Systems Designer (SOL) ja 1v. työkokemusta -> mikä viisumi?

Aloittaja annap, huhtikuu 12, 2008, 01:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

annap


Haaveena pidempi oleskelu / muutto Australiaan, mieheni työ Computing Professionals - Systems Designer, mutta vasta 1v. työkokemusta... Millä viisumilla voisimme päästä jo nyt Australiaan?

Mieheni oli tarkoitus hakea Skilled Independent Migrant Visaa, mutta Skills Assessmentin tekevän Australian Computing Societyn mukaan vähintään Bachelor-tasoisen alan tutkinnon lisäksi pitää olla 4v. työkokemusta. Löytyykö Australiasta yrityksiä, jotka olisivat valmiita sponsoroimaan suomalaiselle IT-hommissa työskentelevälle Systems Analystille Employer Sponsored Temporary Visan? Emme ole aiemmin työskennelleet Australiassa eikä miehelläni tosiaan ole vielä mahdollista saada Skills Assessmentiä, joten Employer Sponsored Permanent Visa ei ilmeisesti onnistu?

Onko jollain kokemuksia, onko tuohon Employer Sponsored Temporary Visaan löytynyt yritys Suomesta käsin, vai onko työnantajan löytyminen edellyttänyt esim. WH:lla työskentelyä, jolloin sponsoroiva yritys on löytynyt tms.?

Kiitos jo etukäteen vastauksista!  :)

hardflip

Jos pystyisit vahan raottamaan minkalaista tyota han on tehnyt, esim. minka tuotteiden parissa?

Kannattaa melkein vahan googlailla naita takalaisia rekryfirmoja jotka valittavat toita ja melkein ottaa yhteytta niihin, veikkaisin etta helpoin tapa loytaa hommia talta mantereelta.

Useimmat paikat (Professional) joita taalla on tarjolla hinkuvat tuon 3+ tai 4+ tyokokemusvuosien peraan mutta sehan on vain ns. "vaatimus". Yrityksiin jotka kiinnostavat voi toki ottaa yhteytta mutta ainakin itsella ja useammalla ystavallani ovat nama rekryfirmat olleet se paras tapa lahta hakemaan tuota tyota.

Heilla on paljon kontakteja ja tietavat miten taalla homma pelaa.

Itse olen tuolla tyonantajan sponsoroimalla viisumilla joka on voimassa sen 4 vuotta. En pysty vaihtamaan tyopaikkaa ellen loyda uutta isantaa joka on valmis sitten sponsoroimaan minua. Vaimo ja Mini-Me on sisallytetty samaan Viisuminivaskaan mutta heilla ei ole mitaan rajoitteita tuon tyonteon kanssa. Toistaiseksi molemmat ovat halunneet olla kotona. Onhan poitsu toki kohta 3 vuotta ja suoriutuu perusjutuista ihan hyvin mutta olkoon kotona viela jonkin aikaa.  :pepsodent
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

RUU

Anna, äkkiseltään näkisin kaksi vaihtoehtoa tässä:
* jos miehellä on ikää sen verran vähän, että hän voi saada WH-viisumin, ottakaa se ja tulkaa paikan päälle solmimaan suhteita ja katsastamaan työmarkkinoita;
* jos ikää on jo liikaa, on ehkä helpointa ja viisainta kerryttää ensin sitä post-graduation -kokemusta PR-viisumin edellyttämään määrään ja sitten hakea sitä. Tämä on pidempi ja kalliimpi tapa mutta lopputulos on pitkällä tähtäimellä paljon parempi.

IT-alalla ilmeisesti paras kuhina käy Melbournessa, samoin Sydney on hyvä paikka. Jos tulette WH:lla, kannattaa ehkä aloitella noilta seuduilta. Ainakaan Brisbanen suunnalla IT-alan työnantajat eivät taida olla kovin innostuneita lyhytaikaisen viisumin haltijoiden ottamisesta, sillä 6 kk on kuitenkin aika lyhyt aika. Ja vaikka vuokratyövoima tulee taloon yleensä aluksi 3 tai 6 kk sopimuksella, tavoite on kuitenkin pitää heidät kauemmin, jos ovat vähänkään kelvollista väkeä. Meilläkin parhaat ovat olleet maisemissa on vuosikausia yhteen putkeen. Ja kun pitkän tai vakituisen viisumin & paikallisen työkokemuksen haltijoitakin on työmarkkinoilla, on WH:lainen vähän ahtaalla.
Tässä vaihtoehdossa kannattaa keskittyä suhteiden solmimiseen ja siihen, että pääsee näyttämään kykyjään. Jos jalan saa kivasti johonkin oven väliin, työnantajan kannalta voi olla helpointa silloin jatkaa työn teettämistä sponssaamalla 457. Siitä sitten kohti PR:ää, jos elämä täällä miellyttää...

Et muuten kertonut, Anna, itsestäsi mitään. Minkälaiset mahikset sinulla olisi viisumin hakijana?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

annap


Kiitos vastauksista! :)

Itselläni tarkoitus on valmistua viestinnän saralta valtiotieteiden maisteriksi ensi vuonna, joten skills assessment onnistuisi ymmärtääkseni helpommin ja voisin hakea pysyvää oleskelulupaa SOL : journalist tai public relations officer -perusteella. Ongelma vaan on, ettei minulla ole vielä kummastakaan työkokemusta, ja laskeskelin, että minun pitäisi kartuttaa työkokemusta 3v. Suomessa tai 1v. Australiassa, jotta saisin vaaditut 120 pistettä. Ja englannista pitäisi saada täydet 25 p... Mieheni työskentelee IT-hommissa pankkialalla.


Mieheni ja minä ollaan molemmat vielä alle 30v. ja Australiassa ollaan käyty vain turistiviisumilla, joten WH onnistuisi. Ainoa MUTTA on mieheni vakituinen ja suht hyväpalkkainen työ Suomessa. Jos lähdemme WH:lla Australiaan, meillä ei kummallakaan ole töitä Suomessa odottamassa jos joudummekin palaamaan ennenaikaisesti takaisin.

..Ärsyttää vieläkin tuo ACS:n vaatimus 4v.:n työkokemuksesta..  >:(

RUU

Lainaus käyttäjältä: annap - huhtikuu 12, 2008, 20:48
Itselläni tarkoitus on valmistua viestinnän saralta valtiotieteiden maisteriksi ensi vuonna,
Tulipa mieleen tästä sellainenkin mahdollisuus, että sinä tulet tekemään tänne post-grad -opintoja. Sinä haet sopivaa opiskeluviisumia ja miehesi saa työluvan (lukekaa viisumiehdot tarkkaan ettei miehelle tule suotta rajoituksia työoikeuksiin). Mies ehtii mukavasti katsella töitä ja toivottavasti myös tekemäänkin niitä sen vuoden tai parin aikana kun olette täällä.

LainaaAinoa MUTTA on mieheni vakituinen ja suht hyväpalkkainen työ Suomessa. Jos lähdemme WH:lla Australiaan, meillä ei kummallakaan ole töitä Suomessa odottamassa jos joudummekin palaamaan ennenaikaisesti takaisin.
Kuinka vakituista tuo nyt sitten kuitenkaan on nykyisillä työmarkkinoilla.
Mitäs, jos mies pyytäisi vuoden palkatonta virkavapaata? Monessa paikassa se onnistuu, etenkin jo on odotettavissa että mies voi "kasvaa korkoa" matkansa aikana ja tulla viisaampana takaisin.  :D

Lainaa..Ärsyttää vieläkin tuo ACS:n vaatimus 4v.:n työkokemuksesta..
Tänne halutaan ammattilaisia ja tuo on oikein hyvä tapa seuloa niitä esiin kaikkien halukkaiden massasta. Jos joku keksii paremman tavan, otetaan toki puheeksi...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

hardflip

Tuo RUU:n ehdottama post-grad-opinnot ei ola yhtaan hullumpi ajatus jos teilla on siihen mahdollisuus.

Jos en nyt ihan vaarin muista niin, niin GoMatildassa (Brittilainen foorumi) oli juttua tuosta pankkialan tyopaikoista ja siella oli juttua etta helpompaa paasta niihin hommiin kiinni on tulla paikan paalle ja aloittaa kierros kaymalla lapi haastatteluja, tietysti ensin pitaa saada jalka oven valiin.

Ei taallakaan kuten suomessa ole taysin pysyvaa paikkaa, aika paljon ihmiset siirtyvat uusiin paikkoihin mutta yllattavan usea palaa takaisin puolen vuoden / vuoden sisalla. Talla hetkella ainakin 3 henkiloa on taman tehnyt firmassa jossa olen toissa (tama Melbsin osalta). Eli ihan samanlaista kuin suomessa, kaydaan vahan katsomassa muualla. Tai sitten tilanne on se, etta toita ei kaikesta huolimatta olekaan ja porukkaa pistetaan pihalle (esim. Alphawest) kun ei ole uusia projekteja mihin siirtaa.

Aika moni tyonantaja myontyy tuohon palkattomaan virkavapaaseen, 1 vuosi luulisi olevan suhteellisen helppoa saada mutta jos kysymys on pitemmasta oleskelusta, se ei valttamatta onnistu mutta tama on taysin tyonantajakohtaista.

Melkein joka paiva saa lukea juttua (joko ilmaiset tai Heraldsun/Age) siita miksi tanne tulee niin paljon ihmisia toihin ulkomailta. Yksinkertaisesti paikallisesta vaestosta ei saada koulutettua tarpeeksi nopeasti tarpeeksi ammattitaitoista vakea noihin avoimiin paikkoihin. Senpa takia lahes tulkoon kaikki tyonantaja lasayttavat vaatimukseksi tuon 4+ vuotta. Tassa kuitenkin kannattaa ottaa huomioon se, etta 4 vuotta tyokokemusta taalla ja 4 vuotta tyokokemusta suomessa on aivan kaksi eri asiaa, tosin tama riippuu taysin sektorista mihin tahdataan.

Ei ole mitaan jarkea ottaa samaa tasoa olevaa tyontekijaa ulkoa jos sen jaa myos taalta paikallisista. Naita hommia mita itse teen (ohjelmointi) ei kauheasti ole tekijoita, ei niin suomessa eika myoskaan taalla. Takalaiset ovat valovuoden jaljessa ja senpa takia suurin osa minunkin tyokavereista on aivan jostain muualta. Meidan koodarit on Intia, UK, Suomi, Kolumbia ja muutama muu maa jota en nyt taas vaihteeksi muista.

Toinen juttu on se, etta kun tanne haette toihin, referenssit merkkaavat aika paljon joten ne kannattaa katsoa jo valmiiksi suomessa ja pyyta lupa etta takalaiset voivat ottaa yhteytta ja referenssinne ovat valmiita antamaan tarvittavat tiedot joko puhelimitse/sahkopostilla tjsp.

Onnea suunnitelluun ja hakemiseen. Loppupeleissa tyo taalla on suht samanlaista kuin suomessa, tosin valilla otetaan "vahan" rennommin ja valtetaan mahahaavat =)
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Surffari

Moi!

Mietin että mitenkä hankalaa on saada tuo assesment ilman loppututkintoa.

Olen SW alalla jo reilut 10 vuotta työkokemusta hankkinut.

Meikäinen vaan kuuluu siihen "surullisen kuuluisaan" ryhmään jolle työelämän haasteet (sun muut aktiviteetit) maistuivat enemmän kuin koulun penkki.

TTY:ltä (TTKK) ja HKIn YOlta on opintoja molemmista. Helsingistä kandin paperit voisi ulos saada, mutta merkitsisi muuttoa ja aikamoisia järjestelyjä joita en ole toistaiseksi kokenut kannattavaksi...

TTY:n/YO:n papereilla voin todistaa monenmonia kursseja käydyksi ja saan kyllä kasaan ihan hyvän nipun työtodistuksia.

Mutta vaaditaanko joku tutkinto ja miten tälläisiin "huithapeleihin suhtaudutaan" ACS:ssä..?


RUU

Surffari, luepa ACS:n Guidelines.
Niissä ihan selvästi sanotaan, että assesmentin saa läpi vain jos a) on tutkinto, tai b) olet kelvollinen hakemaan Recognition of Prior Learning (RPL, oppaan luku 2.7).

Parhaat palat:
2.7.1. It is recognised that many applicants may have spent a considerable length of time in
professional-level ICT employment without having acquired a formal qualification equivalent
to an Australian Degree or Diploma.

2.7.2. The purpose of RPL is to give applicants the opportunity to demonstrate that they have acquired a level of knowledge equivalent to that of a formal tertiary ICT qualification. Emphasis is on demonstrating what has been learned rather than what has been done...
Eli sopii yrittää mutta joudut runoilemaan paljon tekstiä väitteittesi tueksi.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Silppu

Ja muistaakseni tuo RPL:än tarvitaan vähintään kahdeksan vuotta alan työkokemusta.

Silppu

Kaitlin

Lainaus käyttäjältä: Silppu - huhtikuu 16, 2008, 08:13
Ja muistaakseni tuo RPL:än tarvitaan vähintään kahdeksan vuotta alan työkokemusta.

Silppu

Itselläni on Systems Desginer Suitable hyväksyntä ACS:ltä ja RPL:n tein johon hyväksyttiin 7v 4kk työkokemusta eli EI tarvitse olla 8 vuotta. 8 vuotta pitää olla ainoastaan siinä tapauksessa että ei ole MITÄÄN alaan liittyvää tutkintoa. Itselläni on teknikon koulutus taustalla joka hyväksyttiin.

Ei sen RPL:n teko niin kova ponnistus loppujen lopuksi ole mutta jos ei ole korkeakoulututkintoa niin vaivan arvoinen kyllä. Jos joku tarvii apua sen RPL:n teossa niin pistäkää vaan privaa niin vastailen parhaani mukaan. Alussa se nimittäin vaikuttaa ihan sekavalta ja niitä saa lukea sata ja yksi kertaa ennen kuin saa tolkkua :)

Kati ja PR viisumi joka odottaa yhä käsittelyyn pääsyä

Kati