Sosiaali- ja terveydenhuolto Australiassa

Aloittaja TahtooReissuun, helmikuu 25, 2007, 03:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

TahtooReissuun


Heippa,

Voisiko joku pian kertoa, miten Australiassa toimii sosiaali- ja terveydenhuolto? Etenkin sosiaalihuolto: vanhukset, lapset, päihdeongelmaiset JNE. Tarvitsisin tuota tietoa erääseen tehtävään, joka pitäisi tehdä ennen Australian harjoittelua. Ihan kaikkea aiheeseen liittyvää voi kertoa.

Kiitos!

Timo

Nämä AIHW:n julkaisut kertovat paremmin kuin me.  Huomaa esim. teokset "Australia's health 2006" ja  "Australia's welfare 2005". Ne ovat luettavissa myös PDF-muodossa.

TahtooReissuun

Kiitos tosi paljon avusta!  ;D Olikin tarkoitus laittaa, että kertokaa linkkejä. Toi linkki ei eilen toiminut, mutta tänään onneks toimi. Siitä VALTAVA apu! Iii-ha-naa-!

kosje

Hei!

Jatkanpa tassa taas ilmoittelua siita, mita on tullut vastaan kun olen viisumia lahtenyt uusimaan Australiassa. Minulle myonnettiin juuri jatko-opiskelijaviisumi. Hurraa.

Tanaan kun lahdin Medicare-toimistoon hakemaan uutta Medicare-korttia, minulle sanottiin, etta suomalaiset opiskelijat eivat ole enaa oikeutettuja saamaan reciprocal Medicare -hoitoa, jos heidan kurssinsa/opiskelunsa alkaa 1.1.2010 tai taman jalkeen. Lisatietoja talla sivulla http://www.medicareaustralia.gov.au/public/migrants/visitors/uk.jsp. Jos olet maassa milla tahansa muulla viisumilla, kuin opiskelijaviisumilla, sinun pitaisi olla oikeutettu Medicare-hoitoon reciprocal sopimuksen mukaisesti. Ennen 1.1.2010 suomalaisia opiskelijoita ei mitenkaan syrjitty, vaan he saivat Medicare-kortin siina missa muutkin siihen oikeutetut.

Huom. kyseinen muutos koskee siis Suomen ja Norjan kansalaisia. Viela viime vuonna ruotsalaisten opiskelijoiden ei tarvinnut hommata OSHC-vakuutusta ollenkaan, suomalaisten piti. Norjalaisten ja ruotsalaisten opiskelijoiden ei tarvitse maksaa OSHC-vakuutusta ollenkaan opiskelijaviisumin yhteydessa.

Kts. alla:

You will not need Overseas Student Health Cover (OSHC) if you provide evidence that you are a:

    * Norwegian student covered by the Norwegian National Insurance Scheme, or
    * Swedish student covered by either CSN (Swedish National Board of Student Aid) or by Kammarkollegiet. Note: if you are an exchange student for part of your study, you can only be covered by Kammarkollegiet.

Norwegian students
As a result of an agreement between the Australian and Norwegian governments, all Norwegian students are provided with adequate health insurance by the Norwegian government and are waived the compulsory OSHC visa requirement.

Swedish students
Swedish students may be waived the compulsory OSHC visa requirement. Swedish students whose insurance is provided by CSN International (the Swedish National Board of Student Aid) will not need to take out OSHC. If you are a Swedish student who is not covered by CSN, you will need to take out OSHC.

Note: If you are a Norwegian or Swedish student you may choose to fulfill the condition of your student visa that you take out Overseas Student Health Cover (OSHC). For further information, please visit the Medicare Australia website.

Kavinpas sitten huvikseni katsomassa Medicaren sivuilta seka Suomen Finlexin sivuilta, miten australialaiset saavat terveyshoitoa Suomessa. Australialaiset ovat oikeutettuja samaan terveydenhoitoon kuin suomalaiset Suomessa (ketaan ei syrjita). Kts. linkki http://www.medicareaustralia.gov.au/public/migrants/travelling/finland.jsp seka Finlexin laki ja asetus asiasta (60-63/1993): http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1993/19930061/19930061_2

Ulkomaalaiset opiskelijat, mukaanlukien suomalaiset, maksavat opinnoistaan maltaita taalla Australiassa. Viisumisaannosten mukaan meidan tulee jo hommata OSHC-vakuutus, joka korvaa kaikki sairaustapaukset. En ole ikina tata turvaa kayttanyt, vaikka se on minulla ollut, koska minulla on ollut myos Medicare. Tama sen takia koska OSHC korvaa vain saman kuin Medicare, ei yhtaan enempaa tai vahempaa, joten minulle on ollut helpompaa ja katevampaa hoitaa sairaustapaukset Medicare-kortin avulla. Esim. Medibank-kortilla opiskelija joutuu maksamaan pienen summan joka kerta kun kay laakarissa, tata summaa han ei saa takaisin.

Australialaiset opiskelijat eivat maksa opinnoistaan mitaan Suomessa, kts. linkki Melbournen yliopiston sivuille http://www.asie.unimelb.edu.au/finland/finland.html. Finlexin lain mukaan australialaisia opiskelijoita ei syrjita sairaustapauksissa, http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1993/19930061/19930061_2

Alkaa pikkuhiljaa kyrsimaan, kuinka tama maa lypsaa ulkomaalaisilla opiskelijoilla. Kts. linkki http://www.theaustralian.com.au/higher-education/opinion-analysis/international-students-help-economy/story-e6frgcko-1225696976293. http://www.universitiesaustralia.edu.au/content.asp?page=/news/media_releases/2009/uniaus_media_02_09.htm

Ihan periaatteellisista syista aion laittaa Suomeen sosiaali- ja terveysministerille tai vastaavalle kansanedustajalle kirjelman, jossa pyydetaan ylla olevan suomalaisten opiskelijoiden terveyshoitokulujen valvomisen selvittelya Australiassa. Jos Australia ei maksa terveydenhoitoa suomalaisille opiskelijoille, sitten ei Suomen pitaisi maksaa terveydenhoitoa australialaisille opiskelijoille. Tata varten aion perustaa adressin, johon aion kerata tietoa suomalaisten opiskelusta Australiassa, seka reciprocal health care agreementista maiden valilla. Laitan linkkia ko. adressiin taalla sivuilla, ja toivoisin, etta mahdollisimman moni allekirjoittaisi adressin.

Olisi todella kiva, jos ottaisitte kantaa ylla olevaan. Siis ihan mita tahansa asiallisia kommentteja, jotka voin vieda eteenpain. Kuten lukuja siita, kuinka monta suomalaista opiskelijaa on vuosittain Australiassa ja toisin pain. Jne. Jne.

Kesaterveisin,
Kosje


jounij

Kuulostaa tosiaan suomalaisten opiskelijoiden syrjinnältä. Ainakin minä olisin valmis laittamaan nimeni ko. adressiin, vaikka asia ei minua koskekaan.


Kannustaa
Jouni
Canberra

pinkus

Olen ihan samaa mieltä. Mulle ei opiskeluaikana annettu medicare-korttia ollenkaan kun kuulemma sitä ei opiskelijaviisumilla täällä opiskeleville anneta. Opiskeluajan lääkärikäynneistä olen siis maksanut itse ja noin 2/3 maksusta saanut takaisin OSHC:lta. Olisi pitänyt vaatia sitä medicare-korttia jos sen kerran olisin saanut. 

Allekirjoitan mielelläni adressin.

Silppu

Mielestäni tuosta kannattaisi tehdä aloite ulkosuomalaisparlamentille, joka ajaa juuri tällaisia asioita. Asialla on kiire, sillä aloite pitää olla Suomessa seuraavaa kokousta varten määrämuotoisena jo 24.2. Australiansuomalaisia siellä edustaa Suomi-lehden päätoimittaja Risto Söder.

Tässä ohjeita aloitteen tekemiselle:

http://www.usp.fi/toiminta/index2.php?sivu=39