Tietoa lääketieteen opiskelusta Sydneyssä?

Aloittaja Paukku, maaliskuu 04, 2006, 00:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paukku

Onko kellään kokemusta lääketieteen opiskelusta Australiassa, entäpä Sydneyn lääkiksistä? Mulla on pian ensimmäinen vuosi Suomessa opiskelua takana, mutta avomiehen töiden takia olisin muuttamassa Sydneyiin lähitulevaisuudessa. Yritän nyt kovasti selvitellä mahdollisuutta jatkaa opintoja siellä ja saada niillä korvatuksi opintoja Helsingissä. Kiitti : )

eevis

Paukku :D

Tervetuloa foorumiin!

Korvaavuuksistahan päättää kotiyliopistosi (Hki) kuten kai tarkoititkin. Aussilääkikset löytyvät vaikka AMC:n sivuilta, ja lisäksi University of Western Sydneylle on myös ilmeisesti tulossa lääkis vuonna 2007. Noiden Sydneyn alueella olevien yliopistojen international-sivustoilta kannattanee aloittaa tutustuminen niiden opintotarjontaan ja -mahdollisuuksiin. Turun yliopistolla on vaihtosuhde University of NSW:n kanssa, ehkä siitä voisi olla sinullekin hyötyä vaikka Helsingissä opiskeletkin? Kommentteja noista yliopistoista löytyy jonkun verran vaikka Haulla foorumista ja noihin yliopistojen ranking-listoihin on linkkejä vaikka tässä ketjussa. Toivottavasti :sormetr pääset jonkun vaihto-ohjelman kautta lähtemään, muuten tulee tosi kalliiksi lukukausimaksut!
Dees - We will bloody bounce back!!!


Annele

Moi Paukku!

Sydneysta ei ole tietoa, mutta opiskelen itse kolmatta vuotta laaketiedetta Monash yliopistossa Melbournessa. Teen koko tutkinnon taalla ausseissa eli en tieda miten Suomessa aloitetun tutkinnon jatkaminen onnistuu. Eevis on oikeassa siina etta lukukausimaksut ovat huimia, niihin eivat meinaa riittaa omat, vieraat eika varastetut rahat ;) Bonusta on se et ainakinMonashissa kurssi kestaa 'vain' 5 vuotta . Anyways laita ihmeessa mailia marat2poistatama@student.monash.edu.au jos haluat kuulla lisaa aiheesta! Ja onnea yritykselle!

Huom! Poista sähkisosoitteesta osa poistatama

jounij

Voisiko tämän ketjun siirtää Opiskelu-otsikon alle?


Vihjaisee
Jouni
Canberra

eevis

Jouni :D

Your wish is my command.

Annele :D

Muokkasin tuota  meiliosoitettasi spämmäreiden varalta hiukan. Meinaan Monashin meiliin tuli ainakin aiemmin hiuuukka muutenkin sitä spämmiä... :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja eevis
Your wish is my command.

Ensi kerralla sitten et myöskään unohda oikeaa kirjoitusasua:

"Your wish is my command, my master!"


Teroittaa
Jouni
Canberra

eevis

Jouni the great :god:

Yes, master.

TomiP :D

Kai Jouni esitteli sullekin Canberrassa ruoskakokoelmaansa?
Dees - We will bloody bounce back!!!


luna

heips!
vanha aihehan tämä, mutta kokeillaan kumminkin  :)
kiinnostaisi kovasti lääketieteen opiskelu australiassa, mutta ne järjettömän kalliit lukukausimaksut pelottavat...toisaalta esim. bondista voi ilmeisesti valmistua neljässä vuodessa, jolloin pääsisi nopeammin tienaamaan ja makselemaan lainaa takaisin...muutamia yliopistoja selaillessani olen huomannut, että BMBS-tutkintojen suoritusaika vaihtelee 4-6 vuoteen, miksikäs näin? onko tutkinnon arvostuksella tai tunnustuksella jotain eroa? entä tutkinnon tunnustaminen suomessa?

tälläisiä kysymyksiä nyt alkuun, toivottavasti joku jaksaa vastata tai kertoa muuten vaan opiskelujensa sujumisesta  8)

iluvatar

Paukulle, tosta Bondin yliopistosta oon kuullu sellasta juttua et sen tutkinnon jälkeen ei oo mitään lääkärinpapereita kädessä vaan pitää lisäks hankkii joku onkohan kurssi tai joku muu sellanen et pääsee lääkärinhommiin. Se johtuu ihan siitä vaan et se ei oo valtion tukema laitos mut en tiie onko se sit yhtään huonompi. Ite opiskelen biolääketiedettä Griffithissä, ei ihan lääketiedettä mut sinne päin :)

Wilmina

Moi,

tuli tuossa mieleen, etta jos laakiksen opintojen patevyyksista on paanvaivaa, ACER saattaisi ola hyva kontakti. ACER on elin, joka hoitaa useamman aussiyo:n admissionin ja osaa sanoa mika ohjelma patevoittaa mihin. Kuuklaamalla loytyy kontaktit.

W




chilifinn

luna,

EU:n ulkopuolella suoritettua tutkintoa ei tunnusteta Suomessa suoraan vaan Tampereella suoritettavan neliosaisen tentin jälkeen.

Jaaks

Ei kai se Bond voi niin kovin huono olla  8)

Tämän päivän Courier Mail kirjoittaa:

LainaaTHE cost of a medical degree from one Australian university has now exceeded $240,000, according to the Australian Medical Association.
AMA president Rosanna Capolingua said the release of the 2008 Good Universities Guide has revealed that full-fee paying medical students at Bond University could be charged $242,000.

Professor DelMar said although the fees were higher than some other universities, Bond's higher standards have seen students dig deep to get their degrees.

Medical Degree cost

Lomalainen

Järki käteen. Käy nyt Suomessa koulu loppuun ja vaikka erikoistuminen siihen päälle. Se ei maksa mitään ja saat vielä opintotuet päälle. Tietysti ymmärrän jos puolisolla on töitä Australiassa ja sinne on ihan pakko lähteä. Sitten se on pakko mikä pakko, mutta jos mahdollisuus on, niin käy koulut Suomessa mahdollisimman pitkälle. Voithan lähteä vaikka opiskelijavaihtoon vaikkapa vuodeksi, se lienee kuitenkin ilmainen opiskeluvuosi. Eräs vaihtoehto voisi olla, että opiskelet vielä Suomessa pari-kolme vuotta ja lähdet sen jälkeen opiskelijavaihtoon vuodeksi, ja tuon vuoden aikana yrität saada kiinnityksen sille vuosikurssille jolla olet. Maksettavaa jäisi sitten vain viimeiseltä vuodelta-parilta.

Tietty jos puolisollasi on huippupalkka eikä rahasta ole pulaa, niin mikä ettei ihan suoraankin.

Tästä infoa, jos lähdet suomalaisen tutkinnon turvin liikkeelle:
http://www.laakariliitto.fi/files/ulkomaille.pdf

Suomessa pääsee huomattavasti helpommin (käytännössä vain ilmoittautumalla) erikoistumaan kuin Australiassa, jossa esimerkiksi yleislääketieteen koulutuspaikkoihin on tunkua!

Näin siis äkkiseltään ajattelisin. Huomaa kuitenkin etten oikeasti tiedä Australian systeemeistä yhtään mitään. Kannattanee ottaa yhteyttä suoraan yliopistoihin ja kysellä heiltä. Jos olet aloittanut jonkin tutkimushankkeen Suomessa, niin senkin kautta saattaa saada jalkaa oven väliin, jos lähdet tutkimusvaihtoon. Lycka till!