Apua! Mistä muutoprosessi aloitan?

Aloittaja marinamak, elokuu 05, 2009, 21:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

marinamak

Pitkän odotuksen jälkeen olemme saaneet AUS -viisumi (skilled independent) ja nyt täytyy kai aloittaa muutoprosessi. Onko ihan tyhmä ajatus lähteä ennen kun työpaikka löytyy? Tai päin vastoin on hullu etsiä töitä AUS:ssa Suomesta käsiin?

JuhaP

Kokeileminenhan ei mitään maksaa, mutta kyllä työnhaku paljon helpompaa on paikanpäällä. Riippuu millä alalla olet ja minkälaisia hakuprosesseja se edellyttää, mutta haastetteluaikojen sopimiset yms. puhelinkeskustelut on kinkkisiä järjestellä toiselta puolelta maapalloa ja joskus tapaamisiin voi joutua lähtemään nopeallakin varoitusajalla.

Aloita muuttoprosessi nyt vaikka asunnon etsimisestä :) Sekin on helpointa hoitaa pääkallopaikalta, kun pääsee katsomaan asuntoa ja muuta ympäristöä. Jos työpaikkaa ei ole vuokraushetkellä, niin kiinteistövälittäjät yleensä kyselevät paikallisen pankin tiliotetta, josta näkee että rahaa on tilillä vähintään sopparikauden vuokrien verran. Minimivuokrausajata (ainakin Sydneyssä) on luokkaa 3-6 kuukautta eli sille ajalle plus takuuvuokraan (n. 4-6 viikon vuokrat) pitäisi pystyä näyttämään että käteistä löytyy.

marinamak

Kiitos. Töitä etsivä on itse asia mieheni, mutta kun hän on niin sairaan optimistinen, "kyllä kaikki järjestyy ja heti"... Raha-asiasta on tullut mieleen, kannattaako siirtää rahan pankista toiseen (siis, Nordean tililta AUS-pankin tilille), tai nosta täältä ja tuoda ihan salkussa mukaan? aika hurjalta tuntuisi matkustaa raha-laukun kanssa, kun summa on kuitenkin suht iso... onko jotain sääntöjä, rajoituksia, tms. tili-siirtoon tai maahan rahatuontiin? Nordeassa eivät osa sanoa mitään.

jounij

Maahan tulleessa kysytään, onko mukana on yli $10000, mikä on siis maksimi, minkä saa tuoda mukanaan ilmoittamatta. Itse en kyllä kanniskelisi rahaa mukanani - olkoonkin, ettei korviini ole kantautunut tuon välimatkan lentokentillä tapahtuneen varkauksia. Pankkisiirto maksaa muutaman kymäläisen. Sillä ostettu huolettomuus on varsin halpaa hupia verrattuna ison summan kanniskelemisesta aiheutuvaan stressiin. Ja sitä paitsi useimmat pankit antavat tilisiirtoon käytetyn valuutan käteistä halvemmalla.


Pohtiii
Jouni
Canberra

JuhaP

Joo, ehdottomasti rahat kannattaa siirtää suoraan tililtä toiselle. Kansainväliset valuutansiirrot pystyy tekemään verkkopankkien kautta, joten se on paljon helpompaa ja turvallisempaa kuin mikään muu vaihtoehto.

RUU

Lainaus käyttäjältä: marinamak - elokuu 07, 2009, 07:04
Kiitos. Töitä etsivä on itse asia mieheni, mutta kun hän on niin sairaan optimistinen, "kyllä kaikki järjestyy ja heti"...
Riippuu toki alasta. Mita toita mies tekee?
Parempina aikoina sai varautua 2 - 12 kk odotteluun ammattihommiin. Casual-toita puolestaan on niin satunnaisesti ja vahan tarjolla etta niiden varaan ei kannata laskea.
Jos ammatti on tavallinen, varautukaa vuoden mittaiseen tyonhakuun. Jos miehella on jokin erikoistaito / -tieto, josta taalla on selva pula (DIACin MODL and CSL -listat auttavat hahmottamaan), tyo voi loytya jo muutamassa viikossa.

LainaaRaha-asiasta on tullut mieleen, kannattaako siirtää rahan pankista toiseen
onko jotain sääntöjä, rajoituksia, tms. tili-siirtoon tai maahan rahatuontiin? Nordeassa eivät osa sanoa mitään.
Erikoista, etta kansainvalinen pankki ei osaa neuvoa yksinkertaisessa kansainvalisessa rahaliikenteessa. Kuten jo aiemmin sanottu, monen pankin verkkopankissakin homman saa hoidettua kunhan tiedat vastaanottavan pankin SWIFT, osoite, ja tarkat tilitiedot. IBANista taalla ei olla viela kuultukaan ja homma hoidetaan 80-luvun tyyliin.  ???

Suomessa valtakunnan rajan ylittava rahaliikenne ilmoitetaan Rahoitustarkastukselle kun summa ylittaa 10 000 e (muistikuva) ja Aussilassa paikallisen vastaavan viranomaisen liipaisin taitaa olla $30,000. Pankit hoitavat taman puolestasi, joten siita ei tarvitse huolehtia.

Voi olla edullisempaa vaihtaa valuutta dollareiksi jo Suomessa. Vaihtokurssi taalla paassa on todennakoisesti heikompi. Ts. laita Nordeasta rahat liikkeelle AUDeina, ei euroina.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Elli

Me avattiin Australiasta käsin Suomen Nordeassa AUS dollari-tili ja siirrettiin kahdessa erässä rahat tänne tilille sen dollari-tilin kautta ulkomaanmaksuna. Odotettiin vain suotuisaa kurssia. Osasivat Nordean puhelinpalvelussa etsiä käsiin oikean henkilön opastamaan prosessissa. Konttoreissa paikanpäällä käydessä saa vähemmän erikoisosaamista. Jos siirron tekee euroina, vastaanottava pankki perii maksun sekä kurssi määräytyy sen mukaan, milloin rahat ovat saapuneet tänne, eikä siitä kuulemma ole taetta meneekö siirtoon aikaa jopa 3 arkipäivää. Eli enemmän kontrollia siirtää AUDeina.

MH

Ihan sama minä valuuttana siirron tekee, ainakin osuuspankki vaihtaa kurssin suomessa ja lähettää vastaanottavan maan pankin valuutassa eteenpäin. Jäsen asiakkaat voivat maksaa kulut bonuksilla eli siirto on "ilmainen" normaali siirto kestää 3-4pvää ja pikasiirtona menee 1-2pvää. Tilivaluuatan kurssi on aina parempi kuin käteisvaluutan.

RUU

Lainaus käyttäjältä: MH - elokuu 08, 2009, 15:41
Ihan sama minä valuuttana siirron tekee, ainakin osuuspankki vaihtaa kurssin suomessa ja lähettää vastaanottavan maan pankin valuutassa eteenpäin.
Tässä on varmaan pankkikohtaisia eroja. Minä saan puolestani valita, missä valuutassa se lähtee maailmalle, vaikka Kanadan dollareina, jos mieli tekee. Ja kun on tullut tehtyä sekä euro että audi-siirtoja, olen kallistunut audien kannalle vaihtokurssin paremmuuden vuoksi.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

MH

Juu minäkin voin valita vetovalikosta mitä vain, mutta suomalainen pankki kuitenkin ottaa osan kurssihyödystä itselleen vaihtamalla sen jo täällä valmiiksi.

RUU

Lainaus käyttäjältä: MH - elokuu 08, 2009, 18:18
Juu minäkin voin valita vetovalikosta mitä vain, mutta suomalainen pankki kuitenkin ottaa osan kurssihyödystä itselleen vaihtamalla sen jo täällä valmiiksi.
Tai jotkut suomalaiset pankit. Jos euroja lähetän, tulee euroja myös perillekin, ainakin täkäläisen pankin kuitin mukaan. Täällä sitten vaihdellaan valuuttaa ja napataan palkkioita. Mutta mulla onkin ruåttalainen pankki, ne elääkin pelkällä hyvällä tahdolla ja kauniilla konsensuksella.  :D
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates