Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Lomailu - Working holiday - Backpack => Aiheen aloitti: marjo38 - helmikuu 02, 2014, 17:17

Otsikko: Onko mahdollista saada 2. WHn jälkeen e600 turistiviisumi?
Kirjoitti: marjo38 - helmikuu 02, 2014, 17:17
Löysin aiheeseen liittyvän keskustelun vuodelta 2005, joten kysäisempä uudestaan, jos olisi tuoreempaa tietoa.

Onko mahdollista saada heti 2. WH-viisumin jatkeeksi tämä e600 turistiviisumi? http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/600.aspx (http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/600.aspx)

Se kyllä lupailee, että sitä voi hakea aussilasta käsin, mutta onko kellään kokemusta?

WH vetelee viimeisiään ja tekisi mieli jäädä, mutta entä jos ne eivät myönnäkään sitä mulle? Tulee äkkilähtö. Kannattaisiko ennemmin käydä vaikka NZ pyörähtämässä? Onko mitään aikarajoitusta kuinka pitkäksi aikaa pitää poistua maasta viisumien välissä?

2WH viisumin lopussa lukee:
"If, after arriving in Australia, you are interested in the possibility of a further period of stay, information about other visa options that may be available to you can be found at: www.immi.gov.au/visitors and www.immi.gov.au/skilled"
Käsitän tuon niin, että turisteilu onnistuisi. Mutta entä jos epäilevät, että aion jäädä laittomasti töihin? Millä todistan päinvastaisen?  ??? *panikoi*
Otsikko: Vs: Onko mahdollista saada 2. WHn jälkeen e600 turistiviisumi?
Kirjoitti: Hoyryjyra - helmikuu 08, 2014, 12:45
Oma kokemus 6kk lomaviisumilla 2 vuoden wh:n jalkeen oli, Darwinissa kyselivat aika tarkkaan suunnitelmista ja onko rahaa tililla ja kyselivat missa olen viettanyt aikaa aikaisemmin. tama siis kun saavuin maahan, en muista nyt mika viisuminumero mutta 6kk turisti kuitenkin. en tieda voiko sita hakea wh:n jatkoksi. itse kavin aasiassa ja suomessa siina valissa ennenkuin palasin. kannattaa printtaa tiliote pankista todisteeksi jos kayt uudessa seelannissa. oli vahan kaarmeissaan kun en ollut printannut mutta onneksi sain kayttaa heidan nettiaan ja nayttaa pankkitilin saldon.
Seuraavaksi tein 3 viikon reissun evisitorilla Perthiin eika kyselty yhtaan mitaan. paitsi kun passi oli jo tarkastettu ja etsin laukkuja, olin vahan pihalla missa ne laukut on niin toinen turvamies tuli kyselemaan kysymyksia ja katseli passia. ei kysellyt mitaan ihmeellista niinkuin Darwinissa. veikkaan etta pienilla kentilla on tiukempaa. Darwinissa minulla on ollut molemmilla kerroilla ongelmia vaikka viisumit kunnossa :)
Otsikko: Vs: Onko mahdollista saada 2. WHn jälkeen e600 turistiviisumi?
Kirjoitti: marjo38 - helmikuu 20, 2014, 19:54
Kiitos Hoyryjyra, minunkin olisi kannattanut suosiolla käydä muualla välillä. 

Hain e600 viisumia vielä WH:lla maassa ollessani ja sain kieltävän päätöksen. Pitää olla joku exceptional reason, että antavat jäädä maahan 12kk oleskelun jälkeen. Olisivatpa sanoneet sen selvästi viisumin vaatimuksissa, niin en olisi tuhlannut $335... Lisäksi kuvittelin jotenkin, että kieltävän vastauksen jälkeen palaisi WH voimaan, mutta ei. Bridging visalla nyt mennään ja 28pvä aikaa keksiä seuraava siirto. Tyhmä kun olin en edes jättänyt e600 hakemusta viime tippaan, joten ei sitten tullut edes yhtään lisäpäiviä...
Otsikko: Vs: Onko mahdollista saada 2. WHn jälkeen e600 turistiviisumi?
Kirjoitti: Anne Kristiina - helmikuu 21, 2014, 15:45
Parisuhdeviisumi olisi seuraava askel... Onnea kaikkiin mahdollisiin hakemuksiin!  :)
Otsikko: Vs: Onko mahdollista saada 2. WHn jälkeen e600 turistiviisumi?
Kirjoitti: marjo38 - helmikuu 23, 2014, 15:15
Voisi ollakin, jos haaviin olisi tarttunut joku paikallinen. ;)

Pistin NZ puolelle (ilmaisen!) WH hakemuksen ja toivon parasta.
Käydään nyt sekin paikka katsomassa, kun kerran tällä puolen palloa ollaan. :)