Opettajille töitä?

Aloittaja Anna-Mari, toukokuu 08, 2006, 06:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anna-Mari

Hei!

Olemme poikaystävän kanssa suunnittelemassa WH-retkeä. Lähtökohtaisesti on ihan sama, mitä töitä sieltä sitten löytyy, mutta mitäs luulisitte, olisiko luokanopettajan pätevyydestä / työkokemuksesta mitään hyötyä? Onko kukaan tehnyt esim. opettajan sijaisuuksia, kouluavustajan töitä tai vastaavia? Englanti kyllä sujuu.

Onneksi on myös ravintola-alan pitkät kesätyökokemukset... :)

A-M

Aikis

Uskaltaisikohan tähän nyt vastata...

Kaikenlaisia kokemuksia kuulee. Päteväkään ulkomailla (vaikka olis UKsta) koulutettu opettaja ei saa niin vaan täältä hommia ilman lisäkoulutusta ja assessmenttia (siis tietysti virkaa tms.). Tuskinpa lyhyiden sijaisuuksien suhteen on sen helpompaa.  

Sitten toisaalta, kun menee riittävän kauas puskaan, sinne taas ei ole paikallisia innokkaita joten ainakin parille suomalaiselle kansankynttilälle onni on siellä ollut myötä.

Että kuten on nähty, yrittänyttä ei laiteta.

Anna-Mari

Hei,

joo, nuo assessmentit ja muut pätevyysvaatimukset on kyllä tiedossa. Niistä on ollut juttua jo aikaisemmin tällä palstalla. Ajattelin vaan, että olis ihan mielenkiintoista nähdä paikallinen koulumaailma, eikä välttämättä siis just opettajan näkökulmasta. No, katsotaan sitten paikan päällä.

A-M

Aikis

No jos vain kokemuksia haluat, etkä esim rahaa niin tuskinpa panevat hanttiin, jos ilmoittaudut vaikkapa kanttiinin vuorolistalle...

Vakavasti puhuen (kyllä tuo em ehdotuskin on ihan vakavasti otettavissa) ehkä ei olisi  mahdotonta päästä johonkin kouluun ikäänkuin havainnoijaksi. Jotkut koulut ovat ainakin täällä suurkaupunkialueella hyvin tarkkoja, keitä koulussa saa liikkua (turvallisuussyistä), mutta maaseudulla varmaan olisi joustavampaa.

Koulumaailma ja -laitos onkin kyllä todella kiinnostava, joten toivon sinulle onnea yrityksessäsi minkä tahansa keinon sitten keksitkin!

jounij

Jos palkan saanti ei ole tärkeää, niin esim. vammaisia kouluttavista erityiskouluista saattaisi olla mahdollista löytää vapaaehtoistyöpaikkoja.


Sellaisesta joskus kuullut
Jouni
Canberra

Jaaks

Anna-Mari,

Jos kohteenasi on Queensland, niin lasten kanssa toissa tekemiseen vaikka sitten vapaaehtoisena on vaatimuksena  "Working with Children Check ja Blue Card"


LainaaThe Working with Children Check is a detailed
national check of a person?s criminal history,
including any charges or convictions.

From 17 January 2005, all volunteers (unless
exempt) must have a Working with Children
Check and hold a blue card before they
start volunteering in any area of regulated
employment, regardless of how often they
come into contact with children and young
people.



RUU

Päteekö tuon clearancen hankkiminen mm. koulujen tuck shopeissa työskentelyyn, tms P&C -vapaaehtoistyöhön?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaaks

RUU,

Ei koske vanhempia tai lähisukulaisia (kuten isovanhemmat) joiden lapset ovat siinä koulussa.  Heidän apunsa täällä onkin hyvin kaivattua ja tervetullutta, koska huolta mistään ongelmista ei yleensä ole ja se samalla lähentää koulun ja kodin (lue = vanhempien) suhdetta.  Lisäksi se on omille lapsillesi mukava nähdä omat vanhemmat touhuamassa heidän ympäristössään.

Olen kuules itsekin ollut monen monta pihviä ja makkaraa paistamassa koulu BBQ'lla.  Helen taas käy parina päivänä viikossa auttamassa lapsia lukemisessa ja liikunnassa.  Noihin P&C hommiin ei ole ollut kiinnostusta niiden "poliittisen" luonteen vuoksi.

Jos haluat mennä sinne ihan vaan kiinnostuneena kansalaisena tekemään vapaaehtoistyötä, niin sitten kyllä tuo Blue Card vaaditaan jopa tuckshopiin ja P&C et varmaan pääsisikään.
P&C (Parents and Citizens Association) on lain alainen toiminta ja siihen valitaan ko koulussa käyvien lasten vanhempia.
Tämäkin tietysti taas vaihtelee hieman osavaltioittain, mutta periaatteessa sama kaikkialla.

LainaaWhere a Parents and Citizens? Association exists in a school, the Association is authorised by the Education Act Regulations to do the following:
·   It appoints a parent representative to the School Council and gives them the task of representing the collective views of parents.  The representative is elected by and from financial members of the P&C Association.
·   It acts as a forum where the collective parent view can be developed.  At P&C meetings, all parents have the opportunity to share their concerns, insights and knowledge with each other on school-related issues.  These can be raised for future discussion by the school council

Queensland Council of Parents and Citizens Associations Inc

 

Aikis

Anna-Mari, pätkähti tässä aamutuimaan mieleen, että tietysti Suomikouluissa, joita on lähinnä näissä osavaltioiden pääkaupungeissa opettajista - lyhytaikaisistakin - on aina pulaa ja varmaan ammattilainen olisi tervetullut. Mutta se on tietysti niin pientä toimintaa (muutama tunti viikossa) että ei sen varaan taloudellisesti voi mitään laskea. Mutta yksi lisämahdollisuus.

hmclehto

Itse olin parissakin koulussa Sydneyssa ja Perthissa erityiskouluavustajana. Siina tosiaan tarvitaan police clearance eli ota mukaan Suomesta, mutta sitten vaan allekirjoitat paperin johon tarvitaan pari Id.ta ja osoite siina kaupungissa jossa olet tyota hakemassa. Ja "vannot" ettei sinulla oile rikosrekisteria ja voit aloittaa tyot yleensa saman tien. Ne tarkistaa sitten taustat ja se maksaa muistaakseni n.$30 AUSD.
Onnea matkaan

TiinaA

Juupa juuuuuu, täytyy vielä kerran kertoa, että Suomi-koululla Melbournessa kaipaamme opettajaa pienten ryhmäämme elokuusta lähtien....

Rikastua ei palkoillamme voi, kokoonnumme joka toinen lauantai, mutta pieni lisätulo on kenties paikallaan!

T. rahastonhoitaja Tiina
tiina . ayris ;at: gmail.com

jounij

Sori, en halua polkea kenenkään varpaita, mutta minulla on vahva käsitys, että muissakin Australian Suomi-kouluissa otettaisiin tervetulleena vastaan opettajia edes lyhytaikaiseen työsuhteeseen. Palkka tosin ei liene suunnattoman suuri muissakaan Suomi-koulukaupungeissa, mutta jotain siitäkin jäänee sopivalle kanditaatille taskun pohjalle - taatusti mukavasta kokemuksesta puhumattakaan!


Vihjaa
Jouni
Canberra

khati

Opettajanhommia ei ole mahdoton saada. Queenslandissa opettajarekisteroinnin saa lapaistyaan kielitestin (IELTS tai ISLPR) tarpeeksi korkein pistein ja tietysti pitaa olla opettajan paperit Suomesta. Reksiteroinnin jalkeen voi vapaasti hakea toita. Viisumin saaminen on paljon hankalampaa. Todennakoisesti myos toiden saaminen WH-viisumilla on vaikeampaa. Itse aloitan yksityisessa tyttokoulussa maanantaina liikunnanopettajana. Ja siksipa onkin hymy korvissa. :)

Niin ja ISLPR on muuten helpompi testi!!! Kokemus puhuu...

Tsemppia kaikille opekollegoille!!!
Khati