Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Asuminen - eläminen => Aiheen aloitti: ari - elokuu 26, 2009, 23:39

Otsikko: mielenterveys
Kirjoitti: ari - elokuu 26, 2009, 23:39
Onko mahdollista päästä Australiaan, jos on diagnosoitu mielenterveysongelma? entä viisumi? (yli 31)
Entä jos on, kuinka helposti saa lääkkeet ja tarvittavat hoidot , terapiat yms.
Otsikko: Vs: mielenterveys
Kirjoitti: AP - elokuu 27, 2009, 13:13
Teres!

Riippuu varmaankin viisumista. En tosin lähtisi ensimmäisenä tuollaista asiaa mainitsemaan ellei viisumi edellytä jotain erillistä todistusta mielenterveyden tilasta. Joka toisella suomalaisellahan on ollut/on mielensä kanssa ongelmia. Se miten ne määritellään missäkin tilanteessa tai mitä todistuksia mielentilansa todistamisesta tarvitaan on eri asia. En siis turhaan nostaisi tuota asiaa esille.

Kansainvälisten lääkefirmojen lääkkeitä saa varmasti paikallisilta yksityisiltä, jos otat vanhat lääkkeet/reseptit mukaan. Ausseis on kuulemma pätevä terveydenhuolto ainakin yksityisellä puolella, joka tosin on ainoa mitä meidän kannattaa käyttää.

Nämä siis omana näkemyksenäni asioista.
Otsikko: Vs: mielenterveys
Kirjoitti: Wilmina - elokuu 29, 2009, 00:06
Ari, viisumista en tiiä mutta diagnoosista riippuen voi vakuutuksen saaminen olla vaikeaa, myös turistiviisumin yhteydessä.
Mutta jos on vielä terapia kesken, ni kannattaa varmaan keskustella terapeutin kanssa oletko valmis muuttamaan elämää - jos siis ihan pidempiaikaista muutoa harkitset? Terapia ilman kelan apua tulee kyllä kalliiksi... 
Otsikko: Vs: mielenterveys
Kirjoitti: typsy - elokuu 29, 2009, 12:41
Opiskelijaviisumia hakiessani minun piti käydä Suomessa paneelilääkärillä lääärintarkastuksessa, jossa myös kysyttiin kaikki mahdolliset hoitoa vaativat sairaudet. Lääkärin laskeskellessa painoindeksiäni kysyin, että mitäs jos olisi jokin krooninen, jatkuvaa hoitoa vaativasairaus (diabetes tms.), ja lääkäri sanoi, että siinä tapauksessa täytyy etukäteen tehdä Suomessa oman lääkärin kanssa hoitosuunnitelma, jolla näytetään viranomaisille kuinka on aikonut järjestää hoidon Australiassa olonsa ajan. Tarkoitus on hänen mukaan, ettei vain missään tapauksessa putoa Australian maksettavaksi .. Hän oli myös sitä mieltä, että sairaudet saattaisi hankaloittaa viisumin saantia. Lääkärintarkastus oli aika perusteellinen, esim. omat lukulasit piti olla mukana ja lääkäri arvio näön sen perusteella, riittääkö lasit oleskelun ajaksi vai onko vaaraa, että saattaisin tarvita uudet oleskeluni ajalla.

Tämä siis omana kokemuksena tammikuussa hankitusta opiskelijaviisumista, jonka sain koko jatkotutkinnon suorittamisen ajaksi eli 1,5 vuodeksi. Pakollinen vakuutus, joka oli otettava viisumin saadakseni, ei korvaa kuin perusjutut ja usealla vastaanotolla joutuu itse maksamaan ensin, ja voi sitten hakea korvauksia... joita ei mm. hammashoidoista saa, nimimerkillä yllättäen lohjennut hammas.

Turistiviisumiin saannille ei varmaan ole esteitä, mutta toisaalta, silloin voimassa on yleensä Suomesta hankittu matkavakuutus, jotka useimmiten eivät korvaa sairauksia, jotka olivat jo lähtiessä, joten paikalliset hoidotkin ovat silloin omakustanteisia.



Otsikko: Vs: mielenterveys
Kirjoitti: Turska - syyskuu 01, 2009, 23:17
Olen läpäissyt tuon paneelilääkärin tutkimuksen parikin kertaa, vaikka aikaisempia mielenterveysongelmia on ollut ja pitkä terapiakin takana. Asia on tosiaan niin, että näitä mielenterveysasioita ei kannata ottaa esille ko. tutkimuksen aikana. Suoraan ei lääkäri kysynyt mielenterveydestä. Eri asia on sitten, jos kunto on niin huono, että lääkäri saattaa ja päällepäin nähdä, että mielenterveys ei ehkä ole OK.

Opiskelijaviisumeista en tiedä, hain pidempiaikaisia, vakituisia viisumeita. Niissä ei tosiaankaan syynätty esim. noita silmälaseja kovinkaan tarkkaan. Minulla on myös pitkäaikaissairaus, joka näkyy ihan päällepäin, mutta senkään hoidosta ei mitään hoitosuunnitelmia kyselty, lääkäri totesi vain, että kyllä se siellä lämpimässä paranee.

Toinen asia on sitten se, että kannattaako mielenterveysongelmaisen välttämättä harkita toiseen maahan muuttoa, varsinkaan jos terapiakin on kesken. Maasta toiseen siirtyminen kun on todella suuri ponnistus, joka kyllä voi koetella psyykeä, siis vaikka kaikki menisi ihan hyvinkin. Aika monia surullisia tapauksia on tullut siirtolaisten joukossa vastaan ihan Suomessa ja Euroopassa. Usein on käynyt juuri niin, että maastamuutto on laukaissut mielisairauden tai huomattavasti pahentanut sitä.

Toinen asia on sitten nuo hoitokäytännöt. Eri maissa kun on hiukan eri tottumukset esim. lääkkeiden käytöstä. Saattaa käydä niin, että ulkomainen lääkäri ei ole halukas jatkamaan hoitoasi aivan samoin kuin Suomessa. Terapioissa voi myös olla eroja, eikä samanlaista terapiaa ehkä käytetä kuin Suomessa. En tarkoita tällä sitä, että tilanne Australiassa olisi välttämättä huonompi kuin Suomessa, hoitojen saatavuus voi olla jopa parempi, mutta käytännöissä voi olla suuriakin eroja.