHL:llä....

Hakemuksen vastanottoaika siis ratkaisee päiväyksen osalta tässä asiassa? Eli kun paperit on toimitettu. Jos hakemus ei mene ensimmäisellä kerralla läpi (virkailijat vaativat tarkennuksia) onko tuo alkuperäinen lähetysaika silti voimassa (ja myös sen aikaiset pisterajat)?

Kiirusta tulee, kun olen töissä päivät.
Vaan yritetään saada hakemus lähetettyä. On tuo lääkärinaikakin varaamatta, saas nähdä mille päivälle sen saa.

Oletteko maksaneet hakemusprosessin lähinnä Visalla (uskaltaen antaa kortin tiedot hakemuksessa)?
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 03, 2004, 09:03
Silppu :D

Siina jo Kossi ehti ensin tutkimaan tilanteen ja tulee voimaan 14.4.2004 :(

http://www.immi.gov.au/migration/skilled/points_test.htm#x3

paitsi sub class 880 1.4.2005
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 03, 2004, 09:06
Kossi :D

Eikohan se pika kuriiriposti mene paivassa.
Ainakin taalla on takuu mihinka tahansa Australiassa seuraavana "businesspaivana" ja on sentaan vahan isompi kuin manner Eurooppa :D

Jos jotain taytyy tarkentaa niin se alkuperainen hakemusten jattopaiva yleensa patee :D
Ei muutakuin menoksi nyt Kossi :D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 03, 2004, 09:09
Silppu :D

Johan se olit sinakin jo siella valissa samojen tietojen kanssa :??:??

Cool :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - Huhtikuu 03, 2004, 09:12
Kössi :)

Kyllä sen luottokortin nummeron uskaltaa antaa, periaatteessahan jos et ole itse allekirjoittanut laskua, et ole siitä vastuussa. Eli jos joku kesätyöläinen Berliinin lähetystössä tilaa netistä korttinumerollasi 200 pornokasettia, et joudu vastuuseen, vaan menee myyjän piikkiin kun ei ole varmistanut kuka ostaa. :D

Onnea hakuun! :peukkuy:peukkuy

eevis
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - Huhtikuu 03, 2004, 09:16
Niin ja lisänä edelliseen, että sitä vartenhan ne kortit on, että voi maksaa tällaisia toiseen maahan maksettavia jutskia helposti. Tuohan ei ole osaltasi minkäänlaista kortin käytön huolimattomuutta kun annat numeron laskutusta varten viralliselle taholle. Jenkkilässä sen joutuu antamaan joka huoltoaseman puotipuksulle ennen kuin saa edes tankata, ja joka hotellissa yms. aina sitä kysellään. Kunhan on varovainen ettei epämääräisille nettifirmoille tms. sitä anna (kuten et tietty tekisikään).

eevis
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Huhtikuu 03, 2004, 09:56
Kössi,

Laitoin oman hakemukseni ihan normaalissa postissa, tosin kirjattuna, Berliiniin ja kuitissani lukee että lähetin sen 26.1., mutta "Application received" oli 29.1. (tuolloin hävisi myös luottokorttitililtä 770 ?). Eli kannattaa ottaa huomioon myös se, että lähetystössä voi mennä päivä-pari siihen että hakemus löytää käsittelijänsä.

Älä hätäänny myöskään jos et saa tähän hätään niiltä "Panel doctoreilta" aikaa varattua. Voit kirjoittaa hakemukseesi sinne Additional Information -osioon että lääkäriaika varattu sille ja sille päivälle, ja että lääkärintodistus tulee siis perässä. (näin ainakin tein oman spouse visa -hakemukseni kanssa) Saat silti hakemuksen jo sisään, ja ennen tuota 14.4. Hakemustahan voi joiltain osin täydentää myöhemmin. He myös lähettävät kirjeen jos/kun haluavat lisää informaatiota tai dokumenttia jostain asiasta. Silti tuo päivämäärä jolloin koko prosessi on heidän kirjanpitonsa mukaan aloitettu on se millä on merkitystä.

Lycka till!

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Kössi - Huhtikuu 03, 2004, 14:47
Kiitos tiedoista.

Ajattelin pistämään hakemuksen menemään ensi tiistaina 6.4-04. Näin sen
pitäisi ehtiä kirjautua sisään ennen 14.4.
Ja toivotaan :peukkuy ettei virkailija ole mikään 'pikku-hitler' noissa päivämääräasioisssa. Sillä ei 700 euroa viitsisi aivan vessanpöntöstä vetäistä. Dokumentteja jää kyllä tällöin varmasti vielä sivuun (Police records check, Assessing Authorities lausunto jne.).

Kuittaan aukot kommenteilla a'la Riina. Ja täydennän hakemusta kun ne käsiinsi saan.

Lääkärin(panel doctor) ajan sain kuin
sainkin jo maanantaiksi. Muutenkin vauhti ollut aika hurjaa tuon 14.4 päivämäärän ilmaannuttua taivaalle synkkänä kuin tunnettu kaksipäinen kotka. Verbaalinen suoni virtaa => aika kalpsia kotia kohti viikonlopun viettoon.

:XXXX Amiraaliolut on palannut! :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Huhtikuu 04, 2004, 03:33
Kössi

Jos Skilled Independent viisumia haet, oletko ihan varma että hakemus pitää jättää Berliinin lähetystöön eikä suoraan Adelaide Skilled Processing Centreen? Muissa viisumiluokissa asia voi niin ollakin että lähetystöön mutta ainakin vähän yli vuosi sitten Skilled Independent jätettiin ASPC:n.

Samoin kyseisessä viisumiprosessissa lääkärintarkastusta ei kannata tehdä ennkuin ASPC sitä pyytää. Syy yksinkertaisesti se, että sekä lääkärintarkastus että poliisin rikosrekisteriote on vain vuoden voimassa. Kun viisumi aikanaan myönnetään sinulle, "initial entry date" eli päivä jolloin sinun täytyy viimeistään saapua maahan on 6kk siitä päivästä milloin lääkärintarkastus tai rikosrekisteriote on voimassa, kumpi tahansa päivämäärä on aikaisemmin.

Rikosrekisteriotteen ja lääkäripaperit voi toki "front load:ata" eli lähettää etunojassa ennenkuin niitä pyytävätkään, mutta se kannattaa tehdä noin 4-5kk:n päästä hakemuksen jättämisestä.

Voit katsoa hakemusprosessini edistymistä http://www.austimeline.com/index.jsp ja hae käyttäjää headwind. Löytyy monien monien muidenkin prosessi ja komentteja prosessin kulusta.

Olimme kovissa lapsentekopuuhissa hakemusprosessin aikaan ja ennen näiden touhujen alettua halusimme saada vaadittavat keuhkoröntgenit tehtyä, koska niitähän ei suositella missään raskauden vaiheessa. Kun lääkäripaperit oli kädessä, samana päivänä tuli ASPC:stä pyyntö lähettää rikosrekisteriote ja "medikaalit". Olipa uskomaton tuuri, joten seuraavana päivänä laitoin koko satsin liikkeelle. No tämä nopeutti prosessia ehkä kaksi viikkoa että oli lääkäripaperit valmiina.

Lääkärilomakkeet tilasin puhelimella Berliinistä ja ne tulivatkin postissa parissa päivässä. Huomaa Berliinin lähetystön soittoajat, taisi olla vain muutama tunti päivässä. Ja jonottaakin saa...

Luottokorttitietojen antaminen ASPC:lle ei ole omasta mielestäni ongelma.

Hakemuksesi tuntuu olevan kriittisessä vaiheessa aijan suhteen joten korostan että tämä oli tilanne ja menetelmät vuosi sitten, en takaa että näin on tänään joten jos käytät näitä tietoja, tarkasta niiden oikeellisuus.

Lopuksi, tuntuu oikealta ratkaisulta laittaa hakemus liikkeelle vaikka vallinaisin liittein jos sitä ei saa kokoon ennen sitä päivää kun pisteraja nousee. Ei siinä ainakaan mitään häviä.

cheers
HW
Otsikko:
Kirjoitti: Kössi - Huhtikuu 04, 2004, 09:30
Headwind:D kiitos kommenteista.

Täytyy ensitöikseen selvittää tuo lähetysasia. Kaavakkeessa 47SK lukee juuri niin kuin asian ilmaisit. Kiire sumentaa silmiä. Kysyn: email:adelaide.skilled.centre@immi.gov.au.
Jollei takaisin kuuli mitään maanantaiaamuksi niin soittelen sitten Berliiniin.

Toki jos näin on niin hakemuksen menomatka/aika käsittelijöille tällöin vain pitenee:nuttu: Täytyy todella selvittää eri lähetystapojen ajat ausseihin.

Perun lääkäriajan ja siirrän myös (puhtaan) rikosrekisterin hakua tunnemmaksi. Viittaan että tulevat myöhemmin niitä pyydettäessä. Johtuen dokumenttien lyhyistä voimassaoloajoista.

Työtodistukset eivät ole vielä kokonaan käännetty. Silti riittävästi että noita 10 pistettä voi tavoitella. Ja loput/vanhemmat lähtee jäljestä matkaan.

Ammatti/koulutodistuksissa löytyy käännös DI-tutkinnosta. Muut: peruskoulun ja lukion todistuksien käännökset lähetän myöhemmin.

Syntymä/virkatodistuksen- ja asevelvollisuuden palvelutodostuksen pitäisi tulla maanantain postissa. Haen ne ruokatunnilla ja sitten tavoite mennä postiin. Etenkin jos nyt on niin että lähetysosoite on todella tuonne Australiaan.

Täytyy tässä vielä nyt lauantaina suunnistaa tuonne työpaikalle  ja faxata papereita IEAust (yksi Assessing Body), jotta voisivat antaa pikaisesti sieltä lausunnon tai ainakin vastauksen liitteeksi hakemukseen että paperini ovat siellä jo käsittelyssä (Tässäkin: onneksi aikaero näin päin!).

Jos viisumi myönnetään niin sen fyysisen hakemisen toki kai sentään voi tehdä lähimmästä Australian suurlähetystöstä (Tukholma)?

Lämmin kiitoksia kaikille vastanneille. :D Tällä kiireellä kun näitä asioita on tehnyt niin apu on ollut hyvin hyödyllistä. Ja hienot sivut/ihmiset täällä! Joku tässä puhui leikillä toiselle konsultointityön aloittamisesta. Itse kuvaisin näitä sivuja hienon talkoohengen mukaisiksi.

PS: Kyllähän nettisivuilta väritulostetut kaavakkeet käyvät ihan hyvin hakemukseen?
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 04, 2004, 09:36
Kossi :D

Jos tarvitsee niin "posti" eli kuriiri kulkee Suomesta Australiaan n 30 tunnin sisalla (+/-) muutama tunti :D

Kokemusta on :XXXX

ps. eihan tassa mitaan konsultointihommaa voi edes ajatella aloittavansa kun nainkin on niin pirun hauskaa :D  Jos alat laskuttamaan siita niin sitten hauskuus haviaa :D
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Huhtikuu 04, 2004, 10:06
Kössi,

me ainakin käytettiin netistä tulostettuja väritulosteita. Eikä tullut napinaa. Meille vaan ehti käydä niinkin, että kun oli jo tulostettu kahdet kappaleet kaikkia tarvittavia hakemuspapereita, joilla harjoiteltiin ja pistettiin muut dokumentit kasaan, niin sitten kun oltiin lähettämässä sitä hillitöntä nivaskaa, olikin hakemusta päivitetty! Onneksi tarkastin asian netistä vielä ennen paperien lähettämistä, nimittäin hakemuksiin oli tullut joitain pieniä muutoksia vuoden alussa. No, sitten tulosteltiin kaikkia hakemuksia uudet kappaleet ja täytettiin ne uudestaan...

Mutta sulla nyt on niin pikainen aikataulu että tuskin ehtivät tässä ennen maanantaita muuttaa niitä hakemuskaavakkeita... mutta jollekin muulle vinkiksi ja tiedoksi!

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Huhtikuu 04, 2004, 10:39
Moron

Samaa mielta etta netista tulostetut kupongit toimivat ihan OK. Lähin instanssi johon passin voi lähettää tarroitettavaksi (viisumi on sivun kokoinen tarra) on Berliini, tai oli ainakin vuosi sitten. Se lähetetään sieltä kirjattuna kirjeenä takaisin eli ei passia tarvitse olla henkilökohtaisesti viemässä. Eikä se paljon hyödyttäisilään, sillä ensin passi kirjataan sisääntulleeksi, sitten pari paper pusheria työntää sitä virkamieheltä toiselle (tik tik aika kuluu) ja lopulta joku tarravirkamies liimaa tarran ja lähettää sen takaisin.

En halua lannistaa mutta yksi selvä riski tiukassa aikataulussa on, nimittäin tuo ammattitaitoarviointi (IEAust). Päätös tehdään ASPC:ssä paikallisella tasolla hyväksyvätkö hakemuksessasi sen että arviointiprosessi on käynnistetty (eikä valmis ja hyväksytty eli "positive skills assessment"), eli tässä on tuurista myös kysymys. Arvioinnin tuloshan voi olla ASPC:n näkökulmasta mikä vain ennen kuin se on valmis.

Arviointiprosessi IEAustissa meni läpi kuukaudessa edestakaiset postitukset mukaanlukien. Ja ainakin IEAust vaatii ammattitaitoarviointihakemuksen liitteeksi osoitusta kielitaidosta (esim IELTS), jonka järjestäminen Suomessa nopeimmillaan kestää pari viikkoa ilmoittautumisesta siihen kun on tulos kädessä. Tätä aikajanaa kun ynnäilee, menee viikko jos toinenkin ennenkuin SK47:si on vaatimukset täyttävä.

Joka tapauksessa yrittänyttä ei laiteta ja toivon onnea matkaan!!!

cheers
HW
Otsikko:
Kirjoitti: Kössi - Huhtikuu 04, 2004, 13:00
:(:(

Jep HW...juuri vierailtauani tuolla IEaust sivuilla sain aika samanlaisen kuvan asiasta. Hyväksyntä ei mahdoton mutta vie aikaa. 14.4 karkaa näin kyllä käsistä.

Taitaa olla järkevä katsoa ajan kanssa löytyisikö työpaikkaa, sponsoria tai saisiko vastaavuushyväksyntöjä (Australian qualification kohdassa) joiden pohjalta voisi yrittää saadalisäpisteitä hakemukseen. Omaa ikää kun ei ainakaan pysty muuttamaan.

Pisteytysrajoja tarkistetaan aika ajoin...onko suunta ollut lähinnä vain ylöspäin. :?
Otsikko:
Kirjoitti: Reijo - Huhtikuu 04, 2004, 23:52
Headwind ym,

Ei ollut tarkoitus pilata kenenkään päivää ilmoittamalla tästä uudesta pisteytyksestä, mutta se on hyvä kaikkien tietää jotka meinaavaat anoa kyseistä visaa.
Otsikko:
Kirjoitti: headwind - Huhtikuu 06, 2004, 00:38
Reijo - Dundernews tarvitsee ajantasalla olevaa tietoa ajankohtaisista asioista joten mitä enemmän avoimia silmiä ja korvia postittamassa niitä tänne, sen parempi.

Cheers
HW
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - Huhtikuu 07, 2004, 00:16
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Jaaks
Taytyypa katsoa tuolta ACT Gov sivuilta onko koko esitys edes mennyt viela lapi vai onko viela esitys asteella :??


Ei kannata katsoa ACT:n Governmentin sivuilta mitään kansallista politiikkaa koskettavaa kysymystä. Meidän hallituksemme huolehtii vain ACT:n sisäisistä asioista (liikenne, terveydenhuolto. koulutus,...). Kansallisia ja kansainvälisiä asioita hoitaa Federal Government, jonka työskentelytilat eli parlamenttitalo kylläkin sijaitsee ACT:n alueella.


Täsmentää
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 07, 2004, 00:33
Jouni :D

No sitahan mina tarkoitinkin - meni taas vahan pieleen kuten ennenkin

Selvisi kylla muualtakin, etta noita tiettyja muutoksia Regulationiin voidaan tehda Ministerin omasta toimesta ja sitten julkaista virallisessa Government Gazette -ja silla selva.  Ei mitaan turhia varoitusaikoja sen normaalin 14 vuorokauden lisaksi :o

MIGRATION ACT 1958
- SECT 96
Minister may set pool mark and pass mark

(1)
The Minister may, from time to time, by notice in the Gazette, specify, in relation to a class of visas, the pool mark for the purposes of this Act and the regulations.

(2)
The Minister may, from time to time, by notice in the Gazette, specify, in relation to applications for visas of a particular class, the pass mark for the purposes of this Act and the regulations.

(3)
A notice under subsection (1) or (2) operates to revoke the previous notice under that subsection in relation to the same class of visas and also operates as a variation of the mark specified in the previous notice.

(4)
The Minister shall cause copies of each notice under subsection (1) or (2) to be laid before each House of the Parliament within 15 sitting days of that House after the publication of the notice in the Gazette.

(5)
This Act does not prevent a pool mark and a pass mark from being equal.

(6)
This Act does not prevent a pool mark and a pass mark from being varied independently of each other.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - Huhtikuu 07, 2004, 04:58
Reijo :D

Hyvaa tiedonvalityspalveluahan tuo on.

Toisaalta tuo muutoksen tulo oli jo tiedossa 1.7.2003 lahtien kun tehtiin muutoksia viimeksi :o

MIGRATION REGULATIONS 1994
Schedule 6A General points test ? qualifications and points

(regulations 2.26A and 2.27A)Ovelasti vaan siella Reg'sien lopussa mainitaan :

... applies for any of the visas on or after 1 July 2003 and before 1 April 2004:....

http://scaleplus.law.gov.au/html/pastereg/1/575/0/PR003550.htm


Taytyypa nyt vaan seurailla kuinka pitkaan nama uudet saannot ovat voimassa.

Se loytyy kylla sielta Gov Gazette, mutta on melkoinen urakka lukea ne kokonaan lapi.
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - Huhtikuu 08, 2004, 11:03
Kun täällä kielitaidosta aiemmin puhuttiin, niin tässäpä linkki Dialangin sivuille, joiden testeillä voi testata kielitaitojaan ihan itse 14 kielessä:

http://www.dialang.org/

Kielet ovat englanti, espanja, hollanti, iiri, islanti, italia, kreikka, norja, portugali, ranska, ruotsi, saksa, suomi ja tanska. En ole vielä itse kokeillut, mutta mainostavat, että ohjelma antaisi jotain palautetta ja voisi seurata omaa kehittymistään. Ja ohjelman saa siis ladata ilmaiseksi (hyvä hinta).

Ja jos vielä jotakuta arveluttaa oma englannin taitonsa, niin tsekatkaa oikeasti muiden työnhakijoiden väittämät "fluent" ja "advanced" English-tasot lukemalla heidän hakemuksiaan esim. sivustossa:

http://www.bestjobsau.com/em-cvs.htm
 
"...working as a trainee sales manager in a private firm. I'm not satisfying with my salaries. So that I would like to have a career in abroad.I'm fluent in English..." "I am a New Zealand." Näillä siis "advanced" English.

Joukossa oli joku suomalainenkin, ja hänen hakemuksensa tuli kyllä hyvin esiin hyvän englannin ansiosta! Go us! :D
 
:XXXX

eevis
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - Huhtikuu 14, 2004, 13:26
Kössi ja muutkin :D

Oletko joutunut hankkimaan viisumin hakua varten tai muuten suosittelukirjeitä? Meillä on laitoksella sellainen mukava tapa, että ihmisten pitää itse kirjoittaa ne, ja proffat tsekkaa vaan läpi ettei kauheesti valehtele ja suurentele ns. saavutuksiaan ja pistää nimmarin alle... Hirveetä suomalaisella mentaliteetilla kehuskella itseään! Nytkin äsken kirjoitin niin hunajaa valuvan kirjeen itsestäni, että oikein ällötti! Eikä puoletkaan ollut tietenkään edes totta... :P  Superlatiivia superlatiivin perään, mutta pakko vaan tehdä. Kyllä tämmöiset kirjeet pitäis olla jonkun toisen tekemiä, että niihin vois edes itse uskoa! :??

Disgusting! :nuttu: