Rtghoitajaksi Ausseihin

Aloittaja mayaliini, syyskuu 25, 2012, 18:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mayaliini

Äiti ja 15v tytär olisivat kiinnostuneita lähtemään väliaikaisesti/vakituisesti ausseihin töihin.
Onko kellään kokemusta onko röntgenhoitajille tarjolla töitä ja mahd. ansiotasosta?
Osaisiko joku suositella mukavia kaupunkeja (luontoa, rantaa, aktiviteetteja, palveluita).
Ja onko tuon ikäisille nuorille tarjolla mtn suomenkielistä koulutusta (peruskoulu suoritettu)?

Silppu

Mayaliini, viisumiprosessiin ja muuton valmisteluun menee helpolla pari vuotta. Laita vaan viisumihakemus vireille. (Hakemusprosessissa vaaditaan mm. suoritettu kielitesti IELTS 7/9 tasoilla, ja paljon paperityötä). Mitä työtilanteeseesi tulee, niin tänne Sunshine Coastille valmistuu lähivuosina valtava yliopistosairaala. Lukeutunee kolmen suurimman sairaalan joukkoon Australiassa. Työllistämisvaikutukseksi on arvioitu 10 000 ihmistä, joten eiköhän sieltä löydy töitä röntgenhoitajillekin. Sairaala saattaisi valmistua sopivasti silloin kun saapuisitte maahan.

Sunshine Coastista minulla on hyvää sanottavaa. Luontoa, rantaa, aktiviteetteja, palveluita löytyy. Ei liian ruuhkaista ja ahdasta. Ihanteellinen ilmasto Australian mittakaavassa, 20-30 astetta ympäri vuoden. Tyttären kannattaa varmaankin jatkaa opintoja Suomessa (esim. lukio tai ammattikoulu) ja sitten jatkaa täällä opintoja paikallisesti. Englannin kielellä täällä opiskellaan, ja kyllä sen sitten nuoret oppii nopeasti. Paikallisen tutkinnon suorittamisen jälkeen hänellä on hyvät mahdollisuudet päästä nopeasti kiinni paikalliseen uraan ja elämänrytmiin.

mayaliini

Ktos paljon vastauksesta  :)
Juurikin tuosta Sunshine Coastista olen nähnyt mainittavan hyvää :)
Miten lie vuokra/omistusasuntojen hinnat? Onko kellään tietoa alan palkkauksesta?
En ole kummemmin vielä edes tietoinen tuosta pr-visan hakuprosessista. Olisiko jossain näin äkkiseltään
kattavaa tietoa mitä ja miten aloittaa tuo? Kielitaito on kyllä ok joten ei pitäs olla ongelma.
Miten sitten joutuuko lapselle 15v hakemaan oman viisumin  ja jos vaikka ehtii täyttää 18v niin joutuu hakemaan omillaan vai miten nää hommat menee perheen kanssa?
Mikä olisi instanssi jolta voisi kysyä tämän tulevan sairaalan rekrytoinnista? :)


Silppu

Viisumihakuprosessista ja eri viisumivaihtoedoista löytyy kattavaa tietoa osoitteessa http://immi.gov.au. Melko aikaisessa vaiheessa kannattaa varmaankin tehdä pistetesti, ja katsoa tuleeko riittävästi pisteitä hakemusprosessia varten. Ylimääräisiä sponsoripisteitäkin on jaossa, mutta mielestäni kannattaa yrittää saada suoraan pysyvää viisumia, jos vain mahdollista. Jos lapsi on alle 18v. kun jätät varsinaisen hakemuksen, niin hän saa viisumin siinä samalla kuin sinä itsekin.

Google on monessa kysymyksessä varsin kätevä apu. Löysin haulla "radiographer wages in Australia" palkkauksesta tälläisen taulukon tai QLD Health sivulta heidän työntekijöittensä palkkaluokat. Sairaalan rekrytoinnista ei kannata mielestäni tässä vaiheessa murehtia. Ensin viisumiprosessi pois alta. Kyllä ne sitten ilmoittelevat QLD health sivulla tai esim. http://seek.com.au sivustolla. Julkisen hallinnon paikoissa on ihan omanlaisensa hakuprosessinsa, johon kannattaa sitten aikanaan saada ammattilaisapua hakemuksen värkkäämisessä (esim. http://careerworx.com.au).

Vuokra- ja omistusasuntojen hinnat löydät osoitteesta http://www.realestate.com.au

jounij

Tälläkin foorumilla ovat monet "hoitsut" keskustelleet aiemmin maahanmuuttokokemuksistaan. Uusia ja tuoreita kokemuksia odotellessasi niitäkin kannattanee etsiskellä luettavaksi hakua käyttäen.


Ehdottaa
Jouni
Canberra

mayaliini

Kiitoksia taas paljon vastauksista :) Auttaa paljon kun tietoa on liikaakin googlella ja välillä vaikea löytää se paras tieto.
Osaattekos sanoa, että jos viisumi hak.tekee ennenkuin lapsi täyttää 18v mutta muuttamaan pääseekin vasta kun lapsi täyttänyt 18v niin miten silloin käy? Miten kauan nuo viisumit ovat voimassa ylipäätään ja maksavatko ne paljonko?
Eli kun saa viisumin miten nopeasti on matkaan lähdettävä :)
Pistetehtin olen tehnyt aikoja sitten ja se meni läpi.
Olen lukenut joitain hoitsukertomuksia mutta valitettavasti kaikki ovat sairaanhoitsuja joka ei tietysti ole kovin lähellä
kuitenkaan omaa alaani palkkauksen ym suhteen. Mutta täytyyä käydä taas läpi noita keskusteluja jos vinkkejä löytyisi :)

mayaliini

Ja onko tietoa missä ajassa tuon viisumin on pystynyt saamaan minimissään?

Silppu

Melkein kaikkiin noihin kysymyksiisi saat vastauksen Immin sivuilta. Tiedot vaihtelevat viisumikohtaisesti. Suosittelen että tutustut sivustoon ihan ajan kanssa. Se auttaa sinua viisumihakemuksen eri vaiheisiin valmistautumisessa.

-18 vuotta täyttäneen nuoren saaminen maahan on huomattavasti hankalampaa kuin alle 18-vuotiaan
http://www.immi.gov.au/migrants/family/

-PR-viisumilla voi olla maassa "maailman tappiin" asti. Jos poistut ja palaat maahan 5 vuoden jälkeen ensimmäisestä saapumisesta, tarvitset Returning resident viisumin, tai muuten menetät PR-viisumin. Mutta periaatteessa voit siis käydä tyttäresi kanssa rajalla leimaamassa passisi, ja siitä eteenpäin on viisi vuotta aikaa muuttaa tänne.
http://www.immi.gov.au/migrants/residents/return-documents.htm

-Meillä viisumin myöntämisestä oli aikaa muutama kuukausi saapua maahan.

-Pistetestin pisterajat muuttuivat heinäkuun alussa, ja systeemi muuttui hieman. Pisterajan ylitys ei vielä takaa mitään. Mitä enemmän pisteitä saat, ja mitä työvoimapulaa ammatissasi, niin sitä todennäköisemmin ja nopeammin sinut kutsutaan jättämään itse hakemus.
http://www.immi.gov.au/skills/skillselect/

Immin sivuilta löytyy tarkemmat arviot ajoista, ja myöskin hinnat eri viisumeille. Rahaa voi palaa pelkkään viisumiprosessiin useita tuhansia euroja. Todennäköisesti lyhyin hakemusprosessi on lääkäreillä ja sairaanhoitajilla, muutamia kuukausia. Muilla vuodesta ylöspäin. Tosin paperityöhön menee lisäksi helpolla paljon aikaa.

mayaliini

Röntgenhoitaja näkyy löytyvän SOL (skilled ocupation list)-listalta, jossa mm lekureita+sairaanhoitsuja joten oletan että
meilläkin olisi siis tuo viisumin käsittelyaika parissa kkdessa?
Missä järjestyksessä ja miten siis tässä tapauksessa kannataisi edetä? Pystyykö viisumi prosessia hidastamaan jos nyt laittaisi hakemuksen vireille ja saisikin sen sitten tuossa kahdessa kkdessa eikä olisikaan ehtinyt saada työpaikkaa/asuntoa jne.
Miten helppoa/vaikeaa on saada vuokra-asunto Sunshine Coastilta?
Kellään kokemusta lemmikkien tuonnista maahan?

Savonian

Hakemus kannattaa laittaa vetämään aika äkkiä, koska alan ammattisivustoilla puhutaan jo nyt aika faktana että ainakin lääkärit ja sairaanhoitajat tulee tolta SOL:lta ensi vuonna poistumaan...

mayaliini

Kuulostaapa oudolta että hoitsujen ja lekureitten tarve olisi lähtenyt sitten...
Voiko viisumianomuksen laittaa sitten vireille ilman mtn dokumenttejä ja toimittaa niitä jälkikäteen
vai pitääkö kaikki olla valmiina kun jättää viisumihakemuksen?

Silppu

Ei hoitsujen jä lääkäreiden tarve mihinkään on hävinnyt. Ehkäpä joku arvelee, että niiltä poistuisi "ohituskaista" viisumijonossa. Epäilen kyllä sitäkin.

Hakemusprosessi etenee vaiheittain kuten immin sivuilla on selkeästi esitetty (assesment, EOI, hakemus). Hakemusprosessin aikana voi tietenkin päivittää tietoja, mutta jos sinulta puuttuu jotakin oleellista tietoa, niin se viivästyttää hakemustasi, ja pahimmassa tapauksessa hakemus hylätään jos et ole toimittanut/hankkinut jotain pätevyyttä tai todistusta ajoissa (kuten esim. kielitodistus). On oma etusi että kaikki hakemuksen tiedot ovat pilkulleen kunnossa ja ajan tasalla.

Viisumiprosessia ei mielestäni kannata hidastaa, vaan sitten kun teillä on viisumi valmiina lennätte maahan vähintäänkin hakemaan leiman passiin. Työnhaku on sitten aivan eri luokkaa kun sinulla on työskentelyyn oikeuttava viisumi. Työtilanne ei välttämättä ole Sunshine Coastilla hyvä ennenkuin sairaala valmistuu. Tämä on myös halutuinta työskentelyaluetta Australiassa. Lääkäreistä ja hoitsuista ei ole tällä hetkellä täällä pulaa. Mutta toisaalta on hyvä luoda suhteita pätkätöillä, lisäpätevöitymisellä yms. jotta on sitten hyvissä asemissa kun paikkoja avautuu. Täällä kaikkien sairaanhoitajien tulee myös rekisteröityä. Yleensä hoitajien työpaikat ovat täällä osa-aikaisia, ja lisätöitä tekemällä voi kuitenkin päästä lähes täysipäiväiseen työhön. 

Asuntomarkkinat toimivat hyvin Australiassa. Eli asuntoja on tarjolla niin Sunshine Coastilla kuin muuallakin juuri oikealla hinta-laatusuhteella. Tällä hetkellä vuokra-asuntoja on melko helppo saada Sunshine Coastilta ja kohtuuvuokralla, sillä yleinen työtilanne on täällä melko surkea, ja ihmiset ovat joutuneet muuttamaan pois alueelta (Tosin uutta väkeä muuttaa tänne koko ajan life stylen perässä). Taaloja lisää pöytään niin varmasti asunto löytyy tilanteessa kuin tilanteessa. Kun maksaa etukäteen vaikka 3kk vuokran 6kk:n vuokrasopimuksesta + 1kk bondin on todella vahvoilla ilman aiempaa vuokrahistoriaa. Jos ei ole osoittaa ollenkaan tuloja tai varallisuutta, niin voi joutua maksamaan koko sopimuksen ajan vuokran etukäteen. Jatkosopimus menee sitten jo normaalin kaavan mukaan. Lemmikkejä voi toki ottaa mukaan ja maksaa karanteenit yms. mutta ne ovat suuri haitta vuokra-asunnon etsimisessä, sillä vuokra-asuntoja jotka hyväksyvät lemmikit on vain murto-osa markkinoilla.


mayaliini

Itseasiassa minä en ole löytänyt noilta sivuilta selkeästi esitettyä tietoa miten viisuminen (permanent) hakeminen etenee.
Jos jollain on linkki niin  :god:
Miten lie kun haen viisumia alle 18v lapsen kanssa, niin maksaako hänen viisumi erikseen vai pääseekö samalla maksulla? Ja mitä todistuksia hälle??

Silppu

Selkeät ohjeet löytyvät SkillSelect sivustolta. Voit unohtaa vanhat viisumiluokat ja niiden ohjeet, ne eivät ole enää voimassa.

http://www.immi.gov.au/skills/skillselect/