Arvotavaran lähettäminen Australiaan

Aloittaja Turska, helmikuu 08, 2010, 21:05

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Turska

Minulla olisi muutto Austraaliaan edessä huhtikuussa. Tavallisia muuttotavaroita lähtee pieni laatikko merikuljetuksena, mutta olisi kuitenkin tarve ottaa mukaan myös pieni määrä arvokkaampaa tavaraa eli antiikkisia kirjoja, lehtiä ja muita painotuotteita ja näiden lähetys on alkanut nyt askarruttaa.

Mikä olisi paras tapa lähettää ne Australiaan? Onko merikuljetus turvallinen ja varma? Itse olisin mieluiten lähettänyt ne vakuutettuina paketteina, mutta koska perillä ei vielä ole eikä tule ennen lähtöä olemaankaan uutta osoitetta, niin se ei ilmeisesti onnistu, vai onko mahdollista lähettää paketteja poste restanteen tai vastaavaan palveluun?


Kassandra

Laitoin tämän jo muutto- ja rahtiasioita käsittelevään ketjuun, mutta kun kerran kysyt... Meiltä ei päällisin puolin näytä kadonneen ainakaan paljoa tavaraa, mutta muista pakata huolella. Me lähetettiin omat laatikkomme miehen ystävän postilokero-osoitteeseen, mikä vie Postilta verukkeen "lähetys on avattu ja/tai varastettu asiakkaalle jakelun jälkeen, ei meillä firman sisällä tällaista tapahdu". Postilokero-osoitteet ovat täällä hyvin yleisiä juuri turvallisuussyistä, täällä kun paketitkin jaellaan kotiin, paitsi jos ei vastaanottaja ole kotona jättävät lapun ja vievät takaisin postin toimistoon noudettavaksi. Näin siis teoriassa - on useita havaintoja paketin jättämisestä pihamaalle, kun jakaja pääsee siten helpommalla. Suurin osa lähetyksistä menee varmasti ihan nätisti perille, mutta sitähän taas ei tiedä, mitä omalle kohdalle sattuu...

VAKAVA VAROITUS AUSTRALIA POSTIN PALVELUSTA!

Laitoimme muuttolaatikoita postin kautta tulemaan, vaikka hinta lopulta olikin korkeampi kuin rahtifirmoilla. Helppous painoi vaakakupissa, ja veimme laatikoita lähipostiin sitä mukaa, kun saatiin niitä pakattua. Myös nouto täällä päässä on vaivatonta, ei tarvitse huolehtia tullikäsittelyistä sun muista.

Ensimmäisten laatikoiden kohdalla miestä vähän ihmetytti, onko niitä pengottu, olivat lisäksi huonommassa kunnossa, kuin mitä olisin odottanut. Kameraobjektiivit ym. tuntuivat kuitenkin kaikki olevan tallella. Seuraavat laatikot olivat sitten vielä huonommassa kunnossa, ja niitä oli jo paikkailtu postin toimesta Australiassa. Sitten lauantai-aamuna noutamamme laatikko oli avattu (teippi leikattu veitsellä) ja suljettu uudelleen käyttämällä muoviremmejä - uutta teippiä ei oltu laitettu. Laatikon sisältä löytyi yllättäen Australian sisällä postitettu tuubi, joka oli myös avattu ja jäänyt sulkematta. Soitimme lähettäjälle, joka ilmoitti, että hänen lähetyksensä sisältö oli väärä.

Joku Australian Postin työntekijä on siis penkonut paketteja ja lähetyksiä, ja vastaanottoleimoista päätellen myös jemmannut paketteja syrjään, kunnes ehtii aukomaan niitä. Vaikuttaa myös siltä, että laatikoitamme on tahallaan runnottu penkomisjälkien kätkemiseksi, minkä seurauksena sisältö helisee hiukan pahaenteisesti...

Viikonlopun aikana asia ei etene Postin kanssa, mutta tässä jo varoitus muille. Google-haulla selviää, ettei kyseessä ole ainutlaatuinen tapaus. Lisää keissistä löytyy miehen blogista http://cjeastwd.blogspot.com/, jonne voi myös jättää kommentteja.

Kassandra

Taisi kyllä huhtikuu mennä jo. Toivottavasti saat tavarat turvallisesti perille!