Matkavakuutusjuttuja

Aloittaja SallaH, maaliskuu 29, 2004, 20:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

SallaH

KYLLÄ, olen käyttänyt hakulaatikkoa ja lukenut kaiken sen avulla löytyvän. :) Älkää purko.

Sitä vain mietin, että olenko ihan tampio jos lähden WH-reissulle vain matkaTAVARAvakuutuksen turvin? Tiedän tiedän, jos ei ole varaa vakuutukseen, ei ole varaa matkustaa. Tuntuu vaan siltä, että Medicaren lisäksi yksityinen vakuutus olisi turha.
Vaihtarivuoteni aikana sairastelin pari kertaa ja aina selvisin Medicaren avulla hyvin, suoraan sanoen ketutti tajuttoman kallis vakuutus, joka minulla tuon vuoden aikana oli.

Alun perin oli tarkoitus ottaa matkavakuutus siksi, että minulla on polvivika, joka ei tosin ole häirinnyt vuosiin, mutta vara ei tietenkään venettä kaada... Ikäväkseni havaitsin, että jos polveni menee taas esim. sijoiltaan, matkavakuutukseni ei hoitoa korvaa, koska se on jo vanha vika. :(

Miksi siis ottaisin vielä ylimääräisen vakuutuksen? Neuvokaa, kertokaa kauhutarinoita, mitä vaan. :??

Jaaks

Salla :D

Kuka nyt puremaan alkaisi :??

Aivan oma asiasi jos otat ylimaaraisen vakuutuksen tai et.  Jos luotat polveesi, etta se ei aiheuta mitaan harmeja matkan aikana ja olet varovainen, ettet aseta mitaan ylimaaraisia rasituksia sille niin tule ihmeessa vain "medicare" suojanasi.

Jos jotain tapahtuu ja joudut vaikka polvileikkaukseen, etka voi lentaa turistiluokassa takaisin kotiin (kuten kavi ystavalleni Suomessa vierailun aikana - ja joutui lentamaan takaisin tanne Business Class jalka kipsissa, mutta onneksi oli vakuutus joka maksoi sen ylimaaraisen pari tonnia) - omahan on riskisi ja kaikkea voi tapahtua.  Voisin kylla kertoa muitakin  ei - kauhu tarinoita - vaan tosi tapahtumia, mutta vakuutus on monta kertaa pelastanut tuhansien dollareiden maksuilta :D ja loppujen lopuksi ne on maksaneet vain ehka alle
dollarin/paiva :o

eevis

Tää on vanha kliseinen sanonta, mutta ei vara venettä kaada... :)

Kuten Jaaks jo kommentoi, eihän siitä per päivä varmaan kallis siitä vakuutuksesta tule. Sitten jos sinulla on "ylimääräinen" vakuutus, voit ainakin huolettomammin nauttia olostasi. Eikä yllättävä polven hajoaminen tms. juttu pilaa matkaasi. Yleensähän vakuutuksissa maksaa ns. tyhjästä kun "ei mulle nyt kuitenkaan mitään tapahdu", mutta ainakin mulle se oma mielenrauha on sitten loppupeleissä sen rahasumman arvoinen.

Näin tätimäisesti kommentoi

eevis
Dees - We will bloody bounce back!!!


jounij

Juuri tämän kesäisellä lomallamme piti yksi seurueemme turistijäsenistä viedä ambulanssilla sairaalaan. Ambulanssi ajoi noutomatkalla edestakaisin ehkä noin 60 kilometriä (mikä on Australian kokoisessa maassa pieni matka). Myöhemmin saimme kotiimme tuosta matkasta noin $750 laskun. Se olisi tehnyt jo tympeän loven matkakassaan, jos ei olisi ollut vakuutusta - muista tuosta tapahtumasta aiheutuneista kustannuksista puhumattakaan (joista tosin suuren osan - muttei kaikkea - olisi voinut välttää käyttämällä pelkästään julkisia sairaanhoitopalveluita).


Yhden kunnollisen matkavakuutuksen ottamista puoltavan esimerkin lisää
Jouni
Canberra

SallaH

Otin matkavakuutuksen sitten. Eipä tuo nyt hirmuisen kallis ollut (varsinkaan kun en koko vuotta reissussa ole), ja kaipa siitä mielenrauhasta kannattaa tosiaan maksaa. :)
Siellä kun on kylmäkin talvella, ties vaikka vilustun enkä jaksa jonottaa terveyskeskuksessa... ;)

Jouko

SallaH,

Vaikka niin huono tsäkä kävisi että flunssa pääsisi iskemään, niin arvauskeskukseen et joudu menemään sillä semmoisia ei periaatteessa ole.

Lääkärille mennään yksityisvastaanotoille joissa suomalaiset saavat passia näyttämällä perus-lääkäripalvelut edullisesti.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

SallaH

LainaaAlkuperäinen postittaja Jouko
Lääkärille mennään yksityisvastaanotoille joissa suomalaiset saavat passia näyttämällä perus-lääkäripalvelut edullisesti.

Mitä h...? Kyllä minä Adelaidessa ainakin kävin jonkinsorttisessa terveyskeskuksessa lääkäröitävänä. Vai pettääköhän muistini nyt pahasti...? :?

Jaaks

Salla :D

Onhan niita "terveyskeskuksiakin" joissa et voi valita hoitavaa laakaria vaan saat ensimmaisen joka on vapaana, mutta itsekin kayn aina samalla yksityslaakarilla, jolla olen kaynyt viimeiset 12 vuotta :D

chilifinn

Jouko, viitaten lausahdukseesi: "Vaikka niin huono tsäkä kävisi että flunssa pääsisi iskemään, niin arvauskeskukseen et joudu menemään sillä semmoisia ei periaatteessa ole."
En voi olla kommentoimatta että ei ole arvauskeskuksia sen paremmin Suomessa kuin Australiassakaan! Itse nostan hattua terveyskeskusten henkilökunnalle, niin sairaanhoitajille, avustajille kuin lääkäreille,  joista muuten Suomessa useat ovat pätevyydeltään yleislääketieteen erikoislääkäreitä.  Kiire- ja säästöpaineiden keskellä he tekevät parhaansa.
Se, että Australiassa voi ilmeisesti vapaammin valita oman lääkärinsä on kyllä mielestäni hyvä asia ja ilmeisesti siellä terveydenhuolto on korkeatasoista kuten Suomessakin. Sen verran mitä olen lueskellut, niin hyvin samantyyppisistä ongelmista keskustellaan kuitenkin molemmissa maissa. Rahat loppuu, väestö ikääntyy jne...
Mitä diagnostiikkaan tulee niin maasta ja sektorista riippumatta eri tautien todennäköisyyksiä ja hoitovaihtoehtoja joudutaan aina puntaroimaan, mikä on kuitenkin eri asia kuin arvailu.
Suomessa olisi paljon korjattavaa, mutta halusinpa kuitenkin sanoa puolustuksen sanan terveyskeskuksillemme, jotka kyllä tarjoavat puutteistaan huolimatta monenlaista hyvää palvelua.  

Tuli vähän paatosta mutta aihe on sydäntä lähellä, ja kukas se kissan hännän nostaa jollei kissa itse... Vaikka en itse terveyskeskuksessa työskentelekään

arixmel

Olen samaa mieltä edellisten kanssa että kyllä täällä yksityiselle mennään, eli meilläkin on lääkäri "just down the road" ja siihen on aina menty,,jotenkin ei ole edes ollut puhetta terveyskeskuksesta...toisin kuin suomessa asia oli minun kohdallani päinvastoin...taitaa sama pätea koulusysteemiin..
ai niin tämä on minun mielikuvani tilanteesta melbournessa. mutta kerran vein pojan maalla sairaalaan ja tilanne oli toinen eli kympit siellä terveyskeskukselle
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Jouko

Chilifin,

Ei millään pahalla, mutta tuolla arvauskeskus-nimellähän niitä aika yleisesti kutsuttiin. Tarkoitus ei myöskään ollut avata mitään Suomi-Aussi maaottelua terveydenhoito palvelujen tasosta. Molemissa maissa on omat hyvä puolensa. Tietysti kun aihe nyt tuli puheeksi niin voihan siihen hieman omista kokemuksista kertoakin.

Perheellämme on terveyskeskuspalveluiden  käytöstä hyviä ja vähemmän hyviä kokemuksia. Huonot kokemukset johtivat suomessa vakuutuksen ottamiseen ennen kuin ensimmäinen lapsi syntyi. Vakuutuksen ansiosta terveyspalveluiden saaminen suomessa onnistui aivan samaan tapaan kuin Australiassa ilman vakuutusta.

Täällä yleisesti käytössä olevan omalääkäri palvelun etuna on mielestäni se että, kohdallesi osuva lääkäri tai saamasi palvelu ei ole sattuman kauppaa. Lääkäriin mennessäsi tiedät kuka sinua hoitaa, ilman sen kummempia ihmettelemisiä. Pitkään jatkunut lääkäri potilas suhde on molemmille osapuolille pelkästään hyödyllinen, sehän on vähän sama kun vanhaa autoa käyttäisi samalla korjaajalla, joka tietää jo muutaman kuukauden tarkkuudella etukäteen mikä paikka seuraavaksi pamahtaa. :D

Kokemusteni perusteella lääkärille saa ajan joskus jopa puolen tunnin päästä. Normaali työajan jälkeen täytyy taas mennä yksityisille päivystäville lääkäriasemille tai kunnallisiin sairaaloihin. Voi muuten hyvinkin olla että, SallaH käynyt jommassa-kummassa noista?

Kokeiltu on myös omalääkäri palvelua keskiyöllä kotiin tilattuna, jossa sairastunutta lasta katsomaan on tilattu lääkäri kotiin. Lääkärillä on oma kuljettaja joka ajeluttaa tätä paikasta toiseen. Palvelu ei yllätykseksi ollut kovin kallista, ja osan tästäkin sai takaisin sairasvakuutuskassasta.

Asia on toinen kun puhutaan kunnallisesta sairaalahoidosta joka saattaa olla hyvinkin kirjavaa kuten chillifin mainitsikin. Karmaisevia esimerkkejä kunnallisista sairaaloista tulee tuon tuostakin television Current Affair ohjelmissa. Sairaalat ovat joutuneet käännyttämään ambulansseja toisiin sairaaloihin  koska paikkoja ei yksinkertaisesti ole osastolla vapaana.

Sen sijaan ylistän maasta taivaaseen Australialaisia kätilöitä, nuorin lapsistamme syntyi Brisbanen Mater Children's Hospitalissa jossa kohtelu oli suorastaan ylellistä. Synnytyshuone oli tuolloin ?92 kodinomainen, kaikki kojeet oli piilotettu kaappeihin, henkilökunta 16h maraton synnytyksessä jatkuvasti saatavilla ja aina valmiina auttamaan. Isälle tuotiin teetä ynnä muuta naposteltavaa äitiä hierottiin ja hoidettiin herkeämättä. Työpaine oli varmasti näilläkin kova mutta työtä tehtiin yhtenä tiiminä hymy ja huumori mielessä.

Vanhin lapsistamme syntyi Hyvinkäällä jossa palvelu oli myös ammattimaista, ?erittäin asiallista? ja asiansa osaavaa. Toimitus suoritettiin erittäin rutiinimaisesti kaikella oli tarkka paikkansa jopa mukana olleella isällä. :D

Varmasti näistä kahdesta systeemistä sopivasti yhdistelemällä saisi erittäin hyvän systeemin.

Kirjoittaa erittäin syvää kunnioitusta terveydenhoitoalan henkilökuntaa (varsinkin vaimoa):god::god::god: kohtaan tunteva Jouko.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

chilifinn

Hei Jouko,
niin arvelinkin ettet pahalla mitään kirjoittanut. Tuo termihän on ollut pitkään käytössä ja jaksoi se itseänikin pitkään huvittaa. Nykyisin vain kun on sivusta seurannut tuttavien uurastusta kyseisissä paikoissa niin tuo termi on ruvennut  harmittamaan. Siksi halusin kirjoittaa puolustuspuheen, vaikka se voikin vaikuttaa härkäsen tekemiseltä kärpäsestä... Sorry.. En tarkoittanut olla kurttuotsainen! Tällaiset lyhyet viestit ilman bodylanguagea taitavat helposti vaikuttaa vielä napakammilta kuin miksi ne on tarkoitettu.

Nuo sinun ja muiden vertailevat kokemukset eri palveluista ovat omasta mielestäni hyvin mielenkiintoisia, ja maaotteluhenkikin on ihan OK! Omasta mielestäni täällä Suomessakin olisi hyvä olla tarjolla joustavammat ja yksilöllisemmät palvelut.

Mitä matkavakuutukseen tulee niin itsekin asetun kannattajien joukkoon. On uskomatonta mitä kaikkea matkoilla voi tapahtua.

Terveiset pakastuvasta pohjolasta ystävällisessä hengessä, Chilifinn:)

mette

Never go to a doctor whose office plants have died :D

josefiina

Muistaisin,etta oman laakariaseman aulassa ois  tekokukkia :hahhaa

josefiina

Reija

Nostampas tuon vakuutus asian uudestaan poydalle kun nyt omakohtaisesti kirves kavi omaan nilkkaan...

Ihmeessa ennen kuin lahdette tanne, ottakaa matkavakuutukseenne lisaksi invaliditeetti turva!!! Mulla kavi nain etta omasta matkavakuutuksesta se puuttui ja nyt en saa mistaan korvauksia menetetyista tyopaivista ja siita syysta kasvaneista muista lasku pinoista ( vuokrat ja elaminen...)

Eli never know!!! Eli silla parin kymmenen euron lisayksella matkavakuutukseeni olisin nyt ilman huolia :D

Miten se menee " oppia ika kaikki "

Eli ottakaa matkavakuutukseenne invaliditeetti turva, joka tapaturman sattuessa korvaa paiva rahaa, joka kompensoi menetettyja tyopaivia...

Taalla reppurina kun on aika oman onnensta nojassa kun ei kuulu minkaan systeemin piiriin :D

Surffari

?lk??k? j?tt?k? kamojanne autoon siin? uskossa ett? ne korvataan kuitenkin!

Lukekaa vakuutusehdot!

SallaH

Mina taalla taas... :) Taytyy kylla kirjoittaa etta olen samaa mielta Reijan kanssa. Kirves osui minunkin nilkkaani ja jouduin piipaa-autolla sairaalaan influenssan kourissa. Medicare paikkasi kylla, mutta matkavakuutus lammitti loppulaskua maksaessa. Olisihan se pitanyt arvata, etta se koira alahtaa... ;) Mutta niin, olen varsin onnellinen, etta paatin sen matkavakuutuksen sittenkin ottaa. Vinkkina vain tuleville sukupolville.

Little Pumpkin

Nostelen tässä vähän vanhaa aihetta ja kyselen muilta matkaajilta, että millaisia summia olette ottaneet kuoleman- ja invaliditeetin varalta? Vakuutusyhtiössä tarjottiin vakuutusta, jossa noi molemmat on 40 000 egee ja Sampo-pankissa vakuutusta jossa molemmat oli piirun verran alle 17 000 egee. Aika suuri ero noissa on, nyt kai sitten vaan pitäis päättää, että minkä arvoisena itseään pitää? :D :D

Meillä on pankin asuntolainassa tuo kuolemanvaravakuutus eli jos jompikumpi meistä heittää veivinsä, korvaa se kuolleen osuuden asuntolainasta.
~My mind does not only wander. Sometimes it leaves completely~

dachicah

Hei!

Tästä aiheesta on varmasti kirjoitettu jonkin verran, mutta kysyisin nyt ihan lyhyesti, että mistä saisi edullisimman vuoden matkavakuutuksen? Olen kauhistellut vakuutusten hintoja sillä esim. Kilroylla vuoden matkavakuutus tulee maksamaan lähes 1000e!!!!
-Heidi

Silppu

If:stä kannattaa kysyä. Muistaakseni jotain alle 300e/vuosi. Jos vahinkoja sattuu, niin kannattaa pyytää myös että saisi lähettää kuitit suoraan If:lle eikä ensin KELAan.

Jos on kotivakuutus, niin sen voi muuttaa matkatavaravakuutukseksi.

Niin ja varmaan muitakin näin edullisia vakuutusyhtiöitä löytyy. Kannattaa siis tehdä tarjouspyyntökierros.
 
Silppu

dachicah

Itse sain Ifiltä tarjouksen mikä oli 550e. Halvin löytämäni on nyt Tapiolasta ja sekin on lähellä 500 euroa. Kalliiksi tulee tuo vakuutusten ottaminen.
-Heidi

zetax

Kyllä se minullakin oli 500? vuosi ja Pohjolan easy vai mikä olikaan paketti jossa matkavakuutus eurooppalainen nimellä. Eli oli joku paketti alle 26 vuotiaille, tämä oli ilmeisesti silloin halvin vaihtoehto 2004 mulle.

Mutta halpoja nuo on joka tapauksessa. Tiedän yhden tapauksen jossa eräs mieshenkilö joutui onnettomuuteen thaimaassa, jalka vaati ehdottomasti leikkauksen muuten hän olisi halvaantunut. Noh, ei ollut vakuutusta joten ei muuta kuin rahankeräys sukulaisten kesken aikaan ja kun joku 10 000 ?:n summa oli kasassa niin homma hoitui.

dachicah

Niin tottahan se on, että ilman vakuutusta on aika heikoilla jäillä jos sattuu jotain. On se kuitenkin aika hirveetä maksaa yhdestä vakuutuksesta melkeen menolennon verran.
-Heidi :nuttu:

dachicah

Lueskelin noita vanhoja viestiketjuja, mutta haluaisin vielä varmistaa että kannattaako siis ottaa Suomesta hoitokulut korvaava vakuutus (matkavakuutus) vaikka hommaisikin Medicare-kortin Ausseissa? Toisaalta tarviiko Medicare-korttia jos on suomalainen matkavakuutus?

RUU

Matkavakuutus korvaa esim kuntoutuksen ja välineitä, joita Medicare ei välttämättä kata.
Itse akuutin vaiheen lääkärihoidot ja lääkkeet voitkin saada Medicaren piikkiin mutta me esim. olemme joutuneet käymään keskustelua maksumiehestä jo kontrollikäynneillä (ja tämä vain 1 kk tapahtuman jälkeen kesken parantumisen).

Suosittelen siis ehdottomasti matkavakuutusta, se on ehdottomasti hintansa väärti jos tarvetta on ja oikaisee monta mutkaa. Toisaalta vakuutusasioiden hoito täältä Suomeen voi olla hidasta ja/tai kalliimpaa kuin Medicaren suuntaan.
Nuo teidän saamat hinnat 500 e/v tai yli taitavat perustua vähäiseen asiakassuhteeseen, tms. Isommillekin perheille on saatu halvemmalla (tyyliin 300 - 400 e/v monen hengen vakuutuksesta, kuten Silppu huomautti), joten kyselykierrosta vaan jatkamaan ja hinnoitteluperusteita penkomaan.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Silppu

Kyllä täällä ihan hyvin pelkällä Medicare kortilla pärjää. :sormetr Toivottavasti on sellainen viisumi että sen voi saada. Erikoislääkärikäynnit tietty maksaa maltaita. Vinkiksi vaan että hampaat kannattaa hoidattaa kuntoon Suomessa.

Perusterveydenhuolto toimii oman kokemukseni mukaan paremmin kuin Suomessa (aina saa ajan lääkäriin samalle päivälle, jos on tarvetta), eikä lääkärikäynnin hintakaan ole ihan mahdoton Medicaren palautusten jälkeen. Kriittisiin leikkauksiin pääsee kyllä julkisen kautta. Eli Thaimaahan tai vaikka USA:an tämän maan systeemiä ei kannata verrata.

Periaatteessa muuten Kelaan pitäisi ilmoittaa jos on siirtynyt toisen maan medicare systeemiin. Saattaa sitten vaikuttaa Suomen systeemissä pysymiseen.

Silppu

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja Silppu
Kyllä täällä ihan hyvin pelkällä Medicare kortilla pärjää. :sormetr Toivottavasti on sellainen viisumi että sen voi saada.

Ehkäpä edellämainitut viittaukset medicare-korttiin tarkoittivat lähinnä sitä, että Suomella ja Australialla on kahdenkeskinen sopimus akuuttien tapauksien sairaalahoidosta toisen maan kansallisen sairausvakuutusturvan piirissä oleville samoilla ehdoilla kuin omillekin kansalaisille. Tästä avusta nauttiakseen suomalaisella siis pitää olla KELAn sairausvakuutusturva.

Tässä kannattaa kuitenkin huomata, että koska Australian julkinen ilmainen terveydenhuolto ei kata ambulanssikuljetuksen hintaa oman maankaan kansalaisille, niin ei se kata sitä suomalaisille vieraillekaan. Kannattaa muistaa, että jo yksi muutaman kymmenen kilometrin mittainen ambulanssikyyti saattaa helposti maksaa yli 500 euroa.


Vakuutuksia ehdottomasti myös suositteleva
Jouni
Canberra

Rockola

LainaaOriginally posted by jounij
Australian julkinen ilmainen terveydenhuolto ei kata ambulanssikuljetuksen hintaa oman maankaan kansalaisille
Paitsi Queenslandissa. No, tarkalleen ottaen sen maksavat sahkonkuluttajat, mutta julkista on ja ilmaista.

http://www.ambulancecover.qld.gov.au/
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

RUU

LainaaAlkuperäinen postittaja Rockola
Lainaaambulanssikuljetuksen hintaa
Paitsi Queenslandissa. No, tarkalleen ottaen sen maksavat sahkonkuluttajat, mutta julkista on ja ilmaista.
Medicaren toimistossa meille kerrottiin, että tuo QLD:n ambulance levy kattaa ko. taloudessa asuvat ja heillä sillä hetkellä vieraana olevat.
Mutta entäs sitten, jos oletkin vaikka matkalla NSW -> NT sattumoisin QLD:n kautta, mahtaako silloin kattaa (kun ei kenenkään levy kata sinua) ja meneekö silloin kyyditys omasta taskusta?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaaks

Omasta taskusta menee, jos ei ole omaa vakuutusta.


LainaaSince 1 July 2003, all Queensland residents have been automatically covered for the cost of emergency ambulance services, anywhere, anytime across Australia.

Tämä Queenslandin sähkölaskuun sisältyvä ambulanssimaksu korvaa siis vain Queensland Residents.

epe

Otettiin vakuutukset IFistä vuodeksi, olivat kilpailutuksen mukaan edullisimmat ja siellä oli muutama aktiviteetteja rajoittava pykälä paremmin kuin mm. Pohjolalla ja joillakin muilla yhtiöillä. Kannattaa katsoa tarkkaan ehdot.

Kyllä nuo vakuutukset takaavat mielenrauhan todella hyvin ja jos on pitkään reissussa niin voivat maksaa helposti itsensä takaisin. Edellisellä reissulla levisi kannettava, mutta sitä ei edes tarvinnut laittaa vakuutukseen kun siinä olikin vielä takuuta jäljellä. Tällä kertaa on jo maksanut itseään takaisin, kun kävin hakemassa 600aud arvosta hampaankorjausta (tai siis toivotaan että maksavat rahat takaisin :S ). On kyllä totta, että vakuutukset on aika suolaisen hintaisin, mutta hintansa väärtejä kylläkin...

dachicah

Heip! Vielä kysymys matkavakuutuksesta eli kannattaako ottaa nyt Suomesta lähtiessä vuoden matkavakuutus vai kannattaisiko ottaa esim. vaan se 3kk vakuutus ja hommata Ausseissa joku uusi (halvempi) vakuutus? Olen reissussa luultavasti vuoden ja matkustaja- ja matkavakuutus maksavat n. 500e koko vuodeksi...

jounij

"Vakuutus" ja "matkavakuutus' -sanoilla löydät haulla aika paljon luettavaa aiheesta. Voi olla ei-paikallisille vaikeaa (tai kukaties jopa mahdotonta) saada täältä paikan päältä sitä korvaavaa vakuutusta sitten kolmen kuukauden jälkeen.


Arvelee
Jouni
Canberra

Raiwå

Hmmm :pepsodent

Meikalaisella on helppoa matkaaminen, kun maksan kulta visalla matkaliput, kirjoittaa visa matkavakuutuksen kaikille ostetuille lipuille matkan ajaksi.

Oli ihan vertailussa hyvat katteet kaikille mahdollisille tapauksille.

En kylla kysynyt miten kay jos mayrakoira puree nilkkaan matkan aikana :roue:roue:roue




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

wendolene

Vakuutusasioita on puitu taalla jo useamman kerran, mutta kyselisin silti asiasta viela...
WH vuodelleni minulla on Medicare ja Suomesta otettu tyyris vakuutus, vietan ensi
vuoden ensimmaisen puolikkaan Australiassa turistiviisumilla ja mietin millaisen vakuutuksen
siihen ottaisin. Voinko ottaa vakuutuksen taalta kasin vai pitaako turistiviisumilla olla
"normaali" matkavakuutus? Ja ikuisuuskysymys: Tarvitaanko sita erikseen jos on jo
medicare?

eevis

wendolene :D Muista ainakin sitten varmistaa, että ne vakuutukset mitä sinulla onkin kattavat ne ambulanssikyydit, kuten yllä on jo varoitettu. Pelkällä Medicarellahan niitä tyyriitä kyytejä ei korvata.
Dees - We will bloody bounce back!!!


Wildur

Täytyypä noista ambulanssikyydeistä kysellä viksummilta:

Mulla oli juuri australialaisia tuttuja kylässä Suomessa ja Suomi-roadtripin aikana (joskus toistepäin:XXXX) tietysti tenttasin tuttuni, jotka matkailualalla ovat töissä ja joilta saa aina hyviä vinkkejä.

Eräänä iltana tuli kysyttyä noista ambulanssikyydeistä ja millaisia vakuutuksia paikallisilla on, jos nuo kyydit kerran muuten niin kalliita ovat. Kuulemma lähes kaikki paikalliset lunastavat jonkun kortin - jonka nimeä en tietty saa päähäni, johtuiskohan siitä että oli kosteeta sekä mökin ulko- että sisäpuolella :pepsodent - muutamalla kympillä, jonka jälkeen ambulanssikyydeistä maksetaan joku ihan minimaalinen omavastuu.

Seuraava kysymys tietty mun suunnasta on voiko non-resident ja vielä WH-viisumilainenkin tuollaisen turvan itselleen lunastaa, koska tämähän olisi selkeästi halvin vaihtoehto tuohon. Tästä eivät nuo tutut sen enempää tienneet.

Tietääkö joku tästä enemmän? Tai jos joku ees osaisi tälle kana-aivolle jottai nimiä kertoa niin ystävämme kuuklekin varmasti auttaisi...:P

Wildur

Raiwå

Wildur :eye:

On sitä kosteutta varmaan ollut ihan jokapaikassa :o

Äkkiseltään en osaa sanoa muuta kuin, ei yksittäistä ambulanssivakuutusta ole missään saatavissa.
Kaikki yksityissairaalavakuutuksia myyvät kauppaavat kylläkin niitä erikseen.
Muutama linkki alle avuksi.

Ambulance cover
Overseas visitors
Hakutuloksia

Toivottaa




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

RUU

Suomalainen matkavakuutuskin todennäköisesti korvaa ambulanssikyydit, jos tuollaisen vakuutuksen itselleen on ottanut & saanut. Lukekaa ehdot ennen vakuutuksen ottamista, niin homma on selvä.

Meillä vakuutusehdoissa lukee:
* [Sairauden tai vamman] Hoitokuluihin sisältyvät
- tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset lääkärin määräämistä tutkimuksista ja hoitotoimenpiteistä...
- välttämättömät ja kohtuulliset matkakustannukset edellä tarkoitettuun tutkimukseen ja hoitoon lähimpään hoitolaitokseen...

Jos jotain keljumpaa matkalla sattuu, ambulanssi on monesti se välttämätön ja kohtuullinen tapa siirtyä hoitoon ja sillä pääset taatusti lähimpään sopivaan hoitopaikkaan...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Raiwå

Ruu :)

Lainaa* [Sairauden tai vamman] Hoitokuluihin sisältyvät
- tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset lääkärin määräämistä tutkimuksista ja hoitotoimenpiteistä...
- välttämättömät ja kohtuulliset matkakustannukset edellä tarkoitettuun tutkimukseen ja hoitoon lähimpään hoitolaitokseen...

Nyt en ala pilkkua venyttämään, mutta minun mielestä tuossa kahdessa lauseessa ei puhuta ambulanssista vaan ainoastaan lääkärin määräämään hoitoon siirtymisestä?
Jos suomen laki sitten asiasta hieman löyhemmin tulkitsee sen sisältävän sairaskuljetuksen sairaalaan tai lääkärille, siihen en ota kantaa.
Jokatapauksessa asia on niin, että jos esim joudut siirrettäväksi ambulanssilla muutaman sata kilometriä hoidon takia, joudut kustantamaan sen kuljetuksen omasta taskustasi, ja jälkikäteen sen anomaan vakuutusyhtiöltäsi takaisin.
Jos ei sinulla ole esim matkakassassa ylimääräistä $2,500 heittää sairaskuljetukseen, ota paikanpäältä se vakuutus joka ei maksa paljon mitään, ja nauti rauhassa lomakassasi tuhlaamisesta omiin tarkoituksiisi.

Ihan vaan sellanen oma mielipiteeni tämä on ja ei välttämättä kirkossa kuulutettu fakta.



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.