WH- viisumilaisen mahdollisuudet työrintamalla?

Aloittaja hande, lokakuu 22, 2008, 17:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hande

Ollaan tässä kaverin kanssa lähdössä Brisbaneen marraskuun alkupuolella, ensimmäinen viikko hostellissa asuen ja samalla töitä ahkerasti etsien, joten kysymys kuuluu: mistä kannattaisi aloittaa töiden etsintä? Olen lukenut, että kannattaa selailla työilmoituksia paikallisista lehdistä, ilmoitustauluilta tai vaikka käydä itse suoraan paikan päällä tiedustelemassa tilannetta. Olemme molemmat kuitenkin avoimia kaiken työn suhteen, kyse voi olla enemmänkin siitä, mihin meidät vain huolitaan ;D
Kummallakin kokemusta ravintola- ja siivousalasta sekä koulutukset, mutta ehkä helpompaa olis kuitenkin aloittaa tästä reissaajien legendaarisimmasta duunista; hedelmänpoiminnasta.
Siispä eli millainen sesonki siellä mahtaa olla marraskuun aikaan ja ottavatko mielellään tuntipalkkalaisiksi sen pitemmittä puheitta, tarvitaanko työnhakuun työtodistuksia vai lieneekö niistä mitään apua kun eivät kuitenkaan vastaa tätä poimintakokemusta?
Paljon paljon kiitoksia jollekkin jo etukäteen! (kuka sitten vastaatkin) ;)

RUU

Lainaus käyttäjältä: hande - lokakuu 22, 2008, 17:49
mistä kannattaisi aloittaa töiden etsintä? Olen lukenut, että kannattaa selailla työilmoituksia paikallisista lehdistä, ilmoitustauluilta tai vaikka käydä itse suoraan paikan päällä tiedustelemassa tilannetta.

reissaajien legendaarisimmasta duunista; hedelmänpoiminnasta ...ottavatko mielellään tuntipalkkalaisiksi sen pitemmittä puheitta, tarvitaanko työnhakuun työtodistuksia vai lieneekö niistä mitään apua kun eivät kuitenkaan vastaa tätä poimintakokemusta?

Monet firmat ilmoittavat työpaikoistaan suoraan liikkeen ikkunassa. Silmät siis auki kun liikutte kaupungilla. Sanapari 'apply within' on suora vinkki kävellä sisään kysymään paikkaa.
Ikkunoiden lisäksi tietenkin paikalliset lehdet ovat hyvä tietolähde, hostellien ilmoitustaulut tiettävästi, ja rekryfirmat/-agentit.

Työtodistuksia täällä ei tunneta siinä muodossa kuin Suomessa. Lähinnä kaivataan suosittelijoiden yhteystietoja. CV (paikallisesti 'Resume') kannattaa pitää aina mukana, muutama siisti kopio, jotta voitte jättää sen putiikin pitäjälle märehdittäväksi.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

arixmel


Ei valttamatta lomalaiset kay noilla teollisuusalueilla kiertelemassa mutta tuli mieleen tuosta hedelman pominnasta yksi porras tuotantoketjussa ylospain, eli niiden pakkaaminen sun muu jalostaminen. Brissyn pohjoispuolella lahella Northgaten juna-asemaa (oisko noin 10-20 minsaa kaupungista ) on Golden Circlen tehdas ja joka ainakin yhden tv-ohjelman mukaan oli enne brissylaisten nuorten kesaduunipaikka (eli heilla on kausiluonteista tyota kun hedelmat on kypsia)

toivottavasti joku saa heilta duunin

http://www.goldencircle.com.au/default.cfm
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Jouko

Arixmelin kanssa samoilla linjoilla, uskoisin että kaikki vähänkin ottollisemmat paikat kaikkien hostellien ympäristössä on tarkkaan koluttu. Teollisuusalueilta sen sijaan löytyy paljon peiniä ja isoja yrityksiä joista voi löytyä väliaikaista ja pitempikestoista työtä. Eikä siihen toisiaan tarvitse autoa kun etsii Arixmelin mainisemian paikkoja julkisten kulkukuvälineiden reitiltä.  Kannattaa myös kokeilla noita duunin haku sivuja ja kokeilla niissä erillaisia TEMP LABOURERS hakusana kombinaatioita. Kokeilin Seekillä tässä pari...
http://www.seek.com.au/users/apply/index.ascx?Sequence=75&PageNumber=1&JobID=14160585
http://www.seek.com.au/users/apply/index.ascx?Sequence=85&PageNumber=1&JobID=14230192
http://www.seek.com.au/
http://www.careerone.com.au
http://mycareer.com.au/
Ääneen ajattelee
Jouko



- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

hande

Thanks.. niin paljon on erilaisia vaihtoehtoja joista etsiä töitä, joten kyllä niitä töitä varmasti jostain sitten löytää.  :peukkuy

Assa

Grunt Labour on tarjonnut ainakin aikasemmin hullun hyviä töitä mm. lihatehtaalla ja krokofarmilla. Kaivoksillekkin niitten kautta pääsee ja palkka on ihan hyvä. Kannattaa tsekkailla ja käyä niitten toimistoilla joita löytyy pitkin maata. Ja muistakaa että melkein kaikki mikä liittyy hedelmiin, lihaan, kalaan tai metsä/kaivosteollisuuteen kartuttaa kolmen kuukauden aikaa ja voi saaha uuen WH-viisumin.

http://www.coastalwatch.com/camera/cameras_large.aspx?cam=1300&state=QLD