Muutto?

Aloittaja jama, marraskuu 22, 2005, 20:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jama

Epätietoisuus vaivaa. Vietimme tuossa muutaman viikon ystäväperheen luona Australiassa ja nyt pitäisi aloittaa muuttosuunnitemat. Mutta tietoa puuttuu? Auttakaa hyvät ystävät, mistä pitäisi aloittaa? Perheeseen kuuluu parin aikuisen lisäksi kolme kouluikäistä tenavaa. Kuullut olemme jotain pisteistä, kielitidosta ja testeistä, ikärajoista jne.... Epätietoisuus vaivaa, onko edes teoreettisesti mahdollista muuttaa. Kenen viranomaisen puoleen tulee ensin kääntyä jne.. Kaikki tieto a:sta ö:hön on tervetullutta
Tiedoistanne kiittäen. Jari
jari

MH

täältä se kaikki lähtee  http://www.immi.gov.au Sivuilta löytyy kaikki tieto mitä ensi alkuun tarvitset. Sitten kun olet noi lukenut läpi ja todennut että viisumi on ylipäätänsä mahdollista saada kysele lisää.

Jouko

Moikka Jari,

Ensiksi suosittelisin selaamaan tämän foorumi hakua käyttäen ja  sen jälkeen suuntaamaan Siirtolaisviraston (immin) sivuille ja etsimään sieltä sopivan viisumin.

Esim, tavalliseen ammatin perusteella myönnettävään viisumiin tarvitaan ainakin seuraavat seikta.

Kielitaito: pitäisi olla melko hyvä, yleensä testataan.

Ikäraja: Ammatin perusteella haettavaan viisumin tämä on yleisesti 45v, mutta iän mukana siitä saatava pistemäärä putoaa joka taas vaikeuttaa maahanpääsyä. 30v on vähän niin kuin semmoinen virstapylväs jonka ohitettua pistemäärät alkavat laskea.

Pisteitä tulee myös koulutuksesta ja ammatista riippuen onko ammatti haluttujen ammattien listalla (Skilled Occupation List (SOL)). Yleensä ammattitaito testataan kyseisen alan organisaatioiden toimesta. Ammattilista löytyy osoitteesta

Haluttujen ammattialojen lista (Migration Occupations in Demand List ) immin sivuilla

Tässä myös SOL ( Skilled Occupation List )

En nyt laita tähän täältä foorumista löytyviä linkkejä suosittelen käyttämään hakua.

Kokeile vaikkapa yhtä hakusanaa kerrallaan

Skilled
Muutto
Viisumi
Jne?

Tällä pääset nyt alkuun pistä lisää kysymyksiä kun niitä ilmenee.

Terveisin
Jouko

[size=-1]oho, tuli muutamat samat jutut kuin MH:lla mutta olkoon[/size]


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org