hammaslaakariin brisbanessa ?

Aloittaja sarashi, tammikuu 04, 2007, 16:23

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

sarashi

no hei taas. nyt pitais paasta hammaslaakriin ja nopeasti. :itke
kerran oon jo joutunut menemaan, kavin valleyssa siina ostoskeskuksessa, mutta se oli yksityinen ja aika kallis, 10 min juttu (jolle ei silloin marraskuussa voinut viela tehda mitaan) maksoi 75aud. toivottavasti eioo normaali hintataso... nyt pitais paikkauttaa yksi reika.

kannattaisko mun hakeutua kunnalliseen hammashoitoon, oisko se halvempi? mista taalta semmonen loytyy? asun coorparoossa.
ja miten ton medicaren kanssa toimitaan, meinaan et saako sen rahan vasta suomessa takasin?

Milka

Hammashoito ei kuulu Medicaren piiriin, joten sinun tai sinun yksityisen sairasvakuutuksen pitaa se 'lysti' kustantaa.

En tieda miten pitkat on jonot kunnalliseen hammashoitoon Brisbanessa, mutta Melbournessa moisen voinee unohtaa jos on kiire, silla jonot on noin 3 vuotta pitkia. Mutta toivottavasti joku Brissyn asioista paremmin perilla oleva voi neuvoa sinua paremmin.

jounij

Silloin kun asuin Brissyssä noin 15 vuotta sitten, kunnalliseen hammashoitoon oli noin 3 - 6 kk jono. Tuskinpa jonot ovat lyhyemmät nytkään. Muistaakseni kunnalliseen hammashoitoon ei edes päässyt, jos ei ollut eläkeläinen, työtön tai muun "sossun" (nyk. Centrelink) myöntämän alennuskortin haltija.

Jos on onnistunut pääsemään tänä päivänä hammaslekurista ulos $75 laskulla, niin on ollut onnea. Yleensä kukkaro kevenee vähintäänkin reilulla satasella.


Ei valitettavasti pysty lohduttamaan
Jouni
Canberra

Jaaks

LainaaOriginally posted by Jouni
Tuskinpa jonot ovat lyhyemmät nytkään. Muistaakseni kunnalliseen hammashoitoon ei edes päässyt, jos ei ollut eläkeläinen, työtön tai muun "sossun" (nyk. Centrelink) myöntämän alennuskortin haltija.

Jonot ovat jopa pidemmät nykyään ja tuossa lopussa Jouni on aivan oikeassa hammashoitoon pääsystä.

$75 on tosiaankin melkoisen halpa hinta hammaslääkärillä käynnistä.  Muistaakseni yhden pinnan paikka (composite) on  jotain $120 tai sinne päin.  Amalgaami voi olla halvempi, mutta niitä ei moni täälä enään tee.

Yksityis vakuutusta kannattaen ja kaikille suosittaen :D

MH

Halpaahan tuo on, suomessa yksityisellä maksaa yhden pinnan paikkailu n.80-85dollaria.

Vaimolta katkesi etuhammas sydneyssä ja kun ei ollut tapaturma, ei vakuutus korvannut, siinä korjaus maksoi 780dollaria.

hanski73

$75?? sehan on halpaa... itse asun brisbanessa ja en ole viimisen 10nen vuoden aikana paassyt ovesta ulos alle $135... ja mulla on "private health insurance" joka maksaa osan laskusta (gap).

kunnalliseen hammashoitoon en menisi vaikka sinne paasiski:eye:

Timo

Aiheesta sivuun eli Brisbanesta Cairnsiin, mutta hinnat ovat varmasti aika tavalla samat. Minulla juuri tuoreen vuositarkastuksen laskun mukaan oli tarkastus $35 ja puhdistus $85 eli yhteensä $120. Yksityinen vakuutus maksoi siitä tällä kertaa vajaat $50, joten itselle jäi rapiat $70.  Normaalisti (muistaakseni) vakuutus maksaa enemmän eli melkein koko vuosihuollon, mutta tämä päättynyt oli poikkeusvuosi, koska  sen alkupuolella korvatiin  pari vanhaa amalgamipaikkaa muovilla, ja tuli käytettyä siihen tuota yksityisvakuutusta.  

Kävinpä muuten suomea puhuvalla hammaslääkärillä. En mitenkään erityisesti suomalaisia metsästä, mutta tästä erään Suomi-seura-aktiivin  tyttärestä satuin kuulemaan juorun, että hän on niin suosittu, ettei hänelle pääse uudeksi potilaaksi kuin korkeintaan suosituksesta. Sitten kun vakihammaslääkäriksi juuri hyväksyneeni mukava ja pätevänoloinen britti surukseni muutti pois paikkakunnalta, päätin ihan piruuttani kokeilla tätä suomalaista. Soitin vastaanottovirkailijalle ja pyysin  päästä potilaaksi. Suosittelijaksi pyysin laittamaan vain nimeni.   Parin päivän päästä tuli hoitoaika. Hoidon jälkeen jutellessani lääkäri kertoi nimeni nähtyään soittaneensa vanhemmilleen ja kysyneensä kuka tuo henkilö on. Isä oli sanonut, että nimi tuntuu tutulta, lienee hänen vanhoja työkavereitaan Aisan ajoilta.  No, "petoksesta" huolimatta hän lupasi kutsua minut uuteen vuositarkastukseen  puolen vuoden kuluttua :pepsodent.

Jurttamuori

Nyt on ihan pakko kommentoida, kun on vähän pinnalla tämä asia (ja hermot)...

Vakuutukseni korvaa täysin vuositarkastuksen X2 vuodessa, ja vielä hampaiden valkaisunkin jos tahtoo- ja tietysti tahtoo :roue

No, menin sitten reippaana tyttönä lääkäriin ja ekaa kertaa kymmeneen vuoteen otettiin (ilmainen) röntgenkuva. Poskihammas olikin puolimätä ja paikkauksista huolimatta ei enää vironnut...nyt sitten mennään juurihoitoon, n.$230 omasta pussista + $50-60  vakuutuksesta jokaisella neljällä hoitokerralla.

:itke :itke

Ei paljon naurata, ei, mutta hyvä kun kuvattiin- Suomessa ei reikää oltu huomattu vuosittaisista tarkastuksista huolimatta. Ajattelin että kallista on, mutta tätä ketjua lueskellessa huomaan että taksa on kai ihan normaali. Vielä kun ilokaasua ja jatsia korvakuulokkeista saa kaupan päälle! Tavallinen paikka maksoi $140 ja vakuutuksesta $40 päälle. Ei ollut tosin vakuutusyhtiön oma lääkäri, joten oli kalliimpaa (irtosi paikka tietysti välipäivinä).

Jurttis (ja iso poski)
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

Milka

Viela enemman asiasta sivuun eli Brisbanesta, Cairnsin ja NSW:n kautta Melbourneen. Nuo yksityisvakuutuksesta tulevat korvaukset vaihtelevat paljonkin riippuen vakuutusyhtiosta ja minka tasoinen vakuutus on otettu. Tuoreena esimerkkina oma kokemukseni: kahden paikan uusiminen maksoi yhteensa $277,- mutta omasta pussista maksoin vain $60,-.

Myos minun vakuutukseni kattavat 2 x vuodessa ilmaisen tarkastuksen ja hampaiden puhdistuksen. Itsella on tama huvi edessa parin viikon paasta.

meikalainen

Tosiaan jos jollain on hyviä kokemuksia jostain hammaslääkäristä Brisbanen keskustassa (jos nyt sellaisia voi olla...) niin laitatteko tiedot. Minulla on paha luottamus ongelma täällä- ja tuossa tuli taas hyviä muistutuksia hammaslääkäriin menosta. KIITOS!!!

Rockola

LainaaOriginally posted by meikalainen
Tosiaan jos jollain on hyviä kokemuksia jostain hammaslääkäristä Brisbanen keskustassa (jos nyt sellaisia voi olla...) niin laitatteko tiedot.
Oon käynyt tuolla: http://www.dentistbrisbane.net/ ja homma on hoitunut niinkuin pitääkin.
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Jouko

Just toissapäivänä tuli vierailtua tuolla Runecornissa, yksi isompi paikka puudutuspiikeillä $160 dollaria, eli se oli vähän häijympi paikka lompakolle.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Kuula

Oisko kellaan suositella hammaslaakaria Melbournesta. Joku tiesi kertoa etta taalla on backpackereille ja matkaajille ainakin perus sairaanhoito palveluita. VAhan juilii ja pitas kayda paikkauttamassa

Amalia

Enta voisiko joku suositella hammaslaakaria Sydneyssa?

Aikis

Amalia, kiinnostaako pohjoinen vaiko etelä? En nyt tiedä suosituksista, mutta kokemusta kyllä on. Varaudu tosiaankin aikamoiseen loveen tililläsi...

Tupuna

Timo:

Kun tuossa aikaisemmin jo Cairsnin hammaslaakareista tarinoit, niin et osaisi suositella backpacker-ystavallista hammaslaakaria ko. kaupungissa?

Meikalainen korjautti hampaat ennen lahtoa, mutta jotenkin onni ei ole ikina matkassa, ja nyt yksi jo paikatuista hampaista on niin kipea, ettei ilman sarkylaakkeita oo yhtaan hauskaa.

Eli hakusessa olisi paikka, josta saa ajan mahd. nopeasti ja olisi kaiken lisaksi viela edullinen. Jos jommasta kummasta pitaa karsia, niin sitten siita hinnasta.

Ja toki muutkin saavat vastailla, jos tietoa loytyy. Kiitos! : )


Andreasyan


Amalia

Hei, nyt tarttis pikaisesti apuva, nimittain poikaystavalta otti ja meni etuhammas poikki tassa eilen ja nyt on vallan valtava veraja suussa  :o. Perthissa ollaan joten olisko kellaan suositella hammaslaakaria taalla etta sais uuden hampaan laitettua paikalle? Paljonkohan sellanenkin lysti maksaa...  ??? Ala kysy miten onnistui nain hampaan katkaisemaan, kuulemma leipaa soi, mahtoi olla nakkileipaa...

Leokatti

Maltaitahan se maksaa... otapa keltaiset sivut ja plärää läpi. Hammaslääkäreitä on pilvin pimein. Suositella osaan vain entistä omaani, mutta hän on niin kaukana keskustasta, että tuskin tulee sinne asti lähdettyä.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Amalia

Juu, ollaan tassa muutamiin paikkoihin soitettu ja huimilta hinnoilta kuulostaa  :( . Sitten tyyppi meni ja varas ajan Subiacosta - toivottavasti ei ole Subiacon kallein paikka  :(.

Jaaks

Onhan teilla jonkinlainen vakuutus  ???

Amalia

Joo vakuutus korvaisi kai seuraavasti:

Provisional pain-stilling dental treatment max EUR165.00

Toivottavasti hammas maksaa lahempana AUD1000.00 kuin AUD4000.00...

:nuttu:

MH

Noin 10v sitten on sunnuntai päivystyksessä rakennettu kokonaan uusi hammas katkenneen tilalle Sydneyssa, silloin sen hinta oli  750$.

Veikkaampa että nykykurssilla hinta on ainakin triplat.


Voin vielä helpottaa oloanne sillä että jos teillä on vakuutus Suomesta niin turha odottaa korvauksia ellei ole puoli naamaa ruvella. Vakuutus korvaa vain tapaturmasta aiheutuneen vahingon. Eikä riitä lääkärin lausunto täältä pitää olla myös kuva naamasta. Vaimolla katkes hammas juurikin samalla tavalla, syynä oli suomalaisen kouluhammaslääkärin tekemä laadukas paikkaus. Täällä laitettiin omaan juureen titaanikruunu ja sen ympärille rakennettiin kokonaan uusihammas. Ainakin tuon kokemuksen perusteella uskallan väittää että täällä hammaslääkärit tekevät laadukasta työtä ja ottavat siitä asianmukaisen korvauksen. Kallista oli silloinkin mutta katkeamisesta kolmen tunnin kuluttua oli uusi hammas suussa.


RUU

Lainaus käyttäjältä: MH - huhtikuu 28, 2008, 20:48
Voin vielä helpottaa oloanne sillä että jos teillä on vakuutus Suomesta niin turha odottaa korvauksia ellei ole puoli naamaa ruvella. Vakuutus korvaa vain tapaturmasta aiheutuneen vahingon. Eikä riitä lääkärin lausunto täältä pitää olla myös kuva naamasta.
Minulla on päinvastainen kokemus suomalaisen matkavakuutuksen osalta muutaman kuukauden takaa. Sinne meni läpi pelkkien kuittien ja vahinkoilmoituksen kanssa vaikka kyse ei ollutkaan edes akuutista tapaturmasta. Eivätkä siinäkään ihan mikromaaliset rahat olleet kyseessä.

Voi siis riippua vakuutusyhtiöstä, virkailijasta ja etenkin ilmanpaineesta.  ???
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Amalia

Joo, en ole yllattynyt jos vakuutusyhtio ei korvaa penniakaan.

Ihan vain nain paivienne iloksi ja tiedoksi etta AUD2000.00 kuulemma maksaa se uusi hammas. Olisi kuulemma ainakin tupla jos hammas olisi lahtenyt irti juurineen.