Voisiko joku leivontaexpertti kertoa, etta mista loydan liivatelehtia, vaniljasokeria ja vanilliinisokeria? Olen loytanyt vain liivatejauhetta... Colesit ja Wooliesit on kayty lapi moneen otteeseen. Eli mista jatkan etsintaani?
Liivatelehtia (esim gold-strength gelatine leaves) loytyy kylla Gourmet-ruokakaupoista. Vanilliinisokeria olen loytanyt ihan Franklinsilta, tosin seka vanilja- etta vanilliinisokeria loytyy samoiten Gourmet-ruokakaupoista. Riippuu vahan missapain asut.
Mika vika on liivatejauheessa? Sama tuloshan silla tulee :pepsodent
Vaniljasokeria loytyy maustehyllysta Colesilta. Jos ei lteiltapain oydy niin mikset kayttaisi vaniljaesanssia ja tavallista sokeria.
Kiitos vastauksista. 100 vuotta, kun on tehnyt asian tietylla tapaa niin ei pysty omaksumaan muita tapoja ;) Ohjeessa lukee 6 liivatelehtea niin en ole saanut aikaiseksi selvittaa mika on vastaava maara jauhetta... Brisbanessa ollaan ja en ole kylla paikallisen ystavani kanssa loytanyt mitaan noista Colesilta tai WW:lta... Uutta yritysta siis :peukkuy
Lainaus käyttäjältä: aitto-oja - lokakuu 26, 2009, 14:37
Brisbanessa ollaan ja en ole kylla paikallisen ystavani kanssa loytanyt mitaan noista Colesilta tai WW:lta... Uutta yritysta siis :peukkuy
Meiän Brisbanelaisesta lähiömarketista löytyy Edible Gelatine (Setting agent). Taitaa olla leipomatarvikeosastolla (kerrankin loogisesti :o ).
Lainaus käyttäjältä: aitto-oja - lokakuu 26, 2009, 14:37
Ohjeessa lukee 6 liivatelehtea niin en ole saanut aikaiseksi selvittaa mika on vastaava maara jauhetta...
Muistaakseni 1rkl (3tl) jauhetta vastaa yhta liivatelehtea :)
Lainaus käyttäjältä: pinkus - lokakuu 27, 2009, 08:05
Muistaakseni 1rkl (3tl) jauhetta vastaa yhta liivatelehtea
Vielä kun muistetaan huomioida, että suomalainen ruokalusikka on 15 ml ja aussilusikka 20 ml, onnistuminen on taattu... :peukkuy
Noniin tanaan sitten loytyi Clayfield marketista saksalaisia liivatelehtia. Pakkauksessa on niita 6kpl (eli juuri sen verran mita reseptissa sanotaan), mutta ovat julmetun kokoisia verrattuna Suomessa kayttamiini ??? Taidan siis olla taas lahtoruudussa :nuttu:
Uskallatko kertoa etta mita yritat leipoa? :pepsodent
Ehkapa joku taalla on leiponut joskus jotain samanlaista ja osaa antaa sinulle reseptin takalaisille mitoille ja aineksille sopivaksi, jos pelottaa kayttaa tuota Pinkuksen mittakaannosta.
Tai ehkapa internetista loytyisi valmiiksi takalaisille mitoille kaannetty resepti, ja voisit menna mihin tahansa kauppaan ostamaan sopivat aineet.
Pistan nokkani tahan ketjuun kun tartteis jeesia, miten tehda paikallisista aineksista hyydykekakku tyyliin tuorejuustoa, rahkaa, kermaa, vaniljasokeria. Loytyisiko tallaisella aussiohjetta. Huomiseksi pitaisi saada pojalle synttarikakku...
"Unbaked Cheesecake" on vastaus. Voit myös ostaa gelatiinia Colesin kakkuosastolla, jos haluat jähmeämpää.
http://www.exclusivelyfood.com.au/2006/07/unbaked-lemon-cheesecake-recipe.html (http://www.exclusivelyfood.com.au/2006/07/unbaked-lemon-cheesecake-recipe.html)