Koirien tuonti Austraaliaan

Aloittaja Retu, marraskuu 13, 2008, 06:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Retu

Heissan,


Olisin kysellyt tietääkö joku miten vaikeaa on tuoda koirat mukanaan Austraaliaan ja onko paljon rajoituksia piskien pidolle?

Kiitoksia etukäteen :pepsodent

Elli

Heippa!

Koirien tuontia ei ole tehty helpoksi. Karanteeniin karvakorvat joutuvat kuukausiksikin ja kustannukset sen mukaiset, kun ylläpito tietty maksaa.. Suosittelen kurkkaamaan sivuja:
http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs

Meillä on ollut monta vuotta mielessä uuden perheenjäsenen hankkiminen, mutta luettuamme noita säännöksiä, tuntui siltä, että on parempi odottaa Australiaan muuttamiseen saakka, sillä jos joskus täältä takaisin Suomeen muutamme, Suomeen päin koiran vieminen on paljon helpompaa.. Epäreilua, mutta Australiassa koirilla ei ole tauteja, joten ovat tarkkoja, ettei niitä sinne tuoda.

T.Elli

jounij

Jouni
Canberra

MH

Terveen koiran tuominen Australiaan on suhteellisen helppoa ja kallista. Paperisotaa siinä lähinnä on ja lääkärikäyntejä joissa selvitetään terveysasiat ja otetaan tarvittavat testit. Karanteeni minimi 30pv.

Me toimme kaksi koiraa Australiaan vajaa kaksi vuotta sitten. Taloudellisesti sitä ei voi perustella ja jos koira on iäkäs niin ei hommaan kannata ryhtyä.

Omatoimisuudella säästää hiukan, me käytettiin asiansa osaavaa eläinten kuljetusfirmaa joka todella osaa asiansa. Eli itse vietiin koirat Suomessa kentälle ja kun Australiassa koirat vapautuivat karanteenista ne tuotiin meidän kotiovelle.



Retu

Terppa,

Kiitoksia vastauksista. Eipä taida kannattaa 3 koiraa raahata mukanaan varsinkin jos ajatus ei ole jäädä pysyvästi. Ja lennothan koirilla hinnoitellaan koon mukaan ja yksi koirista on jumbo.

kiitoksia nopeista vastauksista  :pepsodent

Mariag

Minun olisi tarkoitus muuttaa Australiaan tammikuussa ja harkitsen koiran ottamista mukaani. Tietääkö joku miten koira suhtautuu matkaan ja muuttuuko koiran persoonallisuus täysin raskaasta matkasta? Ja miten karanteeni? Saako omistaja käydä katsomassa koiraa ja miten heitä sielä kohdellaan? Kestääkö kauan saada koira rauhoittumaan stressaavasta tilanteesta. Meidän koira on puolivuotias serra de airesin paimenkoira, joka on fiksu, harkitseva ja samalla myös stressaantuu jos hänen laumansa erkaantuu. Osaako eläinlääkäri arvioida, kestääkö koira rankan matkan?

MH

Meillä ei ainakaan ole Russeleissa havaittu mitään poikkeavaa matkan jälkeen. Omistaja saa käydä tiettyinä vierailuaikoina käydä katsomassa lemmikkiään karanteeni asemalla. Mikäli tammikuuussa lähdet alkaa kohta olla kiire asioilla mikäli haluat koiran samaan aikaan sinne tai koira kannattaa lähettää edeltä siten että se vapautuu karanteenista samoihin aikoihin kun itse olet perillä.

Valmistelu ja lähettäminen ei sinänsä ole vaikeaa kun noudattaa annettuja ohjeita.

MaNi


Meille oli suru-uutinen se, etta koska asumme nyt Thaimaassa emme voi tuoda koiraamme Australiaan.
Koiran pitaisi ensin viettaa vahintaan 6kk jossain kolmannessa maassa ja sen jalkeen Australiaan karanteeniin..se on jo liikaa, eli ainoaksi vaihtoehdoksi kylla jaa uuden kodin etsiminen sakemannitytolle.