Syntymätodistus spouse viisumiin?

Aloittaja Helmi07, tammikuu 02, 2008, 20:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Helmi07

Hei!

Voisiko joku ystävälliseti auttaa :god: Olen muuttamassa aussi mieheni ja lapsemme(suomessa syntynyt ja ainoastaan suomen kansalaisuus nyt) kanssa Perthiin tässä kuussa ja turisti visalla mennään ja oleskeluluvat haetaan paikan päällä meitä neuvottu noin. Asiakirjat jotka tarvitsen sisältävät syntymätodistuksen ja meillä Suomessa tuollaisia ei tehdä kun kyselin asiaa viime talvena syntyneelle pojalle synnytyssairaalassa tätä asiaa varten... ja äitini sanoi ettei mullakaan tollasta ole annetu 80-luvullakaan... Muut paperit on kunnossa mutta tähän tarvitsisin apua. kiitos etukäteen.

Helmi

chilifinn

Maistraatista pyydät lapselle englanninkielisen virkatodistuksen apostille leimojen kera. Siinä näkyvät hänen henkilotietonsa, syntymäpaikkansa ja molempien vanhempien nimet ja tiedot. Englanniksi muistaakseni "Extract from the national population information system". Maistraatissa kyllä osaavat tämän hoitaa.

Aikis

Sinällään aika hassua tai ihan suorastaan todella outoa, ettei Helmille (eikä kysymysten perusteella näköjään monelle muullekaan) näin yksinkertaista asiaa ole osattu sairaalassa yms sanoa...siis että Suomessa virkatodistus vastaa tuota muualla käytettyä ns. syntymätodistusta.

Helmi07

Hei!

Kiitos vastauksista ja käväisin maistraatissa ja paperit kunnossa :D Tosiaan tuo paperi on ihan heti saatavissa mutta syntymätodistus on miehelläni ihan sellanen sairaalassa tehty paperi joka on just tosi vanhanaikaisen näköinen. Suomessa on ihan eri meininki eikä osattu sairaalassa tosiaan asiaa auttaa.. No niin nyt vaan laukkuja pakkaamaan kun maanantaina lähtö :XXXXpäivä

Hennu

Hei ja hienoa että asia on kunnossa.

Tuli vaan tuosta syntymätodistuksesta mieleen. Jouduin itsekin sellaisen hankkimaan viisumia varten ja täällä vaan todettiin kun sen näkivät ettei tuosta ole mihinkään kun todistuksessa lukee että tyttö syntyi sinä ja sinä päivänä ja vanhemmat tämä ja tuo. Olisivat kaivanneet nimeä :) Mutta kun Suomessa sellainen näkyy vasta kastetodistuksessa. En tiedä olisko sellaisen nimellisen saanut jostakin. No ei ollut paniikkia kun muuten oli kaikki paperit kunnossa eikä syntymätodistuksella ollut sen suurempaa painoarvoa. Ainakaan mun tapauksessa.

Tuli vaan mieleeni...  ;)