leeches??

Aloittaja Merja, marraskuu 30, 2006, 08:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Merja

Tyokaverit tuossa pelottelivat etta kun menee sademetsaan, pitaa varoa iilimatoja, jotka oikeasti kiipeilevat pitkin kenkaa ja tarraavat kiinni paljaaseen ihoon. Onko kellaan kokemusta ovatko ne kovin aktiivisia viela tahan aikaan vuodesta? Tarkotius olisi retkeilla Lamington Natl parkissa.

kyselee, Merja

sanni

Moikka,

Pakko vastata heti, kun juuri viime viikolla sain operoida kaksi iilimatoa siipan selasta pois. Ollaan oltu taalla Sunshine Coastin takamailla puolisademetsassa ja kylla ne matoset nayttavat olevan jo aktiiviisia. Teepuuoljylla sain ne irrotettua ja sitten vain laastaria laastarin paalle, kun verenvuoto vain jatkui ja jatkui. Olivat muuten kiivenneet selkaan, vaikka paalla oli pitkat housut, paidat, kengat ja sukat!

kravattimies

Jos ryhmän mukana on hyvä opas, niin tämän pitäisi kertoa iilimadoista ennen sademetsäkävelyä sekä osata irrottaa madot iholta niin, ettei verta pääse valumaan. Näin on tapahtunut kahdesti, kun olen ollut isompien ryhmien mukana. Kahdestaan tai pienellä porukalla iilimadoista ei ole ollut haittaa; hyvää tuuria kai silloin. Iilimato kannattaa irrottaa niin pian kuin mahdollista. Suu on madon kapeammassa päässä. Palava savuke tai suola eivät ole suositeltavia vaihtoehtoja, mutta kaupasta saatava Deep Heat kuulemma auttaa, koska se aiheuttaa iholla paikallista kuumenemista ja sisältää iilimadon vihaamaa mentolia.

eevis

LainaaAlkuperäinen postittaja kravattimies
... sisältää iilimadon vihaamaa mentolia.

ewwww... eli siis muistilappuna itselle, jos sademetsään joskus eksyy: vaatteiden uittaminen eteerisessä mentoliöljyssä ja itselle mentolivoidetta joka puolelle... :):):)
Dees - We will bloody bounce back!!!


Assa

Tuo Tea Tree on kylla yllattavan hyva apu melkein kaikkeen. Vaikka pullossa lukeekin isolla etta POISON niin ihan hyvin se on parantanut miun rakot, haavat, tulehukset ja kaiken muun minka vain kuvitella saattaa. Sita pieni pullo kaupasta niin hyvin parjaa! :peukkuy

hanskie

Saastappa sita oljya suomeen saakka ja pista pari pisaraa kuumalle kiukaalle. Toinen samanveroinen on Eukalyptysoljy.
Hannu