Swine flu

Aloittaja pinkus, kesäkuu 26, 2009, 22:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pinkus

Mulla on viikon paasta edessa loma Suomeen, ja valilasku Hong Kongissa. Tanaan tuli yliopistolta sahkoposti, jossa viitattiin alla olevaan ilmoitukseen monien Aasian maiden (Hong Kong mukaan lukien) karanteenijarjestelyista. Oliskinkin kysellyt etta oletteko palstaa lukevat matkustaneet viime aikoina Hong Kongin kautta ja oliko siella kamala hulabaloo taman possuflunssan takia? Hiukan huolestuttaa kun olen Victoriasta lentamassa ja flunssasta on viela merkkina tukkoinen nena  :pepsodent Pitaisikohan kayda laakarilta hakemassa todistus etta olen terve (ja toivoa ettei koneeseen satu muita nuhanenia!)


"some countries have in place compulsory quarantine measures for those exhibiting flu-like symptoms or for travellers who have recently visited a country with confirmed cases of the virus. Regardless of their own state of health, travellers may be subject to compulsory quarantine measures if they have been travelling with or in close proximity to other travellers suspected of having the virus. These measures may be also be applied to transit passengers.

It is also possible that large numbers of passengers or entire flights or ships may be subject to quarantine, or prevented from disembarking, if authorities suspect that passengers with H1N1 are on board.

In some countries, health and quarantine officials have extensive powers to detain people suspected of having H1N1. A growing number of Australians have been temporarily quarantined overseas."


(http://www.smartraveller.gov.au/zw-cgi/view/TravelBulletins/Health-Swine_Influenza)



Heidi

En osaa valitettavasti vastata sulle, mutta itseani kiinnostaa ihan sama asia, kun olen lentamassa samaa reittia vajaan kolmen viikon kuluttua. Tassa pidan sormia ristissa, ettei tule mitaan flunssaoireita ennen sita, tai mitaan muutakaan sairastelua sen puoleen, kun olen pienen taaperon kanssa kahdestaan lahdossa.

Toivottavasti paranet ennen lahtoa ja matka menee hyvin! Matka on jo itsessaan sen verran pitka ja rasittava, etta ei siihen kylla mitaan karanteeneja tai muuten vaan sairastumispelkoa enaa tarvitsisi lisaksi... 8)

AnNiCa K.

Moi

Just matkustettiin Suomesta Hong Kongin kautta. Lämpökameroita käyttävät Hong Kongissa käytävien päässä kun tullaan koneista ja kaikkien sinne jäävien tulee täyttää lomake terveydentilastaan. Jos olet menossa vain Hong Kongin kautta eikä kuumetta ole, en usko, että mitään ongelmia tulee olemaan.

Mikäli flunssan oireita on, suositellaan naamarin käyttöä. Lentoemot myös käyttävät suojamaskeja esim Pacific Airwaysillä, mutta Finnair ei.

pinkus

Kiitoksia vastauksista! Eipa kai tassa voi muuta tehda kun odottaa ja katsoa etta miten kay. Ilmoittelen sitten joko Suomesta tai Hong Kongista  >:D kasin etta miten kavi!

Heidi

Hei pinkus, olisi sitten kiva kuulla miten matka meni ja onko mielestasi maskille kayttoa... Ma olen yrittanyt olla ajattelematta koko asiaa, mutta jotenkin se vaan painaa mielessa. Nyt meillakin nuhaa ja yskaa taas perheessa, ei nyt yhtaan huvittaisi tulla kipeaksi, kun matkaan pari viikkoa aikaa...

pinkus

Noniin, terveiset Helsingista!  :XXXX   :god:
Hong Kongissa oli lampokamerat kaytossa ja turvatarkastushenkilot suihkuttelivat jotain antibakteerista suihketta metallinpaljastimeen joka lapikavelijan jalkeen  ???  mutta en kylla huomannut ketaan otettavan sailoon  :pepsodent

Kavin muuten ensimmaista kertaa Hong Kongin kentalla suihkussa ja taisi olla elamani kallein suihku -$26AUD!   :o


Haagalainen

"On arvioitu, että yli miljoona suomalaista sairastuu sikainfluenssaan loppusyksyyn mennessä"  :o
http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2009/07/sikainfluenssaa_hoidetaan_jatkossa_vain_tarvittaessa_848377.html

aiti

Voisiko joku kertoa, etta miten saan sikainfluenssarokotuksen ja missa? Maksaako se paljon? Jouluksi olisi tarkoitus lentaa Suomeen.

RUU

Aiti, osavaltio?

Liittovaltion yhteenveto asiasta: Pandemic (H1N1) 2009 Vaccine.
Yleisesti ottaen oman GP:n kautta järjestyy ehkä kätevimmin.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Aikis

Aiti, jos olet vielä Suomen sairausvakuutuksen piirissä, rokotuksen voit Suomeen tultuasi saada myös oman kuntasi terveyskeskuksesta - mikäli kuulut riskiryhmään. Jonoista en sano mitään.

Joten jos vain saat sen Australiassa - ja jos todella haluat sen - niin kannattaa ottaa, ymmärtääkseni siellä Down Under sen saamiseen ei ole lähellekään niin paljon rajoituksia kuin täällä.

Epidemia on tällä hetkellä aloittanut voittokulkunsa Pohjois-Suomessa, etelässä ei ole vielä epidemian merkkejä näköpiirissä.

Haagalainen

Epäilen että H1N1 epidemian huippu on jo mennyt Suomessa ohi, ennen kun täällä ehditään rokotuslistalla kovinkaan pitkälle. Rokotteesta on pulaa.

THL'n ohjeiden mukaan kaikki Suomessa asuvat, kansallisuudesta riippumatta, ovat rokotukseen oikeutettuja, mutta (ulkomaalaiset?) matkailijat ei.
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/rokotuksetjarokottaminen

Jos rokotuksen saa vasta aikana, jolloin taudinkantajia on jo joka puolella ympärillä, on sikaflunssalta säästyminen ihan onnessaan, koska rokotteen
antaman immuniteetin kehittyminenkin vie parisen viikkoa, sanoo lääkärit.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/10/979433

Inkaa

http://www.iltalehti.fi/sikainfluenssa/2009102110467965_si.shtml

Uutisissa kuulin puhuttavan tuhansista sairastuneista, mutta tossa näyttäis varmennettuja tapauksia olevan vähän yli 50.

Takaisin Aussilaan toivottavasti pysyv?sti!

Silppu

Ulkomailla asuvat suomalaiset saavat rokotuksen asuinmaassaan.

En ihan päässyt selvyyteen tuon jutun perusteella, että sisältyykö tuohon myös suomalaiset turistit/ WH-viisumilaiset Australiassa.  Australiassahan on rokotetta saatavilla toisin kuin Suomessa.

Haagalainen

Huomiokaa sitten, että ainakaan toistaiseksi Suomessa ei ole tehty päätöstä koko väestön rokottamisesta. Näin ollen valtaosa perusterveistä 25 vuotta täyttäneistä on nykyisen rokotusohjelman ulkopuolella, oli vaikka kuin Suomen sosiaaliturvan piirissä. Päätös siitä laajennetaanko piikitettävät koko väestöön, tehdään "lähiaikoina". Toistaiseksi sikaflunssa on ollut ainakin osasyynä 6 kuolemantapaukseen Suomessa, eli kovin pahalta ei tilanne ainakaan vielä vaikuta. Rokotukseen oikeutetut on jaoteltu 6 kategoriaan, ja rokotteen kanssa on tosiaankin paikoin eletty "kädestä suuhun", eli niukkuutta jaetaan. Ja sairaat ihmiset on värjötelleet ulkona satojen metrien jonoissa >:(
http://www.ktl.fi/portal/suomi/terveyden_ammattilaisille/rokottaminen/pandemiarokotukset/

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: SilppuEn ihan päässyt selvyyteen tuon jutun perusteella, että sisältyykö tuohon myös suomalaiset turistit/ WH-viisumilaiset Australiassa.  Australiassahan on rokotetta saatavilla toisin kuin Suomessa.


The vaccine is available on request to temporary residents who are ineligible for Medicare