mikä raha lentokoneessa?

Aloittaja mikakorkko, marraskuu 08, 2006, 20:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mikakorkko

eli tämmönen loksahti yht´äkkiä mieleen ku olin valuutta tilausta tekemässä, et mitä valuuttaa pitää koneessa olla mukana lennon aikana.. lennän siis british airwaylla ja reitti on helsinki-lontoo-sydney..
euro/englannin punta/australian dollari??

kiitokset jo etukäteen!:god:

-mika-

MH

Aiotko ostaa sieltä koneesta jotakin vai mihin sitä rahaa tarvitset. Tax freet voi ostaa kortilla, muut tarpeet reittilennolla saa talon puolesta.

Jurttamuori

Mika,

lentokoneissa yleensä hyväksytään kaikki tunnetuimmat valuutat: eurot, dollarit ja punnat :taala

Ettet mene itse sekaisin erimaalaisten kolikoiden kanssa, rajoita valuutta yhteen. Eli euroja mukaan (puntia et tarvinne, aussidollarit kannattaa säästää tänne). Jos euroja jää jäljelle, voi setelit vaihtaa täällä dollareiksi, melkein missä vaan isommassa ostoskeskuksessa on valuutanvaihtopisteitä. Tai jätät kotimatkalle taksirahaksi... Koneessa hyväksytään myös luottokortti,jos sulla sellainen on (visa yms).

Otapa selvää myös, mitä tänne saa tuoda, ettet osta turhaan lentokoneesta jotain mitä joudut tullissa selittelemään. Ennen laskeutumista Sydneyyn saat koneessa täytettäväksesi lapun, jossa kerrot mitä sulla on mukana (karkkeja, puuesineitä, ruokaa yms).

Mä vaihdoin tänne tullessa vain AUD150, ja sitten nostelin Visalla loput, ja suurimman osan siirsin suoraan nettipankissa, avaamalleni aussitilille. Matkavakuutus kun ei korvaa varkautta käteisen puolesta :( Ja valuutan vaihto maksaa aina hiukkasen. Visa electronhan käy täälläkin automaatteihin.

Tsemppiä suunnitelmiin toivottaa

Jurttis

Ja EDIT: aivan kuten MH sanoi, koneessa saat aivan riittävästi ruokaa ja juomaa, hammasharjan, lämpöiset sukat, leffoja katseltavaksesi, täysihoidon siis...:)
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

RUU

Edellisiä säestäen: en keksi, mihin lennon aikana siellä yläilmoissa saisi rahaa käytettyä. Mutta lentokentät tietenkin ovat täynnä houkutuksia ja siellä tekee ehkä mieli jotain pientä ainakin syödä. Valuutaksi tietenkin käy parhaiten Visa/MC ja paikalliset krediitit & eurot & USD käyvät ihan mitenpäin vaan. Vieraalla valuutalla voi tietenkin vaihtokurssi olla edullisempi sille toiselle osapuolelle mutta choice is yours.
Englannin puntia et taatusti tarvitse matkallasi. Euroilla Singaporeen asti ja sen jälkeen AUDeilla. :taala
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

mikakorkko

sekö onnistuu helposti siirtää kotimaan tililtä paikalliselle tilille rahaa?

ja tuskin se lentokone olutta/ muita virvokkeita kovin mahoton alkaa tarjoileen, ja ku pitkä matka ni pitäähän sitä jotain nautiskella siinä välillä..   siihen minä sitä rahaa.. :)

MH

LainaaAlkuperäinen postittaja mikakorkko
sekö onnistuu helposti siirtää kotimaan tililtä paikalliselle tilille rahaa?

ja tuskin se lentokone olutta/ muita virvokkeita kovin mahoton alkaa tarjoileen, ja ku pitkä matka ni pitäähän sitä jotain nautiskella siinä välillä..   siihen minä sitä rahaa.. :)

Tilisiirto onnistuu kivuttomasti.

Virvokkeita saat varmasti sen mitä tarviit ja ne ei niistä rahaa huoli ellet sitten lahjoita henkilökunnan tippikassaan:hahhaa:hahhaa:hahhaa

Rockola

LainaaOriginally posted by mikakorkko
sekö onnistuu helposti siirtää kotimaan tililtä paikalliselle tilille rahaa?
Lahes yhta helposti kuin kotimaan tililta kotimaan tilille, ainakin Nordean verkkopankissa. Laitoin maanantaina tilisiirron tulemaan ja rahat olivat ilmestyneet eilen ANZ:aan. Suomessa kuluja 6,50e ja ANZ:n kahvikassaa piti viela tukea $10:lla.
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

maailmalla79

Lahes yhta helposti kuin kotimaan tililta kotimaan tilille, ainakin Nordean verkkopankissa. Laitoin maanantaina tilisiirron tulemaan ja rahat olivat ilmestyneet eilen ANZ:aan. Suomessa kuluja 6,50e ja ANZ:n kahvikassaa piti viela tukea $10:lla. [/quote]

mitä v....a? meikäläiseltä viedään kyllä muistaakseni enemmän. en tarkalleen muista paljonko mutta yli kympin kuitenkin. saatana vie, taas kusetetaan,

maailmalla79

ööh, miks tuolla lukee "voi jumpe vie?

mikakorkko

kiitokset näistä viesteistä! :god:

riaapa

LainaaAlkuperäinen postittaja maailmalla79
ööh, miks tuolla lukee "voi jumpe vie?

Heheh... Se on se Joukon akubrafiltteri joka taas toimii. Täällä ei nimittäin sopimatonta kielenkäyttöä suvaita! :hahhaa
Riina

maailmalla79

Heheh... Se on se Joukon akubrafiltteri joka taas toimii. Täällä ei nimittäin sopimatonta kielenkäyttöä suvaita! :hahhaa [/quote]

Scheisse !!! Suvaitaanpas !!!:hahhaa:hahhaa

Jouko

Jeeps Riina on oikeassa voimasana filtteri iski salakavalasti pahaa aavistamattoman suivailijan tekstiin!


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

eevis

hehheh... :)

maailmalla79 :) Jos rahansiirtomaksut ärsyttävät, ota Silpun vinkistä vaarin, käytin itsekin Moneybookersia, ja Ausseista Suomeen siirto oli summasta riippumatta aina vain se pari doltsua, jonka Westpac laskutti siirrosta Commonwealthiin vai Nationaliin vai missä se nyt Moneybookersin tili Ausseissa olikin...
Dees - We will bloody bounce back!!!


RUU

Jos minä saan sanoa (vastaan jo ennenkuin kysyttiinkään :coolh) niin katsokaapa millä vaihtokurssilla ne teidän rahanne tulevat perille. Uskallan tokaista, että sillä pankin palkkiolla ei ole penninkään väliä silloin kun se todellinen tulo siitä transaktiosta otetaan vaihtokurssilla keplottelemalla. Ja siihen voi olla vähemmän vaikutusvaltaakin tällaisella pienasiakkalla. Eli hakekaa mieluummin rahansiirtoreitti, jossa kurssi on kohdallaan. Siitä kannattaa vaikka vähän maksaakin hätätilassa. :o

Nimimerkillä "13,50 e suomalaiseen pankkiin ja $0 täkäläiseen ovat peanuts kun näkee että pieneenkin vaihtokurssin heilahdukseen katoaa moninkertainen summa..."
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

eevis

Ruu :) Juu näin voi olla, eihän mikään firma niitä rahoja hyvää hyvyyttään siirtele. :) Moneybookersin kurssit ainakin vuonna 2005 olivat minun hyvin suppeissa vertailuissani hyviä. Pikemminkin minusta tuntuu, että firma ottaa todellisen palkkionsa siitä, että ne rahat lojuvat heidän tilillään hetken? Huomasin pari kertaa, että sähköposti-ilmoitusta rahojeni saapumisesta Moneybookers-tililleni ei ollut vielä tullut, mutta sielläpä ne jo olivat. Seuraavana päivänä sitten tuli meili. No, valuuttakurssit nyt ovat harrastelijalle joka tapauksessa hiukan onnenkauppaa. :):confuse
Dees - We will bloody bounce back!!!


Kami

Juuri syyskuussa 2006 siirsin kaverille Melbourneen ANZ pankin tilille rahaa. Tarkoitus oli, että kaverilla on 90 euron verran dollareita ostokseen, joten klikkasin Osuuspankin maksulomakkeessa, että maksan oman ja kaverin pankin kulut... Oman pankin kuluja maksoin sitten 6 euroa ja kaverin pankin kuluista tuli vielä 14 EUROn lasku... eli niin kalliiks tuli, että ens kerralla lähetän kirjeitse jos lähetettävä summa on alle 100 euroa!!
Cheers !
(There\'s no better beer than VB)